Connect with us

ACTUALITATE

Aeroportul Internaţional Cluj CELEBREAZĂ Ziua Internaţională a Aviaţiei Civile. Expoziţie de FOTOGRAFII şi machete inedite

Publicat


aeroport cluj facebook

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, în colaborare cu Asociația Română pentru Propagandă și Istoria Aeronauticii „Smaranda Brăescu” Cluj, au marcat astăzi, 7 Decembrie, Ziua Internațională a Aviației Civile.

4

În incinta aeroportului a avut loc vernisajul unei expoziții de fotografii şi machete “Elicoptere în România” care au evidențiat povestea fascinantă a producţiei aeronautice în România, aducând în atenția tuturor iubitorilor de aviație faptul că de-a lungul timpului, România a fost una din țările care a promovat industria aeronautică și mai ales a fost dezvoltată datorită inteligenței inginerești în domeniul aviației. Evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților societății academice clujene, a cadrelor militare și a reprezentanților societăţilor cu activitate în domeniul aviaţiei civile din perimetrul aeroportuar.

1

În fiecare an la data de 7 decembrie este sărbătorită Ziua Internațională a Aviației Civile stabilită de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO), încă din anul 1994. Scopul celebrării mondiale este acela de a dezvolta şi consolida importanţa aviaţiei civile internaţionale în dezvoltarea socială şi economică a statelor membre, având rolul de a promova siguranţa, eficienţa şi dezvoltarea transportului aerian mondial.

„Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este primul aeroport regional al țării ca număr de pasageri”

Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a susținut discursul de deschidere, în care a transmis un mesaj de felicitare tuturor celor care își desfășoară activitatea în domeniul aviației civile.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj este primul aeroport regional al țării ca număr de pasageri și are în derulare mai multe proiecte de dezvoltare, astfel încât să asigure pasagerilor și colaboratorilor servicii de cea mai înaltă calitate. Totodată, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj are o contribuție majoră în dezvoltarea economică a regiunii.

2

David Ciceo a precizat cu această ocazie: „La ceas aniversar, marcăm Ziua Internaţională a Aviaţiei Civile, aici, la Aeroportul Internaţional Cluj, care a sărbătorit în această primăvară, 90 de ani de la înfiinţarea aeroportului civil, în 1 aprilie 1932. Aeroportul Internațional Cluj a devenit în timp, un lider regional recunoscut pentru profesionalismul și capacitatea de adaptare la cerințele unei industrii în continuă transformare, fiind un model de bune practici şi un reper pentru Europa de Sud-Est. Evenimentul de astăzi a fost un bun prilej de a marca împreună cu domnul Comandor Laurenţiu Buzenchi şi Asociaţia ARPIA pe care cu onoare o conduce, activitatea extraordinară a aviaţiei române şi internaţionale.”

3

Asociaţia ARPIA se remarcă printr-o continuă îmbunătăţire organizatorică, relaţională şi asociativă privind strategia, perspectivele, programele și colaborările sale de reprezentare şi promovare a unor noi acţiuni de substanţă privind manifestările dedicate evenimentelor aeronautice naţionale şi europene. ARPIA a devenit astfel un vector de promovare a valorilor şi tradiţiilor aviaţiei române, un susţinător al imaginii şi contribuţiei românilor la dezvoltarea aeronauticii naţionale şi europene, fiind promotor al culturii şi sporturilor aviatice, de orientare profesională a tinerilor şi susţinere a ocupaţiilor conexe.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Aviației Civile, Aeroportul Internațional Cluj transmite felicitări tuturor pasagerilor și partenerilor din aviația civilă.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Se fac ÎNSCRIERI pentru cursul de managementul stadioanelor, organizat de Academia Națională de Fotbal

Publicat

cluj arena gazon 1

Academia Națională de Fotbal organizează în 2 februarie, cursul de Managementul stadioanelor, centrat pe principiile de bază privind gestionarea stadioanelor pentru organizarea evenimentelor. Înscrierile sunt deschise până marți, 31 ianuarie, informează frf.ro.

„Turneele finale pe care România le-a organizat (UEFA EURO 2020) și pe care urmează să le găzduiască (UEFA Under 21 Championship) ne-au oferit ocazia să adunăm bune practici în domeniul organizării de evenimente; așadar, putem veni în sprijinul administratorilor de stadioane din țară, mai ales în contextul în care multe dintre arenele nou construite au nevoie de experți care să le gestioneze.”, se scrie în anunțul ANF.

Cursul de Managementul stadioanelor va avea loc pe 2 februarie, la Stadionul Giulești, una dintre arenele care vor găzdui meciuri la Campionatul European U21 din această vară.

Sesiunile vor fi livrate de către experții FRF și vor acoperi o gamă largă de zone – de la construirea de noi stadioane, la soluții tehnice, terenul de joc sau inovații tehnologice.

Pe lângă aspectele teoretice, programul include și un studiu de caz și o vizită a stadionului. Costul cursului este de 110 euro.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj se DESPARTE de un fundaș. Acesta se TRANSFERĂ în Polonia

Publicat

briceag

FC Universitatea Cluj a ajuns la un acord cu formația poloneză Korona Kielce pentru transferul fundașului Marius Briceag (30 de ani).

„Marius Briceag a sosit la „U” la începutul acestui sezon. Fundașul care evoluează în banda stângă a strâns 24 de prezențe în tricoul „alb-negru”, marcând unicul său gol în partida câștigată de „studenți” cu FC Hermannstadt.
Clubul nostru îi mulțumește pentru munca depusă la ”U” și îi dorește mult success în viitor”, scrie pe pagina de Facebook a clubului.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Viceprimarul Dan Tarcea: De vineri, Supercom se ocupă de colectarea deșeurilor în Cluj-Napoca. 85% din program a rămas la fel

Publicat

Viceprimarul Dan Tarcea a precizat că, de vineri, 27 ianuarie, firma Supercom va intra în activitatea de colectare a gunoaielor în întreg municipiul Cluj-Napoca.

”Cele două firme care se ocupau de colectarea deșeurilor, Brantner și Rosal, au fost înlocuite în urma unei licitații de firma Supercom.

Cei care încă nu au contractele cu noua firmă, au 4 variante pentru a încheia contractele.

Fie merg la cele 3 locuri, pe Calea Dezmirului nr. 12, Constantin Brâncuși nr. 18 și Calea Mănăștur nr. 97, de luni până vineri între orele 8-17 și sâmbătă între 9-14, fie intră pe site-ul companiei, www.supercom.ro, unde pot încheia contractul și în format online.

Începând din această noapte, firma va prelua toate rutele Brantner și Rosal.

Suntem optimiști că lucrurile vor intra foarte repede în normalitate iar containerele vor fi înlocuite etapizat și vor fi puse containere noi. Nu se poate face într-o singură noapte înlocuirea containerelor sparte și uzate, va fi o perioadă de tranziție. În maximum o lună această înlocuire va finalizată, am stabilit totul astfel încât clujenii să nu aibă de suferit”, a spus Tarcea joi la NapocaLive.

Acesta a explicat că 85% din program a rămas la fel, dar au fost introduse și rute noi, programul urmând să fie public, de joi, pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, iar fiecare clujean va putea vedea la ce oră vine mașina care ridică gunoiul.

”La nivelul municipiului sunt 125.000 de imobile”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Se vinde încă un penthouse din Cluj-Napoca pe un site internațional, la peste jumătate de milion de euro: „E o comoară pe piață”

Publicat

screenshot (643)

Un penthouse cu terase panoramice din Cluj-Napoca se oferă spre vânzare pe un site de imobiliare internațional, la peste jumătate de milion de euro, în cartierul Europa, pe strada Eugen Ionesco.

„Locuirea la bloc într-un oraș mare și dinamic are avantaje certe dar nu rezolvă mai niciodată nevoia de spațiu în aer liber; tocmai de aceea penthouse-ul propus este o comoară pe piața imobiliară clujeană. Terasa panoramică de circa 100 metri nu oferă doar acces la aer, ci permite și amenajarea unei grădini suspendate (ceea ce la Londra se cheamă rooftop garden), o zonă în care doar priveliștea îți amintește că ești la înălțime nu și vegetația abundentă.

Jardiniere imense din lemn oferă umbră și verdeață zonelor de luat masa (dotată cu grătar) sau de relaxare, îmbiind la relocare pe terasă. De la dimineți de primăvară cu cântec cu guguștiuc până la seri de toamnă lângă ciuperca de căldură cu păturici pufoase pe genunchi, terasa devine adevărata inima a casei. Privirea zburdă liberă ca pasărea cerului peste acoperișuri de țiglă roșie și construcții mai noi, cuprinzând panoramic o parte din skyline-ul noului Cluj”, spune agentul imobiliar în descrierea penthouse-ului.

screenshot (634)

screenshot (641)

3 dormitoare, 1 living și 2 băi

Acesta are 190 de metri pătrați, dintre care 98 sunt utili, și dispune de 3 camere situate pe două nivele, unite de o scară de stejar. La primul nivel este 1 living, 1 dressing, 2 dormitoare cu baie, iar la al doilea nivel se află bucătăria cu loc de luat masa, o baie și un dormitor.

Dormitoarele au terase „care aduc răcoarea dimineții în ceașca de cafea”, după cum spune agentul. De asemenea, proprietatea beneficiază de două locuri de parcare exterioară.

screenshot (646)

Potrivit anunțului, locuința are suprafețe vitrate generoase și finisaje de calitate. Piesele de mobilier „în nuanțe coordonate din gama crem-unturiu”, alături de șemineul decorativ și o masă din lemn african vor încânta pe oricine trece pragul penthouse-ului.

Cu toate acestea, nu mulți vor reuși să-l treacă, deoarece prețul este pe măsură. Imobilul se vinde la prețul de 530.000 de euro.

screenshot (647)

screenshot (651)

screenshot (652)

screenshot (632)

screenshot (642)

screenshot (644)

screenshot (645)

screenshot (649)

screenshot (650)

screenshot (653)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax