Connect with us

ANUNȚURI PUBLICE

Ajutoarele lui Moș Crăciun găsesc și în acest weekend reduceri de până la 60% în Iulius Mall Cluj

Publicat


Iulius Mall Cluj a pregătit a doua sesiune de Black Friday X-mas Edition, unde ajutoarele lui Moș Crăciun sunt așteptate să completeze listele de cadouri. Nu rata discount-urile care ajung în acest weekend și până la 60%!

Brandurile high end au din nou reduceri irezistibile la toată gama de produse. Descoperă ofertele de până la 60% la cele mai renumite magazine: Guess Jeans, Liu Jo, Marc O’Polo, Superdry, Under Armour, U.S Polo Assn. și Levi’s. Piesele din colecțiile de toamnă – iarnă îți vor da un vibe inedit sezonul acesta.

Sărbătorile de iarnă sunt mai aproape decât crezi. Te-ai gândit cu ce te îmbraci în seara de Crăciun? BSB Fashion, D’S Damat și Motivi au reduceri de până la 50%. Promoții care să se potrivească personalității tale găsești și la celelalte magazine din Iulius Mall Cluj. Dacă preferi stilul sport, vino la U-Man și Arman Sport, unde prețurile au scăzut până la 50%! Oferte atrăgătoare găsești și la celelalte magazine de profil.

După ce îți iei piesele speciale pentru sărbătorile de anul acesta, ai nevoie și de încălțăminte care să se asorteze. Bata și ECCO te așteaptă cu oferte de până la 50% la modelele sezonului. Preferi stilul cozy când vine vorba de încălțăminte? Buzz Sneaker Station și Skechers au redus prețurile cu până la 40% la sneakerși. Înarmează-te cu timp pentru că și celelalte magazine de încălțăminte au discount-uri!

Momentele petrecute în oglindă nu sunt niciodată pierdute! Promoții de până la 50% găsești și la magazinele cu produse de beauty. O paletă de make-up în culori pastelate, un fond de ten a cărui nuanță ți se potrivește perfect sau un eyeliner tip stilou și multe alte cosmetice vei găsi la MAC, Nala, Inglot, dar și în celelalte magazine specializate.

Ai pregătit lista cu cadouri pentru cei dragi? Oferă-le cele mai speciale daruri de la Sabrini, Pandora, Sabion, Swarovski sau Teilor. Promoțiile în magazinele cu bijuterii ajung acum și până la 80%. „Shine bright like a diamond”, alături de cei dragi, cu accesoriile potrivite!

Surprize sunt și pentru micuții elfi. Coccodrillo, Deluka și Prinky & You au pregătit discount-uri de până la 45% la articolele din colecțiile toamnă – iarnă, trusouri și multe alte produse. Vino cu copilul tău și descoperiți propunerile!

Și în acest weekend, foodcourt-ul te așteaptă cu oferte apetisante. Taco aromat, sushi proaspăt, specialități din orez, pui crispy, somon pane și multe alte preparate pot fi comandate la pachet sau savurate pe terasa exterioară.

Ne vedem la shopping, în Iulius Mall Cluj!


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ANUNȚURI PUBLICE

E.ON susține planul UE de reducere a emisiilor de carbon cu 55% până în 2030

Publicat

În timp ce Comisia Europeană se pregătește să-și prezinte pachetul legislativ „Fit for 55” („Potrivit pentru 55”), European CEO Alliance a emis recomandări strategice care susțin o acțiune progresivă și ambițioasă pentru a atinge neutralitatea climatică. Abordarea schimbărilor climatice necesită o colaborare puternică între sectorul public și industrie, a anunțat European CEO Alliance după reuniunea sa de miercuri de la Paris.

Întâlnire la Paris

Alianța ar saluta o revizuire a principalelor instrumente de reglementare ale Uniunii Europene, în special subvenții pentru tehnologiile cu emisii mari de CO2. Propunerile leaderilor din domeniul afacerilor includ trimiterea unui semnal puternic de stabilire a prețului emisiilor de carbon, accelerarea măsurilor de decarbonizare a mobilității și transporturilor, facilitarea transformării sectorului clădirilor și accelerarea restructurării și reînnoirii sistemului energetic în toate statele membre ale UE.

· 12 lideri ai firmelor de top europene se întâlnesc la Paris pentru a discuta despre modalitățile prin care pot sprijini în continuare Pactul Verde European;

· European CEO Alliance consideră că lupta împotriva schimbărilor climatice va necesita un efort colectiv al tuturor statelor membre ale UE și o colaborare între sectorul public și industrie;

· Un semnal ferm în stabilirea prețului pentru emisiile de carbon la nivel european este considerat una dintre cheile pentru a atinge ținta de neutralitate a carbonului până în 2050 și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la 55% din nivelurile emise între 1990 și 2030;

· Mai multe proiecte intersectoriale și recomandări de politici vor sprijini cauza climatică globală și vor încuraja o creșterea durabilă și viitoare locuri de muncă;

„Sunt foarte mulțumit că am reușit să schimb astăzi opinii cu companiile care oferă soluții pentru punerea în aplicare a Pactului Verde European, pentru decarbonizarea economiei, pentru tranziția verde și eficiența energetică. Pe măsură ce Comisia Europeană se pregătește să prezinte pachetul energetic și climatic „Fit for 55”, cu măsuri de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% în 2030 și de realizare a neutralității carbonului în 2050, mobilizarea actorilor industriali și economici va fi esențială pentru a realiza împreună obiectivele noastre climatice”, a spus Clément Beaune, Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene în guvernul francez.

Alianță unică

Leonhard Birnbaum, CEO E.ON: „Alături de European CEO Alliance, o alianță unică intersectorială și internațională, vom reuși să facem diferența. Proiectul nostru din cadrul European CEO Alliance își propune să stabilească piețe la nivel european pentru hidrogenul verde și derivații săi, ceea ce va face din hidrogenul verde a doua sursă principală de energie a tranziției energetice. În special cu energiile regenerabile, pe lângă aplicațiile neelectrificabile, ne confruntăm adesea cu o provocare fundamentală: acestea sunt disponibile numai atunci când vântul și soarele ne permit.

Având hidrogenul ca sursă de energie, putem stoca energie verde și o putem transporta în locurile unde aceasta este necesară, în sectoarele în care consumul de energie este greu de diminuat, de exemplu pentru producerea așa-numitului „oțel verde”, neutru din punct de vedere climatic. Hidrogenul verde poate contribui, de asemenea, la decarbonizarea în sectorul încălzirii, prin distribuția acestuia prin rețeaua de gaz ramificată pe scară largă. Prin utilizarea hidrogenului, dăm un impuls semnificativ procesului de decarbonizare.”

Ca instrument central, membrii alianței au propus un semnal puternic la nivelul prețului pentru emisiile de carbon pentru a putea atinge obiectivele Uniunii Europene în materie de schimbări climatice. Carbonul ar trebui să aibă un preț, indiferent în ce sector este emis. Alianța a solicitat, de asemenea, îmbunătățirea continuă a Sistemului de Comercializare a Certificatelor Verzi în Uniunea Europeană (pentru industria energetică și grea) și punerea în aplicare a unor sisteme suplimentare de plafonare și comerț specifice sec-torului, care s-ar aplica mobilității, transporturilor și sectorului construcțiilor.

Sistemele specifice fiecărui sector ar putea converge apoi, începând cu 2030. O altă propunere se referă la un sistem european de tarifare a emisiilor de carbon care ar include măsuri pentru a realiza simultan atât un echilibru social, cât și reducerea emisiilor.

Crește producția de baterii

Decarbonizarea mobilității, transportului și clădirilor vor fi provocările majore. Pentru sectorul transporturilor și al mobilității, mobilitatea electrică pentru autoturisme, vehicule ușoare și vehicule grele s-a dovedit a fi cea mai eficientă tehnologie în ceea ce privește consumul de energie și reducerea emisiilor. Pentru a încuraja întregul ecosistem din jurul mobilității electrice, membrii European CEO Alliance au inițiat proiecte intersectoriale pentru a crește producția de baterii și a crea o infrastructură de încărcare în toată Europa.

Îndreptându-și atenția asupra valului de renovare a clădirilor Comisiei Euro-pene, alianța susține obiective anuale ambițioase de renovare pentru a accelera tranziția durabilă a fondului de construcții, în special decarbonizarea.

Toate clădirile noi ar trebui să îndeplinească standarde înalte privind eficiența energetică, sursele regenerabile de energie și materialele durabile. Alianța solicită, de asemenea, ca sistemele de încălzire cu combustibil fosil să fie înlocuite rapid prin lansarea pompelor electrice de căldură, sistemelor de încălzire centralizată și soluțiilor digitale. Directorii executivi membri ai alianței se angajează să aplice această recomandare clădirilor proprii ale companiilor lor.

Obiectivele climatice europene necesită o implementare rapidă a producției de energie regenerabilă și electrificarea directă a mobilității, transportului și încălzirii / climatizării clădirilor. European CEO Alliance lucrează la un proiect de integrare a sistemelor de alimentare, în special a rețelelor, pentru a crea un sistem bazat în principal pe surse regenerabile și soluții flexibile.

Informații generale:

European CEO Alliance – Alianța Europeană a Directorilor Executivi pentru Recuperare, Reformare și Reziliență s-a format în 2020 pe fondul pandemiei Covid-19 și al Pactului Verde european. Obiectivul comun al Alianței este de a face din Uniunea Europeană o regiune etalon la nivel mondial pentru protecția climei, deblocând în același timp investițiile, alimentând inovațiile în noile tehnologii și creând locuri de muncă stabile în viitor.

Membrii se consideră un „echipaj de acțiune”, care lucrează împreună la proiecte paneuropene intersectoriale la scară largă precum: infrastructura de încărcare transeuropeană pentru camioane grele, integrarea sistemelor de alimentare din Uniunea Europeană (în special rețelele), urmărirea digitală a amprentei de carbon, clădiri durabile și sănătoase pentru viitor, autobuze electrice pentru Europa, rețele ecologice pentru hidrogen și dezvoltarea rapidă a producției de baterii.

Se pregătesc și alte proiecte, inclusiv unul care implică oțel cu emisii reduse de carbon. Directorii executivi vor furniza primele rezultate tangibile și vor discuta implementarea cu reprezentanții la nivel înalt ai Uniuni Europene la un summit stabilit pentru toamna anului 2021.

Alianța reunește 12 directori executivi de top din industria energiei, transporturilor și tehnologiei: Björn Rosengren (ABB), Thierry Vanlancker (AkzoNo-bel), Francesco Starace (ENEL), Leonhard Birnbaum (E.ON), Börje Ekholm (Ericsson), Henrik Henriksson (H2GreenSteel), Ignacio Galán (Iberdrola), Frans van Houten (Philips), Christian Klein (SAP), Christian Levin (Scania), Jean-Pascale Tricoire (Schneider Electric) și Herbert Diess (Volkswagen). McKinsey & Company este colaborator al European CEO Alliance și furnizează cercetări și date suplimentare.

Citește mai departe

ANUNȚURI PUBLICE

ADMITERE 2021/ Facultatea de Medicină Veterinară, USAMV Cluj-Napoca – Profesia de medic veterinar, una eminamente practică

Publicat

Profesia de medic veterinar este una eminamente practică, laboratoarele și orele de clinică fiind o componentă esențială a planului de învățământ. Pe parcursul anilor de studiu, studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară (FMV) din cadrul USAMV Cluj-Napoca au multiple posibilități de a pune în practică noțiunile teoretice studiate la cursuri.

”În timpul orelor cu caracter practic, cadrele didactice pregătesc studenții pentru a face față oricăror oportunități de carieră oferite de profesia de medic veterinar. Pentru a prezenta un număr de patologii diverse la un număr cât mai mare de specii de animale, nu este suficient să fie abordate doar cazurile care vin în mod curent în clinicile Spitalului FMV, ci este nevoie și de a face vizite organizate împreună cu cadrele didactice la Stațiunea Didactică Experimentală a USAMV Cluj-Napoca, unități de procesare și depozitare produse de origine animală, ferme, exploatații individuale, Circumscripții Sanitar-Veterinare de Asistență, dar și alte locații”, explică prodecanul FMV, Conf. dr. Cosmin Peștean.

În anul I de facultate, studenții realizează un stagiu de practică în Stațiunea Didactică Experimentală a USAMV pentru a se acomoda cu fluxul zilnic de activitate și provocările meseriei de medic veterinar într-o fermă de animale.

Pe parcursul fiecărui an universitar, studenții au obligația de a face un stagiu de practică de minimum 90 ore, realizat într-una sau mai multe unități de profil. Pentru realizarea acestui stagiu se încheie un acord între USAMV și un tutore din unitatea de practică, iar la final un supervizor – cadru didactic verifică modul de desfășurare a practicii studențești.

Acest tip de practică de vară permite studentului să își aleagă o anumită categorie/specie de animale și o direcție de activitate din cadrul profesiei, în funcție de interesul personal. Având în vedere că la FMV Cluj-Napoca se află studenți din foarte multe țări, se poate spune că în anii de studiu se beneficiază de diversitatea și experiența oferită de colegii veterinari din toată lumea.

O altă formă obligatorie de practică pentru studenții veterinari de la FMV Cluj-Napoca este stagiul de gardă la Serviciul de triaj al facultății. Cu această ocazie, studenții se familiarizează cu noțiunea de triaj medical, au un contact direct cu medicina de urgență și fac tratamente animalelor internate la terapie intensivă.

Cei mai pasionați dintre studenți, încearcă cât mai des posibil să îmbine programul didactic zilnic cu participarea sub formă de voluntariat la activitatea unor cabinete și ferme private sau clinici universitare.

De asemenea, o altă posibilitate de a câștiga experiență practică este participarea în cadrul unor programe de mobilități externe special destinate acestui scop, prin Programul Erasmus+.

Înscrierile pentru studiile universitare la USAMV Cluj-Napoca vor avea loc și în acest an, on line și on site, între 12 iulie – 24 septembrie 2021, după următorul calendar: 12 iulie – 6 august 2021, sesiunea I de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 24 septembrie 2021, sesiunea a II-a de admitere, pentru studii de licență și masterat; 6 septembrie – 17 septembrie 2021, sesiune admitere studii doctorale.

Detalii despre Admitere 2021 la USAMV Cluj-Napoca: https://admitere.usamvcluj.ro/

Admitere 2021 la Facultatea de Medicină Veterinară: https://fmv.usamvcluj/ro/

Citește mai departe

ANUNȚURI PUBLICE

E.ON a susținut proiectul Asociației Zi de Bine dedicat copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate

Publicat

„100 de Doruri” a fost cauza susținută de Asociația Zi de Bine în luna iunie, dedicată copiilor care cresc fără părinți întrucât aceștia sunt plecați la muncă în străinătate.

· Unul din cinci copii din comuna Corlățel, județul Mehedinți, are cel puțin un părinte plecat din țară;

· 100 de Doruri reprezintă tot ce este mai important și valoros, atât pentru copiii rămași în țară, cât și pentru cei plecați departe.

Unul din cinci copii din comuna Corlățel, județul Mehedinți, are cel puțin un părinte plecat în străinătate. Părinții lor se întorc rar să îi viziteze, nu stau prea mult și apoi pleacă din nou, moment în care se așterne un dor apăsător. În acest context, Asociația Zi de Bine a demarat pentru ei proiectul „100 de Doruri”, în cadrul căruia copiii au participat la o serie de 18 ateliere pe teme de patrimoniu, scriere creativă, arhitectură, fotografie, gastronomie, cântece și dansuri tradiționale, cu scopul de a identifica 100 de doruri-esență a identității comunei lor.

Asociația Zi de Bine a dorit să scoată la lumină dorurile, dar și meșteșugurile, îndeletnicirile și obiceiurile aproape uitate, cu scopul de a le păstra vii în amintire, dar și în comunitate. Astfel, au identificat alături de copiii din localitate 10 categorii de elemente definitorii ale comunei lor, de care, mai ales celor plecati, li se face dor: oameni, locuri, gospodării, tradiții, obiecte, legende și povești, cântece și dansuri, îndeletniciri, gastronomie și construcții, iar pentru fiecare categorie au fost asociate câte 10 doruri. Astfel s-au adunat 100 de doruri ale comunei Corlățel.

Pentru ca acest proiect să prindă viață au fost necesare, nici mai mult, nici mai puțin, de 4 luni, iar valoarea totală s-a ridicat la 135.000 Lei. Proiectul a fost susținut de Grupul EON România alături de ceilalți parteneri strategici ai Asociației Zi de Bine.

“Dorul lasă urme adânci în suflet, care cu greu mai pot fi acoperite. Cu atât mai mult pentru un copil care are nevoie de iubire, răspunsuri și îndrumare atunci când face primii pași în viață. Pentru copiii din Corlățel ne-am adunat forțele și am reconstruit spiritul comunității în jurul a 100 de doruri care reprezintă tot ce este mai important și valoros, atât pentru cei rămași aici, cât și pentru cei plecați departe. Acest proiect ne-a reamintit cât este de importantă comunitatea, familia, acel ACASĂ în care ne sunt rădăcinile”, a declarat Melania Medeleanu, fondatoarea Asociației Zi de BINE.

Pe 20 Iunie, de ziua Comunei Corlățel, cele 10 categorii de doruri au devenit repere identitare într-un traseu al comunei, marcate cu un disc simbol pentru fiecare categorie în parte. Pe cele 10 discuri este gravată steaua în opt colțuri care se regăsește în întreaga comună, fie pe haine sau pe case. Tot în cadrul proiectului, copiii cu vârste între 8-13 ani, au primit biciclete cu care au avut de parcurs un traseu de 10 km. La fiecare disc-simbol amplasat, copiii au fost provocați să răspundă la o serie de întrebări din categoria respectivă, iar pentru fiecare răspuns corect au primit o piesă dintr-un puzzle uriaș. La finalul traseului, cei mici au completat Puzzle-ul celor 100 de Doruri, un puzzle care îi apropie, simbolic, de cei aflați departe.

Scopul campaniei este acela de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze mai puțin discutate.

Alături de Asociația ZI de BINE, vom susține câte o cauză în fiecare lună a anului.

În luna mai, E.ON, alături de ceilalți parteneri strategici, a susținut Asociația Zi de Bine în proiectul Ochii Care Nu Se Uita, în urma căruia 70 de nevăzători au primit bastoane smart cu soft în limba română, care le asigură un grad mai mare de siguranță și independență.

Proiectul a necesitat un buget în valoare de 45.000 de euro.

Despre E.ON Romania

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Citește mai departe

ACTUALITATE

E.ON susține ediția aniversară a festivalului TIFF de la Cluj-Napoca

Publicat

E.ON România este alături de cinefili, susținând și în acest an Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfășura la Cluj- Napoca în perioada 23 iulie – 1 august, sub umbrela #împreună-prinfilm.

· Din 2011, E.ON oferă în fiecare an surprize iubitorilor de film prezenți la TIFF;

· La această ediție, cu sprijinul E.ON, celebrul dansator Sergei Polunin va fi prezent pentru prima dată în România, pe 29 iulie, la Castelul Banffy din Bonțida;

· Proiecția de deschidere a festivalului va avea loc pe 23 iulie, simultan în 20 de orașe din țară;

Este o ediție aniversară, fiind 20 de ani de la lansarea festivalului, iar organizatorii au decis ca proiecția din deschidere să nu aibă loc doar în Piața Unirii din Cluj-Napoca, așa cum eram obișnuiți, ci și în alte 19 localități din țară. Festivitatea se va vedea, în paralel, pe marile ecrane din Alba Iulia, Arad, Bistrița, Borșa, Brașov, Criț (jud. Brașov), Florești (jud. Cluj), Iași, Lugoj, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Salonta, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighet, Târgu Mureș și Toplița.

“TIFF este un proiect de suflet al E.ON și suntem mândri să ne aducem contribuția, de un deceniu, la realizarea unui eveniment al cărui renume a depășit granițele țării. TIFF înseamnă film de calitate, o întâlnire cu regizori, scenariști și actori celebri, dar și o rampă de lansare pentru tinerii care îndrăgesc arta. Ne bucurăm să vedem că numărul celor atrași de frumos, de emoție și de energia ce ne-o oferă un eveniment cultural de o asemenea amploare este tot mai mare”, spune Claudia Griech, Directorul General Adjunct al E.ON România.

„Adolescenții sunt așteptați să participe și ei la Let’s Go Digital!”

Începând cu 2011, E.ON a oferit surprize de neuitat iubitorilor de artă, în cadrul TIFF. În acest an, alături de ceilalți susținători ai festivalului, vom face posibilă prezența, pentru prima dată pe o scenă din România, a starului internațional Sergei Polunin, ucraineanul fiind considerat cel mai talentat dansator al generației sale. Admiratorii vor avea ocazia să îl vadă live, la Castelul Banffy din Bonțida, pe 29 iulie, într-o reprezentație spectaculoasă și plină de emoție. E.ON sprijină și proiecția unui film în cadrul celei mai așteptate secțiuni a festivalului – Supernova – unde sunt prezentate filme de artă premiate la cele mai importante festivaluri internaționale de profil.

Surprizele nu se opresc aici, deoarece fiecare zi a festivalului va fi presărată cu evenimente, workshop-uri sau discuții tematice cu actori și regizori celebri, precum și cu rememorări din arhiva TIFF.

Adolescenții sunt așteptați să participe și ei la Let’s Go Digital!, un atelier de film destinat celor pasionaţi de film și fotografie. Iubitorii de filme se vor bucura și de un maraton de filme românești, un număr impresionant, 45 de titluri, dintre care 32 de lungmetraje și 13 scurtmetraje.

Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu 15 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 322.500. Alături de educație, cultura este unul dintre pilonii de bază de implicare în comunitate pentru E.ON care a alocat în această perioadă proiectelor culturale 1 milion de euro.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,3 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate