Connect with us

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Medalie de aur în Ungaria. Adrian Șulcă (judo): Vin dintr-un loc întunecat și acum văd, în sfârșit, LUMINA

Publicat


Adrian Șulcă e din Calafat, Dolj. Acum e clujean prin adopție, pentru că urmează cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UBB Cluj-Napoca. Are 23 de ani și de 15 ani practică judo. Ultima lui medalie a fost de aur.

A ales judo pentru că avea multă energie și mereu i-a plăcut să lupte. „De mic copil eram agitat și nu ratam ocazia de a-mi măsura forțele cu alții de vârsta mea și chiar mai mari”, a spus Adrian pentru Cluj24.

VIDEO FOTO. Medalie de aur în Ungaria. Adrian Șulcă (judo): Vin dintr-un loc întunecat și acum văd, în sfârșit, LUMINA

Este component al clubului Dinamo Brașov. „Antrenorul meu de la club este domnul Vasile Blendica iar antrenorul de lot, domnul Emil Morar. Când particip la antrenamentele de la Cluj, mă consiliază și domnul Florin Bercean”, mai spune Adrian.

În zilele de 10 și 11 februarie 2024, la Gyor, în Ungaria, a avut loc Openul European de Judo, la care Adrian a luat medalia de aur. Judoka Adrian Sulca si-a facut aici debutul în categoria -81 kg.

Competiția s-a bucurat de o prezență numeroasă, pe tatami aflându-se 396 de judoka (251 masculin și 145 feminin) din 35 de țări.

„Pot spune că vin dintr-un loc întunecat și acum văd, în sfârșit, lumina”

Reîntors în circuitul sportiv de performanță după o lungă indisponibilitate, accidentându-se în timpul Campionatului Mondial de Seniori de la Doha, Adrian Șulca a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului.

„Ultima mea competiție reprezintă revenirea în circuitul competițional de performanță, de unde am lipsit o perioada de 8 luni din cauza unei accidentări la umăr, suferind și o intervenție chirurgicală. Pot spune că vin dintr-un loc întunecat și acum văd, în sfârșit, lumina.

Recunosc, nu e totul roz, având în vedere că s-ar putea să primesc o suspendare de la ANAD din cauza unei neglijențe de a completa locația”, mărturisește, zâmbind, Adrian.

În primul meci, Adrian îl învinge pe Mustafa Hebib din Bosnia și Herțegovina ca mai apoi să treacă pe rând de Jan Svoboda (Cehia), Oskar Rogalski (Polonia) și în semifinală de germanul Schamil Dzavbatyrov. În meciul pentru medalia de aur, acesta reușeste să se impună prin Ippon în fața lui Bernd Fasching din Austria.

În prezent se antrenează în jur de patru ore pe zi, adică două dimineața și două după masa, asta pentru a gestiona cât mai bine și cursurile de la facultate. Nu are de gând să se oprească aici.

„Mai e loc de medalii și-o să fac tot posibilul să le obțin. Cu cât mai aurii, cu atât mai bine”, a adăugat Adrian Șulcă.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Pe drumul din Mărtinești, ca la raliu, Trei șoferi amendați pentru viteze de peste 100 de km/h și lăsați fără permis

Publicat

Mătinești viteză

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turda au acționat la sfârșitul săptămânii la Mărtinești  pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

În acest context, duminică, au fost înregistrați cu aparatul radar 3 participanți la trafic care conduceau cu viteza de 101 km/h, 105 km/h și 106 km/h, pe DN1 E60, în localitatea Mărtinești.

Cei trei, doi bărbați și o femeie au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 1485 de lei, respectiv 1650 de lei, fiindu-le, totodată, suspendat dreptul de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Mătinești viteză

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Copreședinta REPER, Ramona Strugariu, candidează la Primăria Cluj-Napoca și deschide lista de consilieri locali

Publicat

De

Ramona Strugariu

Copreședinta Partidului REPER, Ramona Strugariu, și-a anunțat, luni, candidatura la Primăria Cluj-Napoca și faptul că deschide lista de consilieri locali ai partidului la alegerile din 9 iunie. Celălalt copreședinte al REPER este fostul premier Dacian Cioloș. 

“Am aproape 10 ani de experiență în politici publice europene care pot aduce pentru Cluj o viziune pe termen lung şi un loc pe care îl merită în Europa.

Cred că politica se face la firul ierbii, alături de oameni și pentru oameni, și mai cred că a venit timpul să facem pasul spre politica națională, asumând candidaturi la alegerile locale și parlamentare. România se construiește şi de acasă.

Am negociat unele dintre cele mai importante dosare ale Parlamentului European, am coordonat echipe complexe şi am gestionat proiecte internaționale în beneficial comunității cu mult înainte de politică.

Sunt top 5 european în domeniul meu de activitate. Cluj-Napoca poate fi top 5 european între oraşele UE. Asta îmi doresc pentru Cluj”, a afirmat Ramona Strugariu.

Consiliu consultativ permanent

Aceasta a afirmat că vrea să hotărască împreună cu clujenii cum se cheltuie bani publici.

”Vreau să ştie fiecare clujean, în fiecare secundă, ce face administrația locală.

Vreau ca transparența şi calitatea serviciilor să fie reguli de bună guvernare locală. Am făcut asta la nivel european – în Comisiapentru control bugetar – putem face asta şi la Cluj

. Vreau să decidem împreună proiectele pentru Cluj, să le dezbatem public, să le voteze clujenii pe cele mai bune.

Îmi doresc la Cluj un Consiliu consultativ permanent cu societatea civilă şi mediul de afaceri, cu drept de inițiativă în ceea ce privește proiectele supuse spre aprobare Consiliului Local.

Vreau să fie primăria cea care deschide prima uşa către inițiative cetățenești”, a adăugat Ramona Strugariu.

De asemenea, aceasta candidează și pe listele partidului REPER pentru alegerile europarlamentare.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc: Intrăm în linie dreaptă cu 5 PROIECTE. Sunt la faza de începere a lucrului

Publicat

consiliul local

În cadrul ședinței Consiliului Local de luni, primarul Clujului, Emil Boc a ținut să precizeze că 5 proiecte de anvergură au intrat în linie dreaptă, urmând ca în curând să înceapă lucrările.

„Am intrat în linie dreaptă cu 5 proiecte importante și de anvergură în valoare de 55 milioane de euro. E vorba de 5 proiecte fundamentale pentru oraș care sunt la faza de intrare în lucru. Dintre acestea, 4 sunt în Borhanci și unul pe Calea Baciului.

Emil Boc: Intrăm în linie dreaptă cu 5 PROIECTE. Sunt la faza de începere a lucrului

Acestea sunt:

proiecte

  • Grădiniță – Hub educațional Borhanci
  • Școală gimnazială – Hub educațional Borhanci
  • Liceu cu sală de sport – Hub educațional Borhanci
  • Bazin olimpic de înot – Hub educațional Borhanci
  • Centru de îngrijire vârstnici – Calea Baciului nr. 18”, a spus primarul.

proiecte

proiecte

proiecte

proiecte

proiecte

Citește mai departe

EVENIMENT

El Kaddouri (CFR Cluj): Luptăm până la capăt pentru al doilea loc. Obiectivul meu va fi să CÂȘTIG campionatul sezonul viitor

Publicat

el kaddouri

Mijlocașul de la CFR Cluj cu peste 100 de meciuri în Serie A, Omar El Kaddouri, a analizat înfrângerea cu FCSB, 0-1. Admite că obiectivul echipei este acum locul 2 și spune că vrea să continue la Cluj-Napoca și să devină campion alături de vișinii.

La începutul anului, CFR Cluj l-a convins pe Omar El Kaddouri, fotbalist cu un CV impresionant, să vină în România. La acea vreme, mijlocașul ofensiv nu mai jucase de 7 luni, astfel că nu este 100% pus la punct cu pregătirea fizică, scrie GSP.

El Kaddouri (CFR Cluj): Luptăm până la capăt pentru al doilea loc. Obiectivul meu va fi să CÂȘTIG campionatul sezonul viitor

Duminică seara, El Kaddouri a intrat în minutul 70 al meciului cu FCSB. La final a expus câteva posibile cauze pentru înfrângere, a comentat situația din clasament și a lăsat de înțeles că vrea să continue la CFR.

„Nu am început bine meciul, prima repriză nu a fost suficient de bună. Am pierdut prea multe mingi, le-am oferit prea mult spațiu în atac. A doua parte a fost mai bună, am avut câteva ocazii, ei nu au mai creat multe ocazii. Dar ei au înscris, noi nu.

Nu cred că au jucat mai bine, poate în prima repriză, dar în a doua am fost mai buni. Sunt dezamăgit, ne-am antrenat foarte bine, eram încrezător, dar din păcate am pierdut. Speram la un rezultat mai bun”, a spus mijlocașul.

„Luptăm până la capăt pentru al doilea loc”

Înfrângerea a lăsat-o pe CFR Cluj la 13 puncte în urma FCSB-ului, cu 6 etape rămase de disputat în play-off.

„Cred că lupta la titlu s-a terminat, dar luptăm până la capăt pentru al doilea loc. Trebuie să câștigăm următoarele meciuri, între locurile 2 și 5 nu sunt multe puncte. Trebuie să fim concentrați și să luptăm până la finalul sezonului.

Când ești la 13 puncte în spate cu 6 etape rămase, trebuie să fii realist. Locul 2 este obiectivul nostru, pentru care vom lupta până la final. FCSB? Au 13 puncte în plus, normal că merită titlul. Noi am făcut anumite greșeli, ei nu”, spune El Kaddouri despre situația din clasament.

„Mă simt bine aici”

Întrebat dacă vrea să rămână la CFR mai departe de finele sezonului, El Kaddouri a răspuns pozitiv. El simte că o poate ajuta pe CFR să redevină campioană, în condițiile unei pregătiri estivale bune.

„Mă simt bine aici. Din păcate, nu jucasem de 6-7 luni, așa că a fost dificil să intru în formă, am avut ceva probleme, dar cu un cantonament bun de vară cred că pot ajuta această echipă. Vom vedea, dar mă simt bine aici, echipa este bună, orașul la fel.

Dacă rămân, obiectivul meu va fi să câștig campionatul sezonul viitor. Mă antrenez cu echipa acum, mă simt mai bine. Sigur, pentru a fi la 100% trebuie să joc, dar încet încet revin. Sper să închei sezonul fără probleme și să ajut echipa să-și îndeplinească obiectivele”, a mai spus el la zona mixtă pentru Sportul Clujean.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax