Connect with us

EVENIMENT

Agro Social Hub revine cu arome de toamnă: linguri cioplite, gomboți și licori tradiționale, la T-emporary 23

Publicat


Agro Social Hub, un proiect Urbannect, revine cu o nouă ediție la Cluj-Napoca. Evenimentul promite o sărbătoare de toamnă autentică, cu meșteșuguri tradiționale, preparate culinare de sezon și demonstrații inedite.

Găzduit de T-emporary 23, într-un spațiu postindustrial situat pe strada Traian 23, evenimentul își propune să aducă atmosfera unei gospodării de toamnă în mijlocul orașului.

Scopul evenimentului este de a sărbători toamna, aducând la T-emporary 23, atât tradiţiile de familie ale sezonului (gomboți, degustări de provizii şi licori), cât şi meşteşuguri realizate într-o manieră modernă (atelier de cioplit linguri de lemn).

Tradiție și modernitate, la Clubul Cioplitorilor Clujeni

În cadrul Agro Social Hub, va avea loc a zecea întâlnire a Clubului Cioplitorilor Clujeni. Pasionații acestui meșteșug sunt invitați să asiste la demonstrații de cioplit linguri, unde vor avea la dispoziție lemn verde și unelte pentru a exersa. Deși nu este un workshop propriu-zis, participanții vor putea încerca diverse tehnici și unelte sub îndrumarea specialiștilor.

Cei mai experimentați cioplitori vor avea ocazia să participe la un atelier de încrustat în lemn, susținut de maestrul Valer Tudoran. Atmosfera promite să fie una relaxată, fără program strict, axată pe discuții și schimb de experiențe.

Concursuri culinare și licori de toamnă

Pe lângă activitățile de meșteșug, Agro Social Hub va găzdui două concursuri dedicate pasionaților de preparate tradiționale: Concursul „Cămara Gospodărească” și Concursul de Licori Întremătoare.

Începând cu ora 16, participanții își pot înscrie în competiție zacusca, murăturile și dulcețurile, iar la ora 19:00, juriul va premia cele mai gustoase preparate. Tot la aceeași oră, se va desfășura jurizarea licorilor de fructe, cu premii pentru cele mai aromate și clare spirtoase făcute în gospodărie.

Școala de Gomboți și atelierul de lucskos

Pentru cei pasionați de gătit, Monika Manea va relua „Școala de Gomboți” la ora 17. Participanții vor învăța să prepare celebrii gomboți, iar la ora 20:00, aceștia vor fi gata de servit alături de un lucskos proaspăt gătit.

Iar pentru ca atmosfera de petrecere câmpenească de toamnă să fie completă, organizatorii îi va aștepta pe participanți cu porumb copt la foc de lemne, un delici al anotimpului.

Expoziții și târguri de unelte

Evenimentul va fi completat de o expoziție de fotografie documentară, care surprinde magia întâlnirilor lingurarilor.

Publicul va putea explora meșteșuguri tradiționale într-un spațiu urban postindustrial, încurajând astfel continuitatea tradițiilor rurale în mediul urban.

Programul evenimentului

  • 16:00 – Nectarul Livezilor (Concurs de licori întremătoare) – Concurs cu premii
    (Jurizarea 19:00-20:00)
  • 16:00 – Concursul „Cămara Gospodărească” (Concurs de bunătăți de toamnă) – Concurs cu premii (Jurizarea 18:00-19:00)
  • 16:00 – Atelierul Lingurarilor, Art & Crafting
  • 16:00 – Atelierul Culinar de Toamnă, pregătim lucskos împreună
  • 17:00 – 20:00 – Școala de Gomboți cu Monika Manea
  • 20:00 Poftiți la masa (Lucskos & gomboți)
  • 22:00 – închiderea evenimentului




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate