Connect with us

CULTURA

VIDEO FOTO. S-a redeschis ROCK ACADEMY, locul unde Costi Cămărășan, fondatorul trupei Compact, îi învață muzică pe clujeni

Publicat


Vineri seara s-a redeschis, la Cluj-Napoca Rock, Academy, școala de muzică înființată de fondatorul formației Compact, Costi Cămărășan. La inaugurarea noului spațiu, de pe strada Lutoasă, numărul 12, a fost prezentată atmosfera din complexul de studio-uri de către echipa sa.

„Am reluat proiectul Rock Academy după o pauză de 3 ani, pentru a promova, în continuare, pentru cei dornici – în special copiii – fenomenul rock. Promovăm ideea de a-și găsi o ocupație, astfel încât să se familiarizeze cu un instrument și să formăm, ulterior, mici trupe”, spune cântărețul, pentru Cluj24.

Rock Academy este locul în care oamenii de orice vârstă pot veni să aprofundeze muzica, atât la nivel teoretic, cât și practic.

Citește și FOTO. INTERVIU Costi Cămărășan, despre PANDEMIE, FESTIVALURI și albumul de 45 de ani de la înființarea COMPACT.

Un loc în care micii muzicieni se pot simți ca acasă, indiferent de unde sunt

„Infrastructura muzicală e asigurată”, punctează Cămărășan.

Spațiul de pe strada Lutoasă este asemenea unei case de artiști, având camere dedicate chitariștilor, toboșarilor, pianiștilor, nefiind neglijați nici cântăreții vocali. În total, sunt 5 încăperi.

Cu alte cuvinte, complexul de studio-uri este dotat atât cu instrumente muzicale, cât și cu alte echipamente necesare actelor artistice.

„Cei interesați nu au nevoie decât de talent și ambiție”, completează coordonatorul.

whatsapp image 2022 02 11 at 10.52.09 pm

whatsapp image 2022 02 11 at 10.48.19 pm

Cum decurg ședințele

Cursurile au loc individual, acoperind esențialul teoriei muzicii și practica.

„Sunt un prieten pentru cursanți, nu fac abuz cu teoria muzicală”, precizează Cămărășan.

În funcție de nivelul fiecăruia, se vor forma, cu timpul, trupe.

„Contează și dacă membrii sunt compatibili ca gusturi. Dacă trec cu bine de neînțelegerile specifice grupurilor muzicale, înseamnă că pot ajunge mai departe”, explică artistul.

Proiectul durează 3 ani, astfel că cei dornici să-și aprofundeze latura artistică au suficient timp la dispoziție pentru a exersa. De obicei, o zi de cursuri durează 4-5 ore.

Cursanți de la mic la mare, de la familii la trupe competitive

Deși vizează copiii, în mod special, Rock Academy se adresează oamenilor de orice vârstă care își doresc să își pună bazele în materie de muzică.

„Este un punct de plecare serios, care îi va ajuta mai târziu, dacă vor să rămână în domeniu. Am avut, în ediția trecută de Rock Academy, o familie înscrisă la cursuri.

Soția cânta la tobe, iar soțul și copilul la chitară”, notează Cămărășan.

Potrivit spuselor sale, au fost situații în care a descoperit mari talente: 5 trupe formate sub coordonarea sa au ajuns în semifinalele „Românii au Talent”.

whatsapp image 2022 02 11 at 10.48.19 pm (2)

Un loc pentru rock, blues, jazz, pop și multe altele

Pentru ca randamentul să fie maxim, Cămărășan e de părere că flexibilitatea e elementul cheie dat fiind că, fără să se plieze pe gusturile cursantului, nu-l poate determina să continue.

„Spre deosebire de numele proiectului, genurile muzicale abordate sunt foarte diverse. Este în beneficiul oamenilor să învețe ceea ce le place, altfel plătesc degeaba”, consideră cântărețul.

Pentru 4 ședințe, prețul este de 400 de lei.

„Nu căutăm să transformăm Rock Academy într-o sursă de venit principală. Noi vrem să facem în așa fel încât să rămână ceva după noi, muzical vorbind”, adaugă el.

Profesori pentru fiecare, noi locuri de muncă

În prezent, sunt 6 mentori la percuție, dintre care 2 sunt foști elevi de-ai săi. Costi Cămărășan predă chitara, alături de Tudor Runcanu.

Orele de canto sunt cu Sofia Mărculescu, o absolventă clujeancă a unui liceu de muzică, licențiată și în psihologie.

Sânziana Țârc predă pian, Erik Forro și David Kiss tobe și percuție, iar pe lângă chitară, bass-ul e specialitatea lui Petru Andrei.

Alex Macarie e producător și DJ, iar Nadine se ocupă de PR și marketing.

„În acest fel, oferim și un loc de muncă muzicienilor pricepuți”, menționează Cămărășan.

Mai multe informații despre Rock Academy se pot găsi pe pagina oficială de Facebook.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

May be an image of 6 people and indoor

May be an image of 1 person and indoor

 

 

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Din vară, direct în iarnă. Vremea se RĂCEȘTE în următoarele două săptămâni

Publicat

canicula termometru pixabay

Vremea se va schimba radical în următoarele două săptămâni, iar temperaturile vor scădea și cu 15 grade în unele zone ale țării, anunță meteorologii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza pentru perioada 28 octombrie – 10 noiembrie.

Transilvania

Vremea în Transilvania la începutul lunii noiembrie: În prima săptămână, valorile termice diurne vor fi cuprinse, în medie, între 14 și 20 de grade, urmând ca din data de 3 noiembrie să scadă spre medii de 6…8 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. Pe parcursul nopților, valorile termice vor fi în creștere în primele zile, de la o medie de 4 grade spre 6 grade. În a doua jumătate a intervalului, media minimelor va fi în general de -2…0 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând din data de 3 noiembrie.

Din vară, direct în iarnă. Vremea se RĂCEȘTE în următoarele două săptămâni

Maramureș

În prima săptămână, valorile termice diurne vor scădea treptat de la o medie de 18 grade în prima zi, spre 12 grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date și până la sfârșitul intervalului de prognoză, se estimează că media maximelor se va situa în jurul valorii de 8 grade. Valorile termice nocturne nu vor avea variații semnificative în prima săptămână și se vor situa în jurul a 6 grade. Din noaptea de 2 spre 3 noiembrie, minimele termice vor scădea până în jurul a 0 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de referință. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând cu data de 31 octombrie.

Banat

În primele zile ale intervalului de prognoză, valorile termice diurne se vor situa peste normele caracteristice perioadei, respectiv medii ale maximelor ce se estimează a se situa în jurul a 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 28 octombrie. Începând din data de 1 noiembrie, maximele vor fi în scădere treptată, până spre medii de 16 grade. Minimele termice vor fi în general de 8…9 grade, iar din a doua săptămână vor scădea, astfel că media minimelor va fi de 1…4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Crișana

În prima săptămână din interval, valorile termice diurne, deși în scădere treptată de la medii de 20 de grade până spre 14 grade, se vor menține peste normele climatologice specifice perioadei. Ulterior, începând din data de 3 noiembrie, maximele vor continua să scadă, spre o medie de 10 grade, valoare ce se va menține pe tot parcursul celei de-a doua săptâmâni. Valorile termice nocturne se vor încadra, în prima săptămână, între 3 și 9 grade, urmând ca în a doua săptămână, media minimelor să fie de 0…1 grad. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Moldova

Prima zi a intervalului de prognoză, media maximelor va fi de 19 grade, apoi va scădea până spre 14…16 grade, în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne va continua să scadă și se estimează că se va situa în jurul valorii de 8 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. Media minimelor termice se va încadra în general între 4 și 6 grade, iar din noaptea de 2 spre 3 noiembrie va scădea spre 0 grade, valoare ce se va menține până la finalul intervalului de referință. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând din data de 3 noiembrie.

Dobrogea

În primele zile ale intervalului, media temperaturilor diurne se va situa între 16 și 19 grade, însă după data de 2 noiembrie, maximele termice vor fi în scădere spre valori de 10…12 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul perioadei de referință. Media temperaturilor nocturne se va încadra între 7 și 10 grade în prima săptămână, iar în cea de-a doua se va menține în jurul valorii de 3 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

Muntenia

În prima zi a intervalului de referință, media maximelor va fi de 22 de grade, apoi va scădea spre 18…20 de grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne se va situa în jurul a 10 grade, valoare ce se menține până la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne se va încadra între 6 și 8 grade, apoi mai ales din noaptea de 3 spre 4 noiembrie va scădea spre 0 grade și se va menține la această valoare până la finalul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând din data de 3 noiembrie

Oltenia

În prima zi a intervalului de referință, media maximelor va fi de 24 de grade, apoi va scădea spre 18 grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne se va situa în jurul a 11 grade, valoare ce se menține până la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne se va încadra între 6 și 8 grade, apoi mai ales din noaptea de 3 spre 4 noiembrie va scădea spre 0…2 grade și se vor menține la aceste valori până la finalul celei de-a doua săptămâni. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.

La munte

În prima zi a intervalului de referință, media maximelor va fi de 14 grade, apoi va scădea spre 8 grade în data de 2 noiembrie. Ulterior acestei date, media valorilor termice diurne va continua să scadă și se va situa în jurul a 1…2 grade, valori ce se vor menține până la sfârșitul perioadei. Media temperaturilor nocturne va fi în scădere, de la valori de 6 grade în prima zi a intervalului, spre 2 grade în noaptea de 1 spre 2 noiembrie. Apoi, din noaptea de 2 spre 3 noiembrie, minimele termice vor continua să scadă, astfel încât media acestora va fi de -4…-2 grade, valori ce vor menține până la sfârșitul perioadei de interes. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere începând, mai ales, din data de 2 noiembrie.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ambulanță SMURD, implicată într-un accident în Florești. Mașină răsturnată. O persoană încarcerată

Publicat

smurd

O ambulanță SMURD a fost implicată, luni seară, într-un accident rutier în Florești, având loc o coliziune cu un autoturism care s-a răstrurnat. 

Potrivit informațiilor Cluj24, ambulanța nu transporta niciun pacient.

În urma impactului, au rezultat două persoane rănite din autoturism, una dintre ele fiind încarcerată.

Polișțiștii rutieri prezenți la fața locului încearcă să stabilească cum a avut loc accidentul.

UPDATE. Două persoane la spital

”Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe raza localității Florești. În accident au fost implicate o ambulanță SMURD și un autoturism. În autoturism s-au aflat două persoane încarcerate, mai exact o femeie și un bărbat de aproximativ 20 de ani.

Până la sosirea echipajelor, femeia a fost extrasă din autoturism de către participanții la trafic. De asemenea, pompierii l-au extras pe bărbat. Ambii au fost transportați la spital, conștienți și cooperanți”, au spus reprezentanții ISU Cluj.

Martor la accident

Un participant la trafic a fost martor la accident, acesta aflându-se în spatele maşinii lovite.

”Pe strada Plopilor, la verde, a făcut stânga spre Vivo de unde, între timp, a venit SMURD-ul cu o viteza foarte mare fără sirene pornite, doar cu luminile. SMURD-ul, la ce viteza avea, dacă avea sirenele pornite, poate, poate, se evita.

În intersecţia cu Plopilor, este spațiu comercial pe colt, multe lumini, reclame, semafoare. Pentru a acorda prioritate din timp SMURD-ului cu viteza mare în asa intersecţie, poate cu sirene nu se ajungea la accident”, a spus Sebastian.

Sursa foto: Raul Trif – Facebook, Info Trafic jud Cluj și ISU Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

Lider UDMR Cluj: PNL şi Ciucă sunt timoraţi. Lansează teorii ale conspiraţiei despre o înțelegere PSD – AUR. Prostii de campanie

Publicat

UDMR

Președintele UDMR, deputatul Csoma Botond, a declarat despre înţelegerea PSD-AUR, pentru ca George Simion să intre în turul doi cu Marcel Ciolacu, că ”PNL şi domnul general sunt exasperaţi şi timoraţi, pentru că în toate sondajele din ultima vreme Ciucă nu intră în turul doi şi lansează teorii ale conspiraţiei”. ”Sunt nişte prostii de campanie”, a spus Csoma, precizând că PNL a făcut alianţă cu AUR la Satu Mare.

”PNL şi domnul general (Nicolae Ciucă – n.r.) sunt exasperaţi şi timoraţi, pentru că în toate sondajele apărute în ultima vreme cu excepţia unui singur sondaj comandat de PNL, Ciucă nu intră în turul doi. Şi atunci, fiind exasperaţi şi timoraţi, lansează teorii ale conspiraţiei. Sunt nişte prostii de campanie”, a declarat, luni, Csoma Botond la Prima News.

”În loc să vorbească despre problemele reale ale acestei ţări, despre problemele de care sunt interesaţi cetăţenii României, anunţă fumigene ieftine. E o butaforie ieftină. Eu cred că cetăţenii vor sancţiona o astfel de atitudine”, a arătat deputatul UDMR.

Acesta a arătat că ”PNL vine cu această fumigenă când ei, la Satu Mare, au făcut o alianţă de suflet cu AUR-ul”.

”Un şovin care a făcut alianţă cu AUR şi vin acum cu această fumigenă, că PSD vrea să îl bage pe Simion în turul doi? Mie mi-ar fi ruşine”, a menționat Csoma Botond, referindu-se la liderul PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma.

Citește mai departe

ECONOMIE

Ce îi așteaptă pe antreprenori în 2025? Evenimentul toamnei la Cluj, dedicat antreprenorilor clujeni 

Publicat

antreprenorilor

Viorel Băltărețu, deputat USR de Cluj, organizează în 31 octombrie un nou eveniment dedicat antreprenorilor clujeni. De data aceasta, dezbaterea are în focus creșterile de taxe preconizate pentru 2025.

Alături de fostul antreprenor clujean, antreprenori și specialiști importanți în domeniul financiar, economic și social oferă strategii de adaptare la contextul economic problematic din anul următor: Dragoș Petrescu (Consiliul Director Romanian Business Leaders, membru în Boardul Concordia și Președinte City Grill Restaurants), Cristian Popa (Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României și fost Director de Investiții), Oana Țoiu (vicepreședintă a Camerei Deputaților, membră a Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială), Violeta Alexandru (deputată, fost ministru al Muncii și Protecției Sociale).

Îngrijorările antreprenorilor

“Angajații și angajatorii din mediul privat sunt îngrijorați – și pe bună dreptate –  de modificările fiscale pe care le anticipează pentru 2025.

Guvernul pur și simplu nu mai are bani să finanțeze cheltuielile statului, așa că ne așteptăm ca toate taxele – de la TVA la impozitele pe salariu, de la taxele pe venituri la cele pe profit sau dividende – să crească.

Dar ar fi greșit să vedem aceste creșteri ca pe proverbialul drob de sare. Putem să oprim drobul să ne zdrobească veniturile și afacerile, votând neechivoc împotriva partidelor care tratează  abuziv angajații și angajatorii din mediul privat.”

Pe agenda evenimentului se află teme precum:

•  Impactul contextului politic național și al trendurilor din economia globală asupra antreprenorilor români

•  Strategii de adaptare și dezvoltare pentru antreprenori

•  Construcția unui business rezilient într-un context incert

•  Lecții din crizele anterioare pentru o adaptare mai bună

Comportament abuziv al statului

Deputatul USR, care a lucrat în acest mandat la o serie de inițiative legislative pentru mediul privat, organizează întâlniri recurente cu oamenii de afaceri.

“Mă întâlnescperiodic cu antreprenorii români. Deja sunt afectați de creșterile de taxe din ultimii ani și de imprevizibilitate. Regimul fiscal se schimbă peste noapte.

Este un comportament abuziv al Statului.

În cazul în care 2025 aduce un nivel superior al taxării, urmează o inevitabilă contractare a sectorului privat, cu efecte de tip avalanșă în economia românească: prețuri mai mari la produse și servicii,  mai puține locuri de muncă, mai puțini bani la buget”, a mai spus Băltărețu.

Cei interesați să participe sunt invitați să găsească detaliile relevante și formularul de înscriere aici: https://bitly.cx/antreprenoriat.

Evenimentul are loc la Platinia Conference Hall, de la ora 17:00.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax