Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Nicolae Ciucă: Nu avem date care să justifice îngrijorarea privind situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie

Publicat


Premierul Nicolae Ciucă a declarat că, până în acest moment, Guvernul nu are date care să justifice îngrijorarea privind situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina. Premierul a spus că autorităţile de la Bucureşti monitorizează permanent datele legate de mediu în acest caz.

Premierul României a declarat miercuri că îngrijorarea privind situaţia de la centrala nucleară de la Zaporojie nu se justifică.

„În ultimele zile, pe fondul evenimentelor din Ucraina din zona centralei nucleare de la Zaporojie, au existat o serie întreagă de date şi informaţii referitoare la pericolul pe care îl poate reprezenta un eveniment la această centrală.

Până în acest moment vreau să asigur şi să dau, de asemenea, garanţii cetăţenilor că nu avem date care să justifice niciun fel de îngrijorare.

Monitorizăm permanent toate datele legate de mediu şi suntem în permanentă legătură cu autorităţile europene de specialitate precum şi cu partenerii noştri din Ucraina”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Citește și: Alertă NUCLEARĂ în Ucraina. Românii, îndemnați de ministrul SĂNĂTĂȚII să RIDICE pastilele de IODURĂ de potasiu cât mai repede

Acesta a mai spus că instituţiile statului au luat toate măsurile pentru a informa în timp util şi pentru protejarea populaţiei.

O nouă isterie s-a creat în România după ce, în urma unor bombardamente în zona centralei nucleare de la Zaporojie.

Citește și: Medic de familie Cluj: Câte pastile de iod se dau, în funcție de vârstă. Faceți PROGRAMARE. E nevoie de CALM, nu de ISTERIE

Asta și după ce ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a îndemnat românii sub 40 de ani să se adreseze cât mai repede medicilor de familie pentru a intra în posesia prescripției medicale pentru eliberarea pastilelor de iodură de potasiu.

 

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Conac exclusivist de vânzare în Feleacu, județul Cluj. Ce oferă imobilul la prețul de 930.000 de euro

Publicat

screenshot (324)

În comuna Feleacu se oferă spre vânzare un conac la prețul de 930.000 de euro. Proprietatea e construită în stilul Kos Karoly, celebrul arhitect din Transilvania, și se află într-o locație cu multă vegetație și liniște.

„Conacul se află 5 km de Cluj-Napoca și la 12 minute de centrul orașului”, se arată în anunțul de pe compariimobiliare.ro.

Pe suprafața de 1450 de metri pătrați sunt 2 construcții: una mare, cu suprafața utilă de 242 metri pătrați și o casă de oaspeți cu suprafața de 74 metri pătrați.

screenshot (325)

Facilități

„Conacul dispune de cele mai moderne și eficiente instalatii: încălzire în pardoseală Schluter, termoșemineu pe porumb (ambele sisteme controlate prin telefon, pe fiecare încăpere în parte), șemineu monumental în living, cu senzor de distribuție a căldurii în dormitoare, câte un șemineu independent în cele două dormitoare de la mansardă.

La parter există un living generos de 33 mp, o bucătărie de 20 mp, un dormitor, care poate fi folosit ca birou, o cămară, baie și un dressing de 14 mp. Mansarda are două dormitoare, fiecare de 26 mp, plus baie și dressing proprii, iar unul dintre dormitoare are și o nișă, care poate fi folosită ca loc de studiu sau un mic birou, dar și o terasă de 12 mp cu o priveliște plină de natură.

screenshot (326)

La demisol există un salon-bibliotecă de cca 60 mp, cu o mică bucătărie și baie, plus camera tehnica. Designul mobilierului de aici este rustic, semnat de un sculptor slovac. Mansarda are dublă izolație – exterioară cu polistiren de 10 cm, interioară cu 5 cm vată bazaltică, folie Isoflect Gold, pernă de aer 4 cm”, spune proprietarul.

Ansamblul se vinde cu 0% comision, mobilat, mobila fiind adusă din Polonia, Danemarca, Germania, cu excepția elementelor rustice românești.

screenshot (327)

Sursa foto: compariimobiliare.ro

Ce poți cumpăra de aceiași bani

La suma de aproape 1 milion de euro se găsesc multe alte proprietăți în diferite părți ale lumii. Un exemplu ar fi o casă de 279 de metri pătrați din sudul Dubaiului, pe un teren de 399 mp.

Imobilul are 4 dormitoare și tot atâtea băi și costă 933.000 de euro.

screenshot (329)

screenshot (331)

Și în Amsterdam există oferte similare, un apartament cu 2 dormitoare și o baie, cu un teren de 477 mp și o suprafață utilă de 130 mp costă 920.000 de euro. Imobilul a fost complet renovat în 2006, este și complet izolat, are o baie și o bucătărie modernă utilată, livingul e luminos și spațios, având o vedere frumoasă către exterior. Nu lipsește nici terasa de pe acoperiș, de 39 mp, de unde se poate admira orașul. La câțiva pași se află centrul istoric al acestuia, dar și gara centrală.

screenshot (332)

screenshot (333)

screenshot (334)

screenshot (336)

screenshot (337)

Desigur că, la aproape 1 milion de euro, se găsesc nu doar locuințe, ci și alte lucruri în care se poate investi. Dincolo de mașinile și evenimentele scumpe, la 900.000 de euro, Foutaine Pajot MY 44 e un yacht din anul 2020, disponibil în Franța. Acesta a fost conceput pentru croaziere lungi, fiind confortabil datorită salonului de 20 de metri pătrați. Are, de asemenea, o bucătărie complet utilată, un dormitor spațios cu un televizor mare cu ecran plat, și un flybridge de 12 mp care oferă o vedere de 360°.

Așadar, sunt multe lucruri sub milionul de euro în care se poate investi. Cât timp ai posibilități și inspirație, te poți bucura fie de o locuință, fie de o mașină, un yacht sau orice altceva îți face cu ochiul. Iar dacă ești în Cluj, piața locală oferă din ce în ce mai multe opțiuni în acest sens.

Citește mai departe

EVENIMENT

Șoferi DROGAȚI în Turda. Unul dintre ei avea doar 18 ani

Publicat

drugtest etilotest politie (9)

Din ce în ce mai mulți șoferi aflați sub influența drogurilor sunt depistați în trafic. Polițiștii turdeni au oprit doi tineri, unul de 27 de ani iar celălalt de doar 18 ani, ambii drogați, în urma unor controale efectuate în 21 și 22 septembrie.

„În perioada 21-22 septembrie a.c., în cadrul acțiunilor derulate de polițiștii rutieri ai municipiului Turda pentru siguranța participanților la trafic și prevenirea accidentelor de circulație, au fost constatate două situații în care aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor interzise.

La data de 21 septembrie a.c., în jurul orei 17.50, autoturismul condus de către un tânăr în vârstă de 27 de ani, din municipiul Turda a fost oprit de polițiști în timpul deplasării pe strada Libertății.

Testarea acestuia cu aparatul drugtest a indicat prezența substanțelor psihotrope, fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice.

Doar 18 ani și drogat la volan

Ieri, 22 septembrie a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, pe Calea Victoriei.

La testarea conducătorului auto, aparatul drug test a indicat un rezultat pozitiv la consumul subtanțelor interzise.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de mostre biologice.

În ambele situații sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Zeci de clujeni la coadă pentru o porție de SUSHI prăjit cu 1 leu. S-a deschis un restaurant

Publicat

De

sushi 2

Zeci de clujeni au stat, vineri, la coadă la deschiderea unui restaurant din Piața Unirii care a oferit, la promoție, o porție de sushi prăjit la prețul de 1 leu.

Managerul restaurantului, Denisa Măierean, a declarat pentru Cluj24 că promoția s-a adresat primilor 200 de clienți.

”Am deschis restaurantul Sushionfire, care aparține unei companii din Germania, și am oferit clienților o specialitate, o porție de sushi prăjit, la prețul promoțional de 1 leu.

Restaurantul va fi deschis în cursul săptămânii, dar și sâmbăta și duminica. Oferim și delivery”, a pus Măierean.

De asemenea, clienții care vor comanda una din zecile de specialități de sushi vor primi gratuit o supă japoneză miso.

Toate ingredientele sunt aduse din Germania.

sushi zero

sushi 3

Citește mai departe

CULTURA

Masaj GRATIS, festival pentru CĂȚEI, excursii, muzică și distracție la Cluj. TOP 5 evenimente de neratat WEEKENDUL acesta

Publicat

al elmes ulhxwq8reao unsplash

Chiar dacă ziua-i mai scurtă și e mai monoton afară, la Cluj distracția continuă în acest sfârșit de săptămână. Am pregătit o listă cu 5 sugestii în care îți poți petrece timpul liber, în cadrul unor evenimente potrivite pentru toate vârstele. Ai nevoie de relaxare, informare, un masaj gratuit, o plimbare în natură sau tot nu te poți dezlipi de cățel? Weekendul acesta găsești varianta ideală pentru tine.

Un weekend de festival pentru necuvântătoare

Evenimentul „Doggy Septemberfest” va avea loc pe tot parcursul weekendului, de vineri până duminică inclusiv, fiind dedicat cățeilor și oamenilor lor.

„Vom avea ateliere educative, antrenamente de grup, demonstrații și provocări sportive, concurs de dresaj distractiv, plimbări cu trenul și alte surprize”, transmit organizatorii.

Programul exact al întregului eveniment va fi postat în curând. Participarea se face pe bază de înscriere, la numărul de telefon 0741 796 535.

306939905 157082903633140 6462048765254417976 n

Sâmbătă

Visând pe ritmurile muzicii în parc

Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca găzduiește sâmbătă, 24 septembrie 2022, un eveniment relaxant pentru iubitorii de muzică.

„Vă invităm să redescoperiți satul tradițional românesc prin muzică și voie bună”, se arată în descrierea evenimentului.

Acesta va avea loc între orele 13 și 22, iar line-up-ul e după cum urmează:

 • Caliman
 • ca:blu
 • Pop
 • m:Hi
 • Ardosh

Biletele, în valoare de 30 de lei de persoană, se pot achiziționa cu un click aici.

306919897 158358480180811 7726252713032372562 n

Masaj japonez gratuit pentru gravide, mămici și bunice

Gravidele, mamele și bunicile din Cluj sunt așteptate sâmbătă la o dimineață de relaxare în cadrul căreia vor beneficia de o ședință gratuită de masaj japonez yumeiho, maseurii aparținând Societății Române de Yumeiho.

„Evenimentul se adresează persoanelor care nu au încercat niciodată terapia manuală japoneză yumeiho. Ne rezervăm dreptul de a ne selecta participantele.

Vă rog să veniți într-o ținută sport: pantaloni lungi de trening, tricou și șosete. Evenimentul începe la ora 10.00 și se încheie la ora 14.00.

Intrarea este liberă, dar e necesară înscrierea pe email, la adresa: maria.ladar16@gmail.com”, informează gazda evenimentului, Yumeiho Cluj Sandra Ladar.

292268951 2137353436438486 5138202355838872984 n

Duminică

Excursie cu caiacul și pe jos la Piatra lui Lucaci

Yachting Club Tarnița (YCT) invită clujenii la o mini-excursie până la Piatra lui Lucaci.

„Deși am fost acolo de mai multe ori, nu ne-am săturat niciodată de acest traseu. Luăm caiacul și traversăm lacul în 10-15 min până pe partea cealaltă, un start excelent pentru a ne încălzi! Lăsăm caiacele la mal și începem ascensiunea.

În mijlocul pădurii cu copaci înalți, urcăm încet pe creastă, povestind, glumind și bucurându-ne de aerul curat. De fapt abia așteptăm să ajungem sus pentru priveliște! În mai puțin de o oră suntem deja pe culme, admirând de sus frumusețea lacului Tarnița.

Ne relaxăm liniștiți până simțim că e timpul să ne întoarcem! Pe drumul de întoarcere, începe să ni se facă foame și nu ne putem opri să ne gândim la ceea ce ne-a pregătit Diane. Așadar, pofta de mâncare ne dă puterea de a ne întoarce încântați de experiența trăită”, anunță organizatorii.

Prețul este de 120 de lei pentru adulți și 80 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani.

Prețul include:

 • Plimbarea cu caiacul până la colțul de pe malul celălalt dus-întors + echipamentul necesar (vestă de salvare, caiac, padelă)
 • Drumeția până la Piatra lui Lucaci
 • Prânz servit la întoarcere

Program orientativ:

 • 10:30 întâlnire la Yachting Club Tarnita
 • 10:45 prezentarea participanților și instrucțiuni în utilizarea caiacelor
 • 11:00 pornirea în excursie
 • 13:30 – 14:00 sosirea înapoi la YCT
 • 14:30 – 15:00 servirea prânzului

Detalii utile

Traseul se adresează tuturor persoanelor care au condiție fizică bună, echipament adecvat mersului în drumeție. Are o lungime aproximativă de 4 kilometri (dus-întors), care se va parcurge în 2-3 ore. Ca dificultate, e intermediar, în funcție de condiția fizică, experiență și echipament.

Se va ajunge la YCT cu mașinile particulare. Locurile de parcare la Yachting Club Tarnița sunt limitate și se ocupă pe baza primul sosit – primul servit (e necesară telefonarea organizatorilor înainte de a coborî până la YCT, pentru confirmarea parcării)

Echipament recomandat: bocanci, pantaloni și tricou pentru drumeție, polar, pelerină de ploaie, windstopper (material recomandat – softshell), recipient cu apă, ghiozdan, pachet cu gustare, căciulă.

Sunt 30 de locuri disponibile. Înscrierile se fac completând formularul cu un click aici, urmând ca participanții să fie contactați ulterior de organizatori.

308377783 531129809013663 8506038428819757789 n

Caravana I’m Climatic

Începând cu data de 25 septembrie, Caravana I’m Climatic! vine la Cluj-Napoca. Cu această ocazie, Consiliul Apei, în parteneriat cu Asociația România în Tranziție, organizează un eveniment ce aduce în prim plan subiectul schimbărilor climatice, respectiv importanța acțiunii colective pentru a combate aceste schimbări precum și propuneri de adaptare și reziliență în contextul climatic actual.

„Dacă consideri că tema schimbărilor climatice are nevoie de mai mult spațiu, dacă anxietatea climatică te apasă, sau dacă vrei să cunoști oameni ca tine, care împărtășesc aceeași dragoste și grijă pentru Planetă, acest eveniment este pentru tine!”, spun organizatorii.

Formularul de înscrieri se poate găsi cu un click aici.

Programul este după cum urmează:

10:00 – 11:30 𝗧𝘂𝗿 𝗴𝗵𝗶𝗱𝗮𝘁 𝗶̂𝗻 𝗣𝗮𝗿𝗰𝘂𝗹 𝗘𝘀𝘁

 • Cu SOS Parcul Est, Mircea Munteanu, Ana Horhat, Tibor Hartel și Grupul Gheorgheni Cartier – susținut de Consiliul Apei
 • Punct de plecare din Baza Sportivă Gheorgheni, întoarcere în Iulius Parc

12:00 – 13:30 𝗔𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿 𝗦̦𝘁𝗶𝗶𝗻𝘁̦𝗮̆ 𝗖𝗲𝘁𝗮̆𝘁̦𝗲𝗻𝗲𝗮𝘀𝗰𝗮̆

 • Ce putem învăța din Parcul Est prin istorii orale pentru reziliența urbană și adaptarea la schimbările climatice? -susținut de Consiliului Apei

15:00 – 16:30 𝗠𝗮𝘀𝗮̆ 𝗿𝗼𝘁𝘂𝗻𝗱𝗮̆

 • Problematica secetei la Cluj în contextul schimbărilor climatice. Cu Natalia Ciobanu, Tibor Hartel, Camelia Gui și alți membri ai Consiliului Apei și clujeni.

17:00 – 20:00 𝗨𝗿𝗯𝗮𝗻 𝗦𝗼𝘂𝗻𝗱𝘀

 • Seară socială și Live Dj set cu Dj YOYO

𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗔𝗽𝗲𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟮

Consiliul Apei este o platformă deschisă de discuții și coagulare a tuturor actorilor urbani și rurali responsabili de râul Someșul Mic sau care beneficiază de acesta (administrațiile și instituțiile locale, mediul civic, mediul de business, mediul universitar și simpli cetățeni) în jurul temelor de interes comun ce țin de Culoarul verde – albastru al râului.

Consiliul Apei a fost inițiat la Someș Delivery Apahida 2021, de Asociația miniMASS, Clujul Sustenabil, Societate Organizată Sustenabil, Clubul de Cicloturism Napoca și Facultatea de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca.

Consiliul Apei este o inițiativă susținută de Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură.

𝗖𝗮𝗿𝗮𝘃𝗮𝗻𝗮 𝗜’𝗺 𝗖𝗹𝗶𝗺𝗮𝘁𝗶𝗰!

face parte integrantă din proiectul SPARK, finanțat de către Comisia Europeană prin intermediul EC-DEAR, implementat în România de către Asociația România în Tranziție.

𝗗𝗝 𝗬𝗼𝘆𝗼 este un deep houser cu peste 25 de ani experiență în design de sisteme de sunet, live mixing in festivaluri si cluburi, și curatoriat de playlist-uri pentru o varietate de tipuri de localuri si ambiente sociale. Membru fondator al colectivului de DJ [i.am] music Romania, unul dintre promotorii Ecstatic Dance în țară, și technical staff/artist al Untold.

Evenimentul este găzduit de Parcul Iulius din Cluj-Napoca.

307919390 775226836796103 8026793168505293325 n

Sursa foto: unsplash

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax