Connect with us

ACTUALITATE

Adrian Papahagi, virulent împotriva ”genului” din cărțile de identitate electronice: ”Identitatea de gen” e un concept toxic

Publicat


Profesorul clujean Adrian Papahagi (UBB) a denunța înlocuirea noțiunii de „sex” cu cea de „gen/gender” pe noile cărți de identitate electronice și a explicat, cât a putut de academic, dar nu fără piper polemic, de ce „genul” nu își are locul pe o carte de identitate. Acesta susține că Guvernul României a capitulat în fața unei ideologii toxice și distructive.
”Într-o frază: identitatea pe care statul o consemnează e cea obiectivă, nu părerea fiecăruia despre el însuși. Obiectiv, un om are ochi albaștri, chiar dacă i-ar vrea mov. Obiectiv, un om e fie bărbat, fie femeie, indiferent cum se simte, ce preferințe are sau cât de funcțional ar fi ca bărbat sau ca femeie.
Sigur, un bărbat cu ochi albaștri poate purta lentile de contact care să-i facă ochii mov, sau poate îmbrăca rochie și perucă, prezentându-se ca femeie, dar acest lucru, pentru poliție, e o deghizare, nu identitatea lui.

Totul e fluid

Spre deosebire de sex, care se bazează pe o identitate biologică, dictată de cromozomi, „genul” are la bază conceptul „identității de gen”, un produs secundar al relativismului și deconstrucției care clamează că orice e „construct”, „convenție” care poate fi redefinită. Totul e fluid.
Identitatea de gen e deci sentimentul (subiectiv!) despre propriul „gen”, însoțit de un rol social, care poate să corespundă cu sexul biologic, poate să depășească schema binară bărbat-femeie, sau poate fluctua în timp, după cum vrea fiecare.
Cu alte cuvinte, noțiunea de gen este relevantă pentru psihologia individului, infinit complexă și fluctuantă, nu pentru biologia sa obiectivă, decelabilă științific, cu ochiul liber sau printr-o analiză cromozomială.
Dar cum să consemnezi psihologia umană pe cartea de identitate?

Ce vor face polițiștii?

E știut că CNP-ul are două coduri: 1-pentru bărbat și 2-pentru femeie, în timp ce subiectivismul ideologiei de gen poate genera mai multe numere decât 3-9, și mai multe litere decât are alfabetul, care azi reține doar F și M pentru a defini sexul cuiva pe cartea de identitate. Cum va trata autoritatea această realitate, odată ce permite ideologiei de gen să dicteze identitatea din buletin?
Va nota X, permițând indistincția pe un document a cărui menire e identificarea cuiva, sau va inventa coduri pentru toate identitățile de gen, în continuă evoluție?
Și ce va face polițistul când martorul va spune că a văzut un bărbat furând un portmoneu, iar făptașul va produce o CI pe care scrie X în loc de M, arătând că nu putea fi el, întrucât nu e bărbat?
Probabil va amenda martorul care l-a „discriminat” sau l-a „micro-agresat” pe făptaș identificându-l ca M. Cum prevede guvernul român să rezolve situația când, după ce a scris „Gen” în loc de „Sex” pe buletine va începe să fie acuzat de diverse ong-uri că discriminează nu se știe ce minorități, limitând identitatea înscrisă în CI la M/F?

Acces în vestiarul femeilor

Mai mult, însă, „identitatea de gen” e un concept toxic, fiindcă nu se limitează la teoria din științele zise sociale, sau din psihologie, ci este politizat de marxismul cultural, pe care eu îl numesc, mai în glumă, mai în serios, sexomarxism. Împreună cu relativismul dizolvant vine un anarhism militant, care terorizează majoritățile fiindcă ar discrimina minorități inventate mai rapid decât poate legea să consemneze.
În spiritul revoluției permanente, orice nouă găselniță genderistă sau intersecționalistă este utilizată de noile minorități pentru a revendica ceva și pentru a-i denunța și cenzura pe cei care îndrăznesc să nu fie de acord.
Bărbați albi și bogați, desemnați a priori ca persecutori de ideologia stângistă, devin brusc minoritari persecutați atunci când își declară alt „gen”, iar femeile, a priori persecutate de patriarhat în aceeași ideologie, devin brusc fasciste și intolerante când nu acceptă ca un vlăjgan mușchiulos, prin simpla declarație că se simte femeie, prin mutilare chirurgicală sau chimic-hormonală, să și devină femeie, cu acces la competiții sau la vestiare rezervate femeilor.

Societatea greșește

În ultimă analiză, pe care sunteți liberi să n-o împărtășiți, „genderismul” este încă un simptom al nevrozei omului modern, obsedat să deconstruiască și să redefinească totul, până nu mai rămâne piatră pe piatră nici din civilizație, nici din societate, nici din propria lui persoană. Societatea greșește dacă permite acestei nebunii să o terorizeze, sau chiar să devină normativă.
Prin introducerea „genului” într-un act oficial, guvernul României capitulează în fața unei ideologii toxice și distructive.

Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

FOTO Clujenii reclamă că AVON are ”pile” la Primărie. A instalat un stand în Piața Mărăști unde tarabele s-au desființat

Publicat

De

avon 1

Cititorii Cluj24 au reclamat prezența unui stand al companiei de cosmetice AVON în Piața Mărăști, zonă din care au fost desființate toate chioșcurile și tarabele.

Aceștia susțin că nu e normal să fie autorizat un astfel de stand câtă vreme nu sunt permise alte activități comerciale în spațiul respectiv.

avon 2

”Am avut pe trotuar un chioșc  cu legume/ fructe, ne-au desființat. Tot au curățat acolo, nu mai este nicio tarabă. Dar se vede că AVON are pile la Primărie că le-au permis să își instaleze un stand. Ei nu vând produse acolo, dar își fac reclamă, prezintă produse, până la urmă tot își vând marfa, iar noi a trebuit să fim alungați din zona Pieței Mărăști”, a reclamat un clujean.

Primăria Cluj-Napoca a transmis că standul AVON amplasat în zona Piața Mărăști a fost autorizat pentru a efectua acțiuni de ,,sampling” până în data de 30 septembrie, timp de 14 zile.

avon 3

Citește mai departe

ACTUALITATE

OMS recomandă o COMBINAȚIE de medicamente pentru pacienții infectați cu Covid-19 din categoriile cu RISC crescut

Publicat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă, pentru prima dată, o combinaţie de medicamente pentru a preveni formele severe de COVID-19 la pacienţi infectaţi din categoriile cu risc crescut, informează vineri DPA.

OMS a făcut referire la studii care demonstrează că o combinaţie de casirivimab şi de imdevimab, produse de compania americană Regeneron şi de compania elveţiană Roche, pot îmbunătăţi şansele de supravieţuire ale pacienţilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă acum administrarea casirivimab şi a imdevimab în cazul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care prezintă afecţiuni preexistente, care riscă să dezvolte o formă severă de COVID-19 şi să aibă nevoie de tratament în unităţile de terapie intensivă. OMS a publicat noile recomandări în British Medical Journal.

Pacienţii cu un risc crescut de spitalizare şi cei care nu au dezvoltat anticorpi naturali împotriva COVID-19 sunt cele două grupe pentru care această combinaţie de medicamente va fi cea mai benefică, a precizat OMS într-un comunicat.

OMS a îndemnat companiile producătoare şi guvernele să abordeze problema preţului ridicat şi producţia limitată a combinaţiei de anticorpi Regeneron şi a precizat că au loc negocieri cu Roche cu privire la preţuri mai mici, o posibilă donaţie şi o distribuţie echitabilă în întreaga lume.

Organizaţia Doctors Without Borders a semnalat că Regeneron a făcut deja solicitări de brevete în cel puţin 11 ţări sărace şi a făcut apel la companie să se abţină de la impunerea brevetelor în ţările cu venituri mici.

Nu este echitabil ca oamenii care trăiesc în ţări mai sărace să nu aibă acces la medicamente anti-COVID-19, care reduc riscul de deces, doar pentru că grupurile farmaceutice deţin monopol şi urmăresc un profit ridicat, a declarat Elin Hoffmann Dahl, din partea Doctors Without Borders.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Poliția Română scoate la concurs peste 1800 de posturi. 23 sunt la IPJ Cluj. Cum se pot înscrie doritorii

Publicat

De

politia
Poliția Română scoate la concurs 1.828 de posturi de agenți și ofițeri de poliție, precum și de personal contractual, prin încadrare directă. Înscrierile se fac online, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs.
Sunt scoase la concurs, prin încadrare directă, 645 de posturi de ofițeri de poliție, 647 de posturi de agenți de poliție și 536 de posturi de personal contractual.
Pentru posturile de ofițer și agent de poliție, înscrierile se fac on-line, la unitățile de poliție care au scos posturile la concurs, în perioada 23 septembrie – 5 octombrie a.c., inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente.
Posturile scoase la concurs sunt în specialitățile acțiuni speciale, cazier judiciar, statistică și evidențe operative, analiza informațiilor și implementare date, comunicații și informatică, logistică, operațiuni speciale, ordine publică, pregătire profesională, reținere și arestare preventivă, rutieră, secretariat, documente clasificate și arhivă, cercetarea și prevenirea criminalității, investigații criminale, investigarea criminalității economice, financiar, implementarea proiectelor, psihosociologie și siguranță școlară, relații internaționale, informare și relații publice, structura de securitate, poliție canină și cabinet sanitar veterinar, criminalistică, combaterea criminalității organizate, resurse umane și administrativ.

Detalii despre posturi

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc, începând de astăzi, pe site-ul oficial al Poliției Române, secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs: https://www.politiaromana.ro/…/posturi-scoase-la-concurs, precum și pe site-urile unităților teritoriale de poliție: https://www.politiaromana.ro/…/poli…/unitati-teritoriale

Calendarul probelor

În perioada 21 – 29 octombrie a.c., se va desfășura proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, respectiv proba practică, în funcție de posturile pe care candidează, dacă este prevăzută o astfel de probă.
La data de 6 noiembrie a.c., va fi desfășurată proba scrisă, de tip test grilă.
Posturile de personal contractul vor fi scoase la concurs, în perioada următoare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 286 din 23 martie 2011, pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice.

23 de posturi la Cluj

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj scoate la concurs 23 de posturi de agenți și ofițeri de poliție prin încadrare directă.

Înscrierile se fac online, în perioada 23 septembrie – 5 octombrie a.c., inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, ulterior nemaiputând fi depuse documente.

Posturile scoase sunt în specialitățile rutier, ordine publică, investigarea criminalității economice, investigații criminale, criminalistică, secretariat, financiar, comunicații și informatică, implementare proiecte, pregătire profesională și logistică.

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc pe site-ul unității teritoriale de poliție:

https://cj.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs  , precum și pe site-ul oficial al Poliției Române, secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs:

https://dj.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs .

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Eye in the SKY. Raliul Clujului, SUPRAVEGHEAT din aer

Publicat

foto ijj cluj raliul clujului

În acest weekend are loc Raliul Clujului, competiție așteptată cu nerăbdare de iubitorii acestui sport. Competiția va fi monitorizată de forțele de ordine inclusiv prin supraveghere aeriană.

„Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a Raliului Clujului, în perioada 24-26 septembrie 2021, măsurile de ordine publică sunt asigurate de efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Inspectoratului General de Aviație, Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Cluj, Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Salvamont Salvaspeo Cluj și ale Poliției Locale Cluj-Napoca.

De asemenea, pentru etapa montană din 26 septembrie 2021, pentru derularea în condiții optime a competiției sportive, personalul din Centrul Operațional al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca va asigura suportul tehnic al aeronavei Inspectoratului General de Aviație pe toată durata misiunii.

Scopul acestei misiuni este de a monitoriza și transmite rapid datele din teren astfel încât evenimentul sportiv să se desfășoare în condiții de siguranță.

În situația în care veți participa la această competiție, vă recomandăm:

– manifestați înțelegere față de măsurile luate;

– evitați implicarea în incidente;

– respectați regulile stabilite de către organizatori;

– solicitați imediat intervenţia autorităților atunci când situaţia o impune”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate