Connect with us

EVENIMENT

VIDEO&FOTO Clujenii care fac 20 de genuflexiuni primesc un bilet gratis de transport în comun. A fost inaugurată prima stație sport smart de bus din țară

Publicat


Clujenii pot să obțină timp de două săptămâni un bilet gratuit de autobuz într-un mod sănătos făcând 20 de genuflexiuni. ”Biletul de Sănătate” va fi valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului, zona urbană, și poate fi obținut în stația CTP de pe strada Memorandumului.

În stație, care este prima smart de bus din țară, a fost amenajată cu scaune, ca o bancă de rezerve de la un teren de fotbal.

Inițiatorii ”Biletului de Sănătate”, Sports Festival, au declarat că toți cei care fac corect 20 de genuflexiuni în fața unui roboțel, într-un timp limită de 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului care emite biletul identifică cu ajutorul unei camere video genuflexiunea făcută de participant și număra repetările.

Sports Festival susține contravaloarea bilelor emise în cele 2 săptămâni de campanie.

Biletele pot fi obținute zilnic zilnic, în intervalul orar 05.00- 23.00.

Se încurajează mișcarea

”Campania de sănătate inițiată de Sports Festival este demarată cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, iar scopul este acela de a încuraja mișcarea și de a promova un stil de viață sănătos.

Proiectul <<Biletul de Sănătate>> creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul câștigat, oamenii primind imediat o recompensă, un bilet gratuit de transport în comun. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică acest exercițiu”, a declarat Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.

Potrivit acestuia, prin această inițiativă s-a dorit ca oamenii să fie aduși mai aproape de sport, de mișcare.

”În vremurile actuale de pandemie, când oamenii au stat mai mult în case și nu au avut voie să facă sport, această inițiativă vine să îi ajute să facă mișcare. O persoană poate lua câte bilete dorește, cu condiția să execute cele 20 de genuflexiuni pentru un bilet”, a explicat Alexa.

În funcție de succesul primei stații smart, vor fi amplasate și altele în Cluj-Napoca.

Pilot de raliuri, 20 de genoflexiuni în stația smart

Pilotul de raliuri Cristiana Oprea a fost printre cei care au făcut 20 de genuflexiuni și a primit un bilet de transport în comun.

”Am făcut puțină mișcare, dimineața cam asta fac de obicei, fac sport, mă antrenez. Experiența a fost super faină, te provoacă și mie îmi plac provocările. Eu nu sunt din Cluj, dar vin foarte des din București, și Clujul întotdeauna inventează lucruri faine. Sports Festival a venit cu o idee care îndeamnă oamenii să facă mișcare, ceea ce este foarte bine”, a spus sportiva.

Poziția corectă la genoflexiuni

Antrenorul de sport la clubul clujean ”The Box”, Maria Daud, a explicat că genuflexiunile ajută la întărirea musculaturii, a mușchilor fesieri, iar astfel, la menținerea corectă a poziției în timpul mersului.

”Este o mișcare de bază în sport, pe care toată lumea trebuie să o execute, de la cei mici la cei în vârstă. Pentru o genuflexiune corectă trebui să ai o poziție de start corectă, picioarele ușor depărtate, vârfurile spre exterior, iar trunchiul trebuie să rămână cât mai vertical posibil”, a explicat  Daud.

Proiectul ”Biletul de Sănătate” este inițiat de Sports Festival, cu sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Este

Dezvoltat de compania Life is Hard și în parteneriat cu Banca Transilvania, Compania de Transport Public Cluj Napoca și Consiliul Județean Cluj.

 

V.M.

 

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Pasageri NERVOȘI pe Aeroportul Cluj. Zborul spre București, întârziat 4 ore

Publicat

De

aerop

Sute de pasageri așteaptă vineri seara pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj reluarea zborurilor spre București, Londra – Luton și Doncaster – Sheffield după ce cursele au fost sistate în urma incendiului la un avion care venea din Egipt.

Aeronava de tip Boeing 737 cu 113 pasageri la bord a aterizat vineri seara la ora 19,35 iar pneurile de la trenul principal de aterizare au explodar și au luat foc, incendiul fiind stins de pompierii aeroportului.

Citește și Incendiu izbucnit la un avion din Egipt, care a aterizat la Aeroportul Cluj

Avionul trebuie mutat de pe pistă pentru a permite reluarea celorlalte zboruri.

Unii pasageri și-au pierdut răbdarea și sunt nervoși în condițiile în care zborul spre București trebuia să decoleze de la Cluj la ora 19,40 și se estimează că va avea o întârziere de 4 ore.

Și celelalte curse spre Londra – Luton și Doncaster – Sheffield au întârzieri, Aeroportul clujean fiind închis imediat după incident.

Celelalte două zboruri programate să decoleze vineri seara, spre Charleroi și Hurghada au fost reprogramate.

Citește și Aeroportul Cluj, ÎNCHIS. Planul Roșu, activat după incendiul la un avion. Pneurile trenului de aterizare au EXPLODAT

Citește mai departe

EDUCATIE

Burse pentru studenții la distanță ai UBB

Publicat

De

Studenții Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca care au optat pentru învățământul la distanță (ID) sau cu frecvență redusă (IFR) vor putea primi și în anul universitar 2021-2022 burse de performanță, valoarea unei burse putând acoperi până la 25% din valoarea taxei de școlarizare.

Pentru anul universitar 2021-2022, studenții UBB la învățământ la distanță și cu frecvență redusă au la dispoziție un număr total de 324 de burse, dintre care 287 sunt destinate studenților la nivel licență, iar 37 le sunt alocate studenților masteranzi, UBB fiind singura universitate de stat din România care acordă acest tip de burse.

Senatul Universității Babeș-Bolyai a aprobat, începând din anul universitar 2017-2018, acordarea burselor pentru studenții ID și IFR, atât la nivel licenţă, cât şi la nivel master, condiţia de bază pentru obţinerea acestor burse fiind ca studenţii să fie integralişti.

Bursele de performanță sunt acordate semestrial, prin intermediul Centrului de Formare Continuă, Învăţământ la Distanţă şi cu Frecvenţă Redusă (CFCIDFR) din cadrul UBB, pe baza mediei obținute în semestrul precedent celui pentru care se solicită bursa.

UBB de tradiție

UBB este universitatea cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 440 de ani – 1581), reprezentând cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 55.000 de oameni, din 11 localități și 9 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de cinci ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților.

În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii, cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate „world-class” (QS*****) din România, iar din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene „world-class/research-intensive”.  

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Aeroportul Cluj, ÎNCHIS. Planul Roșu, activat după incendiul la un avion. Pneurile trenului de aterizare au EXPLODAT

Publicat

De

incendiu aeroport cluj egipt

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a declarat vineri seara despre incendiul la avionul din Egipt că la aterizarea zborului din Hurghada al unei aeronave Boeing 737-700 s-au spart toate cele patru pneuri ale trenului principal de aterizare.

”Au luat foc iar ca urmare a incidentului au intervenit pompierii aeroportului în 2 minute și au reușit să stingă focul. Am activat Planul Roșu pentru situații de urgență. Au sosit în timp util și echipajele de la ISU, dar incendiul era stins. Aeronava nu a fost avariată iar incendiul nu s-a extins”, a spus Ciceo

113 pasageri la bord

Potrivit reprezentanților aeroportului, la contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc.

”Echipajul de pompieri al Aeroportului Internațional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp și a aplicat procedurile specifice situațiilor de urgență. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roșu de urgență  la fața locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență”, au spus aceștia.

La bordul aeronavei companiei Fly Egypt, Boeing 737 se aflau 113 pasageri și 6 membri ai echipajului care au fost evacuați în siguranță.

În acest moment Aeroportul Cluj  este închis traficului aerian și urmează să fie redeschis în jurul orei 22:30, după scoaterea avionului de pe pistă.

Un zbor de Charleroi este anulat iar restul vor avea întârzieri de 2-3 ore.

”Probabil avionul avut o viteză foarte mare, pista este bună. Este o anchetă”, a mai spus David Ciceo.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Întârzieri la zborurile care decolează de pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj după incendiul la roțile unui avion

Publicat

De

incendiu aeroport cluj egipt1

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a fost nevoit să amâne vineri decolarea mai multor curse  până ce avionul cu probleme care venea din Egipt va fi scos de pe pistă.

Site-ul aeroportului anunță că zborurile spre București, Charleroi, Londra – Luton, Doncaster- Sheffield și Hurghada au fost amânate și vor pleca cu întârziere.

Avionul aparținând companiei fly Egypt venea de la Hurghada și a aterizat la Cluj-Napoca la ora 19,35.

Citește și Incendiu izbucnit la un avion din Egipt, care a aterizat la Aeroportul Cluj

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate