Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO&FOTO/ Când CIRCULAȚIA nu se pupă cu matematica. Indicatorul din Piața Lucian arată un număr diferit de benzi față de marcajul de pe carosabil

Publicat


Marcajele rutiere din Piața Lucian Blaga din Cluj-Napoca indică cinci benzi, în timp ce indicatorul de presemnalizare a direcțiilor de deplasare a benzilor arată doar patru.

”Unii fac operații pe cord, alții calculează traiectoria sondelor spațiale care vor călători milioane și milioane de kilometri fără să se izbească de vreo planetă, altii dezvoltă telefoanele mobile astfel încât curând ne vom uita la stele fără telescop, doar făcând zoom cu camera telefonului, iar exemplele pot continua. Ai noștri nu sunt în stare să deseneze o săgeată pe asfalt! Nu sunt in stare sa confectioneze si sa monteze un indicator banal! Și când stai să te gândești că au proiectant, șef de șantier, șef de echipă, supraveghetor, responsabil cu calitatea, au avizul Biroului Rutier, etc”, a semnalat un clujean care a verificat traficul în zonă.

Potrivit acestuia, circulația este îngreunată atunci când unul dintre șoferii de pe banda a patra virează spre strada Petru Maior, care prezintă doar o bandă de circulație. În același timp, șoferii de pe banda a patra pot să se intercaleze cu cei de pe banda a cincea, congestionând traficul.

”Avem un panou care ne indică că sunt 4 benzi, astfel: B1 și B2 pentru dreapta, B3 pentru înainte
B4 pentru înainte și stânga, Dar ce să vezi, sunt 5 benzi! CINCI! Cine a greșit? Cei care au confecționat panoul sau cei care au trasat benzile și marcajele?”, s-a întrebat acesta.
Clujeanul a explicat că pe asfalt sunt 5 benzi – B1 și B2 pentru dreapta, B3 pentru înainte, B4 pentru înainte și stânga, B5 pentru stânga, deși pe panou sunt doar 4.

Ce vor face șoferii?

”Chiar în capăt, B4 se răzgândește, nu mai e pentru înainte și pentru stânga, ci doar pentru înainte.
Ce va face un conducător auto care se încadrează pe B4 pentru a vira la stânga, apoi observă că B4 s-a răzgândit și nu mai vrea la stânga? Ce va face un conducător auto care se încadrează pe B4 pentru a vira la stânga, dar nu mai poate observa că banda respectivă s-a răzgândit? Săgeata din capătul benzii ar putea să nu fie observată deoarece un autoturism staționează deasupra ei așteptând culoarea verde a semaforului.
Deci ce va face un conducător auto care s-a încadrat pe B4 pentru a vira la stânga?
Va vira la stânga dând emoții celor de pe B5, deoarece pe Str. Petru Maior este doar o singură bandă. Deci cei de pe B4 îi vor încăleca pe cei de pe B5. Claxoane, insulte, nervi, ambuteiaj, autovehicule rămase în intersecție pe culoarea roșie. Toate astea din cauză că unii nu au fost în stare să facă marcajele și panoul astfel încât să fie în concordanță, în timp ce alții, așa cum spuneam mai sus, fac operații pe cord!”, a scris clujeanul.

Cluj24.ro va solicita un răspuns oficial din partea Serviciului pentru Siguranța traficului din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, cu privire la această situație.

Sursă foto si video: Roman Cătălin/INFO TRAFIC CLUJDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Primii saci cu buletinele de vot de la alegeri au ajuns la Cluj Arena după 4 ore de la închiderea urnelor

Publicat

saci

Primii saci cu buletinele de vot de la alegeri și primele procese verbale cu rezultatele scrutinului local și europarlamentar din județul Cluj au ajuns luni dimineață la ora 2 la Cluj Arena, în condițiile în care secțiile de votare s-au închis la ora 22. Aceștia au fost adus de o reprezentantă a unei secții de vot din comuna Iara.

Procesele verbale cu rezultatele urmează să fie scanate de informaticienii Direcției Județene de Statistică (DJS) Cluj care vor realiza clasamentele pentru primari, președinți de Consiliu Județean, consilieri locali și județeni și pentru Parlamentul European.

Deoarece procesul de numărare a voturilor a mers extrem de greu, fiind vorba de cinci buletine de vot date alegătorilor, rezultatele alegerilor pe județul Cluj nu sunt așteptate mai repede de luni seară.

Citește mai departe

EVENIMENT

Rezultate alegeri Cluj 2024: PSD pierde Primăria Apahida. Ce comune din județul Cluj vor avea alți primari

Publicat

comune

PSD a câștigat mai multe primării din județul Cluj în urma alegerilor locale de duminică, dintre care unele conduse de primari PNL, dar a și pierdut unele importante, cum este Primăria Apahida.

Astfel, potrivit unor surse social-democrate, PSD a câștigat Primăria Mintiu Gherlii, prin Radu Cîmpan, care l-a învins pe primarul PNL Dumitru Oltean.

De asemenea, candidații PSD au câștigat alegerile în Unguraș, Poieni  Călățele, Ploscoș, Vultureni, Geaca, dar au pierdut primăriile din Cășeiu, Bobâlna, Apahida, Beliș.

La Apahida a câștigat candidatul PNL, Cristina Belce, care l-a învins pe Grigore Fati (PSD).

La Petreștii de Jos a câștigat candidatul AUR, Teodora Teutișan.

La Dej, primarul Costan Morar (PNL) a mai câștigat un mandat.

Vom reveni cu alte detalii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc câștigă alegerile pentru Primăria Cluj-Napoca obținând 45% din voturi – numărătoare paralelă PNL

Publicat

Emil Boc câștigă alegerile locale de duminică pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca obținând aproximativ 45% din voturi, arată numărătoarea paralelă a PNL Cluj. 

Astfel, după numărarea voturilor din aproape 100 de secții de votare din cele 184 de la nivelul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a obținut aproximativ 45% din voturi, fiind urmat de candidatul independent Sabin Sărmaș, cu aproximativ 30%.

Trendul de la aceste secții se menține și pentru restul secțiilor.

UPDATE. După numărarea voturilor din 118 secții, Emil.Boc avea 46% iar Sabin Sărmaș -32%.

Prezența la vot a fost la Cluj-Napoca de 46,28%.

Boc se află la al șaselea mandat de primar al Clujului, după ce a fost ales, prima oară în funcție, în 2004 și a fost reales în 2008, și-a întrerupt mandatul pentru a ocupa funcția de prim-ministru, și a mai câștigat fotoliul de primar în urma alegerilor din 2012, 2016 și 2020.

În urmă cu 4 ani, Boc a câștigat Primăria Cluj-Napoca obținând 74,76% (73.182 de voturi).

Vom reveni luni cu alte rezultate, atât pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și președintele Consiliului Județean Cluj, cât și cu voturile obținute de ceilalți contracandidați ai lui Emil Boc.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Prezența la vot în județul Cluj și la Cluj-Napoca, la miezul nopții. Au votat mai mulți clujeni decât în 2020

Publicat

De

Vot la Spitalul de Urgență Cluj cu urna mobilă

Prezența la vot la alegerile locale a fost de 50,32% la nivelul județului Cluj, până la 00.00, la ora închiderii tuturor secțiilor de vot.

Mai bine de jumătate dintre clujeni au votat la alegerile locale de duminică, 9 iunie. La închiderea tuturor secțiilor de vot, la nivelul județului Cluj, prezența la vot era de 50,32%. 312.026 de clujeni și-au exercitat dreptul la vot.

Numărul clujenilor care au votat duminică este mult peste cel înregistrat la alegerile locale anterioare, când 42,90% dintre locuitorii județului au votat.

În municipiul Cluj-Napoca, prezența la vot a fost de 46,28%. 127.449 de clujeni au pus ștampila pe candidați, cu circa 30% mai mulți decât la alegerile din 2020,  când doar 99.153 de clujeni au votat.

Prezența la vot la alegerile europarlamentare

La alegerile europarlamentare, prezența la vot la nivelul județului Cluj a fost de 54,81 %. 336.970 de clujeni și-au exprimat opțiunea de vot duminică, 9 iunie.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, 54,71 % (148.232 de clujeni) au votat la alegerile europarlamentare.

Nu toate secțiile s-au închis la ora 22

Majoritatea secțiilor de votare s-au închis la ora 22, însă au fost câteva – printre care și cea amenajată la Liceul Teoretic Elf din Bună Ziua – unde procesul electoral s-a prelungit până la ora 0.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax