Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Momentul impactului BMW-ului cu stâlpul de pe Calea Moților. Motorul a sărit câțiva metri

Publicat


Momentul impactului mașinii BMW cu stâlpul metalic de pe Calea Moților a fost surprins video iar din imagini se vede cum motorul a sărit câțiva metri mai în față și a luat foc. 

În accidentul de duminică dimineața și-a pierdut viața Bogdan Lazăr, un tânăr de 25 de ani din Cluj-Napoca.

Citește și FOTO. Tânăr de 25 de ani, mort într-un GRAV accident pe Calea Moților

Potrivit unor surse, tânărul ar fi jucat la jocuri de noroc într-un local de pe strada Piezișă, ar fi pierdut o sumă mare de bani și a plecat grăbit și nervos în jurul orei 6.

Bogdan ar fi fost însoțit în localul respectiv de fratele său, care a plecat imediat după el dar a ajuns doar să vadă cum mașina în care se afla lovește stâlpul.

Conform surselor, mașina BMW era închiriată.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Personalul medical al ICUTR Cluj ameninţă cu demisia în bloc. Vieţile oamenilor, în pericol

Publicat

De

Nemulţumiţi de faptul că lucrează într-un spaţiu impropriu şi că viitorul centru integrat de transplant nu figurează pentru finanţare prin PNRR, ci se află doar pe lista de rezevă, medicii şi cadrele medicale de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj ameninţă cu demisia în bloc.

„Deoarece se discuta desfiintarea ICUTR si comasarea acestuia cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca, transmitem punctul nostru de vedere:
Orice soluție care ar afecta statutul juridic sau funcțional al ICUTR Cluj, va duce la destrămarea colectivului medical supraspecializat și afectarea gravă a activității de transplant renal din România, atât pe termen scurt cât și lung.

Vezi şi:

ICUTR, apel către Guvern şi Ministerul Sănătăţii: Asiguraţi finanţarea Centrului Integrat de Tranplant Cluj-Napoca

Orice soluție care menține ICUTR pe acelasi amplasament nu rezolva problema de fond deoarece intreaga cladire nu poate primi autorizatia de securitate la incendiu.
Dezmembrarea ICUTR in cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ar avea efecte dezastruoase pentru transplantul renal din Romania.
O astfel de soluție este respinsa vehement de pacienți si corpul medical si este considerata o ofensa la adresa profesioniștilor in transplant care sunt pregǎtiți să demisioneze în bloc.
Consideram că beneficiarii actului medical, PACIENȚII, personalul medical și cel sanitar, personalul administrativ și ACTUL MEDICAL trebuie sa primeze.
Menționăm ca Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș a trebuit sa fie reînființat după comasarea inițială cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș deoarece soluția aleasă s-a dovedit ineficientă pentru asigurarea activității de transplant cardiac.
Considerăm că astfel de erori trebuie evitate”, anunţă personalul ICUTR Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT la Cătina, în Cluj. Trei mașini implicate. O femeie a fost evaluată de medici

Publicat

De

acc catina 1

Un accident de circulație a avut loc în localitatea Cătina, în urmă cu puțin timp. O femeie în vârstă a fost evaluată de medici, dar a refuzat transportul la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit la un accidentul rutier.

ACCIDENT la Cătina, în Cluj. Trei mașini implicate. O femeie a fost evaluată de medici

Potrivit ISU Cluj, trei mașini au fost implicate în tamponare. Din fericire nu au fost victime încarcerate.

acc catina2

Potrivit ISU Cluj, o femeie de aproximativ 70 de ani a fost evaluată de paramedicii SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

La intervenție au fost trimise o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Foto: ISU Cluj

Citește mai departe

EDUCATIE

62 de infracţiuni în şcolile clujene. IPJ a pregătit plan de acţiune pentru siguranţa în şcoli

Publicat

De

mihai rus sef ipj cluj (1)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a pregătit, împreună cu alte instituţii judeţene abilitate, un plan comun de acţiune pentru siguranţa în şcolile clujene.

La nivelul IPJ Cluj am elaborat un plan teritorial cadru de acţiune pentru siguranţă şcolară prin intermediul căruia consolidăm parteneriatul interinstituţional în cadrul unui mecanism de cooperare-colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Dircţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Cluj, Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere anti-drog Cluj, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Cluj, Direcţia de Sănătate publică. Acest plan are cinci teme principale: dezvoltarea capacităţii interinstituţionale pentru creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în zonele adiacente acestora, derularea deactivităţi pentru menţinerea climatului de siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în zonele adiacente, monitorizarea modului în care este realizată siguranţa şcolară, însuţirea şi aplicarea de către personalul cu atribuţii pe linia siguranţei în mediul şcolar a reglementărilor de intervenţie în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în zona adiacentă acestora, constituirea unei baze de date referitoare la infrastructura de siguranţă şcolară din unităţile de învăţământ preuniversitar, în scopul cărora datele diseminate la nivelul interistituţional să fie aplicabile”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful IPJ Cluj, Mihai Rus.

Potrivit șeful Biroului Siguranță Școlară din IPJ Cluj, Meda Voivod, în anul şcolar 2022-2023, în şcolile din judeţul Cluj au fost înregistrate 62 de infracţiuni, dintre care 38 au fost lovirile sau alte violenţe, urmt de de infracţiunile de furt, 11, şi de port sau folosire fără drept de obiecte interzise, 3 infracţiuni.

„Numărul activităţilor preventive desfăşurate de către poliţiştii cu atribuţii în domeniul siguranţei şcolare în unităţile de învăţământ în anul şcolar precedent a fost de 773. Numărul unităţilor beneficiare ale acestor activităţi a fost de 258. Elevii beneficiari ai activităţilor au fost în număr de 15.959. Cadrele didactice beneficiare: 820”, a mai spus Meda Viovod.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Restricții de circulație în Florești. Începe asfaltarea străzii Cetății. Autobuze redirecționate

Publicat

De

strada cetatii floresti

Primăria Florești anunță că vor fi instituite restricții de circulație pe strada Cetății.

Acestea vor fi în vigoare începând de miercuri, 20 septembrie, de la ora 19.00, când se vor efectua  lucrări de frezare a asfaltului pe tronsonul Cetății 2 până la intersecția cu strada Florilor.

Traficul pe acest tronson se va desfășura cu restricții până la ora 23.00, potrivit primarului Floreștiului, Bogdan Pivariu.

Restricții de circulație în Florești. Se lucrează la strada Cetății. Autobuze redirecționate

De asemenea, tot miercuri, în intervalul orar 23.00-6.00, după ultima cursă CTP, traficul va fi restricționat complet.

În cursul zilei de joi, 21 septembrie, lucrările vor fi reluate tot în intervalul orar 23.00-6.00.

Sâmbată, începând cu ora 8.00, se va treace la asfaltarea propriuzisă, traficul urmând să fie complet restrictionat, incusiv pentru autobuze, pe parcursul întregii zile, până la finalizarea lucrărilor de asfaltare, a transmis primarul Bogdan Pivariu pe pagina de Facebook.

Cursele CTP din această zonă, vor fi redirecționate în ziua de sâmbătă.

Termenele prezentate pot suferi modificări, în cazul în care codițiile meteo nu vor fi favorabile, a mai anunțat primarul.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax