Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO UPDATE George Simion s-a întâlnit cu Emil Boc la Primărie: Mă bucur să văd că lucrurile sunt bine la Cluj

Publicat


Liderul AUR, George Simion, a ajuns miercuri la Cluj-Napoca și se întâlnește cu primarul Emil Boc.

După întâlnirea programată cu primarul Clujului, acesta va merge în piața Avram Iancu pentru a se întâlni cu susinătorii.

george simion (1)

Liderul AUR a pornit într-o campanie de strîngere se semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

„Mergem sa strângem semnături în tot orașul. Mă bucur să văd că lucrurile sunt bine la Cluj. Sper sa rămână așa”, a spus George Simion înainte de întrevedrea cu Emil Boc.

UPDATE

„Întâlnirea a decurs bine, cum se face într-un județ și un oraș civilizat, și îl apreciez pe Emil Boc, se vede că are experiență. Am vorbit despre o temă spinoasă, care mă interesează în mod special -reabilitarea termică a blocurilor.

Vrem să o facem la 1%, am depus o inițiativă legislativă în acest sens și caut susținere politică”, a spus George Simion, după întâlnirea cu primarul Clujului.

Liderul AUR a plecat apoi pe jos până în piața Avram Iancu, unde AUR strânge semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis.

george simion 5

George Simion va participa la strângerea de semnături și în piața Mihai Viteazul

george simion 10

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Doi CÂINI salvați de pompierii clujeni într-o zi. Unul căzuse într-un BAZIN de apă în Apahida

Publicat

De

pompieri1

Pompierii clujeni au salvat miercuri doi căței. Unul avea un picior rupt și zăcea într-un șanț, iar un alt căței a fost scos dintr-un bazin de apă.

Pompierii clujeni au avut astăzi două intervenții în care au salvat animale. esre vorba de doi câini, care acum sunt în afara oricărui pericol.

Câini salvați de pompierii clujeni: Patruped cu un picior rupt scos dintr-un șanț

Azi dimineață, un ciclist a auzit un câine care schelălăia lângă localitatea Căpușu Mare. S-a dat jos de pe bicicletă și a văzut câinele căzut într-un șanț de pe marginea drumului.

Acesta avea piciorul din spate rupt și nu se putea mișca, fiind, probabil, lovit de o mașină. Imediat au sosit la fața locului și cei de la Sirius Animal Rescue, care au solicitat ajutorul pompierilor.

„Câinele era unul de talie mare, așa că a fost nevoie de sprijinul pompierilor de la Detașamentul 2 pentru a-l scoate afară și transporta la mașină. Ulterior, Ciobănescul de Bucovina a ajuns la un cabinet de medicină veterinară.

pompieri2

Ne-am bucurat să știm că Iancu se va recupera în totalitate și că asociația a luat legătura cu stăpânul, care a fugit într-un suflet la cabinet. Totodată, despre acest eveniment au fost anunțați și colegii noștri de la Poliția Animalelor”, arată reprezentanții ISU Cluj.

Câine scos pe brațe dintr-un bazin cu apă

După câteva ore, și pompierii de la Detașamentul 1 au reușit să salveze un câine.

Acesta căzuse într-un bazin de apă în localitatea Apahida. Pompierii au coborât cu o scară, au luat câinele și l-au scos din bazin. Cățelul, spun pompierii, a găsit singur drumul spre casă.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Cristi Dănileț, exclus a doua oară din magistratură de CSM. Reacția fostului judecător

Publicat

De

danilet
Fostul judecător de la Curtea de Apel Cluj, Crsti Dănileț, a anunțat că CSM a decis, miercuri, să îl sancționeze cu excluderea din magistratură (a doua, după cea din decembrie pentru filmulețele pe tiktok).
Motivele invocate de CSM, așa cum le-a prezentat Dănițel, sunt următoarele:
– fac parte dintr-o formațiune politică, lucru interzis magistraților, întrucât eu sunt membru în două ONG-uri care au dat comunicate prin care criticau activitatea partidelor de guvernământ, deși m-am abținut de la vot in cazul emiterii acelor comunicate, nu le-am semnat, nu le-am difuzat si cu toate că am arătat ca nu CSM e competent să stabilească ce este o formațiune politiă, ci legea, care pune în această categorie doar „partidele politice” , „aliantele electorale”, „aliantele politice” si „ONG-urile care reprezinta minorități și candideaza la alegeri”, ceea ce nu este cazul in speță;
-am participat la acțiuni politice, lucru interzis magistraților, prin faptul că am scris un articol științific despre educație publicat de unul dintre cele două ONG-uri și pentru că am participat la o întâlnire nepublică a membrilor unuia dintre cele două ONG-uri declarat „formațiune politică” de către CSM.
Pentru cine nu știe: cele două ONG-uri sunt înființate legal, de către un judecator, ca asociatii neguvernamentale, apolitice si nonprofit. Unul se ocupa de educatia juridică, celălalt de promovarea culturii europene. Nimeni nu a cerut desființarea lor vreodată pentru că și-ar fi incalcat statutul propriu.

Citește mai departe

EVENIMENT

Vieți salvate. Rinichii unui donator aflat în moarte cerebrală au ajuns la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj

Publicat

De

transplant renal cluj facebook

Două echipe de medici de la Târgu Mureş şi Cluj-Napoca au prelevat, miercuri, rinichii de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.

Rinichii au fost transportați la Cluj, unde vor avea loc operațiile de tranplat.

Rinichii unui donator aflat în moarte cerebrală vor salva două vieți

Potrivit reprezentanților spitalului din Târgu Mureș, domatorul este un bărbat de 53 de ani, internat în Secţia Clinică ATI cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral.

Citește și: Două operații la Institutul de Transplant din Cluj. Rinichii unui donator în moarte cerebrală vor salva viețile a două femei

„Rinichii prelevaţi au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Intervenţia de prelevare a fost realizată de către echipa de prelevare a Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, coordonată de dr. Andrei Tomuţa.

Prelevarea de organe realizată în cursul dimineţii este a şaptea din anul 2022, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, au precizat reprezentanții unității sanitare.

Cele două opreații de transplant renal vor avea loc în cursul zilei de astăzi la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca. Aici alte două operații de transplant renal, cu grefe de la donator aflat în moarte cerebrală, au avut loc în urmă cu doar 5 zile.

Foto: ICUTR/Facebook

Citește mai departe

EVENIMENT

Parașutist militar de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii mort într-un exercițiu de parașutare

Publicat

De

parasutist

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.

Potrivit MApN, accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate