Connect with us

EVENIMENT

VIDEO&FOTO Clujenii care fac 20 de genuflexiuni primesc un bilet gratis de transport în comun. A fost inaugurată prima stație sport smart de bus din țară

Publicat


Clujenii pot să obțină timp de două săptămâni un bilet gratuit de autobuz într-un mod sănătos făcând 20 de genuflexiuni. ”Biletul de Sănătate” va fi valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului, zona urbană, și poate fi obținut în stația CTP de pe strada Memorandumului.

În stație, care este prima smart de bus din țară, a fost amenajată cu scaune, ca o bancă de rezerve de la un teren de fotbal.

Inițiatorii ”Biletului de Sănătate”, Sports Festival, au declarat că toți cei care fac corect 20 de genuflexiuni în fața unui roboțel, într-un timp limită de 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului care emite biletul identifică cu ajutorul unei camere video genuflexiunea făcută de participant și număra repetările.

Sports Festival susține contravaloarea bilelor emise în cele 2 săptămâni de campanie.

Biletele pot fi obținute zilnic zilnic, în intervalul orar 05.00- 23.00.

Se încurajează mișcarea

”Campania de sănătate inițiată de Sports Festival este demarată cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, iar scopul este acela de a încuraja mișcarea și de a promova un stil de viață sănătos.

Proiectul <<Biletul de Sănătate>> creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul câștigat, oamenii primind imediat o recompensă, un bilet gratuit de transport în comun. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică acest exercițiu”, a declarat Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.

Potrivit acestuia, prin această inițiativă s-a dorit ca oamenii să fie aduși mai aproape de sport, de mișcare.

”În vremurile actuale de pandemie, când oamenii au stat mai mult în case și nu au avut voie să facă sport, această inițiativă vine să îi ajute să facă mișcare. O persoană poate lua câte bilete dorește, cu condiția să execute cele 20 de genuflexiuni pentru un bilet”, a explicat Alexa.

În funcție de succesul primei stații smart, vor fi amplasate și altele în Cluj-Napoca.

Pilot de raliuri, 20 de genoflexiuni în stația smart

Pilotul de raliuri Cristiana Oprea a fost printre cei care au făcut 20 de genuflexiuni și a primit un bilet de transport în comun.

”Am făcut puțină mișcare, dimineața cam asta fac de obicei, fac sport, mă antrenez. Experiența a fost super faină, te provoacă și mie îmi plac provocările. Eu nu sunt din Cluj, dar vin foarte des din București, și Clujul întotdeauna inventează lucruri faine. Sports Festival a venit cu o idee care îndeamnă oamenii să facă mișcare, ceea ce este foarte bine”, a spus sportiva.

Poziția corectă la genoflexiuni

Antrenorul de sport la clubul clujean ”The Box”, Maria Daud, a explicat că genuflexiunile ajută la întărirea musculaturii, a mușchilor fesieri, iar astfel, la menținerea corectă a poziției în timpul mersului.

”Este o mișcare de bază în sport, pe care toată lumea trebuie să o execute, de la cei mici la cei în vârstă. Pentru o genuflexiune corectă trebui să ai o poziție de start corectă, picioarele ușor depărtate, vârfurile spre exterior, iar trunchiul trebuie să rămână cât mai vertical posibil”, a explicat  Daud.

Proiectul ”Biletul de Sănătate” este inițiat de Sports Festival, cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Este

Dezvoltat de compania Life is Hard și în parteneriat cu Banca Transilvania, Compania de Transport Public Cluj Napoca și Consiliul Județean Cluj.

 

V.M.

 

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


Editorial Opinii

Falimentul şi administratorii lui

Publicat

Gestiunea politică a crizei sanitare e contestată, de multe ori violent, peste tot în Europa şi în întreaga lume. Au trecut opt luni de la lockdown-ul din martie şi, iată, vine noiembrie şi lucrurile se înrăutăţesc dramatic. Măsurile restrictive care au lovit economia în moalele capului nu au servit la nimic. Ni se cere să ne pregătim pentru alte 8-10 luni de închidere în casă, de muncă la distanţă (cine poate !), de şcoală cu ţârâita sau deloc, cu sistemul sanitar pe cale de a fi depăşit, de-a nu mai putea răspunde la valul de internări, justificate sau nu.

Eşecul politicului de aproape pretutindeni e patent, iar dezastrul economic abia începe. Lipsa de viziune, de anticipare va produce curând foamete, suferinţă, afecţiunile psihice se pot înmulţi exponenţial. Ca să nu mai vorbim de catastrofala gestionare a celorlalte boli, multe foarte grave. Cele mai multe dintre ţările atinse serios de pandemie au în frunte politicieni de toată jena, arivişti, impostori, corupţi. Nu aveau cum să decidă măsuri mai bune în interesul întregii populaţii.

„Va fi aceeaşi Mărie cu altă pălărie”

Noiembrie va aduce unele clarificări în Statele Unite, după votul de marţi 3, sau, dimpotrivă, criza americană se poate adânci. Alegerile prevăzute pentru începutul lui decembrie în România, indiferent de rezultatele lor, nu au cum să aducă vreo ameliorare, vreo speranţă. Va fi aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Ce ajutor au primit de la stat familiile modeste şi foarte modeste în ultimele opt luni ?

Dar întreprinderile mici şi mijlocii ? În schimb, îngâmfarea, umflarea în pene a politicienilor de la putere şi din opoziţie – „aceşti bolnavi care ne conduc”, după titlul unei cărţi celebre – au atins cote ameţitoare. Se pretind salvatorii noştri. Cum ne-au salvat ei de fapt ?

Lunile care urmează se anunţă mult mai periculoase. Dr Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA (NIAID), profeţeşete prelungirea pandemiei până la începutul lui 2022. Se va impune o administrare mult mai serioasă, responsabilă, cu luarea în grijă a celor mai săraci şi, până la urmă, a întregii populaţii. Ministerele de forţă, mari cheltuitoare de fonduri, şi, mai larg, aşa-zisele ministere „regaliene” (Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei, Ministerul Afacerilor Externe, dimpreună cu serviciile secrete) vor fi obligate să-şi asume răspunderi directe, să se implice.

Supa populară se va impune, foarte probabil, în toate cartierele sărace, dar nu numai. Singurele măsuri care şi-au dovedit eficacitatea au fost cele foarte severe de la Wuhan, din China. Oamenii au fost izolaţi, testaţi, trataţi, hrăniţi şi aprovizionaţi cu toate cele necesare, şi cu adevărat protejaţi. Pretenţiile sforăitoare, „democratice” din UE şi SUA, după obiceiul marilor ţări care dau lecţii la toată lumea, nu vor mai fi de nici un folos.

„Manipulările grosolane pentru multe miliarde de dolari sunt la ordinea zilei”

Situaţia cea mai dramatică se înregistrează în cele mai dezvoltate ţări occidentale. În schimb, cea mai bună situaţie e raportată în Africa (1,5 miliarde de oameni), poate şi pentru că africanii sunt de multă vreme mari consumatori constanţi de hidroxiclorochină împotriva malariei. Prognozele catastrofiste ale lui Bill Gates pentru Africa (a anunţat peste 10 milioane de morţi în februarie) nu s-au confirmat deci deloc.

Nici comparaţia de ansamblu între Occident şi Asia nu-i este favorabilă Occidentului – la o populaţie mult mai mare, Asia are mult mai puţine victime decât Europa de Vest şi SUA. Manipulările grosolane pentru multe miliarde de dolari sunt la ordinea zilei, pentru medicamente cum e Remdesivir (produs de Gilead) sau pentru vaccinuri miraculoase (inutile din moment ce există tratamente ieftine şi eficace).

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla e că, până la urmă, vom ajunge să ne salvăm fiecare individual, cu ajutorul familiei şi al prietenilor. Guvernul, în afară de a îngrămădi lumea în spitale „specializate” în Covid şi a o închide în casă pe multe luni, în afară de achiziţii faraonice de echipamente medicale şi de medicamente, multe scumpe şi inutile, nu dă semne că ar fi capabil să vină în ajutorul populaţiei grav descumpănită, speriată de moarte. Şi nimeni nu poate evalua amploarea falimentului care ne aşteaptă. (Petru Romoşan)

Cine este Petru Romoșan

Poet, editor, negustor și expert de artă. S-a născut la 30 martie 1957 în comuna Orăştioara de Sus (Hunedoara). A absolvit în 1976 Liceul “George Coșbuc” din Cluj-Napoca, după trei ani la Liceul “Ady Şincai”.

Activează pentru început în cenaclul literar “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Din 1972 devine membru al grupului de scriitori format în jurul revistei culturale “Tribuna” (seria Dumitru Radu Popescu). În anii ’80 se stabileşte în București și lucrează în comerțul de artă ca galerist al Fondului Plastic. Urmează Şcoala de Comerţ de artă a UAP.

Între 1988 și 1998 trăiește la Paris, unde își deschide o galerie şi activează pe piaţa de artă pariziană. Revine în țară în 1998, tot la București. Debutează publicistic în 1972 cu poezie în revista “Tribuna” (Cluj-Napoca). Debutul editorial are loc în 1977 cu volumul de versuri “Ochii lui Homer”, publicat la Editura Dacia din Cluj-Napoca. Au urmat alte două volume de poezie.

A alcătuit cinci antologii de poezie românească, printre care şi cea intitulată “Cele mai frumoase 100 de poezii ale limbii române” (Ed. Compania, 2001). Este deținătorul premiului pentru poezie acordat de revista “Tribuna” din Cluj-Napoca (1976) și al premiului pentru debut în poezie acordat de Uniunea Scriitorilor din România (1977).

Este administrator și editor al Editurii Compania din București, împreună cu soţia sa, Adina Kenereş, scriitoare şi editoare la rândul său.

Citește mai departe

CULTURA

Drum bun, Bond! James Bond. Sean Connery a murit

Publicat

Actorul scoţian Sean Connery, care l-a interpretat pe legendarul agent James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani.

 

Anunţul a fost făcut sâmbătă, de BBC, citând familia actorului.

Actorul s-a bucurat de o lungă carieră încununată de numeroase premii. El a obţinut, printre altele, un premiu Oscar, două Bafta şi trei Globuri de Aur.

foto: https://www.fropky.com/

Citește mai departe

EVENIMENT

O şoferiţă a intrat cu maşina în stâlp. Accident cu două maşini implicate, în Cluj

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut pe strada Oaşului din Cluj-Napoca. O şoferiţă a intrat cu maşina într-un stâlp.

“Accident rutier Str Oașului o victimă, sex feminin, aproximativ 30 ani, transportată la spital preventiv pentru investigaţii. Victima era conștientă. Victima era șoferița din Toyota. Două autoturisme implicate, BMW și Toyota”, informează ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

LA STRADA – imaginea zilei la Cluj24.ro

Publicat

De

Trotuarul, parcarea noastră cea de toate zilele…

***

La Strada este o rubrică zilnică unde vor fi publicate imagini din județul Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate