Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Sports Festival CONTINUĂ la Cluj-Napoca. Azi intră în scenă Steffi Graf, Andre Agassi, Simona Halep și Andrei Pavel

Publicat


YouTube video

Sports Festival continuă sâmbătă cu marele meci demonstrativ de tenis care va avea loc începând cu ora 18:00, în BTarena. Meciul se va juca pe suprafață hard. Invitații speciali sunt Andre Agassi și Steffi Graf, doi dintre cei mai mari jucători ai tenisului mondial.

sports festival

Zona de inițiere va fi deschisă între orele 10:00-19:00. Aici, cei mici, dar și cei maripot să încerce gratuit cele 30 de sporturi disponibile anul acesta în zonele special amenajate: aikido, atletism, baschet, bocce, caiac, ciclism, cross training, functional training, dance, escaladă, fotbal, gimnastică ritmică, gimnastică aerobică, kyokushin, handbal, majorete, roundnet, rugby, șah, schi fond, tenis de câmp, volei, judo, patinaj pe role, fitness Worldclass, golf, tenis de masă, canicross, evaluare motrice și badminton.

sports festival

VIDEO FOTO. Sports Festival CONTINUĂ la Cluj-Napoca. Azi intră în scenă Steffi Graf, Andre Agassi, Simona Halep și Andrei Pavel

Sports Talks aduce în fața publicului noi personalități importante din lumea sportului care vor vorbi despre tema acestei ediții: motivația. Participanții vor putea descoperi povești fascinante de culise. Moderatori: Cristian Mîndru și Mihnea Măruță.

sports festival

Sâmbătă, 15 iunie

● 11:00 – 11:30 – Toma Coconea, atlet de anduranță și parapantist, singurul participant la toate edițiile Red Bull X-Alps din lume
● 11:45 – 12:15 – Constantina Diță, fostă atletă, campioană olimpică la maraton
● 12:30 – 13:00 – George Baltă, speaker motivațional, fost rugbist
● 13:15 – 13:45 – Virginia Ruzici, fostă jucătoare profesionistă de tenis (BEST: 8WTA), fost manager al Simonei Halep și comentator Eurosport
13:45 – 15:15 – Coffee Break
● 15:15 – 15:45 – Theo Cercel, preparator fizic român care a lucrat cu: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan
● 16:00 – 16:30 – Emi Cățe, jucător de baschet român (U-BT Cluj-Napoca)
● 16:45 – 17:15 – Ania Caill, cea mai bună schioare alpină din România, singura reprezentantă a României în Cupa Mondială de Schi Alpin, cu două participări la Jocurile Olimpice de Iarnă & Ioan Achiriloaie, antrenorul Aniei Caill, fost schior profesionist de schi alpin olimpic (Jocurile Olimpice 2014)

sports festival

Jorge și Ștefania vor fi invitații speciali de sâmbătă la circuitul Survivor România, locul unde fanii celebrei emisiuni se pot întrece în forță, rezistență și îndemânare.

La scena mare a festivalului revin cei de la Voltaj. Concertul lor a fost reprogramat din cauza vremii sâmbătă, laora 16:00. Seara atmosfera va fi întreținută de MC Dylma. În timpul zilei, la scenă vor fi organizate diverse clase de aerobic, fitness și dans.

sports festival

Sports Festival, cel mai mare eveniment multi-sport din România, a ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediție. În 2023, a atras un număr record de participanți: peste 150.000 de copii și adulți au descoperit și s-au bucurat de un întreg univers al sportului. Festivalul înseamnă 4 zile dedicate sportului care includ activități de inițiere, provocări sportive, super campioni față în față cu fanii, la Sports Talks, masterclassuri dedicate profesioniștilor, crosul Supereroilor, competiții, parada cluburilor sportive și evenimente demonstrative care transformă sportul într-un adevărat spectacol.

sports festival

sports festival



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

FOTO. Trofeul Transilvania al TIFF, câștigat de filmul indian ”Fetele vor fi fete”. Cât e valoarea premiului

Publicat

De

transilvania

Trofeul Transilvania al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca a fost câștigat de filmul indian ”Fetele vor fi feet”, decizia fiind anunțată, sâmbătă seară, la gala de premiere desfășurată la Teatrul Național.

Filmul a fost regizat de Shuci Talali, premiul fiind în valoare de 10.000 de euro.

Regizoarea a transmis un mesaj video și a spus că este foarte fericită și onorată pentru că a primit marele premiu al TIFF.

Premiu de excelență pentru Catrinel Dumitrescu

Actrița Catrinel Dumitrescu a primit Premiul de Excelență al TIFF, aceasta mulțumindu-i lui Tudor Giurgiu care a adus-o la Cluj-Napoca, oraș unde a jucat cu ani în urmă și de care îi era un dor infinit, dar și publicului.

”Mulțumesc Doamne că m-ai sărutat pe frunte deși nu meritam”, a spus Catrinel Dumitrescu.

Alte premii

Premiul juriului ecumenic: Frate de-o vară (r. Joren Molter)

Premiul pentru cel mai popular film românesc de la TIFF: Moromeții 3 (r. Stere Gulea)

Transilvania

Premiul Zilele Filmului Românesc pentru scurtmetraj: Flori, fete și băieți (r. Simona Borcea)

Premiul Zilele Filmului Românesc pentru lungmetraj: Clasat (r. George Ve Ganaeaard și Horia Cucută

Premiul Publicului: Frate de-o vară (r. Joren Molter)

Premiul pentru cea mai bună interpretare: Hassan Pourshirazi din Iran pentru rolul din filmul Bătrânul burlac

Premiul special al juriului: Fata neclintită (r. Vinothraj Palani)

Premiul pentru cea mai bună regie: Sebastian Quebrada pentru filmul Celălalt fiu

 

Decorație pentru Tudor Giurgiu

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, i-a înmânat președintelui TIFF, Tudor Giurgiu, decorația din partea președintelui Klaus Iohannis ”Ordinul cultural în grad de cavaler – pentru artele spectacolului”.

”Decorația a fost conferită pentru contribuția adusă la promovarea culturii noastre naționale, ca moștenire comună a umanității”, spus Turcan.

Tudor Giurgiu a mulțumit pentru decorație și a declarat că este onorat, precizând că dacă ar putea să împartă distincția ar face-o cu toți colegii de la TIFF, dar și celor cu care colaborează la realizarea unor filme.

 

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Mii de clujeni „în galben”, în Piața Unirii, la meciul România-Belgia

Publicat

Mii de clujeni s-au strâns sâmbătă seară în Piața Unirii să vizioneze împreună meciul România-Belgia de la EURO 2024.

Mii de clujenii s-au adunat sâmbătă seară în Piața Unirii să vadă meciul România-Belgia, a doua partidă a Echipei Naționale din Campionatul European de Fotbal 2024, pe cel mai mare ecran al TIFF. Acesta este difuzat sâmbătă, începând cu ora 22:00, intrarea fiind liberă.

Clujenii poartă tricouri galbene și au adus drapeluri și fulare cu culorile roșu, galben și albastru. Organizatorii au pus la dispoziție 2.000 de scaune, însă mulți dintre spectatori stau în picioare sau pe jos. Clujenii au intonat de la distanță imnul național, la unison cu jucătorii.

România joacă astăzi al doilea meci din grupele turneului final al Euro 2024, cel împortiva Belgiei, după succesul fulminant cu Ucraina, pe care a înfrânt-o cu 3-0. Publicația belgiană de sport Walfoot a scris ulterior că „au jucat un meci perfect, și-au anihilat complet adversarul. Presiunea pe băieții noștri e deja la maximum”.

Mii de suporteri, pe stadionul din Köln

Mii de suporteri români se află în tribunele stadionului din Köln, unde „tricolorii” au întâlnit naționala Belgiei de la ora 22. Înaintea meciului, ei „au făcut spectacol” pe platoul din fața Domului. Printre ei se numără și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Oferta educațională a UMFIH Cluj-Napoca, prezentată în SUA de rectorul Dana Buzoianu

Publicat

Oferta educațională diversă a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a fost prezentată de rectorul Dana Buzoianu în SUA, la Miami.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Dana Buzoianu, a participat săptămâna aceasta la o delegație oficială în Statele Unite, organizată de Ambasada SUA și AMCham US.

Întâlnire cu diaspora românească din Miami

Prima zi a delegației a început la Miami, cu o întâlnire cu diaspora românească, unde rectorul a prezentat oferta educațională a universității și a răspuns întrebărilor potențialilor candidați.

„Prima zi a delegatiei in SUA a debutat la Miami cu întâlnirea cu diaspora românească, unde am prezentat oferta educațională a Universității noastre și am răspuns întrebărilor potențialilor candidați.

Mulțumim părintelui Florin Mihalache pentru organizarea evenimentului și pentru căldura cu care ne -a primit. Am fost onorată să văd că universitatea noastră și realizările ei sunt cunoscute și în comunitatea românească din Miami, iar școala medicală clujeană este apreciată pentru felul în care are grijă de pacienți, părinți sau rude ale românilor din Miami. Recunoștință peste mări și țări, a fost foarte impresionant pentru mine și colegii mei care mă însoțesc, prof. Sorin Man și prof dr. Olga Orășan”, a transmis rectorul Universității.

Vizită la o companie de top

Delegația a continuat cu o vizită la DemeTech, lider mondial în producția de fire de sutură chirurgicală și principal furnizor american de materiale de protecție în perioada pandemiei.

Delegația a fost impresionată de managementul eficient și calitatea primordială a companiei.

Tehnologie de ultimă generație

Ultima oprire a fost la spitalul Baptist Health South Florida din Miami, unde delegația a fost primită de conducerea spitalului și a vizitat un centru de simulare în chirurgia robotică.

„Am avut apoi oportunitatea de a vizita spitalul Baptist Health South Florida din Miami si de a fi primiți de conducerea spitalului care ne -a prezentat funcționarea acestei instituții medicale de elită din Florida. Am văzut un centru de simulare în chirurgia robotică excelent dotat și ne-am bucurat ca am reușit și la UMF Cluj să dotăm centrul nostru de simulare cu un simulator pentru operațiile robotice Da Vinci.
În acest domeniu, am avut onoarea să discutăm cu profesori americani americani care performeaza in domeniul roboticii chirurgicale. Performanta si profesionalismul acestora, ne -a impresionat in mod deosebit, echipe cu peste 5000 de operații robotice, care practică medicina viitorului”, a mai transmis Dana Buzoianu.

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Vedete și invitați pe covorul roșu la gala de premiere a TIFF de la Teatrul Național Cluj-Napoca

Publicat

Invitații la gala de premiere a TIFF au început să sosească, sâmbătă seara, pe covorul roșu așternut la intrarea în Teatrul Național Cluj-Napoca.

Gala începe la ora 21, urmând ca în cadrul ceremoniei să fie acordate premiile TIFF și să se cunoască filmul care va câștiga Trofeul Transilvania.

Tudor Giurgiu și familia sa

„Anul acesta la TIFF a fost foarte cald, nu numai afară, ci și în săli. A fost foarte multă lume la filme, cred că e un record de spectatori. A fost impresionant să vedem Piața Unirii plină la filme românești, la filmul lui Emanuel Pârvu, la cel al domnului Stere Gulea. De asemenea, am avut o seară nemaipomenită la Răscruci, la Castelul Banffy, dar și multe filme ale unor cineaști tineri, filme independente, realizate cu mare greutate și fără sprijin de la stat. Cred că este o ediție cu multe premiere. Mai avem două zile de festival, iar până acum cred că suntem cu trei-patru la sută mai mult ca anul trecut, așadar peste 90.000 de bilete”, a declarat regizorul Tudor Giurgiu, fondatorul TIFF.

Ministrul Culturii Raluca Turcan și regizorul Tudor Giurgiu

Număr record de spectatori la meciul România-Belgia

De la ora 22, clujenii sunt așteptați să vadă meciul România – Belgia, a doua partidă a Echipei Naționale din Campionatul European de Fotbal 2024, pe cel mai mare ecran al TIFF, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Intrarea este liberă. Vor fi puse la dispoziție 2.000 de scaune, iar spectatorii sunt încurajați să vină în tricourile naționale, cu steaguri tricolore, pentru a crea o atmosferă de neuitat, dar și cu scaune pliabile.

În acest context, Tudor Giurgiu se așteaptă la un record de spectatori în Piața Unirii.

„În Piața Unirii în această seară vom avea un record, e cea mai importantă seară a TIFF-ului dar și cea mai importantă seară pentru români. Mi s-a părut esențial să fim alături de echipa națională și am primit multe mesaje de la cei din oraș care vor să vadă meciul pe un ecran mare așa că am luat decizia să mutăm filmul programat pentru seara aceasta în altă parte și sper să ne bucurăm de o altă victoriea a României”, a arătat acesta.

„Mi-a fost dor de Cluj”

La gala de premiere a TIFF participă și actrița Catrinel Dumitrescu. Ea a mărturisit că este încercată de emoții puternice, revenită la Cluj, locul unde a debutat și unde a jucat pe scena Teatrului Național timp de 15 ani.

Actrița Catrinel Dumitrescu

„Azi dimineață mi-am dus pașii pe unde umblau acum mulți ani. Mi-a fost dor de Cluj, am fost la Someș, apoi la Catedrală, aici. Pentru momentul ăsta am niște emoții mult mai mari decât cuvintele pe care pot să le spun acum. Voi primi și eu un premiu astăzi, în această seară. Premiule de fapt că am venit la Cluj, pentru mine ăsta este cel mai mare premiu. Mă încearcă amintiri, nu am de ce să mint, le păstrez și le țin undeva așa tainic și safe. Ieri, am avut un program de interviuri, mi-a făcut mare plăcere, pentru că îmi face plăcere să intru în contact cu oamenii. Azi dimineață, cum vă spuneam, am apucat să mă văd și cu doi foarte buni prieteni pe care îi am din vremurile acelea”, a spus actrița.

Geanina Corondan

Amalia Enache și Cristi Hordilă

Regizorul Nae Caranfil

Ambasadorul Japoniei în România, Dl. Takashi Katae

Virgil Ianțu

Andreea Raicu

Regizorul Stere Gulea

Juriul competiției TIFF.23. Cu regizorul român Paul Negoescu

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax