Connect with us
Advertisement

EDUCATIE

10 LICEE din județul Cluj au promovabilitate de 100% la examenul de BACALAUREAT. Câte au ajuns la peste 90%

Publicat


Licee Cluj

Elevii clujeni au obținut cele mai bune rezultate din țară la prima sesiune a examenului de Bacalaureat. 10 licee din județ au promovabilitate de 100%.

Rata de promovare la BAC în județ a fost de peste 90%, rezultat „fabulos”, conform șefei Inspectoratului Școlar Cluj. 4 elevi clujeni, au obținut media generală 10.

10 LICEE din județul Cluj au promovabilitate de 100% la examenul de BACALAUREAT. Câte au ajuns la peste 90%

„Ecourile” după afișarea rezultatelor la Bacalaureat s-au stins, absolvenții clujeni se pregătesc de admiterea la facultate, iar cei care nu au trecut examenul sau nu l-au dat încă se pregătesc pentru a doua sesiune, cea de toamnă.

Dar cei care s-au prezentat la examen au reuștit să aducă o promovabilitate totală, de 100% în 10 licee. Este vorba de medii de 6 și peste. Iar numărul școlilor din județul Cluj cu o promovabilitate de peste 90% este de 27.

Cu alte cuvine, în 37 de licee din 63 câte sunt în județ, promovabilitatea a fost între 90 și 100%.

Liceele din Cluj cu promovabilitate de 100%

Potrivit Inspectoratului Școlar Cluj, liceele unde toți elevii care s-au prezentat au trecut BAC-ul sunt:

  • Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca

Citește și: FOTO. A doua elevă din Cluj cu 10 la Bacalaureat: Am avut profesori foarte buni la clasă și am fost atentă la ore

  • Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda
  • Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca
  • Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca
  • Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca
  • Liceul Teoretic „Elf” Cluj-Napoca – privat
  • Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca
  • Liceul Teoretic „Victor Babeș” Cluj-Napoca
  • Liceul Teoretic Creștin „Pro Deo” Cluj-Napoca – privat
  • Liceul Unitarian „Janos Zsigmond” Cluj-Napoca.

Care sunt liceele din județ cu promovabilitate de până la 99%

În 27 de licee din Cluj promovabilitatea la BAC a fost între 90 și puțin peste 99%.

Aceste sunt:

  • Colegiul Economic „Iulian Pop” Cluj-Napoca – 99,16%
  • Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Cluj-Napoca – 98,92%
  • Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca – 98,90

Citește și: FOTO. Eleva de 10 la Bacalaureat de la Colegiul ”Emil Racoviță” Cluj: E un rezultat pentru care am muncit mult în ultimii 12 ani

  • Liceul Teoretic „Apaczai Csere Janos” Cluj-Napoca – 98,82%
  • Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda – 98,55%
  • Liceul Teoretic „Eugen Pora” Cluj-Napoca – 98,36%
  • Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Cluj-Napoca – 98,29%

Citește și: O elevă de la Liceul „Onisifor Ghibu” a obținut media 10 la Bacalaureat, după contestații. Vrea să dea la Medicină la UMFIH Cluj

  • Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca – 98,21%
  • Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Cluj-Napoca – 98%
  • Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Cluj-Napoca – 97,96%
  • Colegiul Național „George Barițiu” Cluj-Napoca – 97,85%
  • Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca – 97,14%
  • Colegiul De Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca – 96,77%
  • Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla – 96,72%
  • Liceul Tehnologic Gherla – 96,55%
  • Colegiul Tehnic De Comunicații „Augustin Maior” Cluj-Napoca – 96,36%
  • Liceul Teoretic „Horea Cloșca și Crișan” Cluj-Napoca – 95,24%
  • Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii – 94,50%
  • Colegiul Tehnic „Ana Aslan” Cluj-Napoca – 94,34%
  • Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej – 94,07%
  • Colegiul Ortodox Mitropolitul „Nicolae Colan” Cluj-Napoca – 93,90%
  • Colegiul „Emil Negruțiu” Turda – 93,75%
  • Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej – 92,97%

Citește și: Ștefana Trifan de la Colegiul Andrei Mureșanu din Dej a obținut media 10 la BAC: Am învățat constant și nu am făcut meditații

  • Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca – 92,73%
  • Liceul Teoretic „Gelu Voievod” Gilău – 92,59%
  • Colegiul de Servicii în Turism „Napoca” Cluj-Napoca – 92,31%
  • Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca – 91,49%.

În județ, liceele tehnologice sunt cele care au avut o promovabilitate mai mică de 50%.

Foto: Arhivă

 

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Poliția Cluj, despre șoferul Bolt lovit cu sticla în cap: Trei puștani, cu vârste între 15 și 17 ani, REȚINUȚI

Publicat

bolt

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați, vineri seară, prin intermediul unui apel 112, despre producerea unui conflict spontan pe strada Ion Agârbiceanu, din municipiul Cluj-Napoca, unde un șofer de Bolt a fost lovit cu o sticlă în cap de niște tineri.

Din primele cercetări efectuate a rezultat că ar fi avut loc o altercație între mai multe persoane necunoscute și un conducător auto de 50 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care efectua transport de persoane în regim de taxi, acesta aflându-se staționat pe strada Ion Agârbiceanu.

”În timpul stării conflictuale, persoanele necunoscute l-ar fi agresat fizic pe acesta, ulterior părăsind locul faptei.

Astfel, ca urmare a investigațiilor desfășurate în cauză, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii au fost identificate de polițiști, respectiv 3 minori cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, din municipiul Cluj-Napoca, ulterior pe numele acestora fiind emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore”, arată IPJ Cluj.

De la ce a pornit conflictul

În urma evenimentului, șoferul de Bolt a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care a avut loc evenimentul, fiind efectuate cercetări sub aspectul infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Din relatările martorilor rezultă că cei trei tineri, care erau beți, au vrut să urce în mașina Bolt cu o sticlă cu alcool, dar șoferul i-a refuzat, astfel că aceștia l-au lovit cu sticla în cap după care au fugit.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat rănit la cap după ce a căzut în Piața Unirii, ajutat de jandarmii clujeni. A fost dus, ulterior, la spital  

Publicat

Jandarmii de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca au intervenit, vineri seara, pentru a ajuta un bărbat rănit în urma unei căzături în Piața Unirii

Un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca, aflat în patrulare în Piața Unirii, a intervenit prompt după ce cetățenii au sesizat că un bărbat s-a rănit în urma unei căzături. Ajunși rapid la fața locului, jandarmii au constatat că bărbatul s-a lovit la cap și au solicitat imediat, prinapel la 112, intervenția unei ambulanțe.

”Până la sosirea echipajului medical, jandarmii i-au oferit primul ajutor, oprind sângerarea și menținându-l stabil. Aceasta este un exemplu de acțiune de promptitudine și solidaritate, care ne reamintește importanța ajutorului oferit în moment critice.

Ambulanța a sosit la fața locului, preluând bărbatul și transportându-l la spital pentru îngrijiri suplimentare.

Mulțumim colegilor noștri pentru implicarea rapidă și eficientă, precum și cetățenilor care au reacționat prompt și au solicitat ajutorul”, arată reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobilă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Indemnizația socială pentru pensionari, care e de 1.281 de lei, nu scade. Diferențele din recalculare vor fi suportate de stat

Publicat

De

Indemnizații sociale pensionari

Indemnizația socială pentru pensionari nu scade, dă asigurări Ministrul Muncii.

Astfel, începând cu data de 1 septembrie 2024, toți pensionarii beneficiari de indemnizație socială vor continua să primească suma minimă garantată.

Indemnizația socială pentru pensionari, care e de 1.281 de lei, nu scade. Diferențele din recalculare vor fi suportate de stat

“Toți pensionarii beneficiari de indemnizație socială vor continua să primească suma minimă garantată de 1.281 de lei, indiferent de cuantumul rezultat în urma recalculării”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Citește și: NEVĂZĂTORII clujeni se pregătesc de PROTESTE. Pensiile lor, în pericol. NU vor mai crește 10 – 15 ani

În cazul în care pensia recalculată este mai mică de 1.281 de lei, diferența se suportă de la bugetul de stat.

Asta înseamnă că, indiferent de cuantumul rezultat în urma recalculării, niciun pensionar nu va primi mai puțin de 1.281 de lei.

Cum arată cuponul de pensie

Ca și până acum, în cazul indemnizației sociale pentru pensionari drepturile se evidențiază distinct pe talonul de pensie, astfel:

  • cuantumul rezultat în urma recalculării
  • suma de plată care nu poate fi mai mică de 1.281 de lei.

Indemnizația socială rămâne 1.281 de lei până la sfârșitul anului 2024, a mai anunțat Ministerul Muncii.

Indemnizația crește anual

Indemnizația socială pentru pensionari crește anual prin legea bugetului de stat.

Această indemnizație socială pentru pensionari a fost instituită prin Ordonanța 6/2009 sub forma unei pensii sociale minime garantate și a fost aprobată prin Legea 196/2009.

Aceasta prevede o sumă fixă pentru indemnizația socială pentru pensionari care a fost majorată în fiecare an, ajungând de la 300 de lei în 2009 la 1.281 de lei în acest an.

În acest moment, la nivel național, 1.044.668 de pensionari beneficiază de indemnizația socială.

Începând cu luna septembrie a acestui an, în urma recalculării bazate pe contributivitate rămân în indemnizația socială 953.776 de pensionari.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. UPDATE. Șofer de Bolt din Cluj-Napoca, lovit în cap cu o sticlă de câțiva tineri beți, care au fugit. Unul a fost prins

Publicat

bolt

Un incident grav a avut loc vineri seara în zona Pieței Engels din Cluj-Napoca unde un șofer de Bolt a fost lovit cu o sticlă de bere în cap de niște tineri beți care au fugit, apoi, de la locul faptei.

Din primele informații, cei 4 tineri erau clienți Bolt, iar la un moment dat unul dintre ei l-a lovit în cap pe șofer cu sticla, după care toți au fugit, părăsind mașina.

Șoferul a primit îngrijiri medicale din partea unui echipaj SMURD și a ajuns în stare gravă la spital. Poliția a început o acțiune de identificare a agresorilor.

Unul dintre ei a și fost prins în cursul nopții.

UPDATE. Șoferul, cu traumatism cranian și în stop cardio-respirator

Un echipaj SMURD a fost solicitat vineri seara în jurul orei 23:20 în piața Engels din municipiul Cluj-Napoca pentru a acorda primul ajutor calificat unui bărbat.

”La fața locului au găsit un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care prezenta un traumatism cranian și era în stop cardio-respirator. Echipajul a început manevrele de resuscitare, fiind sprijinit apoi de un al doilea echipaj SMURD de tip terapie intensivă mobilă. Bărbatul a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind transportat apoi la spital pentru îngrijiri medicale”, a transmis ISU Cluj.

Sursa foto: Info Trafic jud. Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax