EVENIMENT
3.500 de litri de motorină FURAŢI din LOCOMOTIVE. RAID european al poliţiştilor. 14 PERCHEZIŢII în Cluj şi Bistriţa-Năsăud
O amplă acţiune a poliţiştilor, derulată la nivel european, s-a soldat şi cu 14 percheziţii efectuate în judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Cu această ocazie au fost descoperiţi 3.500 de litri de combustibil furaţi.
RAILPOL – Rail Action Day Active Shield
„În perioada 2 – 3 iulie 2021, s-a desfăşurat operaţiune RAILPOL – Rail Action Day Active Shield, derulată simultan, la nivel european, sub egida RAILPOL, care a vizat siguranţa în sistemul transporturilor feroviare.
Pentru eficientizarea activităţilor, poliţiştii români au realizat un schimb de date şi informaţii cu poliţii de transporturi feroviare europene.
Citește și: VIDEO și FOTO/ PERCHEZIȚII la Cluj. 7 persoane bănuite că au furat COMBUSTIBIL din locomotive, duse la AUDIERI
În acţiunea derulată, au fost angrenaţi poliţişti de la transporturi, care au efectuat verificări în 360 de staţii feroviare şi 593 de trenuri de persoane, precum şi la case de bagaje. Pe durata derulării acţiunii, poliţiştii au legitimat 1.607 persoane.
În urma neregulilor, au fost aplicate 328 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 84.635 de lei şi au fost constatate 8 infracţiuni (furt calificat, distrugere, pătrundere ilegală în zona de siguranţă a căii ferate, evaziune fiscală sau contrabandă).
Acţiunea a fost sprijinită de 3 echipaje canine la S.R.P.T. Bucureşti.
Hoţii de Cluj
* * *
Organizaţia profesională a poliţiilor europene din domeniul transporturilor feroviare RAILPOL organizează periodic acţiuni la care participă statele membre UE care, în baza planurilor proprii de acţiune, urmăresc asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în staţiile de cale ferată, zonele adiacente şi pe trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată şi liniile adiacente.
Exemple:
La data de 3 iulie, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca au efectuat 14 percheziţii, în judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, delapidare şi tăinuire privind sustragerea mai multor cantităţi de combustibil din locomotivele unui depou.
În urma acestora, au fost descoperite şi indisponibilizate: 3.500 de litri de combustibil, 200 de litri ulei de motor, 850 de recipiente folosite pentru transport, precum şi instalaţii artizanale folosite în activitatea infracţională”, informează IGPR.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
Radiografie dură despre USR Cluj: Filiala a devenit un exemplu trist de mediocritate și incompetență
O membră a USR Cluj a făcut o radiografie dură despre filiala județeană spunând că aceasta a devenit un exemplu trist de mediocritate și incompetență și refugiul celor care n-au excelat niciodată în propriile cariere și văd în funcțiile publice unica șansă de validare personală. Pentru luările de poziție critice, aceasta riscă să fie exclusă din partid.
”Realitatea USR Cluj – Fără hoție ajungeam departe. USR Cluj a pornit în 2016 ca un grup de oameni din societatea civilă, fiecare cu ani de activitate și implicare civică în spate. Aveam experiență reală în proiecte pentru comunitate dar, mai ales, aveam principii clare.
Astăzi privesc cu amărăciune la ce a ajuns organizația. În funcții publice avem acum:
– Un tânăr consilier parlamentar a cărui principală realizare este redactarea de sesizări împotriva colegilor care îndrăznesc să critice conducerea
– O deputată avocat cu o activitate profesională anterioară atât de intensă încât NU se reflectă și în declarațiile de avere
– Un medic stomatolog (soțul deputatei) al cărui cabinet este invizibil fără alte venituri până la ocuparea funcției publice
– Un senator a cărui experiență include câțiva ani de… pauză profesională
– Un nou ales deputat, fost membru PNL, care cauta acum câțiva ani să facă trafic de influență pentru prieteni (fără succes atunci, probabil de aici motivația de a obține funcția de parlamentar)”, susține Carmen Țurcanu.
Impostura și mediocritatea profesională
Potrivit acesteia, problemele reale ale Clujului se adâncesc, pornind de la infrastructura deficitară și până la dezastrul ecologic de la Pata Rât, în timp ce această ”nouă gardă își consumă energia în lupte interne și încercări de eliminare a vocilor critice”.
”Din organizația care trebuia să aducă schimbarea reală în politica românească, si era mereu in avangarda partidului anti sistem, filiala USR Cluj a devenit un exemplu trist de mediocritate și incompetență.
Iar eu nu sunt cu nimic specială în această acțiune, sunt una din multele sesizări care curg pe adresa biroului județean, scrise de consilierul dnei președinte. Că asta este prioritatea ta în calitate de proaspăt ales consilier județean: să fii în continuare secretară.
Impostura și mediocritatea profesională au înlocuit realizările concrete și principiile. USR Cluj a devenit refugiul celor care n-au excelat niciodată în propriile cariere și văd în funcțiile publice unica șansă de validare personală. Iar când cineva îndrăznește să numească această realitate, răspunsul vine sub formă de sesizări și tentative de excludere.
Asta este prioritatea USR Cluj acum, să-și excludă membrii care îi confrunta cu propriile eșecuri.
Dacă in 2016 USR Cluj, un partid de 2 luni, a obținut un procent de 15%, in 2020 a ajuns la 31% ca anul ăsta, după 4 ani cu această conducere sa ajungă la contra performanța de 14%. Iar problema conducerii sunt membrii care arată asta, nu deciziile care i-au adus aici…”, mai arată Carmen Țurcanu.
”Vehiculul politic al unui grup meschin de oameni care vor sa se căpătuiască călcând pe cadavre”
Aceasta a precizat că daca ar vrea cu adevărat, conducerea filialei județene ar avea la ce sa lucreze.
”De exemplu sa recreeze sentimentul de onestitate si voluntariat de la inceputul miscarii. USR a fost facut de oameni care n-au mai stat deoparte. Oameni care si-au sacrificat timp, bani si imagine ca sa construiasca o alternativa la actorii politici existenti.
Un partid creat de voluntari pentru oameni ca ei, care vor sa dea tarii si societatii, care sunt dispusi sa sacrifice pentru binele comun. Ori USR Cluj a devenit exact opusul acelui partid. Este azi vehiculul politic al unui grup meschin de oameni care vor sa se capatuiasca calcand pe cadavre.
Care vorbesc despre realpolitik in timp ce isi exclud, marginalizeaza si suprima colegii. Oameni care au distrus sistematic tot ce a insemnat USR Cluj pentru a pune in loc o alta cultura organizationala.
Si dupa cum se vede și din lipsa de sustinere publica, de voluntari, de membri implicati… o cultura organizationala incompatibila cu electoratul USR.
Îmi pare rău pentru acei cativa membri activi care inca depun efort in USR Cluj, cum imi pare rau si pentru cei 30 000 de clujeni care încă și-au mai pus speranțele în această organizație, însă data viitoare să știți ca nu votați nimic diferit de PSD si PNL.
Iar pentru cei care îmi urmăresc cu atenție și îngrijorare postările, abia asta s-ar putea constitui într-o formă de prejudiciu la adresa USR – deși nu sunt convinsă, având în vedere că nu am mințit cu nimic”, a conchis Țurcanu, care are carnetul de partid cu numărul 66.
EVENIMENT
Geo Da Silva începe anul cu un eveniment care va zgudui Clujul: “The Craziest Pyjama Retro Remix Party”
Te-ai gândit vreodată cum ar fi să începi noul an dansând în pijamale, alături de 2.000 de oameni și sub magia muzicii retro?
Ei bine, Geo Da Silva, unul dintre cei mai energici și inovatori DJ ai momentului, transformă această idee într-o realitate spectaculoasă.
Geo Da Silva începe anul cu un eveniment care va zgudui Clujul: “The Craziest Pyjama Retro Remix Party”
Petrecerea va avea loc în 1 ianuarie 2025, de la ora 20:30 la Wonderland Cluj Resort, iar pijamale dunt obligatorii.
“The Craziest Pyjama Retro Remix Party”, promite să fie cea mai memorabilă experiență a începutului de an. Decoruri tematice, lumini spectaculoase și o selecție de hituri retro care ne vor purta direct în adolescență.
Pentru o seară de neuitat, pe scenă vor urca Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva, aducând farmec și energie acestui eveniment unic.
“Am vrut să aduc oamenii împreună într-un mod cu totul inedit”
Geo Da Silva dezvăluie ideea din spatele petrecerii: “Am vrut să aduc oamenii împreună într-un mod cu totul inedit, să le ofer ceva diferit, care să le aducă zâmbete și să le dea sentimentul că anul începe extraordinar. Pijamalele simbolizează confortul, iar muzica retro… ei bine, este însăși inima adolescenței noastre.
Inițial, visam la o simplă petrecere retro pentru prima zi a anului. Ideea nebunească de a-i invita pe oameni să vină în pijamale i-a aparținut însă lui Darius Mârza, patronul Wonderland, și trebuie să recunosc că la început mi s-a părut prea îndrăzneață. Dar, dacă stai să te gândești, pe 1 ianuarie, după Revelion, oricum toți stăm acasă în pijamale. Nu rămânea decât să urcăm într-un taxi și să mai prelungim distracția cu o seară.
Am combinat aceste elemente pentru a crea o experiență unică, autentică, plină de voie bună, și, iată, am ajuns deja la a 4-a ediție!“.
Geo Da Silva, unul dintre cei mai celebri DJ și producători din România
Cunoscut pentru energia sa debordantă și mixurile inovatoare, Geo Da Silva este unul dintre cei mai celebri DJ și producători din România.
Cu un istoric impresionant în stațiunea Costinești din anii 2000, el a cucerit publicul cu piese precum „I’ll Do You Like A Truck”, „Hey Mr. DJ Get Up”, „Booma Yee”, „Disco Inferno” și „Awela Hey”. Aceste hituri i-au consolidat statutul de superstar internațional al muzicii dance și house, iar astăzi continuă să domine scenele din întreaga lume.
Biletele la eveniment sunt aproape sold-out, așa că grăbește-te să prinzi loc la acest spectacol unic! Ultimele bilete sunt disponibile AICI.
Un tânăr de 15 ani din Florești a fost reținut de către polițiștii clujeni pentru violență și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acesta ar fi agresat, pe 10 noiembrie, în Cluj-Napoca, un bărbat de 41 de ani din Moldovenești.
„La data de 16 decembrie a.c., polițiștii municipiului Cluj-Napoca – Biroul de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 15 ani, cercetat în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect infracțiunile de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Tânăr de 15 ani din Florești, reținut pentru VIOLENȚĂ și tulburarea ordinii publice
În fapt, la data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 19.20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați, prin intermediul unui apel 112, despre producerea unui conflict spontan pe bulevardul 21 Decembrie 1989, din municipiul Cluj-Napoca.
Din primele cercetări efectuate a rezultat că ar fi avut loc o altercație între două persoane.
În timpul stării conflictuale, o persoană necunoscută ar fi agresat fizic un bărbat de 41 de ani, din comuna Moldovenești, ulterior părăsind locul faptei.
În urma activităților investigative-operative desfășurate de către polițiști, a fost depistat un tânăr de 15 ani, din comuna Florești, bănuit de comiterea faptei.
În urma probatoriului administrat, la data de 16 decembrie a.c., s-a dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.
La data de 17 decembrie a.c., acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Cercetările au fost derulate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”, a transmis IPJ Cluj.
EVENIMENT
FOTO. ACCIDENT la Bunești, în Cluj. Un autoturism și un autocamion implicate. Femeie dusă la SPITAL
Un accident rutier a avut loc, marți, la Bunești, în jud. Cluj. Au fost implicate un autoturism și un autocamion. O femeie a fost transportată la spital.
„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în urmă cu puține momente la un accident rutier petrecut pe raza localității Bunești. În accident au fost implicate un autoturism și un autocamion.
FOTO. ACCIDENT la Bunești, în Cluj. Un autoturism și un autocamion implicate. Femeie dusă la SPITAL
Nu au existat victime încarcerate, iar o femeie primește îngrijiri medicale. Aceasta va fi transportată la spital, împreună cu un minor de 7 ani. La fața locului acționează echipajele de la Punctul de Lucru Gherla, cu o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD”, a comunicat ISU Cluj.