Connect with us

EVENIMENT

Arhitect celebru din Cluj s-a drogat cu Ayahuasca! Ceaiul conține un drog de mare risc!

Publicat


Numele arhitectului clujean Rareș Viorel Drăgan apare în celebrul ”dosar Ayahuasca”, primul de acest fel din România. Arhitectul este cunoscut deoarece se ocupă de realizarea noului Plan de Urbanism General al comunei Apahida, și participă în calitate de consultant la ședințele unde se discută proiectarea viitoarei șosele de centură metropolitane a Clujului.

În acest dosar, clujeanul Gelu Marin Oltean, chestor șef de poliție și fost șef al Serviciului Secret al Ministerului de Interne, a fost arestat din decembrie 2019 și până în data de 16 martie 2020. De asemenea, a mai fost arestată și Vanessa Youness, un medic din Cluj Napoca, iubita chestorului Oltean.

Procurorii DIICOT Brașov au făcut o descindere în data de 14 decembrie 2019, la o adresă din Răcari, județul Dâmbovița, unde au găsit 38 de persoane care participau la un ritual amazonian, cu un englez pe post de șaman, unde s-a consumat ceai de Ayahuasca, care conținea DMT, un drog de mare risc, dar și Harmine, un drog de tip nou, cunoscut sub numele de ”drogul viselor albastre”, deoarece produce halucinații colorate în albastru celor care îl consumă.

”Din declarațiile martorilor Haimovitz Otilia, Rotariu George (”regele” monedelor Bitcoin – n.n.) și Drăgan Rareș Viorel rezultă că inculpata Youness Vanessa, zisă Vanesa, a pus la dispoziția participanților la evenimentul December Retreat spațiul necesar consumului de droguri de mare risc, și a fost organizatoarea evenimentului la care cei trei au participat împreună cu alte persoane și le-a pretins suma de 2.600 de lei de persoană, cu titlu de taxă de participare achitată sub forma mascată de donație, iar Thomas Lishman, cunoscut cu apelativul ”Tom Lishman” în cadrul unor ritualuri tradiționale spirituale a oferit spre consum ayahuasca, unui număr de 38 de participanți la evenimentul organizat de Youness Amal Vanessa în data de 13.12.2019”, se arată în rechizitoriul dosarului.

Cluj24.ro l-a contactat pe facebook pe arhitectul Drăgan dar acesta nu a răspuns la întrebările adresate, care se refereau la consumul de droguri în cadrul acelor așa zise ritualuri șamanice.

Printre participanți se numără și arhitectul ViorDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Iulia Vasile

    iulie 24, 2022 la 11:03 pm

    De ce trebuiau facute publice numele si imaginea arhitectului respectiv?, Oare faptul ca incearca un ritual care in multe locuri din lume e legal il face mai putin profesionist? De ce sa distrugi un om pentru un fapt fara importanta in legatura cu valoarea lui umana sau profesionala?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

Clujul de altădată

CLUJUL DE ALTĂDATĂ. Drama amoroasă din Cluj. Un învățător își ÎMPUȘCĂ iubita și ea învățătoare și apoi se sinucide

Publicat

pistol arma pixabay

Cluj24 prezintă fragmente din Clujul de altădată, surprinse de ziariștii din perioada interbelică și nu numai și culese din gazetele vremii de Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Cluj-Napoca.

universul

„Aseară, într-un cartier mărginaș din Cluj, s-a petrecut o dramă înfiorătoare, ai cărei eroi sunt învățătorul Ion Călugărul din comuna Fizeșul Gherlei și tânăra învățătoare Ana Vlăduț din aceiași comună.

Cei doi s-au cunoscut acum câțiva ani, amândoi fiind la aceiași școală.

Între ei s-a înfiripat o dragoste puternică, învățătorul intenționând să ceară în căsătorie pe colega lui. Tatăl fetei, care este preot în comună, a refuzat însă să-și dea consimțământul la această căsătorie, pentru că nădăjduia să găsească un bărbat cu o situație mai bună pentru fiica sa.

Cu toată opunerea părinților, tinerii au continuat legătura lor de dragoste, fapt care a determinat pe preot să-și alunge fiica.

Aceasta a deprimat atât de mult pe cei doi tineri, încât ei s-au decis să-și pună capăt zilelor. În acest scop, tinerii au plecat într-o pădure de lângă Beclean, unde au stat două zile. Se pare că în timpul acesta, fata s-a răzgândit și nu numai că a refuzat să se sinucidă cu iubitul ei, dar și-a exprimat dorința de a pleca la niște rude la Cluj, luând cu ea și pe Călugăru.

Renunțând la proiectul lor de a se sinucide, tinerii s-au dus la Cluj unde au întâlnit pe fratele fetii, care este student la facultatea de medicină. Acesta nu bănuia nimic despre starea sufletească prin care au trecut cei doi tineri.

Știind însă că se iubesc, studentul le-a propus să meargă cu el la un unchi al lor din strada Albinei 12, urmând să se înțeleagă cu acesta și să se căsătorească, apoi să obțină consimțământul părinților săi.

Tinerii îndrăgostiți au ajuns însă să nu se mai înțeleagă între ei, fata ne mai voind să se căsătorească. De aici au plecat cu toții cu un automobil la unchiul învățătorului unde, în fața porții acestuia, fata în loc să intre în casă, a căutat să fugă.

Învățătorul, într-un moment de enervare, a scos revolverul și a tras asupra fetei, împușcând-o în ceafă. Nefericita fată a căzut imediat scăldată într-un lac de sânge, iar Călugăreanu a luat-o la fugă.

Fratele fetei care încercase zadarnic să dezarmeze pe învățător, a transportat-o imediat la clinică, în stare disperată.

Criminalul între timp s-a înapoiat la locul crimei și, intrând în curtea casei, și-a tras un glonț de revolver în tâmplă, rămânând mort pe loc.

Tânărul învățător a lăsat două scrisori părinților lui și una părinților fetei, în care arată că, neobținând autorizația părinților fetei de a se căsători, s-au hotărât împreună să se sinucidă.

Cele două scrisori au fost scrise desigur, înainte de plecarea lor din comună”.

[în „Universul”, anul al 52-lea, nr.89, București, 31 martie 1935].

Citește mai departe

EVENIMENT

Râuri din Cluj și din alte 8 judeţe din Transilvania, sub Cod GALBEN de inundaţii până la ora 24:00

Publicat

inundatii 3

Luni, hidrologii au anunțat cod galben de inundaţii pe râuri din bazinele hidrografice Someş, Mureş, Olt, respectiv din judeţele Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Mureş, Alba, Harghita, Braşov, Sibiu şi Hunedoara, scrie Agerpres.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), pe parcursul zilei de luni, până la ora 24:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mare – bazin amonte S.H. Rodna şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Rodna (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic – bazin amonte Ac. Gilău şi afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Gilău (judeţele: Bihor şi Cluj), Niraj – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Mureş), Arieş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Alba şi Cluj), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Arieş – amonte confluenţă cu râul Târnava (judeţele: Alba şi Cluj), Târnava Mică – bazin amonte S.H. Sărăţeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sărăţeni (judeţele: Harghita, Mureş şi Alba), Târnava Mare – bazin amonte S.H. Odorheiu Secuiesc şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Odorheiu Secuiesc (judeţele: Harghita, Mureş, Braşov, Sibiu şi Alba), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Târnava – amonte S.H. Brănişca (judeţele: Alba, Sibiu şi Hunedoara), Cibin – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Sibiu), ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie.

„Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 05.06.2023 ora 16:00 – 05.06.2023 ora 22:00 pe unele râuri mici din judeţele Cluj şi Alba”, precizează specialiştii.

Meteorologii au emis, luni, o atenţionare Cod galben de furtuni şi averse la munte şi în judeţe situate în sudul şi estul Transilvaniei, valabilă pe parcursul zilei.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul orar 12:00 – 22:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi intensificări ale vântului, la munte şi în sudul şi estul Transilvaniei.

În intervale scurte de timp (1 – 3 ore), cantităţile de apă vor fi de 20 – 25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Judeţele avertizate sunt: Bihor, Cluj, Hunedoara, Arad, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa – Năsăud, Neamţ (jumătatea de vest), Suceava (jumătatea de vest) şi Maramureş.

Citește mai departe

EDUCATIE

Greva din Educație CONTINUĂ. Ce se întâmplă cu examenele naționale

Publicat

greva

Greva din Educație continuă marți, 6 iunie, în ciuda faptului că Guvernul a aprobat majorările salariale cerute de sindicate, scrie Alba24.ro

Presiunea în sistem este foarte mare: pe de o parte profesorii și personalul nedidactic pierd mulți bani, nefiind plătiți în perioada grevei, iar pe de altă parte elevii au de suferit din cauza amânării examenelor naționale (evaluare națională și bacalaureat).

Liderii de sindicat avertizează că nu vor ceda și avertizează Guvernul cu privire la revolta care a cuprins sistemul de educație.

„Colegii noștri și-au asumat răspunderea pentru această acțiune, chiar dacă pierd din punct de vedere salarial.

Revolta este maximă în momentul de față”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, într-o intervenție la B1TV.

”Fără supărare, politicienii noștri nu au înțeles absolut nimic: nu este o grevă generală declanșată doar pentru creșterea salarială, discutăm de mai multe aspecte.

Discutăm despre probleme sistemice, cum bine spunea colega care a intervenit mai devreme la dumneavoastră. Sunt probleme existente în sistemul de învățământ” a adăugat acesta.

Veniturile mici din sistem creează o presiune pe dascăli, care nu-și permit să piardă și mai mult la salariu.

De alfel, spun sindicaliștii, pe asta și mizează Guvernul: că oamenii vor ceda până la urmă sub presiunea banilor.

Greva continuă: anunțul sindicatelor

Greva generală din Educație continuă, au anunțat federațiile sindicale într-un comunicat de presă transmis duminică, 4 iunie.

„Avem nevoie de educație, iar educația are nevoie de finanțare! Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase! Schimbați-vă discursul și asumați-vă că educația va fi, începând de astăzi, prioritate națională!

Și nu numai pentru noi, angajații din sistem, ci și pentru cei peste 3.000.000 de elevi în spatele cărora vă ascundeți și pe care încercați, prin declarații, să-i întoarceți împotriva noastră!”, au transmis sindicatele în comunicat.

„A fost o pandemie și spre deosebire de alte state care au anulat toate examenele, în România examenele au fost susținute.

În momentul de față vorbim de amânarea examenelor pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent și rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”, a declarat Marius Nistor, în urmă cu câteva zile, la Digi24.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un nou NUME pe lista de posibili antrenori ai Universității Cluj

Publicat

„U” Cluj nu are încă un antrenor. La lista cu posibilii tehnicieni s-a adăugat numele lui Andrei Prepeliță (37 de ani), liber de contract din octombrie 2022, după plecare de la FC Argeș, echipă la care a avut primul mandat ca antrenor, scrie GSP.

andrei prepelita

Finalista Cupei României se află în căutarea unui nou tehnician, după ce Neluțu Sabău nu a dorit să mai continue.

Pe lângă Andrei Prepeliță se mai află Toni Petrea (48 de ani) și Adrian Ursea (55 de ani). varianta Viorel moldovan a picat.

Conducerea clubului ardelean va numi săptămâna asta noul antrenor, înainte de 10 iunie, când echipa va pleca în primul cantonament, din Slovenia.

Foto: Facebook

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax