Connect with us

ACTUALITATE

Atenție, clujeni! Ce trebuie să faceți dacă aveți simptome de COVID? Cu cine trebuie să vorbiți, care sunt pașii de urmat

Publicat


Cluj24.ro prezintă, pe înțelesul tuturor, tot ce trebuie să știți dacă aveți simptome de COVID, care sunt pașii de urmat, unde să vă adresați, ce trebuie să faceți.

Potrivit medicilor specialiști, simptomele care indică o suspiciune de infectare cu COVID sunt apariția bruscă a unor semne de tip febră peste 38 grade și tuse sau astenie – lipsă de energie, oboseală, cefalee, adică durere de cap, care nu cedează la medicamente, lipsă miros și/sau gust, vărsături, grețuri, diaree, probleme de respirație.

Citește și Simptome ale Omicron care apar pe piele, buze și unghii. Șase situații care nu trebuie ignorate

Dacă o persoană prezintă astfel de simptome, trebuie să se adreseze în primul rând medicului de familie, nu să sune la DSP Cluj sau la numărul unic de urgență 112. În cazul în care medicul de familie nu poate fi contactat din varii motive, pacientul poate suna la 112.

Medicul de familie face evaluarea în baza unui chestionar și efectuează un triaj, iar dacă acesta constată că pacientul ar putea avea COVID recomandă efectuarea unui test la un laborator RT-PCR pentru confirmarea sau infirmarea infecției cu noul coronavirus.

În acest caz persoana sună la 112 și așteaptă sosirea Ambulanței.

Apelantul la 112 trebuie să comunice dacă este izolat sau carantinat, cu test de confirmare SARS-CoV2 efectuat pozitiv sau neefectuat, care este simptomul principal, de când a apărut, dacă are alte boli cronice.

Se testează obligatoriu și contacții direcți ai persoanelor depistate infectate, dacă prezintă simptome. Clujenii trebuie să știe că primele simptome ale infectării cu noul coronavirus pot apărea de la 2 zile de la contactul infectant până la 14 zile, incubația medie fiind de 6 zile.

Recoltarea în vederea testării se poate face, în anumite cazuri, de către echipaje de Ambulanță desemnate la domiciliul pacientului, sau acesta este transportat la cel mai apropiat spital COVID sau la UPU, în funcție de starea sa de sănătate.

Teste COVID la laboratoare private

În cazul în care persoana respectivă nu mai așteaptă sosirea Ambulanței, are posibilitatea să își facă testul la cerere la un laborator privat, pe banii săi.

În Cluj-Napoca, teste private, contra cost, pentru depistarea COVID se fac la centrele de la UMF Iuliu Hațieganu – 0264406841/ 0374834813, Institutul Oncologic – 0264598361/ 0264450669, Spitalul Clinic Județean Urgență Cluj-Napoca – 0264597852/ 0264296400, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – 036413012, Regina Maria – 0219268, Medlife – 0264960, Synevo – 0741191588, Sante – 0364882287.

Ce face o persoană depistată pozitiv?

După ce o persoană care se află la domiciliu primește confirmarea că a fost depistată pozitiv cu COVID are obligația de a contacta și informa medicul de familie despre situație, inclusiv cu privire la locul în care a decis să se izoleze în cazul în care prezintă o simptomatologie ușoară sau e asimptomatic. Laboratorul la care s-a efectuat testul transmite la DSP Cluj rezultatele iar persoana este introdusă în baza de date pentru a fi contactată de DSP în vederea efectuării anchetei epidemiologice.

Persoana va anunța medicul de familie și va stabili modul de comunicare pentru monitorizare următoarele 14 zile – telefon, mail.

Autoizolare la domiciliu

Dacă formele de boală sunt ușoare, iar persoana respectivă nu necesită internare, poate rămâne în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile de la data efectuării recoltării. Aceasta primește medicație prescrisă de medicul de familie – antitermice, expectorante, vitamine și este monitorizată de către medicul de familie.

Persoana respectivă trebuie să limiteze contactul direct cu ceilalți membri ai familiei, în măsura în care se poate acest lucru (cameră separată, interacțiune minimă, mască de protecție, aerisirea frecventă a spațiilor închise, dezinfecția suprafețelor atinse, baie proprie sau dezinfecție după fiecare folosire, veselă de unică utilizare).

Dacă poate, va monitoriza zilnic temperatura, tensiunea arterială, pulsul și saturația în oxigen (cu ajutorul unui pulsoximetru, ușor de folosit, care poate fi achiziționat din farmacii sau on-line). De asemenea, va trimite medicului de familie update zilnic cu starea de sănătate: valori temperatură, puls, tensiune arterială, saturație oxigen și simptomele care au apărut cum ar fi tuse, dureri de cap, dureri musculare, oboseală, tulburări de respirație.

Din a 15-a zi, persoana respectivă își pot relua activitatea normală, fără testare dar cu obligativitatea respectării cu rigurozitate a măsurilor de protecție pentru încă 10 zile (mască de protecție, dezinfecția mâinilor, respectarea distanței de 2 m).

Transportul la spital

În cazul în care simptomatologia devine severă, se sună la 112 iar Ambulanța va transporta pacientul la spital pentru o evaluare medicală, inclusiv radiografie pulmonară.

Dacă, totuși, starea de sănătare se agravează iar Ambulanța nu ajunge într-o perioadă rezonabilă de timp, pacientul poate suna la cele trei spitale unde se face evaluarea medicală pentru programare, inclusiv radiografie – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase – 0264 – 594655 și/sau 0364 – 130111, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” – 0264 597 453 și Spitalul Municipal Clujana – 0759865593. Dacă starea permite, deplasarea la spital pentru evaluare prin spitalizare de zi, se poate face și cu mașină personală. Pentru pacienții cu simptomatologie severă și stare generală alterată este interzis transportul cu mijloace propii, astfel că aceștia trebuie să apeleze 112. Ambulanța își prioritizează urgențele și este singurul element de transport al pacienților cu stare generală alterată.

Spitalul transmite zilnic către DSP Cluj lista pacienților programați pentru evaluare care se deplasează cu mașina proprie părăsind izolarea.

Când se eliberează concediu medical

Concediul medical în cazul unui pacient pozitiv se eliberează de către medicul de familie, în baza deciziei de izolare eliberată de DSP Cluj. Acest tip de concediu se eliberează retroactiv, în termen de 30 zile de la finalizarea perioadei de izolare nefiind necesară adeverință de la locul de muncă.

Contacții direcți, stabiliți în urma anchetei epidemiologice, vor primi  decizie de carantină eliberată de DSP, pe baza căreia medicul lor de familie le va elibera concediul medical de carantină, tot retroactiv.

Ce trebuie să facă o persoană asimptomatică

Dacă o persoană este asimptomatică și este contact direct declarat în ancheta epidemiologică a DSP Cluj, se carantinează 14 zile la domiciliu și trebuie să anunțe medicul de familie și angajatorul.

Pe perioada carantinării, persoana va fi monitorizată de medicul de familie, care îi acordă concediu medical, și de autorități, care verifică dacă se respectă măsura carantinei.

Când se poate retesta un pacient care a fost pozitiv?

O persoană care a fost depistată pozitiv și prezintă forme severe/critice, fiind spitalizată, poate efectua retestări recomandate de medicul curant.

Pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare nu se retestează, se consideră vindecați după 14 zile – pe baza rezultatelor monitorizării zilnice, prin consultaţia medicală la distanţă, considerând drept criterii de vindecare absenţa manifestărilor clinice pe parcursul perioadei de monitorizare, și trebuie să poarte echipament de protecție – mască, mănuși, timp de încă 10 zile după întoarcerea la serviciu.

Timp de 90 de zile nu se mai indică retestare dacă nu au tratamente sau boli asociate cu scăderea imunității.

Call-center pentru informații despre COVID

Autoritățile județene din Cluj au pus la dispoziție numărul de telefon de call – center special dedicat pentru informații medicale despre COVID – 021.414.44.64, la care se poate suna zilnic între orele 08-20.

Aici sunt disponibile 10 linii deservite de medici de la DSP, medici școlari și voluntari studenți la UMF sau de la Asociația Beard Brothers.

La acest număr de telefon nu se oferă sfaturi medicale ci doar informații generale și procedurile care trebuie urmate în cazul infectării cu COVID.

Probleme nesoluționate

Un impediment în buna desfășurare a acestui lanț îl reprezintă modul în care se eliberează medicamentele de către medicul de familie în cazul unor persoane pozitive sau nu, aflate în carantină la domiciliu.

Medicul de familie nu poate elibera medicamente fără cardul de sănătate, dar acesta nu poate ajunge la el pentru că nu are cine să îl ducă, în condițiile în care pacienții respectivi nu pot părăsi domiciliul. Cum ajunge pacientul în posesia medicamentelor dacă nu poate părăsi domiciliul pentru a ajunge la medicul de familie cu cardul și nici nu poate merge la farmacie?

O altă problemă cu care se confruntă clujenii carantinați/ autoizolați la domiciliu 14 zile și care locuiesc în bloc, este cea a deșeurilor menajere care nu pot fi scoase din casă și duse la ghena de gunoi, deoarece persoanele respective nu au voie să părăsească domiciliul.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

L-ați văzut? Bărbat din Cluj-Napoca, dat dispărut de familie

Publicat

Un bărbat din Cluj-Napoca a plecat de acasă sâmbătă și nu s-a mai întors. Familia cere ajutorul publicului pentru a-l găsi.

Iuhos Alexandru, un bărbat în vârstă de 66 de ani din municipiul Cluj-Napoca, a plecat sâmbătă dimineață de acasă și nu a mai revenit.

Bărbatul nu s-a mai întors acasă

Familia a semnalat poliția cu privire la dispariția bărbatului și cere ajutorul clujenilor pentru a-l găsi.

„La data de 26 mai, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că la data 25 mai, în jurul orei 08.00, Iuhos Alexandru, în vârstă de 66 de ani, a plecat voluntar de la locuința sa din municipiul Cluj-Napoca și nu a revenit până în prezent.

La momentul plecării acesta era îmbrăcat cu pantaloni negri, geacă neagră, bluză  maro și pantofi negri.

Semnalmente: înălțime aproximativă 1,60 m, greutate aproximativă 55 kg, păr grizonat, ochi căprui.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre acesta sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj RATEAZĂ calificarea în Conference League după un meci NEBUN. CSU Craiova învinge după penalty-uri

Publicat

u cluj

Universitatea Cluj a disputat, duminică seara în Bănie, cu Universitatea Craiova, barajul de accedere în Conference League. După un meci nebun, oltenii câștigă după executarea loviturilor de departajare. În timpul regulamentare a fost 0-0, iar după reprizele de prelungire, 1-1, goluri marcate din două penalty-uri de Houri, respectiv Nistor.

Echipele de start:

Universitatea Craiova: L. Popescu – Soiri, Zajkov, Raul Silva, Bancu – A. Crețu, Mateiu, Mekvabishvili – Danciu, A. Ivan, Mitriță
Rezerve: D. Lazar, Ndong, Badelj, Houri, D. Badbu, Bana, Blesa, Koljic, Markovic
Absenți: Maldonado, Screciu, Vlădoiu, Baiaram, Câmpanu (accidentați)
Antrenor: Costel Gâlcă

„U” Cluj RATEAZĂ calificarea în Conference League după un meci NEBUN. CSU Craiova învinge după penalty-uri

U Cluj: Gertmonas – Oancea, Thalisson, Masoero, Chipciu – Silaghi, Simion, Bic – Nistor, Anselmo, Roger
Rezerve: Gorcea, Mitrea, A. Suciu, Chinteș, Techeres, Grobry, Bota, V. Gheorghe, F. Ilie
Absenți: D. Popa (accidentat), Roguljic (indisponibil)
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

„Nu pot exprima în procente ce șanse avem. Este o finală, important este să credem. Jucătorii trebuie să aibă curaj, să lupte, ar fi o performanță unică pentru toți. Vom face tot ce depinde de noi să fim buni. Nu vrem să fim temători, este un aspect important. Rolul meu este să transmit încredere băieților”, a spus Ioan Ovidiu Sabău înaintea partidei.

Prima repriză a fost una alertă, s-a jucat pe contre, fără a pune în pericol, însă, vreuna din porți. Cea mai mare ocazie le-a aparținut clujenilor în min.25 când Thalisson trimite cu capul din 6m însă Popescu respinge cu piciorul.

În min.44, Chipciu șutează periculos puțin pe lângă poartă.

Cea mai mare ocazie a oltenilor vine abia în min.38 când Danciu nu ajunge la o minge centrată perfect de Mitriță, Gertmonas fiind mai rapid.

În repriza a doua s-au înmulțit și ocaziile. Deși oltenii au dominat, ocaziile mai clare le-au avut clujenii. Cea mai mare i-a aparținut lui Vali Gheorghe care, în min.86, scăpat singur cu portarul, a tras peste poartă. Doukoure putea s-o trimită pe „U” în Conference League în min.95 însă Popescu apără.

Prima repriză a prelungirilor a fost controlată de clujeni. Două șuturi ale lui Nistor și unul al lui Chipciu au creat panică la poarta lui Popescu.

A doua repriză a fost una de așteptare a penaltyurilor. Din păcate pentru „U”, a venit doar unul și acela pe gafa lui Vali Gheorghe. Houri înscrie și Craiova conduce cu 1-0.

Peste cinci minute, Mitrea este faultat în careu și Nistor egalează din penalty, ducând meciul la loviturile de departajare.

La loterie, Craiova se califică în Conference League, după ratările lui Nistor și Ilie.

Foto: Facebook FC Universitatea Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Pompier clujean, erou în timpul liber. A salvat de la moarte o cățelușă îngropată de vie, după opt ore de căutare

Publicat

De

„Misiune imposibilă”, dusă la bun sfârșit de Rareș, pompier al Detașamentului 2 Cluj-Napoca. A salvat de la moarte o cățelușă gestantă, blocată sub fundația unui garaj.

Pompierul clujean Rareș Urs și câinele lui, Max, au oferit lumii întregi un exemplu de dedicare și curaj, demn de urmat de către oricine.

După ce anul trecut, au fost implicați într-o misiune de căutare a victimelor cutremurului din Turcia, cei doi răspund, în continuare, la astfel de intervenții dificile și nu se dau bătuți până nu duc misiunea la capăt.

În familia Urs există doi salvatori: Rareș și cățelul său, Max!

Ieri, la finalul turei de serviciu, Rareș a fost solicitat de un prieten disperat de soarta propriului său patruped, prins sub fundația unui imobil.

Întreaga întâmplare a fost povestită pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

„În familia Urs, există doi salvatori. Rareș și cățelul său, Max.

Anul trecut au luat parte împreună la copleșitoarea misiune de căutare a victimelor cutremurului din Turcia. S-au specializat pe astfel de intervenții dificile și răspund prezent oricând e nevoie de ei.

La muncă, Rareș e unul dintre pompierii de bază ai Detașamentului 2 Cluj-Napoca. Așa se face că ieri, când a ieșit din tura de serviciu, l-a sunat un prieten:

– Rareș, n-am știut la cine să apelez! Maya, cățelul meu de vânătoare, a găsit o vizuină de vulpi sub fundația unei case și a intrat acolo. Nu mai poate ieși și nu-mi dau seama exact unde e. Doar o aud cum latră. Te rog să mă ajuți ori tu, ori colegii!”, arată reprezentanții ISU Cluj.

„Nu vom pleca de aici până când nu o salvăm!”

Rareș nu a ezitat și a sărit de îndată în ajutorul prietenului său.

„Pentru că știe ce înseamnă legătura dintre om și câinele său, Rareș a ajuns în câteva minute pe șantierul casei din localitatea Popești.

Și-a dat seama că operațiunea de salvare va fi provocatoare și a luat, cu aprobarea comandantului, o trusă de căutare, dotată cu cameră video și senzori de mișcare.

Când a sosit la fața locului, situația nu părea optimistă, însă Rareș nu s-a gândit în nicio clipă să renunțe. Folosindu-se de aparatura cu senzori, a localizat cățelușa sub fundația de la garaj.

– Trebuie să ne săpăm drumul spre ea, dar să avem grijă. Siguranța noastră e cea mai importantă!

– Rareș, nu putem să o pierdem! E cel mai bun câine de vănătoare al meu și va avea în curând pui!

– Nu vom pleca de aici până când nu o salvăm!”, se mai relatează în postare.

Misiune încheiată cu succes, după opt ore!

Misiunea a durat mai bine de opt ore, dar Rareș nu s-a gândit nicio clipă să se dea bătut. Astfel, întreaga întâmplare a avut deznodământ fericit și cățelușa a fost returnată stăpânului ei.

„Timp de opt ore, Rareș și oamenii inimoși din jurul său au muncit cot la cot, săpând un tunel lung de șase metri. Deși totul părea pierdut, la un moment dat, o urmă de speranță a apărut pe neașteptate. Rareș a pus lumina lanternei în direcția unde se afla cățelușa, văzându-i ochii cum licăreau.

– Băieți, o văd! Ajutați-mă să o scot!

La ieșirea la suprafață, cățelușa era epuizată. Prietenul colegului nostru, care e și medic veterinar de profesie, a dus-o de urgență la cabinet. Duminică dimineața l-a sunat și i-a dat vestea mult așteptată:

– Maya e bine, sunt șanse mari să supraviețuiască și cățelușii. Rareș, îți mulțumesc din suflet!

Plutonier adjutant șef Rareș Urs, felicitări! Ne mândrim cu tine și reprezinți un exemplu pentru mulți dintre noi!”, au mai transmis pompierii ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Alocare de 4,25 milioane de lei de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru culte

Publicat

De

Primăria Cluj-Napoca va aloca suma de 4,25 milioane de lei din bugetul local pentru cultele religioase, în 2024.

Un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 4.250.000 de lei de la bugetul local pe anul 2024 pentru cultele religioase va fi supus la vot în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca de marți, 28 mai.

Primăria Cluj-Napoca oferă anual sprijin financiar de la bugetul local al municipiului pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România.

Cum sunt împărțite fondurile?

Cea mai mare parte a finanțării merge spre cultul Ortodox – 3.110.000 lei. Cele mai mari sume merg spre două proiecte ale Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, respectiv continuarea lucrărilor de construcție a Centrului Misionar – 670.000 lei și realizarea lucrărilor la mozaic în Catedrala Metropolitană și restaurarea iconostasului – 400.000 lei.

Cultul Reformat va primi 490.000 lei, în timp ce cultul Unitarian va primi o alocare de 400.000 lei, iar cultul Romano-Catolic, 250.000 lei.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax