Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Vox Claudiopolis: Nelu „Englezu’” Nicoară: Piesa mea a fost nu mama, ci BUNICA manelelor

Publicat


Napoca, Claudiopolis, Cluj, Kolozsvar, Klausenburg… Oricum i-ai zice, este vorba de cetatea istorică de pe malul Someșului Mic, de la poalele Feleacului. Clujul, oraș universitar, centru cultural și capitala IT-ului… Câți oare își mai amintesc de Boema Clujului, de artiștii nebuni trecuți prin Echinox, Croco sau Arizona?

Nelu Nicoară, zis și „Englezu’” cu siguranță, pentru că a făcut parte din ea. L-am invitat la o cafea în centru, uitând că el  trebuie să „coboare” din Feleac. Nu m-a refuzat, A rămas același „tinerel” cu pletele care i-au mai rămas în vânt. Omul care a avut Clujul la picioare, atât la propriu, că stă în Feleac, după cum spuneam, dar și la figurat, cu celebra piesă „Am nevastă de valoare”, este același exuberant și plin de viață, chiar dacă anii au trecut și peste el.

YouTube video

VIDEO FOTO. Vox Claudiopolis: Nelu „Englezu’” Nicoară: Piesa mea a fost nu mama, ci BUNICA manelelor

„Nu spun când m-am născut, că vârsta e oricum doar un număr, spun doar unde m-am născut: în Feleac, deasupra Clujului”, spune, râzând, Nelu.

A fost și este un autodidact. „N-am avut niciodată treabă cu notele. Sunt un urechist, dotat cu ceva talent de la mama natură, pentru că ai mei n-au avut nicio legătură cu muzica. Mă vedeau un meseriaș bun, care să lucreze toată viața într-un atelier și să-și câștige pita cinstit. Cinstit mi-am câștigat-o, dar cum am vrut eu…”, mai spune Nelu.

Totul a pornit de la grădiniță. „Aveam serbare și trebuia să recit o poezie. Am uitat versurile și am zis să mă scot cu un cântec. Eram în clasa a III-a când, într-o zi, am coborât în centru cu mama și pe Petru Groza, actualmente Eroilor, era o papetărie care avea și instrumente muzicale. Ei bine, am intrat să luăm caiete și-am ieșit cu o chitară, atâta am bătut-o pe mama la cap până mi-a cumpărat-o. Apoi, trecând timpul, m-am obișnuit să ascult la radio muzica acelor vremuri, cea ușoară românească, rock, blues, jazz și ce mai era. Îmi plăcea Beatles, Deep Purple, Led Zeppelin, Eagles dar și Tom Jones ori Frank Sinatra”, spune Nelu.

YouTube video

De ce i se spune „Englezu’”

„Pe acea vreme, habar n-aveam de limba engleză. Eu am făcut rusă la școală. Ascultând hit-urile internaționale, atâta cât se dădea la radio, făceam eforturi să mă exprim cât mai corect în engleză… Ieșea un fel de Ai chen liii, libudibudauciu. Ne strângeam cu gașca în parcul din spatele teatrului și acolo făceam seri culturale. Ei cântau din cenaclu, eu de la radio, după ureche. După un timp, prietenii mi-au spus Englezu’ și așa mi-a rămas numele până în ziua de azi”, mărturisește Nelu.

A început să învețe să cânte la chitară, ajutat și de prieteni. „Aveam 16-17 ani și cântam la baluri. Ioșka Dioszegi m-a luat sub aripa lui și așa am început să cresc, atât în ceea ce privește stăpânirea instrumentului cât și în controlul vocii. M-am născut să fiu frontman și-am făcut tot ce mi-a stat în putință să-mi realizez visul”, spune Nelu, nostalgic.

„Spălam motoare în motorină”

A urmat o școală profesională la Cluj, timp în care făcea practică la CUG. „Spălam motoare în motorină, eram toată ziua plin de vazelină până la urechi. Până într-o zi când am zis stop! Eu nu așa mă văd în viitor, Și atunci am știut că viața mea va avea altă culoare și alt miros decât cel de motorină”, mai spune Nelu.

Și-a dorit să facă aviație ori parașutism în armată. N-a fost să fie. A ajuns în Valea Jiului, la minele de cărbuni. Într-un cuvânt, înapoi în mizerie. „Tot răul spre bine. Un subofițer căuta militari talentați în ale muzicii. Și uite așa am ajuns să cânt la balurile ofițerilor dar și în festivaluri, la Cântarea României, de exemplu, un fel de Românii au talent din acea vreme. Împreună cu Rudi Block, un saxofonist de excepție care acum cântă cu Bănică, am ajuns la diferite concursuri”, spune Nelu.

După armată, i s-a propus să rămână APV-ist dar a refuzat. În schimb, n-a mai refuzat propunerea unei trupe din Vulcan, „Color”. Trupa îi acompania pe Hrușcă, pe Șeicaru, atunci când aveau turnee în Valea Jiului. ”După un timp primesc o altă propunere de la trupa Acustic din Petroșani. Am ajuns să cânt cu Corina Chiriac, cu Dan Spătaru, în același spectacol cu Stela Popescu și Arșinel, ce mai, eram pe val, exact ce mi-am dorit”, mai spune Nelu.

YouTube video

După revoluție s-a întors la Cluj unde a făcut echipă cu Jimmi Lako, un alt mare instrumentist și compozitor, actualmente în „Nightlosers”. „Împreună cu Jimmy și alți doi instrumentiști am început să cântăm la Chios pe terasă. Cântam coveruri, Phil Collins, Eros Ramazotti, Yes… Eram entuziasmat de tot ceea ce făceam, eram în lumea mea”, spune Nelu.

În 1993 a făcut parte din trupa „Compact”, alături de Costi Cămărășan, Mircea Rusu și Lenard Yogi. El cânta la bass.

Cum a apărut hit-ul „Am nevastă de valoare”

În vara lui 1993, Nelu cânta cu Jimmy la Crama Neptun. „Lume multă, străini, show-uri seară de seară, de la muzică ușoară la rock și folclor. Era un client din București care în fiecare weekend ocupa o masă în cramă. Mare fan de-al nostru. La un moment dat vine și ne zice: Măi băieți, nu faceți voi o piesă așa, pe sufletul meu? Eu mă-nsor în curând și mi-ar plăcea să-i dedic doamnei o melodie în care să-i arăt cât o prețuiesc, cât de valoroasă e pentru mine… da’ nu vreau rock sau blues, vreau ceva cu ritmuri mai balcanice, mai orientale. Mă uit la Jimmy, se uită Jimmy la mine și începe să facă niște acorduri pe chitară. Eu pornesc de la versurile Am nevastă de valoare… și mai departe ce facem?

YouTube video

A doua zi, pe plajă, au apărut și versurile următoare: Cum nu are orișicare… Până în weekend-ul următor aveam închegată o piesă. Am repetat de câteva ori și seara, la restaurant, după câteva melodii de încălzire, zic către Jimmy, na, îi dăm drumul? Îi dăm. Vreau să-ți spun că după primele acorduri, toată sala, cu chelneri cu tot, erau în picioare cu mâinile pe sus. A avut un succes instant, fulminant. Pe atunci nu apăruseră încă manelele. Stilul era un fel de etno pop. Piesa noastră a fost nu mama, ci bunica manelelor”, spune, râzând, Nelu.

Întors la Cluj, Jimmy, care lucra la studioul „Taurus” al regretatului Adrian Berinde, i-a propus să pună de-un album. A adunat câteva piese și a scos albumul. Succes total. Piesa „Am nevastă de valoare” a intrat în malaxor și a început să fie solicitată la fiecare eveniment la care cânta Nelu.

Piesa a rupt topurile pe Atomic

Prin 1997, cei de la studioul local al Antenei 1, după ce l-au invitat la o emisiune cu piesa, i-au propus să-i facă un videoclip. „Mă gândeam eu cu ani în urmă că o să ajung să am videoclip? De unde bani pentru așa ceva? În două săptămâni a fost gata. Un domn Hodorogea, cu care am semnat un contract de impresariere, l-a dus la Atomic, la București.

A rupt… Pe primul loc în top era Adi Minune cu Viața mea, era LA și eram eu. Cei care mă cunoșteau au avut păreri împărțite, de la uau, super piesă, la ce s-a întâmplat cu tine, tu cântai altceva… Această piesă mi-a deschis drumul spre succes. Bineînțeles că nu m-am rezumat la a cânta doar așa ceva. Mă țineam în continuare de blues și rock dar apogeul a fost cu nevasta de valoare”, spune Nelu.

A fost invitat la Miss Piranda, prima ediție care se ținea la Sala Polivalentă din București. „Am urcat pe scenă alături de Adi Minune, Vali Vijelie și alți ulteriori maneliști de succes. Toată sala a cântat piesa, o știau pe de rost. Am dat autografe, interviuri, am făcut poze… Ce mai, ca o vedetă. Ce salt am făcut, de la Compact la manele”, râde Nelu.

După 7-8 ani de pauză, s-a reîntors la Cluj. „Oare mă mai ține lumea minte?”, se întreba Nelu. A reluat spectacolele și a realizat că Clujul nu l-a uitat. Bineînțeles, hit-ul său ținea, în continuare, capul de afiș, chiar dacă publicul s-a mai schimbat.

„Erau mulți tineri care ascultau altceva. Mi-era frică șă nu fiu învechit, așa că am decis să remasterizez Nevasta. Unii cunoscuți îmi spuneau că eu nu-s de manele și asta m-a descurajat la a mai cânta genul ăsta”, spune Nelu.

Capitolul „Vocea României”

În 2019 a ajuns la „Vocea României”. „N-am vrut să merg acolo. O prietenă a insistat și văzând cât de încăpățânat sunt, mi-a sugerat să fiu doar s-o susțin la preselecție. Fără să știu, mi-a completat fișa și m-am pomenit invitat. N-aveam pregătit nimic, am căutat un negativ pe laptopul lor și am cântat piesa Oameni a lui Aurelian Andreescu. Am trecut. La audițiile pe nevăzute am dat chix. M-au ținut la platou de dimineața de la 8 până noaptea la 11. Eram obosit și agitat, îmi vărsasem cafeaua pe cămașă, mi-am spălat-o și până să intru s-a și uscat. Am început bine piesa după care, spre final, am zbârcit-o. N-am întors niciun scaun. Asta a fost…”, spune Nelu.

Ce face „Englezu’” în prezent

„Pe lângă spectacole la care mai sunt invitat am o colaborare bună cu organizatori de lansări de cărți. Asigur partea artistică, fac unplugged, eu și chitara, pe piese care se pretează la asemenea evenimente. În paralel, la îndemnul soției, mă bate gândul să lucrez la un nou album. Aș vrea să interpretez piese de-ale lui Aurelian Andreescu, consider că mi se potrivesc foarte bine pe timbrul meu. Teo Peter de la Altar mi-a propus o piesă de dragoste, e o provocare pentru mine și mă gândesc să-i dau curs”, mai spune Nelu.

„Englezu’” nu se mai regăsește în muzica actuală. „Am fost la petreceri de majorat. Nu vrei să știi ce ascultă acolo. Manele? Da, din greu, și m-ar bate Dumnezeu să arăt cu degetul având în vedere că și eu am cântat așa ceva. Dar mai e un gen, ferească sfântu’, nu pot să-ți spun aici ce versuri erau… Stau și mă-ntreb, chiar nu mai încearcă nimeni să facă tinerilor o minimă educație muzicală? Știu, nici versurile mele nu erau chiar Eminescu, dar de-acolo și până la vulgaritățile care se cântă azi e cale lungă”, spune, cu tristețe în glas, Nelu.

A compus o piesă pe versurile lui Călin Nemeș

Apropo de versuri, Nelu a făcut o piesă dedicată lui Călin Nemeș, la inițiativa jurnalistului și scriitorului Sorin Grecu. „Piesa se numește Noi doi. La un moment dat, fiind acasă la tata lui Călin, am răscolit puțin prin sertare și am dat de aceste versuri. Cu aprobarea dânsului și cu ajutorul lui Jimmy, am compus această piesă.

YouTube video

Spre marea lui bucurie, hit-ul cu nevasta a intrat pe coloana celui de-al doilea lung-metraj al lui Mircea Bravo, „Nuntă pe bani” și a generat reacții favorabile la proiecție. „Nu m-așteptam să-mi recunoască lumea piesa. A fost o surpriză plăcută pentru mine”, zice Nelu.

Cele mai plăcute momente din viață, Nelu și le petrece alături de cei dragi, de familie și prieteni. „Plăcerea mea maximă e să stau vara în grădină în jurul focului, cu prietenii și familia mea și să cântăm. Uit de toate necazurile și problemele și mă pierd în muzică. Raiul pe pământ…”, încheie Nelu Nicoară, zis și „Englezu’”, una dintre vocile Clujului, sau Vox Claudiopolis, cum poate puțin pompos am denumit serialul.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Publicat

gheorghe piperea

Europarlamentarul AUR, avocatul Gheorghe Piperea, a declarat că acele forțe politice, PNL și USR, care astăzi diabolizează Planul Simion sunt tocmai cele care au susținut de-a lungul timpului programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului. Acesta a dat exemplul băncilor pentru locuințe practic și în România de mai multe instituții bancare.

„Programe de construcție de locuințe ieftine, cu sprijin de la stat și cu implicarea statului, există peste tot în Europa și au existat și în România. Nu le-a constestat, nu le blamează nimeni pe motiv că ar fi comuniste, iluzorii, frauduloase etc. Nu le-a torpilat nimeni în presă – dimpotrivă, au fost atât de eficient promovate încât, în hora celor două bănci au intrat 360 de mii de clienți.

Gheorghe Piperea (AUR): Programe de construcție de locuințe IEFTINE, cu sprijin de la stat, există peste tot în Europa

Când s-a descoperit că băncile fură, înșeală consumatorii și fraudează statul, nu numai că nu a fost niciun scandal, dar avocații (ex)politicieni s-au implicat în „optimizări judiciare”, la fel cum au făcut-o și lobby-știi, ambasadele, influencerii și presa plătită să furnizeze știri pozitive. Acest sistem (pervertit prin fraudă de cele 2 bănci austriece) a fost aplaudat de acele forțe politice – PNL și USR – care azi diabolizează Planul Simion. Nimeni nu a făcut meme-uri cu cele 2 bănci de locuințe, nimeni nu a sesizat parchetul”, a afirmat Gheorghe Piperea.

Acesta arată că în Germania și Austria funcționează un sistem de economisire – creditare în vederea construcției sau achiziției de locuințe, denumit bauspar, prin care persoanele fizice majore pot depune progresiv sume de bani într-un cont de economii și, după 8 ani, pot contracta un credit pentru construcția sau achiziția de locuințe. Pe toată perioada celor 8 ani de economisire, statul bonifică o dobândă anuală care se adaugă dobânzii la depozit plătită de bancă.

„Bonificația nu se plătește deponentului, ci băncii”

„Acest sistem a fost implementat și în România, dar a fost pervertit de cele două bănci austriece care l-au pus în practică: Raiffeisen – banca pentru locuințe și BCR – banca pentru locuințe. Când a fost lansat, sistemul a avut un imediat și uriaș succes. Nu mai puțin de 360 de mii de persoane fizice au devenit clienți ai acestor bănci, fără a ști cu exactitate ce anume au contractat.

Deponenții au fost lăsați să creadă că bonificația de la stat, în cuantum de 25% pe an, era o dobândă la depozit. În realitate, așa cum am spus mai sus, bonificația nu se plătește deponentului, ci băncii, ca parte din avansul necesar creditului, care trebuia contractat după minim 8 ani de acumulare, exclusiv pentru construcția sau achiziția unei locuințe. În practică, clienți au fost chiar și bebeluși sau pensionari în vârstă de peste 70 de ani.

Aproape toți clienții (minus câteva sute, din 360 de mii) au pus bani în acele bănci pentru a câștiga 25% pe ani, bani de la stat. Dobânzile și bonificația nu au fost niciodată achitate. Ba, mai mult, nici banii proprii depuși în sistem nu s-au mai încasat înapoi. Încă sunt pe rol litigii cu cele două bănci (aflate acum în lichidare). Cu toate acestea, cele două bănci pentru locuințe au încasat toată bonificația de la stat, deși au fost semnate doar câteva zeci de contracte”, arată europarlamentarul AUR.

„În Parlament s-a încercat schimbarea legii”

Gheorghe Piperea a precizat că, printr-un raport foarte dur, Curtea de Conturi a dispus restituirea acestor sume preluate ilegal de bănci, cu titlu de bonificație de dobândă, fiind vorba de peste 300 de milioane de euro.

„Băncile au contestat raportul și, într-o primă fază, Curtea de Apel București l-a anulat. Apărătorul băncilor, în acest litigiu, a fost profesorul profesorului de optimizare fiscală. Numai că, la ÎCCJ, în recurs, a avut câștig de cauză Curtea de Conturi. Băncile au fost obligate să restituie statului cei 300 de milioane de euro. Executarea obligației de restituire a fost anevoioasă.

Au fost implicate în blocarea executării cele mai „strălucite” minți ale optimizării fiscale, ambasadele, precum și companiile de consultanță și lobby. În Parlament s-a încercat schimbarea legii, în așa fel încât băncile să iasă basma curată. Până la urmă, totuși, cele două banci au achitat suma, după care au intrat în lichidare”, a subliniat eurodeputatul AUR.

Gheorghe Piperea a adăugat că, până la urmă, „Dreptatea a triumfat”. „Aceeași Dreptate care trebuie să triumfe și în plan economic și social printr-un Plan Simion”, a conchis avocatul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Publicat

Festivalul UNTOLD

Gigi Becali, patronul FCSB, a avut o reacție virulentă la adresa Untold, festival care are loc la Cluj-Napoca, și pe care l-a catalogat ca fiind pentru “drogați și sataniști”.

Becali, care spune că stadioanele sunt pentru fotbal și vrea lege care să le interzică.

Gigi Becali s-a dezlănțuit împotiva UNTOLD: Stadioanele sunt pentru fotbal, nu pentru droguri și sataniști. Vrea lege

Festivalul UNTOLD care e pe cale să înceapă la Cluj-Napoca pe stadionul Cluj Arena îl deranjează pe Gigi Becali.

„Să mai facă ei Untold pe stadioane? Stadioanele sunt pentru fotbal! Nu pentru droguri, staniști! Cocaină, marijuana. Ce să facă statul român? Acolo sunt mii și mii! Cocaină și hașiș.

La ăia n-ai ce să le faci. Dacă ei bagă cocaină pe scenă, direct în nas, ce să le mai faci?”, a declarat Gigi Becali, într-o emisiune de la DigiSport, scrie Pro Sport.

Gigi Becali promite o lege care să interzică concerte de acest gen pe stadioane

Becali a continuat și a spus că am adoptat ce era mai rău din Europa, deși susține că e bine că suntem parte a uniunii.

Citește și: Unde se dispută DERBY-ul Clujului? Festivalul UNTOLD blochează Cluj Arena

„Normal ar trebui să nu mai facem concerte de drogangeală, de cocaină. O să fac eu legea asta!”, a mai spus Gigi Becali.

UNTOLD a ajuns la a noua ediție

Festivalul UNTOLD, care are un buget de câteva zeci de milioane de euro, aduce în România „crema” DJ-ilor internaționali și alți artiști în vogă, dar și mii de turiști la Cluj.

Festivalul naște în ficecare an polemici în rândul clujenilor, în special din cauza zgomotului produs și care se aude tare toată noaptea în proximitatea stadionului, dar și în alte zone din oraș.

În acest an, UNTOLD are loc între 8 și 11 august.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Publicat

plaja

Vineri a început cea de-a șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa. Timp de 10 zile, între 26 iulie și 4 august, litoralul se mută pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Copii și adulți s-au bucurat încă din prima zi de momentele de relaxare oferite de vremea frumoasă și răcoarea apei.

plaja

plaja

VIDEO FOTO. Cum arată PLAJA din Grigorescu? Copii și adulți se bucură de festivalul Vamos a la Playa

Sâmbătă, la ora 17 are loc deschiderea campionatului de table, iar de la 18 va urca pe scenă trupa Dean Klooge. De la 20, pe malul Someșului vor cânta cei de la Luna Amară.

plaja

plaja

plaja

Duminică, tot de la ora 17, va avea loc finala campionatului de table, iar atmosfera va fi întreținută de Bogdan Roșca.

De la 20, va avea loc concertul celor de la Om la lună.

plaja

plaja

plaja

Festivalul continuă cu activități interesante și diverse pe parcursul întregii săptămâni. Sunt programate întâlniri, ateliere și dezbateri, iar weekend-ul viitor aduce noi trupe și spectacole pe scena din Grigorescu. Programul integral poate fi vizualizat aici.

plaja

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cine e traficantul de DROGURI prins la Cluj. E un temut MAFIOT italian

Publicat

mafiot

Procurorii DIICOT anunțau, vineri, că un bărbat, cetățean străin, a fost prins în flagrant în timp ce vindea cocaină în Cluj-Napoca. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

mafiot

Este vorba de un sicilian, Vito Cocimano, membru al temutei mafii siciliene, care încerca să-și facă o piață de desfacere în România, vânzând cocaină la jumătate de preț.

VIDEO FOTO. Cine e traficantul de DROGURI prins la Cluj. E un temut MAFIOT italian

mafiot

Sicilianul a fost depistat de către un polițist sub acoperire pe când încerca să-și piardă urma la Hunedoara. Din cercetările efectuate a reieșit faptul că italianul a procurat drogul din Italia și l-a introdus în țară prin intermediul unei firme de curierat.

mafiot

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax