Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. TIFF 2022. Maia Morgenstern primește Premiul de Excelență. Care este programul festivalului și filmele surpriză

Publicat


Transilvania International Film Festival (TIFF) revine la Cluj în perioada 17-26 iunie 2022. Cu exact o lună înaintea debutului ediției TIFF.21, președintele TIFF Tudor Giurgiu, directorul artistic Mihai Chirilov și managerul Cristian Hordilă au dezvăluit ultimele noutăți despre programul festivalului, invitați și multe altele. 

„Actrița Maia Morgenstern va fi omagiată la cea de-a 21-a ediție a festivalului. Contribuția sa imensă adusă culturii române va fi recompensată cu Premiul de Excelență la Gala de Închidere TIFF, pe 25 iunie, o încununare a celor patru decenii dedicate scenei și marelui ecran”, au precizat aceștia.

Maia Morgenstern vine la Cluj

Spotul ediției curente este un alt omagiu adus Maiei, pentru filmul „Balanța”, în care a jucat în urmă cu 30 de ani și care a fost prezentat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes din 1992, în afara competiției.

„Într-una din scenele de început din <<Balanța>> lui Lucian Pintilie, eroina interpretată de Maia Morgenstern se uită la un home movie în care, copilă fiind, respinge jucăriile pe care i le oferă Moș Crăciun, înhață pistolul din mâinile lui și se preface că trage, în joacă, în invitații de la petrecere.

Cei care au văzut filmul știu că acest simulacru burlesc e cu titlu premonitoriu, capătând o dimensiune tragică în scena masacrului real de la final. Pentru cei care nu l-au văzut, umorul negru și verva delirantă a scenei din clipul promo al TIFF-ului din acest an devin cu atât mai frisonante cu cât realitatea de pe teren amenință să oglindească filmul de pe ecran”, evidențiază Mihai Chirilov.

Vezi spotul mai jos.

Rolul din „Balanța” i-a adus notorietatea internațională și i-a deschis calea către o lungă serie de colaborări cu nume emblematice din cinematografia mondială, după cum a susținut actrița însăși, într-un interviu realizat de Eva Sîrbu, și publicat în 1995 în revista Noul Cinema: „Şansa mea, în film, începe şi sfârşeşte cu domnul Lucian Pintilie. Dacă el nu m-ar fi luat în <<Balanţa>>, nimic n-ar fi fost mai departe’’.

Întâlniri cu Maia și nu numai

Maia Morgenstern va fi prezentă la TIFF pe 25 iunie și pentru premiera mondială a filmului Capra cu trei iezi, în regia lui Victor Canache, în care joacă alături de Marius Bodochi, o reinterpretare horror a celebrei povești din folclor, urmând ca în aceeași seară să primească Premiul de Excelență la Gala de decernare a premiilor TIFF din Piața Unirii.

„Sper să aibă întâlniri cu publicul, cu tinerii actori din programul nostru <<10 pentru film>>”, completează Tudor Giurgiu.

Vor veni și alți invitați speciali care vor fi anunțați mai târziu.

maia morgenstern premiul de excelență la tiff 2022

Lumea cinemaului în contextul războiului: „Mesajul TIFF-ului îndeamnă la creație, nu la distrugere”

Astfel, secvența cheie a fost inserată nu doar pentru că, în opinia lor, este unul dintre cele mai bune filme, ci și pentru că reprezintă cu acuratețe ceea ce mulți oameni simt în prezent, pe fondul conflictului aflat la doar câteva sute de kilometri de granița României.

În altă ordine de idei, spotul este un mesaj anti-război redat într-o manieră cinematografică, fiind susținut și de sloganul „Make Films, Not War!”, inspirat de clasicul „Make Love, Not War!”, lansat în anii ’60 în plină agresiune americană în Vietnam.

„Ni se pare că are forță, e incisiv, e necesar”, completează gazdele.

281763469 534132071603866 8587660285467308756 n

sursa: Facebook

posterul tiff 2022

Pe lângă citatul celebru, componenta vizuală are, la rândul său, un rol important.

„Mesajul TIFF-ului este unul care îndeamnă la creație, nu la distrugere, opunându-se ferm războiului și întreținerii iresponsabile a stării de conflict – de unde și imaginea <<camerei de filmat ca o armă>> de pe posterul ediției actuale. Altfel spus, singurul <<conflict>> pe care TIFF îl încurajează este cel de pe ecran, imaginat de scenarist și transpus în film de către regizor.

Nu glumim la ediția asta, încercăm să fim cât de serioși se poate, dat fiind că ficțiunea de pe ecran ar putea foarte bine să oglindească realitatea de pe teren”, punctează organizatorii.

Două filme românești concurează pentru trofeul Transilvania

Competiția de anul acesta, rezervată tinerilor regizori aflați la primul sau al doilea film, constă în proiecția a 12 filme, dintre care 2 sunt românești.

„<<Marocco>> (regizat de Emanuel Pârvu) și <<Balaur>> (regizat de Octav Chelaru) concurează pentru trofeul Transilvania. Primul titlu e o metaforă pentru ceea ce se întâmplă în film – un incident aparent minor antrenează o cavalcadă de evenimente, consecințele fiind devastatoare.

Cel din urmă este un debut, un thriller erotic-religios care va surprinde cu siguranță, fiind foarte provocator”, punctează Chirilov.

May be an image of jewellery and text that says "ANA INDRICAU SERBAN PAVLU TUDOR CUCU-DUMITRESCU SSIFF A FILM BY EMANUEL PARVU MIKADO FAMART FILM THE EAST COMPANY PRODUCTIONS PO NATURA PARTY CRINA SEMCIUC FAMART VLAD BRUMARU MS PRODUCTION Writter BOGOS Mix EMILIA POPESCU EMANUE PARVU TANIA FILIP Editor FINANCIERS PUBLICIS GROUPE ZEL& TAVIAN TELEVISION PANDA EUROLIFEFF"

Secțiune nouă: mai mult decât documentare, un gen hibrid

Anul acesta, o secțiune va fi dedicată documentarelor care surprind prin neconvenționalitate.

„După 20 de ani de TIFF, ne-am gândit să introducem o nouă secțiune competitivă, <<What’s Up Doc>> fiind dedicat documentariștilor aflați la început.

Ce face specială această secțiune e că nu am vrut să mergem pe documentare clasice, ci să privilegiem documentarele care flirtează foarte mult cu ficțiunea, pentru că mijloacele de expresie s-au diversificat foarte mult.

Vrem să vă uitați la filmele din secțiunea asta și să nu știți exact dacă ce vedeți este un film de ficțiune sau un documentar. Ambiguitatea asta ni s-a părut foarte stimulantă”, reliefează Chirilov.

Așadar, documentarele vor depăși limitele uzualului, împletindu-se cu ficțiunea și arta. Vezi mai jos trailerul documentarului hibrid românesc.

YouTube video

Premiu de 2000 de euro pentru câștigătorul secțiunii

Din categoria celor românești, „Pentru mine, tu ești Ceaușescu” se înscrie noii secțiuni. Acesta e un film care a avut premiera anul trecut și care cristalizează tendința diversificării documentarelor.

„Nu este atât de mult despre Ceaușescu, cât un portret de generație a ceea ce numim azi <<Millenials>>, o generație care nu a trăit cu Ceaușescu.

E vorba de câțiva tineri care sunt invitați la un casting să îl interpreteze pe conducător în anii lui de tinerețe revoluționară. E un film hibrid cu foarte multă reconstituire de epocă”, descrie acesta.

„Câmpiile”, un film existențialist de 3 ore aparține aceleiași categorii. Acțiunea și dinamismul nu îl caracterizează, totul e filmat cu o cameră fixă într-o mașină pe bancheta din spate, spectatorul petrecând astfel timp cu șoferul.

E o experiență inedită prin care se conturează diverse întrebări, în urma micilor detalii precum conversațiile telefonice ale celui de la volan, însă lista de filme care concurează este mai lungă.

Se acordă un premiu de 2000 de euro pentru filmul câștigător.

sursa: Facebook

13 filme românești: „Marea surpriză este un film ce reprezintă România la festivalul de la Cannes”

„Dacă anul trecut am avut inflație de documentare, anul acesta îl avem doar pe cel menționat anterior, care concurează și la această secțiune. În rest, avem foarte multe filme de ficțiune.

Câteva au avut premiera, le cunoașteți, dar avem și filme foarte noi pe care le veți vedea în premieră. Marea surpriză este, într-adevăr, <<Metronom>>, film ce reprezintă România la festivalul de la Cannes.

Regizorul Alexandru Belc vine la Cluj imediat după proiecția de la Cannes. I-am oferit un spațiu privilegiat la TIFF anul acesta, o proiecție în Piața Unirii”, indică directorul artistic.

278319958 108582168493528 7478539452754387071 n

sursa: Facebook

Unde-i film, acolo-i și muzică

Pentru că oriunde e film, e și muzică, iubitorii de cultură se vor putea bucura și de un mix al celor două tipuri de artă.

„Cred că anul ăsta este foarte bun și în ceea ce privește cine-concertele. Am anunțat deja un mare cine-concert cu Nosferatu, la Castelul Bánffy din Bonțida.

Vor urma alte două concerte, al francezilor de la Invaders, <<Moonwalk One>>, în ritmuri space rock, respectiv unul polonez, <<Bestia>>”, a spus Giurgiu.

May be an image of 1 person and text

May be an image of 3 people and text

…plus mâncare și alte surprize

Luni, 20 iunie, se va organiza un eveniment de tip street food cu refugiații stabiliți în România.

„Vor găti bunătățile și delicatesele foarte căutate, de altfel, iar încasările vor fi donate celor aflați în nevoie.

Sperăm să putem confirma și un nou concert la Cluj, al unei formații iconice din Ucraina, cvartetul popular DakhaBrakha, am fost primii din țară care i-am adus la Cluj în urmă cu 10 ani”, a adăugat președintele TIFF.

256577732 449508656532405 4595529407100055041 n

sursa: Facebook

Referitor la ceea ce se întâmplă în Ucraina, acesta speră să poată prezenta documentarul Navalny, împreună cu partenerii de la HBO.

„E un documentar năucitor despre tot ceea ce i s-a întâmplat disidentului Aleksei Navalnîi”, punctează acesta.

271814686 455327072817343 4680910500632049089 n

sursa: Facebook

Sfârșit de săptămână în familie la TIFF

Giurgiu a atras atenția și asupra unui proiect deja cu tradiție la TIFF, weekendul pentru familii și copii care, anul acesta, va avea loc în Parcul Poligon din Florești.

„Noutatea este că se va întâmpla în fiecare weekend și după-amiezele, înainte de filmul de seară din Florești, se vor organiza activități pentru familii”, explică el.

Susținerea tinerilor cineaști

Vor fi și două programe de formare a TIFF-ului.

„Pe primul deja l-am anunțat, e vorba de Drama Room. Alături de partenerii de la Netflix, vom demara un laborator prin care încurajăm cineaștii să vină cu proiecte de seriale, înscrierile sunt până în 3 iulie.

Le vom deschide și pe cele pentru atelierul Transilvania Talent Lab, care împlinește 10 ani și revine la formatul inițial.

Vom invita 12 tineri cineaști pe care îi vom ajuta să își perfecționeze cunoștințele nu doar în sensul dezvoltării scenariilor, ci și în domeniul producției, resurselor pentru finanțare, marketing, promovare, platforme de streaming, deci va fi un proiect foarte interesant pentru cei aflați la început de drum”, descrie președintele.

tudor giurgiu la conferința de presă tiff 2022 foto chris nemeș

Atmosferă unică la Muzeul de Artă

Nu în ultimul rând, la Muzeul de Artă va avea loc un nou format, desfășurându-se activități în cursul după-amiezii, cu câte un film pe seară. Înainte vor fi concerte, locul fiind decorat diferi față de anii trecuți.

„Va fi o atmosferă specială și relaxantă”, adaugă el.

A mulțumit tuturor celor care au făcut această ediție posibilă, de la sponsori la Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Ministerului Culturii.

„Îi mulțumesc în special Ministrului Lucian Romașcanu că a găsit o formulă de a mai ajusta puțin bugetul festivalului și de a suplimenta alocarea inițială”, conchide Giurgiu.

123270751 3497655906985621 2077820688882607875 n

sursa: Facebook (credit: Feleki István)

whatsapp image 2022 05 17 at 3.53.58 pm

 

 

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Școală nouă în cartierul Bună Ziua de 30 de milioane de euro. Va avea 200 de panouri fotovoltaice și terenuri de sport

Publicat

scoala nouă Buna ziua

Primarul Emil Boc a anunțat o nouă investiție în infrastructura școlară, și anume o școală nouă în cartierul Bună Ziua pentru 533 elevi, valoarea investiției depășind 30 milioane de euro, finanțare de la bugetul local.

”A fost aprobată documentația tehnică, respectiv indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Dezvoltare infrastructură educațională specifică învățământului primar și gimnazial în cartierul Bună Ziua”. Investiția depășește 150 milioane lei, incluzând valoarea exproprierilor necesare.

Școală nouă în cartierul Bună Ziua de 30 de milioane de euro. Va avea 200 de panouri fotovoltaice și terenuri de sport

Acest proiect de infrastructură face parte din politica Primăriei Cluj-Napoca de extindere a rețelei educaționale.

Pe lângă școlile extinse și modernizate în ultimii ani, avem în derulare și proiectul Hubului educațional din Borhanci cu școală, creșă, grădiniță”, a spus Boc.

27 de săli de clasă

scoala nouă Buna ziua

Corpul școlii din Bună Ziua are o suprafață utilă de 7.979,51 mp și un regim de înălțime de S+P+2E, iar clădirea va cuprinde 27 săli de clasă și 4 laboratoare cu anexe, atelier, sală de sport, terenuri de sport în aer liber, 2 săli profesorale, sală de lectură cu depozit pentru cărți cu o capacitate de aproximativ 110 elevi, sală de mese cu o capacitate de aproximativ 120 elevi cu terasă exterioară pentru a lua masa, grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități la fiecare nivel al clădirii, funcțiuni medicale: cabinet stomatologic, cabinet logoped/ psihologic, cabinet medical, sală tratament, sală de așteptare, funcțiuni administrative: secretariat, birou contabil, birouri administrative, arhivă.

Parcare subterană

De asemenea, noua unitate de învățământ va dispune de parcare subterană cu 30 locuri de parcare (din care 2 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități) și 60 locuri de parcare pentru biciclete, 2 stații de încărcare duble pentru mașini electrice.

Totodată, proiectul prevede plantări de arbori, amenajare spații verzi, o curte cu terenuri de sport, zone de joacă, spații recreere, grădină cu flori, dar și 200 panouri fotovoltaice cu o putere instalată totală de 90 kW, și un drum de acces cu 2 benzi de circulație, trotuare și pistă de biciclete.

Citește mai departe

ECONOMIE

Ministerul Finanțelor MODIFICĂ forma de sancționare în cazul e-Factura. De când vor fi aplicate AMENZI

Publicat

Ministerul Finanțelor modifică forma de sancționare în cazul e-Factura. Acesta vrea să prelungească perioada pentru neaplicarea amenzilor, pentru cei care nu folosesc Ro e-Factura. Mai exact, perioada va fi extinsă până la 31 mai. 

Asta însemană că cei care nu transmit  facturile în sistemul RO e-Factura vor fi sancționați de la 1 iunie. Momentan este vorba despre un proiect de lege ce va fi adoptat în cursul acestei săptămâni, scrie Alba24.ro.

Ministerul Finanțelor MODIFICĂ forma de sancționare în cazul e-Factura. De când vor fi aplicate AMENZI

Amenzi la e-Factura

Firmele mari vor plăti între 5.000 – 10.000 lei

Firmele mijlocii vor primi între 2.500 – 5.000 lei

Firmele mici și persoanele fizice între 1.000 – 2.500 lei

Cum se schimbă modul de aplicare al amenzilor

Dacă o firmă sau o persoană fizică primește o factură în format clasic, adică pe hârtie sau prin alte mijloace electronice, altele decât prin sistemul RO e-Factura, și o înregistrează, atunci amenda este de 15% din valoarea facturii.

Este vorba despre facturile primite de la alți operatori din România.

Deci, de la 1 iulie o să dispară opțiunea de înscriere în Registrul RO e-Factura, deoarece toți contribuabilii vor trebui să folosească doar acel sistem pentru primire și trimitere a facturilor. Acum este opțional.

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Publicat

De

Spitalul de Urgență Cluj

Spitalul de Urgență Cluj anunță că face noi angajări. Unitatea sanitară scoate la concurs mai multe posturi de personal medical, auxiliar, TESA, dar și pentru muncitori.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Cluj posturile sunt pe perioadă nedeterminată.

Angajări la Spitalul de Urgență Cluj. Ce fel de personal caută. Contracte pe perioadă nedeterminată

Cel mai mare spital din Cluj angajează nu doar personal medical, ci și personal auxiliar și TESA, dar și muncitori.

Posturile scoase la concurs sunt următoarele:

  • asistent medical generalist – 5 posturi, diplomă de licență în specialitate/ diplomă de școală sanitară postliceală, cu diplomă de bacalaureat, fără condiţii de vechime
  • asistent medical de laborator clinic licențiat la Serviciul de anatomie patologică – 1 post, diplomă de licență în specialitate, fără condiţie de vechime
  • asistent medical de laborator la Laboratorul de analize medicale – 1 post, diplomă de licență în specialitate, fără condiţii de vechime
  • infirmier – 4 posturi, studii generale, fără condiţie de vechime
  • îngrijitoare – 31 posturi, studii generale, fără condiţie de vechime
  • brancardier – 2 posturi, studii generale, fără condiţie de vechime
  • registrator medical principal – 1 post, diplomă de bacalaureat, 6 luni vechime în specialitate
  • economist specialist IA la Serviciul Achiziții publice – 1 post, diplomă de licenţă în ştiinţe economice, 6 ani şi 6 luni vechime în specialitate
  • muncitor calificat bucătar la Bloc alimentar – 6 posturi, studii medii/generale, certificat de calificare, examen coprologic și coproparazitologic, fără condiție de vechime
  • spălătoreasă – 5 postrui, studii generale, fără condiție de vechime.

Mai multe detalii legate de condițiile de ocupare a posturilor, conținutul dosarelor de înscriere, calendarul concursului și bibliografia, găsiți AICI  și AICI.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Instanța clujeană RESPINGE cererea lui Bogdan Buta de Ordonanță președințială împotriva jurnalistului Liviu Alexa

Publicat

Bogdan Buta, patron Untold

Judecătorii clujeni au respins cererea fondatorului UNTOLD, Bogdan Buta, de ordonanță președințială împotriva jurnalistului Liviu Alexa.

„Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale formulată de reclamantul BUTA IOAN BOGDAN în contradictoriu cu pârâtii ALEXA LIVIU DORU ALIN si PAGINA CIUDATULUI SRL în calitate de titular al dreptului de folosintă al paginii web www.ziardecluj.ro si de radiodifuzor al postului de televiziune NCN (licentă natională) si NCN Cluj-Napoca.

Instanța clujeană RESPINGE cererea lui Bogdan Buta de Ordonanță președințială împotriva jurnalistului Liviu Alexa

Respinge cererea reclamantului de acordare a cheltuielilor de judecată”, scrie Ziar de Cluj.

„Judecatorii clujeni, spre deosebire de procurorii clujeni, au dovedit rațiune și profesionalism (…). Orice constrângere profesională a mea ar fi fost un atentat la adresa libertății de exprimare, un obstacol împotriva aflării adevărului”, a declarat jurnalistul.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax