Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Tiroliana din Pădurea Clujenilor a fost pusă în funcțiune. Cât costă o tură?

Publicat


Tiroliana din Pădurea Clujenilor (Parcul Tineretului) a fost pusă în funcțiune și îi așteptă pe vizitatori în orice zi a săptămânii.

La doi ani de la inaugurare, a fost pusă în funcțiune tiroliana din Pădurea Clujenilor de pe Bulevardul Muncii.

@tirolianacheileturzii Suntem încântați să vă anunțăm că începând de mâine, Vineri 16 mai 2024, puteți să vă bucurați de o experiență de neuitat la noua tiroliană din Parcul Tineretului Pădurea Clujenilor din Cluj-Napoca! Adrenalina, aventura și distracția vă așteaptă în această locație superbă, unde vă puteți testa limitele și vă puteți bucura de peisajele spectaculoase. Vă invităm să vedeți cu ochii voștri experiența unică pe care o oferim în acest video și să ne fiți alături în această nouă aventură. Vă așteptăm cu drag la tiroliana din Parcul Tineretului Pădurea Clujenilor în capăt la Bulevardul Muncii! #tirolianacluj #aventura #adrenalina #cheileturzii #parculturisticclujnapoca #cluj #clujnapoca #fyp ♬ kissound adventure of a lifetime coldplay sped up – spready0urwings

Experiență unică deasupra parcului

Clujenii se pot bucura de experiență în fiecare zi a săptămânii, între orele 12 și 21.

„Suntem încântați să vă anunțăm că începând de vineri 16 mai 2024, puteți să vă bucurați de o experiență de neuitat la noua tiroliană din Parcul Tineretului Pădurea Clujenilor din Cluj-Napoca!

Adrenalina, aventura și distracția vă așteaptă în această locație superbă, unde vă puteți testa limitele și vă puteți bucura de peisajele spectaculoase.

Vă invităm să vedeți cu ochii voștri experiența unică pe care o oferim în acest video și să ne fiți alături în această nouă aventură.

Vă așteptăm cu drag la tiroliana din Parcul Tineretului Pădurea Clujenilor în capăt la Bulevardul Muncii!”, a anunțat firma care asigură operarea instalației. Este vorba despre aceeași companie care se ocupă și de tiroliana din Cheile Turzii.

Care sunt tarifele?

Tiroliana din Pădurea Clujenilor are o lungime de 270 de metri și o diferență de nivel de 25 de metri. Prețul unei ture deasupra parcului este de 30 de lei (copii, pensionari, studenți) și de 40 de lei pentru adulți.

Programul:

  • Luni – Vineri: 12:00 – 21:00
  • Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 22:00



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CLUJ24 TV

VIDEO. Viorel Băltărețu, la podcastul Cluj24: Eu m-am luptat cu doi candidați de la PNL. PNL-ul vechi cu PNL-ul nou

Publicat

baltaretu

Candidatul ADU la Primăria Cluj-Napoca, Viorel Băltărețu, a fost invitat la podcastul Contraste de pe Cluj24 realizat de jurnalistul Florin Danciu. Acesta a vorbit despre rezultatul alegerilor locale din 9 iunie.

Viorel Băltărețu a declarat, printre altele, că din poziția de candidat al Alianței Dreapta Unită (ADU) s-a luptat cu doi candidați de la PNL, ”PNL-ul vechi (Boc – n.a.) cu PNL-ul nou (Sărmaș – n.a).

După rezultatul de la alegerile pentru Primărie, câștigate de Emil Boc, secondat de Sabin Sărmaș, și unde a luat aproape 6% din voturi, Băltărețu a demisionat din funcția de președinte al USR Cluj-Napoca.

Per ansamblu, acesta consideră că la Cluj, rezultatul nu este unul extraordinar, dar comparând cu ce s-a întâmplat la nivel național, ”noi stăm bine pentru că suntem un pic pe creștere”.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Comunitatea Identitară România: Familia se află sub asediu, se duce un RĂZBOI contra familiei

Publicat

familia identitara

Sâmbătă, de la ora 16.00, la două ore după marșul LGBTQ+, Asociația Comunitatea Identitară Cluj a organizat, în Piața Avram Iancu, Mitingul pentru Familie.

familia identitara

„Evenimentul este pentru susținerea familiei naturale, formată din bărbat, femeie și copii. Are loc în aceiași zi, când la Cluj, autoritățiile corupte, au autorizat din nou parada sodomiților, a deviaților sexuali, care se mândresc cu doctrina anală și au pretenția ca toată lumea să sărbătorească practicile lor sexuale dezgustătoare.

VIDEO FOTO. Comunitatea Identitară România: Familia se află sub asediu, se duce un RĂZBOI contra familiei

Vino în stradă alături de noi! Apără-ți familia, apără-ți neamul, apără-ți copiii, apără principiile creștine! Spune NU căsătoriilor între sodomiți și spune NU propagandei sexo-marxiste, ce țintește minorii”, au transmis organizatorii.

familia identitara

La chemarea lor au răspuns peste o sută de clujeni. Aceștia purtau pancarte pe care scria: „Iubim familia, detestăm degenerarea”, „Boala mintală nu este dragoste”.

familia identitara

familia identitara

„Avem credința că doar în acest mediu al comunității identitare, copiii pot crește sănătoși și puternici, doar educați de o mamă și un tată, de părinți adevărați, pot ajunge niște valori ai acestei societăți. Sigur, există și familii destrămate și copii abandonați, dar soluția nu sunt adopțiile și căsătoriile homosexuale, între sodomiți, între cei care agresează copiii, care urăsc dragostea. Familia se află sub asediu, se duce un război contra familiei”, a spus Codrin Goia, președintele Comunității Identitare Cluj.

S-a scandat: „Adevărul vrei nu vrei, nimeni nu se naște gay” și „Vrem normalitate, nu perversitate”.

La final s-a desfășurat un tricolor de mari dimensiuni.

familia identitara

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Marșul Cluj Pride: Cerem EGALITATE în fața legii și RESPECT din partea societății în care trăim

Publicat

LGBTQ+

Sâmbătă s-a desfășurat, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, marșul PRIDE al comunității LGBTQ+. La acest eveniment au participat câteva mii de persoane, purtând steagurile-curcubeu și pancarte prin care îndemnau la iubire, nu la ură.

LGBTQ+

Pe scena amenajată în piață au urcat mai mulți vorbitori, printre care și o pereche de lesbiene, care au îndemnat la toleranță și iubire, cerând respectarea drepturilor persoanelor LGBTQ+.

LGBTQ+

VIDEO FOTO. Marșul Cluj Pride: Cerem EGALITATE în fața legii și RESPECT din partea societății în care trăim

„Ne-am adunat aici pentru a cere aceleași drepturi pe care încă nu le-am primit. Cerem din nou egalitate în fața legii și respect din partea societății în care trăim”, a spus o reprezentantă a Asociației ACCEPT.

LGBTQ+

LGBTQ+

„Dacă e prima dată când vii la un marș Pride, bine-ai venit acasă. Dacă prietenii și familia nu te acceptă pentru că ești LGBT, bine-ai venit acasă. Dacă trebuie să auzi de la colegi cine ești tu, bine-ai venit acasă. Transmitem un mesaj clar și răspicat autorităților: familiile LGBT trebuie să fie recunoscute și protejate, în Cluj și în toată România”, a spus o reprezentantă LGBTQ+.

LGBTQ+

LGBTQ+

LGBTQ+

Marșul s-a desfășurat pe traseul Piața Unirii – str. Regele Ferdinand – str. George Bariţiu – str. Emil Isac – Calea Moților – str. Petru Maior – Piaţa Lucian Blaga – str. Napoca – Piaţa Unirii. S-a scandat: „Mai multă iubire, mai puțină ură”.

Pe Bdul Ferdinand, coloana a fost așteptată de un grup de manifestanți anti-LGBTQ+ care a fost în cele din urmă îndepărtat de jandarmi.

YouTube video

Update:

S-a încheiat manifestarea Marșul Cluj Pride 2024. Au participat aprox. 4.000 de persoane, din care 250 -300 persoane Pro Palestina.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO. Marșul Cluj Pride. Membrii comunității LGBTQ+, pe străzile din centrul orașului

Publicat

lgbt

Marșul Cluj Pride, al comunității LGBTQ+, are loc, sâmbătă, locul de pornire fiind Piața Unirii din Cluj-Napoca. 

Marșul va porni pe traseul Piața Unirii – str. Regele Ferdinand – str. George Bariţiu – str. Emil Isac – Calea Moților – str. Petru Maior – Piaţa Lucian Blaga – str. Napoca – Piaţa Unirii.

La eveniment au participat câteva mii de persoane.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax