Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Percheziții în Cluj-Napoca și Dej la traficanți de droguri

Publicat


Trei percheziții domiciliare în municipiile Cluj-Napoca și Dej au fost desfășurate miercuri, 16 octombrie, în două cazuri de trafic de droguri și operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat miercuri trei percheziții domiciliare în municipiile Cluj-Napoca și Dej, în două dosare ce vizează infracțiuni de deținere și trafic de droguri.

Vindea canabis consumatorilor din județ

În prima cauză, anchetatorii au descoperit că, în perioada februarie – octombrie 2024, un tânăr de 21 de ani ar fi deținut și vândut cantități de cannabis către consumatori din județul Cluj, fie direct, fie prin intermediul altor persoane.

„Din cercetările efectuate în prima cauză a reieșit faptul că, în perioada februarie – octombrie 2024, o persoană, de 21 de ani, ar fi deținut și vândut, direct sau prin intermediul unor persoane apropiate, diferite cantități de canabis (drog de risc) către consumatori din județul Cluj”, a transmis IPJ Cluj.

A vândut 2 MMC pentru sume între 200-300 de lei

Cea de-a doua investigație a relevat faptul că, între martie și iulie 2024, un bărbat de 47 de ani ar fi deținut și comercializat o substanță psihoactivă (2-MMC) către consumatori locali.

„Investigațiile desfășurate în cea de-a doua cauză penală au reliefat faptul că, în perioada martie – iulie 2024, o altă persoană, de 47 de ani, ar fi deținut, manipulat și comercializat cantități de substanță psihoactivă (2 MMC) către consumatori din județul Cluj, pentru sume cuprinse între 200 și 300 de lei.

Totodată, la finalul anului 2023, aceasta ar fi deținut pentru consum propriu, fără drept, o cantitate de droguri de mare risc (4-CMC), precum și substanțe psihoactive (2 MMC)”, a mai arătat IPJ Cluj.

Audieri la DIICOT

Audierile celor implicați vor avea loc la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, acțiunea fiind desfășurată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj și Poliției Municipiului Dej, precum și al jandarmilor din Gruparea Mobilă Cluj-Napoca.

Menționăm că persoanele cercetate beneficiază de prezumția de nevinovăție și de toate drepturile procesuale prevăzute de lege.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Partidele de dreapta au depus dosarele candidaților la BEJ Cluj la alegerile parlamentare. Cine figurează pe liste

Publicat

De

dreapta

Partidele de dreapta din Cluj, Forța Dreptei, susținut de Alternativa Dreaptă, PMP şi PNŢ-Maniu Mihalache. și-au depus, miercuri, dosarele de candidați pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie la Biroul Electoral Județean (BEJ).

Președintele Forța Dreptei Cluj, fostul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, va deschide lista pentru Camera Deputaților, iar Adela Mârza, președintele partidului Alternativa Dreaptă, ocupă primul loc la Senat.

”Am ales să facem acest pas pentru că este nevoie de o alternativă reală la trădarea PNL-ului faţă de electorat şi la abrambureala ideologică a celorlalte partide (care se declară tot „de dreapta” dar votează viguros măsuri de stânga) și al căror singur scop este să mai câștige încă un mandat.

Clujul este un hub antreprenorial şi o sursă de locuri de muncă de calitate pentru mediul privat, dar din păcate aceşti oameni nu mai sunt astăzi reprezentaţi de un PNL care votează cot la cot cu socialiştii taxe mai mari şi impozite pe munca lor cinstită.

Candidăm pentru ca măsurile PSD-ului din ultimii să fie anulate, începând cu impozitarea muncii part-time şi a bacşişurilor şi terminând cu cele ce vor să impună un Big Brother fiscal precum E-TVA şi E-Factura”, a spus Oros.

Vor democrație reală

Președintele partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mârza, a declarat la rândul său că a ales să candideze după ani de politică la firul ierbii şi de a reprezenta România în consiliul de conducere al familiei politice europene a Conservatorilor şi Reformiştilor.

”Candidăm pentru că vrem o democraţie reală, nedirijată de servicii sau interese obscure şi fără de piedici pentru formaţiuni politice ce nu aparţin sistemului, precum votul într-un singur tur.

În timp ce alţii se separă scandalos la televizor, regizând conflicte ce vor dispărea după închiderea urnelor, noi ne unim! Noi, Forţa Dreptei, Alternativa Dreaptă, PMP şi PNŢ-MM, suntem opţiunea oamenilor decenţi şi cinstiţi. Iar la rândul nostru vom fi cinstiţi cu oamenii!”, a spus Mârza.

Lista de candidați la Camera Deputaților și Senat

Camera Deputaților

Adrian Oros-Forța Dreptei
Adrian Milu – Alternativa Dreaptă
Teodor Cord -Forța Dreptei
Daciana Pop -Forta Dreptei
Dragoș Trifu-PMP
Cristian Iederan -Forta Dreptei
Melinda Tuțu -Forta Dreptei
Floarea Dan -Forța Dreptei
Oana Fechete -Forta Dreptei
Mircea Gheorghe Briciu -Forta Dreptei
Gelu Iancu -Forta Dreptei
Emil Micu -Alternativa Dreapta
Vasile Marcu -Alternativa Dreapta

Senat

Adela Marza -Alternativa Dreapta
Bogdan Liviu Chiriac -PMP
Ioan Morar – Forța Dreptei
Eugen Zamblău -Ioan Morar
Iovian Rus- Alternativă Dreaptă
Ciprian Grozav-Alternativa Dreapta

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident cu două mașini și un TIR, la ieșire din Gherla. O femeie a ajuns la spital

Publicat

Un accident s-a petrecut miercuri după-masă la ieșirea din Gherla spre Cluj-Napoca. Au fost implicate două mașini și un TIR, iar o femeie a ajuns la spital cu răni.

Pompierii din Dej au avut miercuri după-amiază o intervenție la un accident rutier petrecut la ieșire din municipiul Gherla.

O femeie a ajuns la spital cu răni

În accident au fost implicate două mașini și un TIR. O femeie de 35 de ani afost rănită în urma impactului, fiind transportată la Spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în urmă cu puține momente la un accident rutier petrecut la ieșire din Gherla, spre Cluj-Napoca. În accident au fost implicate două autoturisme și un autotren, însă din fericire nu au existat victime încarcerate. O femeie de aproximativ 35 de ani a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare. La misiune au luat parte echipajele de la Punctul de Lucru Gherla”, a transmis ISU Cluj.

Update:

„La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 15:10, a fost înregistrat un accident de circulație pe DN1 C din municipiul Gherla.

Conform primelor cercetări, polițiștii au constatat că un bărbat de 35 de ani, aflat la volanul unui ansamblu de vehicule, care circula din direcția Gherla înspre Cluj-Napoca, nu ar fi păstrat distanța de siguranță în raport cu autoturismul care se afla în fața sa, condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Mintiu Gherlii.

După impact, autoturismul condus de bărbatul de 32 de ani, a fost proiectat într-un alt autovehicul condus de un bărbat de 43 de ani, din județul Alba, care circula din direcția Cluj-Napoca înspre Gherla.

În urma evenimentului rutier, o femeie de 35 de ani, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 43 de ani, a fost transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Testările cu aparatul etilotest au indicat un rezultate negative”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Boc: Park & Ride-ul de la Aeroport se apropie de final. De marți, se va reda circulația pe strada Traian Vuia pe 4 benzi

Publicat

ride

Primarul Emil Boc a anunțat că lucrările la Park & Ride-ul de la Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj se apropie de final, iar începând de marți, 22 octombrie, se va reda circulația pe strada Traian Vuia, la nivel de strat de uzură, pe 4 benzi.

Investiția în acest proiect este de 16,5 milioane euro, urmând să fie asigurate peste 800 locuri de parcare și facilitarea transportului în oraș.

Stadiul, 93%

”Proiectul Park & Ride prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare a autovehiculelor, dar și a unui terminal de tip autogară pentru transportul în comun.
Stadiul actual al proiectului de infrastructură este de 93%, lucrarea având termen de finalizare luna decembrie a acestui an.
Până în acest moment s-au realizat următoarele: au fost amenajate 865 de locuri de parcare, dintre care 39 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități, 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice și hibride, 788 locuri de parcare pentru autovehicule și 8 peroane pentru autobuze; au fost amenajate spații verzi atât între locurile de parcare, cât și perimetral; au fost plantați până acum 280 de arbori, din care 64 de arțari, 57 de carpeni și 159 de tei; pentru mijloacele de transport în comun s-au organizat stații echipate cu dotările necesare”, a arătat Boc.

Sens giratoriu de mare viteză

De asemenea, lucrările continuă la amenajarea terminalului tip autogară, care cuprinde două corpuri, copertine și o piațetă publică. Suprafața amenajată este de aprox. 3400 m2.
Proiectul cuprinde și realizarea unui sens giratoriu de mare viteză pentru facilitarea accesului în parcare dinspre Municipiul Cluj-Napoca, dar și pe sensul către Apahida.
Valoarea contractului de execuție lucrări este de 16,5 milioane euro (TVA inclus), constructor fiind firma TCI Contractor General SA.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat din Cluj, cercetat pentru pornografie infantilă. A distribuit imagini cu conținut explicit cu o minoră de 17 ani

Publicat

Percheziție în județul Cluj, într-un dosar de pornografie infantilă. Un bărbat de 30 de ani este suspectat de distribuirea de imagini cu conținut explicit cu o minoră de 17 ani.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat o percheziție domiciliară în județul Cluj, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de pornografie infantilă.

A distribuit imagini explicite cu o minoră

Investigațiile au arătat că un bărbat de 30 de ani ar fi produs, deținut și stocat materiale cu conținut sexual explicit, implicând o victimă minoră de 17 ani. Aceste materiale ar fi fost distribuite ulterior prin intermediul unor sisteme informatice.

„Astăzi, 16 octombrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, efectuează o percheziție domiciliare, în județul Cluj, într-o cauza penala privind săvârșirea infracțiunii de pornografie infantilă.

Din investigațiile efectuate a rezultat faptul că, în baza aceleiași rezoluții infracționale, o persoană, de 30 de ani, ar fi produs, deținut și stocat, iar ulterior ar fi distribuit, prin intermediul unor sisteme informatice, imagini cu conținut sexual explicit în care apare o victimă minoră, de 17 ani”, a transmis IPJ Cluj.

Audieri la DIICOT Cluj

Suspectul urmează să fie audiat la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj-Napoca.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax