Connect with us

EVENIMENT

UPDATE VIDEO. O mașină a luat foc pe strada Donath din Cluj-Napoca. A ars ca o torță

Publicat


O mașină a luat foc luni seară, pe strada Donath din cartierul Grigorescu. Pompierii au intervenit la fața locului cu o autospecială pentru stingerea flăcărilor.

Pompierii clujeni au intervenit la un incendiu care a cuprins o mașină care circula pe strada Donath din Cluj-Napoca. Nu sunt semnalate victime, iar incendiul nu este în pericol de extindere.

„A fost trimisă o autospecială de la Detașamentul 2 de Pompieri Cluj-Napoca. Nu au fost anunțate probleme, nu este o situație de amploare, nu sunt victime și nu există pericolul ca focul să se extindă. Urmează să vedem în ce măsură e avariată mașina, dacă e în totalitate sau doar la compartimentul motor”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Update

Pompierii au lichidat incendiul, însă autoturismul a ars în totalitate, a informat ISU Cluj. La fața locului a fost chemată o ambulanță pentru o femeie care a suferit un atac de panică.

„Toate persoanele aflate în autoturism au reușit să se autoevacueze, una dintre acestea suferind un atac de panică. Mai exact, este vorba despre o femeie de aproximativ 25 de ani, evaluată de către echipajul SAJ”.

Cauza izbucnirii incediului este o defecțiune la compartimentul motor.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CULTURA

Scriitorul Alin Tișe a debutat la Târgul de Carte Gaudeamus deschis la Cluj-Napoca

Publicat

De

Scriitorul Alin Tișe a debutat cu cele două cărți ale sale la prestigiosul Târg de Carte Gaudeamus, desfășurat săptămâna aceasta la Cluj-Napoca.

Alin Tișe a participat pentru prima dată la un astfel de eveniment literar cu cele două cărți sale recent publicate: „Poveste pentru tata” și „Fluturele Dor și Floarea de Apă”.

„Emoția debutului! Generată de prima participare la un prestigios târg de carte, «Gaudeamus», cu cele două cărți ale mele recent publicate, «Poveste pentru tata» și «Fluturele Dor și Floarea de Apă». Le găsiți în pavilionul expozițional central al târgului, la standul editurii «Mega»”, a transmis Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și-a lansat prima carte „Poveste pentru tata” – un set de memorii, gânduri, trăiri și reflecții – în luna septembrie 2024. Trei luni mai târziu, în decembrie 2024, președintele Consiliului Județean Cluj și-a lansat a doua carte, „Fluturele Dor și Floarea de Apă – Religia Iubirii”, volumul beneficiind și de o pagină în revista de cultură „Tribuna”, care apare sub egida instituției.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Iarna mai stă la Cluj. Avertizări meteo de vreme rea. Ninsori și viscol la munte

Publicat

De

Viscol la munte în Cluj

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi coduri de vreme rea, inclusiv la Cluj.

Până vineri, 11 aprilir, la ora 21.00, vor fi intensificări ale vântului, viscol și se va depune strat nou de zăpadă. De asemenea, vremea va fi deosebit de rece și se va depune brumă și îngheț la sol.

Iarna mai stă la Cluj. Avertizări meteo de vreme rea

Potrivit meteorologilor, în cea mai mare parte a țării vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1.700 de metri rafalele vor fi de 75 – 85 de kilometri pe oră.

În cea mai mare parte a Carpaților Orientali și local în Carpații Occidentali va ninge și va fi viscol. În Maramureș, Transilvania și Moldova, iar spre seară local și în estul Munteniei și în Dobrogea vor predomina ninsorile care temporar vor fi viscolite. Se va depune strat nou de zăpadă în medie de 10-20 de centimetri la munte și în general de 5 – 10 centimetri în sudul și estul Transilvaniei și local în Moldova.

Cod Portocaliu pentru zona de munte a Clujului

De asemenea, joi, 10 aprilie, între orele 12.00 și 23.00, se vor semnala intensificări puternice ale vântului în zona joasă a Munților Apuseni. Potrivit meteorologilor, vântul va sufla tare cu viteze de 70 – 85 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1.700 de metri rafale vor fi de 85 – 120 de kilometri pe oră, va fi viscol puternic, iar vizibilitate foarte redusă, de sub 50 de metri.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Profesor clujean de la USAMV, în top 0,02% dintre toți cercetătorii la nivel global

Publicat

De

Prof. dr. Dan Vodnar, de la USAMV Cluj-Napoca, inclus în Top 0.05% oameni de știință din lume
Profesorul Dan Vodnar, prorectorul cu cercetarea la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, a fost inclus într-un clasament internațional care recunoaște cercetătorii cu performanțe științifice remarcabile.
”Deosebit de onorant să fiu inclus în categoria Highly Ranked Scholars™ 2024, un clasament internațional realizat de ScholarGPS care recunoaște cercetătorii cu performanțe științifice remarcabile.
Această distincție este acordată cercetătorilor care se regăsesc în top 0,05% la nivel mondial, iar în urma evaluării activității mele academice din ultimii cinci ani, mă aflu chiar în top 0,02% dintre toți cercetătorii la nivel global.
Această recunoaștere este, înainte de toate, un rezultat al muncii în echipă, al colaborărilor academice de calitate și al unui mediu instituțional care susține excelența.
Mulțumesc colegilor mei, doctoranzilor și partenerilor de cercetare, precum și Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca”, a spus Vodnar.

Poziționarea în clasamentul 2024

2.086 la nivel global (toate domeniile)
46 în Agricultură și Resurse Naturale
25 în Știința și Tehnologia Alimentelor
ScholarGPS oferă primul sistem complet cantitativ de clasificare a cercetătorilor, instituțiilor de cercetare, universităților și programelor academice la nivel mondial. Clasamentele sunt realizate în funcție de: 14 domenii largi (ex Medicină, Inginerie sau Științe Umaniste), 177 discipline (ex Chirurgie, Informatică sau Istorie), peste 350.000 de specializări (ex. Știința și Tehnologia Alimentelor, Cancer, Inteligență Artificială).
Clasamentul se bazează exclusiv pe date obiective:
• productivitate (număr de publicații științifice),
• impact (număr de citări),
• calitate (indice h),
fără a include factori subiectivi.
Cercetătorii sunt clasați în patru categorii:
• Clasament general (toate domeniile),
• Domeniul de activitate,
• Disciplina,
• Specializarea.
ScholarGPS oferă profiluri detaliate pentru peste 30 de milioane de cercetători și 120.000 de instituții de cercetare, inclusiv peste 24.000 de universități.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

ATENȚIE, șoferi. Trafic deviat pe ruta Cluj-Florești, de săptămâna viitoare. Încep lucrările la pasajul de la Spitalul Regional

Publicat

Șoferii care circulă pe direcția Cluj-Florești se pot aștepta la trafic și mai aglomerat, de săptămâna viitoare. Modificări temporare în fluxul de circulație, odată cu începerea lucrărilor la pasajul de la viitorul Spital Regional.

Primarul Emil Boc a anunțat că, în prima etapă a lucrărilor, traficul nu va fi restricționat în privința numărului de benzi – se vor păstra patru benzi, câte două pe fiecare sens –, însă acestea vor fi deviate ușor, pentru a permite începerea lucrărilor la structura pasajului. Concret, pe mijlocul DN1, în zona viitorului spital, vor fi montați stâlpii necesari construirii podului.

„Se vor amplasa stâlpi pentru a se putea realiza podul. De pe acum cerem scuze clujenilor aflați în trafic. Nu reducem numărul de benzi, se face o deviere. E normal și posibil să aibă loc o încetinire a traficului.

Și de aici, o posibilă aglomerare a acestuia. În consecință, trebuie să știe oamenii din timp pentru a putea să plece mai repede la serviciu sau să își actualizeze programul. Repet, nu se diminuează numărul de benzi ci doar se modifică sistemul de benzi pe partea unde se lucrează la pasaj”, a declarat primarul Emil Boc, marți, la Ziua Live.

Circulația se păstrează pe 4 benzi

Practic, traseul va rămâne cel existent, însă benzile de mers, care rămân patru la număr, vor fi deviate ușor, astfel încât pe mijlocul părții carosabile să se poată efectua lucrări.

Lucrările vor fi desfășurate etapizat, iar cele patru benzi de circulație vor fi menținute pe întreaga durată a șantierului. Cu toate acestea, viteza va fi redusă în zona de lucrări, iar șoferii sunt sfătuiți să își ajusteze programul de deplasare.

„Nu se diminuează numărul de benzi. Tot patru benzi rămân, mă refer la perioada de lucru. Numai că două vor fi deviate pentru a se putea lucra la pasajul care se va face practic pe mijlocul DN1- ului”, a mai arătat Boc.

Relocarea utilităților a fost deja finalizată, dată cu emiterea avizelor de la CNAIR și Poliția Rutieră, cel mai probabil până marți, vor începe lucrările propriu-zise.

Amintim că, în prezent, pe DN1 Cluj-Florești au loc lucrări pentru lărgirea drumului la șase benzi, în cadrul lucrărilor la primul tronson al centurii metropolitane.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate