Connect with us

EVENIMENT

Weekend, la Iulius Mall Cluj: „The Batman”, peste 1.000 de rochii de MIREASĂ și PREMII pentru cei care se pregătesc de școală

Publicat


iulius mall cluj

Toamna începe cu o paletă variată de evenimente, la Iulius Mall Cluj, menite să ofere oportunități de a te bucura de primul weekend din septembrie. Serile cu film se prelungesc, iar sâmbătă ne întâlnim cu The Batman. Despre tendințele pentru cel mai „îndrăgostit” eveniment din viață aflăm la Wedding Days, iar pentru „New kids on the block”, care se pregătesc pentru școală, sunt gata premii cu personalitate.

În Iulius Parc se prelungesc serile cinematografice în aer liber, un maraton de adrenalină, comedie, emoție și suspans la care publicul a fost alături în număr foarte mare, la fiecare reprezentație. Vineri, pe 2 septembrie 2022, Movie Nights îți propune o întâlnire cu „The Batman”, producție cinematografică din acest an, care îmbină acțiunea și drama.

Pelicula arată un alt rol al cunoscutului personaj, care se confruntă de această dată cu un criminal în serie, ce are ca ținte personalități oficiale din orașul Gotham. Pentru a-l captura, Batman este forțat să investigheze corupția la nivel înalt și chiar să pună sub semnul îndoielii implicarea familiei sale. Vei afla deznodământul vineri, de la ora 20.30, relaxat pe iarba din Iulius Parc. În cazul condițiilor meteo nefavorabile, filmul va fi reprogramat pentru o dată ulterioară, care va fi comunicată pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Cel mai important lucru pentru o mireasă este rochia”

Trei zile de weekend, de vineri până duminică inclusiv, sunt suficiente să planifici nunta de poveste, la Wedding Days, în Iulius Mall Cluj. Expozanți din domeniu te vor ajuta să găsești exact acele servicii și articole care să îți ofere evenimentul la care ai visat. Cel mai important lucru pentru o mireasă este rochia, iar alegerea ei poate fi o decizie dificilă.

Clasică, couture, tip prințesă, sirenă, cu dantelă, diafană sau oricum îți imaginezi rochia perfectă pentru tine, ai șanse să o găsești la Wedding Days, în acest weekend, unde sunt reunite peste 1.000 de modele, fiind active și reduceri. Oferta evenimentului este completată de costume pentru domni, verighete, bijuterii și accesorii, aranjamente florale, invitații și multe alte servicii care se regăsesc pe lista viitorilor miri.

Ultimul weekend de vacanță este și cel în care pregătirile pentru școală îi preocupă pe copii și părinți deopotrivă. La Iulius Mall Cluj găsești, în același loc, o varietate de branduri fashion și sport din care să-ți alegi outfit-urile cool prin care să-ți exprimi personalitatea, librării și magazine care deslușesc universul cunoașterii și-ți devin parteneri în educație, gadget-urile care transformă studiul într-o experiență interactivă și orice ai nevoie pentru a începe noul an cu încredere.

Pentru că schimbarea vine și cu noi comportamente, descoperă un video care să-ți fie sursă de inspirație pentru cele mai noi outfit-uri și accesorii, cele mai trendy rechizite, dar și în lupta împotriva bullying-ului! Iulius Mall Cluj te încurajează să te exprimi așa cum simți, pentru că expresii precum stupid, weird, fat, dork, ugly, freak, nerd sunt asociate fenomenului de bullying, care nu îi reprezintă pe „New kids on the block”.

„Premiile oferite de Iulius Mall Cluj te invită să iei masa cu prietenii”

În plus, până pe 6 septembrie 2022, dacă faci o achiziție de minimum 300 lei, pe un singur bon fiscal, de la un magazin din mall, altul decat hipermarketul Auchan sau ai un bon de 300 lei de la hipermarketul Auchan și încă unul de minimum 150 lei, de la un alt magazin, câștigi pe loc giftcard-uri. Tot ce trebuie să faci este să vii cu bonurile la centrul de premiere din zona Massimo Dutti, în ziua în care ai făcut achizițiile.

Premiile oferite de Iulius Mall Cluj te invită să iei masa cu prietenii sau colegii la Salad Box, Cartofisserie sau la restaurantul Marty, să mergi la noi sesiuni de shopping la Bianco Nero, să-ți completezi ghiozdanul cu rechizite de la IPB sau Auchan, să-ți iei noi accesorii pentru telefonul tău de la Premium Cell sau Contakt și gadgeturi de la Altex. Pentru mai multe detalii, poți consulta regulamentul campaniei, disponibil pe site-ul Iulius Mall Cluj.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Cu cât vor CREȘTE de la 1 ianuarie 2023 veniturile celor care au salar minim

Publicat

bani ok

Câteva milioane de români vor avea venituri mai mari de la 1 ianuarie 2023, o dată cu creșterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei brut, scrie Alba24.ro

Deși mai mai este până atunci aproximativ o lună, guvernanții nu s-au hotărât încă ce formulă de impozitare vor aplica.

Sunt luate în calcul două variante și o a treia, mai puțin probabilă. Cea mai optimistă dintre ele va aduce în buzunarul fiecărui român care lucrează pe salariul minim suma de 439 de lei. În scenariul mai „pesimist”, este vorba despre 339 de lei, bani în mână.

Primul scenariu luat în calcul este o majorare a salariului minim brut de la 2.550 de lei la 3.000 de lei, dintre care 200 de lei neimpozabili.

Astfel, un angajat va putea lua în mână 1.863 de lei, față de 1.524, cât ia acum.

O a doua variantă este un salariu brut de 3.000 și înghețarea contribuțiilor la 2.550 lei, astfel încât salariul net sa fie de 1.963 lei.

În ultimul timp s-a discutat despre încă o variantă, aceea că salariul minim brut pe economie ar putea crește până la 3.200 de lei, dintre care 400 de lei vor fi neimpozabili.

În această situație, angajații ar primi în mână puțin peste 2.000 de lei.

Sursa: Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trei turdeni, cercetați pentru TÂLHĂRIE. Au furat dintr-o biserică

Publicat

catuse bun

Trei tineri din Turda, de 15, 17 și 22 de ani, sunt cercetați pentru tâlhărie. Au furat o instalație de sonorizare dintr-o biserică.

„La data de 24 noiembrie a.c., magistrații Judecătoriei Turda au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, față de doi tineri de 17 și 22 de ani și măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, în cazul unuia în vârstă de 15 ani.

Aceștia sunt cercetați pentru tâlhărie calificată, în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Turda, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

În fapt, la data de 7 noiembrie a.c., Poliția municipiului Turda a fost sesizată despre comiterea unei infracțiuni care a avut loc pe strada 22 Decembrie 1989 din municipiul Turda, unde, persoane necunoscute, prin escaladarea unui geam, ar fi pătruns în interiorul unui lăcaș de cult, de unde ar fi sustras un sistem de sonorizare.

În momentul comiterii faptei, aceștia au fost surprinși de alte persoane, iar pentru a-și asigura scăparea, s-ar fi manifestat agresiv.

Polițiștii au derulat activități pentru documentarea și identificarea persoanelor bănuite, iar în baza probatoriului administrat a fost dispusă reținerea acestora, ulterior fiind prezentați magistraților pentru luarea unor noi măsuri preventive.

În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ultimele seri în care clujenii se pot bucura de festivalul Lights On

Publicat

De

[in]visible1

Artiști din România, Franța, Polonia, Franța și Mara Britanie expun la Cluj-Napoca instalații care au colorat ultimele șapte zile toate rețelele sociale și au făcut ca un mare număr de clujeni să iasă din case pe timpul serii în ciuda temperaturilor scăzute.

Asociația Daisler încearcă să transforme în această perioadă orașul într-o mare galerie de artă de care publicul să se bucure cu titlu gratuit, în beneficiul tuturor. Așa se face că ediția din acest an include 10 lucrări extrem de interesante pe care suntem convinși că le-ați văzut deja distribuite pe toate canalele de medii sociale.

Printe cele mai populare lucrări din acest an se numără Butterfly Cluster a britanicei Anne Bennett. Lucrarea atrage prin coloritul puternic al celor peste 1.600 de fluturi expuși într-una dintre pergolele din Iulius Parc.

butterflies2

in[visible] a clujeanului Daniel Popescu a stârnit atât interes pe canalele de medii sociale încât a fost confirmată pentru cel de-al doilea festival internațional pentru luna ianuarie.

Diva, produsă de artistul francez Thomas Voillaume, a atras clujenii pentru prima oară în zona Record Park, mulți dintre cei care au ajuns să o vadă au descoperit și locațiile Stables și Bruto pentru prima oară.

De asemenea, lobby-ul Hampton by Hilton a fost luat și el cu asalt de spectatori în căutarea lucrării Light & Geometry aparținând Cristinei Toadere.

Duminică seara, publicul poate urmări pe instalația Stringed toate mesajele propuse în cadrul campaniei derulate pe paginile de facebook și instagram Lights On.

Festival nomad

[in]visible3

„Suntem un festival nomad, deci încercăm prin Lights On să explorăm an de an alte spații și încercăm să activăm locuri noi din oraș, pe care să le prezentăm și publicului.

Anul acesta am ajuns în Record Park și le-am arătat oamenilor zona asta din oraș, am ajuns pentru prima dată să colaborăm cu Muzeul de Istorie a Transilvaniei, am revenit și în Iulius Parc și am reușit să punem zona în evidență dintr-o perspectivă nouă. E doar unul dintre elementele care face Lights On un eveniment altfel”, explică Andi Daiszler, inițiatorul Lights On Romania.

Consum de energie la fiecare instalație

Sub egida “Light is more than energy”, ediția din această iarnă prezintă, într-o manieră extrem de deschisă și onestă, consumul de energie pe care fiecare instalație de lumină îl are, astfel încât publicul să înțeleagă că este în măsură să contribuie activ la economisirea energiei electrice – un subiect extrem de dezbătut în această perioadă. Toate instalațiile au un consum cumulat de 3,5 kWh, echivalentul unei locuințe cu doi adulți și doi copii ce desfășoară activități cotidiene.

Festivalul de la Cluj se încheie duminică seara, 27 noiembrie.

Lights On este un festival gratuit de instalații de lumină, lansat în 2018 la Cluj-Napoca.

diva

 

[in]visible2

geometry

Citește mai departe

EVENIMENT

Vicepreședintele USR Cluj, deputatul Viorel Băltărețu: Vrem să arătăm că noi suntem opțiunea cea mai bună pentru Cluj

Publicat

De

usr vin

Președinta și vicepreședinții filialei județene USR Cluj au prezentat obiectivele noii echipe de conducere. Oana Murariu, Deputată și Președintă USR Cluj, a declarat că obiectivul cel mai important e ca USR Cluj să devină prima opțiune a cât mai multor clujeni la alegerile din 2024.

Viorel Băltărețu, Deputat și Vicepreședinte al filialei, este cel responsabil de coordonarea echipei ce va gestiona extinderea partidului și suportul acordat filialelor din județ.

“Avem nevoie de filiale noi și de noi membri de calitate, care să se implice. Scopul e să prezentăm candidați în majoriatea UAT-urilor din județ. Vrem să atragem oameni alături de noi, să le arătăm că noi suntem opțiunea cea mai bună pentru Cluj.”

“Prin această nouă formulă a biroului județean, demonstrăm că am devenit mai maturi. Ne concentrăm să fim, în primul rând, o echipă în interior și, apoi, să prezentăm un proiect care să fie viabil și votat de către clujeni în 2024”, a declarat Viorel Băltărețu.

85% dintre români sunt nemulțumiți

Conducerea USR Cluj a mai arătat că, după un an de guvernare PSD-PNL-UDMR, 85% dintre români sunt nemulțumiți de rezultate: inflație de peste 15%, creșteri substanțiale de prețuri, taxe și impozite crescute, programe de dezvoltare pe bani europeni a căror implementare stagnează.

Cunoscut pentru implicarea sa în accelerarea proiectelor de infrastructură din județ, Viorel Băltărețu a prezentat o radiografie a rezultatelor guvernării în acest sector:

Licitații blocate

“La nivel național, sunt anulate și blocate licitații pentru 815 km de autostrăzi și drumuri naționale și reziliate contracte pentru 330km. Alți 660 km aflați în faza de proiectare au un viitor incert.”

La nivelul județului, deputatul trage semnale de alarmă asupra ritmului extrem de lent în care se derulează proiecte de infrastructură vitale pentru Cluj: drumul expres A3 Tureni, care e finanțat din fonduri europene ce expiră la finalul lui 2023, respectiv centura metropolitană a Clujului, un proiect care stă pe loc din cauza lipsei de expertiză în proiecte complexe de infrastructură a autorităților locale.

Un alt sector puternic afectat de strategia guvernanților este mediul privat. “Într-o perioadă în care angajatorii resimt cel mai acut nevoia de sprijin, statul îi sufocă prin taxe și impozite noi, suprataxarea muncii parțiale și le blochează accesul la programe de dezvoltare”, a mai atras atenția deputatul Băltărețu.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax