Connect with us

EVENIMENT

13 primari și peste 50 de consilieri locali suspendați de prefectul Clujului. Au migrat de la PSD la PNL înainte de alegeri

Publicat


13 primari și peste 50 de consilieri locali din județul Cluj, care au migrat de la PSD la PNL înainte de alegeri, au fost suspendați de prefectul Mircea Abrudean prin ordin, decizia fiind comunicată acestora.

Mircea Abrudean ne-a declarat că a dispus joia trecută, prin ordin, încetarea mandatelor în vigoare și că decizia nu are nicio influență asupra noilor mandate de edili sau consilieri locali rezultate în urma alegerilor de duminică.

”Încetarea mandatelor primarilor în funcție este până la depunerea jurământului de către noul primar ales în funcție după alegeri, adică tot de ei, cu o singură excepție. Decizia are efect doar asupra mandatului care expira oricum acum”, a mai spus Abrudean.

PSD Cluj a cerut prefectului, la 1 septembrie, să constate, prin ordin, încetarea de drept, înainte de termen, a mandatelor celor 13 primari PSD care și-au depus candidatura pentru un nou mandat din partea PNL.

Aceștia sunt Morar Costan (Dej), Făgădar Nicolae (Aiton), Cighir Ana (Așchileu), Moldovan Ana Liliana (Ceanu Mare), Rus Simon-Casian (Cuzdrioara), Costea Gabriel (Feleacu), Moncea Ioan (Jichișu de Jos), Giurgiu Aurel ( Luna), Zelencz Tiberiu (Mica), Oltean Dumitru (Mintiu Gherlii), Ghic Viorel (Mărișel), Fărtan Ioan (Sânmărtin), Fărgaciu Călin (Săndulești).

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Clădirea Medicală II din Cluj aniversează 81 de ani

Publicat

Clădirea Medicală II, cunoscută și sub denumirea de Palatul Nou (str. Clinicilor 4-6), a fost inaugurată în octombrie 1939. Între anii 1940-1944, clinica a fost în refugiu la Sibiu, iar din 1945 a revenit la activitatea normală.

Aici a fost înființată prima catedră de semiologie din Transilvania, de către Prof. Dr. Ion Goia. În continuare, secțiile care alcătuiesc Medicala II desfășoară, pe lângă activitate medicală de vârf, activitate didactică și o prolifică activitate de cercetare.

„În prezent, în această clădire coexistă 7 secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca:

– Secția Clinică Reumatologie – medic șef Prof. Dr. Simona Rednic

– Secția Clinică Chirurgie Generală II – medic șef Conf. Dr. Claudia Gherman

– Secția Clinică ORL – medic șef Conf. Dr. Magdalena Chirilă

– Secția Clinică Medicină Internă II – medic șef Prof. Dr. Dana Fodor

– Secția Clinică Medicină Internă III – medic șef Prof. Dr. Dan Dumitrașcu

– Secția Chirurgie Vasculară – medic șef Dr. Marius Fodor

– Compartiment ATI II – medic coordonator Dr. Dan Dîrzu

Anual, aproximativ 9000 de pacienți trec pragul acestor secții. Eforturile noastre pentru a le oferi cele mai bune condiții și asistență medicală performantă s-au concretizat prin renovarea saloanelor, înlocuirea paturilor, a saltelelor și a noptierelor, dotarea Compartimentului ATI II, modernizarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate, dotarea sălilor de operație și a laboratoarelor care deservesc secțiile.

La ceas aniversar, ne îndreptăm cu un gând de recunoștință către colegii noștri din Medicală II. Mulțumim pentru curajul neclintit cu care îi îngrijiți pe cei care au nevoie de voi, chiar și în aceste vremuri tulburi”, se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Protest la Cluj-Napoca, la 5 ani de la tragedia din clubul ”Colectiv”

Publicat

De

Un protest va avea loc vineri de la 19 la Monumentul Memorandiștilor din Cluj-Napoca, la 5 ani de la tragedia din clubul ”Colectiv” din București. 
”Acum 5 ani, un lanț al durerii ne-a îngenuncheat #colectiv. Copii și părinți, frați și surori, prieteni și iubiți au ars pe 30 octombrie 2015 și ne-au schimbat viața fără ca măcar să știe asta.
La 5 ani după #colectiv, un lanț de incompetență și corupție încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanț de aroganță și impostură încă ne îmbolnăvește în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanț de nepăsare și iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovații în justiție”, au spus organizatorii.
La 5 ani după #colectiv, aceștia au anunțat că cer dreptate.
”Nici noi clujenii nu uitam si suntem alaturi de toata Romania”, se mai arată în evenimentul anunțat pe Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident provocat de o șoferiță de 73 de ani pe strada Aurel Vlaicu

Publicat

De

Un accident rutier a avut loc joi pe strada Aurel Vlaicu din Cluj-Napoca.

Potrivit IPJ Cluj, o femeie de 73 de ani, din Cluj-Napoca, care conducea o mașină  pe strada Aurel Vlaicu ar fi surprins și accidentat o femeie în vârstă de 47 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care, în calitate de pieton, s-ar fi angajat în traversarea străzii.

Citește mai departe

EDUCATIE

OFICIAL: Situația infectărilor în instituțiile de învățământ din județul Cluj

Publicat

La data de 29.10.2020, situația infectărilor cu Covid-19 în unitățile de învățământ din județul Cluj se prezintă astfel:

– 143 de elevi din 70 unități de învățământ
– 100 cadre didactice din 74 unități de învățământ

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate