Connect with us

Aberații de România

VIDEO. Nelson Mondialu l-a băgat pe Boc în cântec: „Primar ca la Cluj, mai rar/ Şi deştept, şi gospodar”. Nucleară/ţară/capitală

Publicat


YouTube video

Interlopul Nelson Mondialu i-a inventat un cântec primarului Emil Boc, în care îi laudă personalitatea şi realizările. Cântecul se numeşte „Emblema României”.

nelson mondialu boc 3

Vă dau bomba nucleară/ De la anu, Cluju-n ţară/ Va fi noua capitală

Redăm o parte din cântec: „Mare groapă-n centru nou/ Clujenii primesc cadou/ Le face Emil metrou (…) Primaru nostru munceşte/ Face fapte, nu vorbeşte/ Parcări supraetajate/ Ca-n Dubai, în Emirate”, cântă Nelson Mondialu, ţopăind prin diverse puncte din oraş.

nelson mondialu boc 1

În refrenul cântecului, Nelson Mondialu dă cu bomba nucleară: „De când este primar Boc/ Clujul e pe primul loc/ În oraşele de top/ Vă dau bomba nucleară/ De la anu, Cluju-n ţară/ Va fi noua capitală/ Primar ca la Cluj, mai rar/ Şi deştept, şi gospodar/ Să ne trăieşti domnu Boc/ C-ai adus Ardealu-n top/ Şi l-ai pus pe primul loc”.

nelson mondialu boc 2

Mai cântă el ceva despre Ciurila, dar pe noi ne-a apucat sila. Apoi mai trece prin Micul Paris şi încheie apoteotic: Slava Ucraina.

Aşteptăm ca primarul Emil Boc să-i răspundă cu tradiţionalul său „Respecte, Maestre, mulţumesc!” şi să facă o plecăciune scurtă.

*notă: adaptarea în scris a cântecului în limba română aparţine redacţiei.

știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cod GALBEN de furtună la Cluj. Averse torențiale și GRINDINĂ în zona de munte

Publicat

De

Administrația Națională de Meteoroligie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care vizează și județul Cluj.

Avertizarea este valabilă pentru ziua de luni, 5 iunie, între orele 12.00 și 22.00

Cod GALBEN de furtună la Cluj. Averse torențiale și GRINDINĂ în zona de munte

Potrivit ANM, în intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și intensificări ale vântului, la munte și în sudul și estul Transilvaniei.

cod galben

În intervale scurte de timp, 1 – 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 20 – 25 de litri pe metru pătrat și izolat de peste 30 de litri pe metru pătrat.

Citește mai departe

EVENIMENT

ALERTĂ la Ghirișu Român și Mociu. Un URS a fost semnalată în zonă

Publicat

De

urs pixabay

Prezența unui urs a fost semnalată duminică noaptea între localitățile Ghirișu Român și Mociu din județul Cluj. În zonă au fost trimise echipaje ale jandarmeriei.

Locuitorii din Mociu și Girișu Român au fost anunțați duminică noaprea, în jurul orei 24.00, că un urs a fost semnalat în zonă.

Alertă la Ghirișu Român și Mociu. Un URS a fost semnalată în zonă

Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert pentru a-i pune pe oameni în gardă.

Potrivit ISU Cluj, preventiv, în zonă a fost trimis un echipaj SMURD, dar și echipe ale Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Foto: pixavay.com

Citește mai departe

EVENIMENT

CNS Cartel ALFA solicită demiterea ministrului Muncii şi intrarea într-un dialog social ‘real şi responsabil’

Publicat

De

protest sindicat main

CNS Cartel ALFA solicită demiterea ministrului Muncii şi intrarea într-un dialog social ‘real şi responsabil’, precum şi revenirea la o fiscalitate echilibrată a muncii, prin transferul unui procent din contribuţiile sociale înapoi către angajator, transmite Agerpres.

‘Conflictul social amplu existent astăzi în România şi care cuprinde din ce în ce mai multe categorii socio-profesionale este rezultatul direct al unor decizii politice greşite (precum mutarea integrală a poverii fiscale asupra lucrătorilor); al lipsei de responsabilitate a guvernanţilor, care au produs şi întreţinut un adevărat haos legislativ, prin adoptarea de legi pe care apoi le-au blocat de la aplicare şi prin întreţinerea unor inechităţi majore în societate; al incompetenţei promovate la toate nivelurile de decizie; al lipsei de consultare cu partenerii sociali. În fapt, lipsa unei consultări reale este sursa principală a tuturor conflictelor. Obstrucţionarea dialogului social şi atitudinea arogantă a guvernanţilor au dus la blocajele actuale ce au amplificat nemulţumirile lucrătorilor’, susţin reprezentanţii Cartel Alfa într-un comunicat remis AGERPRES.

Aceştia consideră că ministrul Muncii interpretează ‘într-un mod personal şi dictatorial dialogul social’, precizând că oficialul de la Muncă invită la discuţii anumiţi parteneri sociali, ‘după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social’. În opinia acestora, proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR – reforma pensiilor speciale, legea salarizării şi reforma sistemului public de pensii, au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali. Lipsa de transparenţă, ‘modul în care clasa politică ţine cu dinţii de privilegii aberante şi sfidătoare’ , precum pensiile speciale ale aleşilor, ratarea termenelor din PNRR, dar şi semnalele negative transmise de Bruxelles, ‘arată clar incompetenţa guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză’.

‘Primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este demiterea actualului ministru al muncii şi intrarea intr-un dialog social real şi responsabil. O a două măsură prioritară este revenirea la un sistem fiscal echilibrat, cu transferul imediat a unui procent din contribuţiile sociale ale angajaţilor înapoi către angajator. Haosul politic nu este creat de către lucrătorii care sunt în stradă sau ameninţă cu greva. Răspunsul acestora vine după şiruri lungi de nemulţumiri în care negocierile au eşuat, iar doleanţele lor nu au fost luate în seamă. Nu doar incompetenţa domnului Budăi ne-a adus în acest prag, ci şi lipsa de preocupare, empatie şi solidaritate cu oamenii muncii, ruptura majoră dintre clasa politică şi cetăţeni. Politicienii tratează sindicaliştii din educaţie precum un cartof fierbinte, l-au pasat de la unul la celălalt, fără a zice ceva clar. Accentul se pune pe ‘nevoia de terminare a grevei’ şi nu pe soluţionarea problemelor şi a cauzelor acestora’, afirmă sindicaliştii Cartel Alfa.

Reprezentanţii clasei politice trebuie să îşi asume şi să deconteze eşecul politicilor care favorizează capitalul în detrimentul lucrătorilor, care au trasformat România în ţara muncii ieftine, a lucrătorilor lipsiţi de drepturi şi venituri decente, a serviciilor publice subfinanţate, la care din ce în ce mai puţini au acces, se mai arată în comunicatul transmis duminică de confederaţia sindicală.

 

În acest context, CNS Cartel ALFA îşi exprimă solidaritatea cu personalul din educaţie care a decis continuarea grevei, cu personalul din sănătate şi cu toate categoriile socio-profesionale care îşi revendică drepturile legitime.

Confederaţia Naţională Sindicală ‘Cartel ALFA’ a luat fiinţă în 1990, este reprezentativă la nivel naţional, reuneşte 38 de federaţii sindicale la nivel de sector şi coordonează activitatea a 42 de filiale teritoriale, interprofesionale.

Citește mai departe

EVENIMENT

Dilema Rusiei: Între a-şi apăra frontiera şi a înainta în Donbas (EFE)

Publicat

De

rusia

Armata rusă este împărţită între apărarea frontierei sale, care s-a dovedit extrem de vulnerabilă la incursiunile inamice, şi înaintarea în Donbas, unde unităţile cecene i-au înlocuit pe mercenarii grupului Wagner, scrie duminică agenţia EFE, transmite Agerpres.

Regiunea Belgorod, cea mai slabă verigă de la graniţă, deoarece împarte 540 de kilometri cu regiunile ucrainene Lugansk, Harkov şi Sumî, a fost atacată neîntrerupt în ultimele două săptămâni, fără ca, aparent, Kremlinul să poată face nimic pentru a împiedica acest lucru.

Între timp, Kievul spune că totul este pregătit pentru a lansa contraofensiva, al cărei prim pas ar fi tocmai acela de a forţa Rusia să îşi retragă trupele din Ucraina pentru a-şi proteja teritoriul.

– Belgorod, prima linie a frontului –

Belgorodul deja nu mai reprezintă spatele frontului, ci prima linie a acestuia. Guvernatorul său, Viaceslav Gladkov, îi informează pe ruşi şi pe restul lumii de pe canalul său Telegram despre bombardamentele zilnice, care au făcut şapte morţi în rândul civililor vineri şi sâmbătă.

‘Ascultaţi de autorităţi şi părăsiţi-vă temporar casele pentru a păstra cel mai important lucru, care este viaţa voastră şi a celor dragi vouă’, a scris el duminică.

Oficialul a explicat că apelul său nu se referă doar la districtul Şebekino, care a fost cel mai grav afectat de atacurile din ultimele zile, ci la toate districtele aflate sub bombardament.

Gladkov, care a estimat că peste 4.000 de civili au fost deja evacuaţi, a anunţat sâmbătă evacuarea urgentă a 600 de copii din localităţile de frontieră, în timp ce alţi o mie vor fi trimişi în peninsula anexată Crimeea.

Guvernatorul şi alte figuri dure din Rusia au cerut autorităţilor să ia ameninţarea în serios o dată pentru totdeauna şi să creeze o fâşie de securitate cu o lăţime de aproximativ 40 de kilometri în regiunea vecină Harkov.

– O nouă incursiune paramilitară rusă –

La mijlocul după-amiezii, guvernatorul a recunoscut o nouă incursiune a unui grup de sabotori inamici, acţiune care ar fi dus la lupte în localitatea Novaia Tavoljanka.

‘Sper că vor fi anihilaţi. Nu poate fi altfel. Aceşti fascişti ucid civili în Belgorod în fiecare zi (…), mutilează copii şi bătrâni’, a declarat el într-o înregistrare video.

Cele două raiduri anterioare, ale Corpului Voluntarilor Ruşi şi Legiunii Libertate pentru Rusia, au fost respinse.

‘Continuăm să zdrobim inamicul. Rusia va fi liberă!’, a scris pe Telegram unul dintre membrii legiunii, care urmăreşte să creeze o administraţie militară la Belgorod.

– Doneţk, din nou –

După capturarea oraşului Bahmut, trupele ruseşti se concentrează acum asupra periferiei oraşului Doneţk, capitala regiunii cu acelaşi nume, cea mai puternic militarizată zonă de pe întreaga linie de front din 2014.

Ţintele sunt Avdiivka şi Marinka, unde unitatea specială cecenă ‘Ahmat’ ar juca rolul de trupe de asalt pe care l-au avut în Bahmut mercenarii Wagner.

Potrivit Ministerului Apărării, cecenii sunt implicaţi activ în lupte crâncene în centrul localităţii Marinka, de unde ar înainta spre Vugledar, un bastion care le-a rezistat de la începutul războiului.

Obiectivul final, Sloviansk şi Kramatorsk, pare foarte îndepărtat în acest moment, deşi raportul militar de duminică a raportat distrugerea unui depozit de muniţii în prima dintre localităţile din Doneţk.

De asemenea, apărarea a afirmat că a distrus cu arme de precizie o fabrică de drone din oraşul Dnipro.

În schimb, Kievul a denunţat moartea unei fetiţe de doi ani în acelaşi oraş după ce o rachetă a lovit un cartier rezidenţial.

– Contraofensiva, un secret deschis –

După ce, cu o zi înainte, a asigurat The Wall Street Journal că ucrainenii sunt ‘pregătiţi’ să lanseze contraofensiva şi nu vor aştepta ‘câteva luni’ pentru sosirea armamentului greu şi a avioanelor occidentale, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost mult mai precaut duminică.

‘Nu este ca la cinema (…) Dezocuparea teritoriului nostru, acesta este rezultatul contraofensivei. Când se va întâmpla, veţi înţelege că este deja în curs de desfăşurare’, a declarat el într-o conferinţă de presă.

La rândul său, Ministerul Apărării a difuzat o înregistrare video cu un grup de soldaţi cu degetele pe buze şi cu titlul: ‘Planurilor le place tăcerea. Nu vom anunţa începerea lor’.

‘Inamicul aşteaptă uluit următoarele acţiuni ale armatei ucrainene’, a declarat la televiziunea locală Serghei Cherebatîi, purtător de cuvânt al Comandamentului de Est al armatei.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax