Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. UPDATE. Femeie lovită de o mașină Bolt pe Calea Mănăștur. A murit la locul accidentului

Publicat


Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe Calea Mănăștur.

Accidentul a avut loc în față la Tower.

Din primele informații, femeia este grav rănită și este resuscitată.

Un echipaj SMURD, dar și echipaje ale serviciului de Ambulanță sunt la locul accidentului. De asemenea, polițiștii au demarat cercetările la fața locului.

Victima este o femeie tânără, potrivit primelor informații. Aceasta are în jur de 25-30 de ani.

UPDATE

Accidentul de pe calea mănăștur a avut loc în jurul orei 21.20.

Din cercetările preliminare, polițiștii au constatat că o tânără de 27 de ani, s-ar fi angajat în traversarea părții carosabile printr-un loc nemarcat și nesemnalizat, moment în care a fost accidentată de un autoturism,.

Mașina era condusă de un tânăr de 25 de ani, care circula din direcția Calea Mănăștur înspre Florești.

Echipajul medical aflat la fața locului procedează la efectuarea manevrelor de resuscitare.

Testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ.

UPDATE

Din nefericire, tânăra nu a putut fi resuscitată de echipajele medicale. a fost decl;arat dece4sul la locul accidentului



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Sărbătoare mare la Sâncraiu. Festivalul măceșelor a adunat turiști din țară și străinătate

Publicat

De

Festivalul Măceșelor la Sâncraiu

Sâmbătă, comuna Sâncraiu din județul Cluj s-a umplut de veselie, culoare, dar și miresme de măncăruri care mai de care.

Localnicii i-au răsfățat pe turiștii veniți și de peste hotare la cea de a 17-a ediție a Festivalului Măceșelor.

Sărbătoare mare la Sâncraiu. Festivalul măceșelor a adunat turiști din țară și străinătate

Festivalul de la Sâncraiu este un prilej pentru a arăta lumii obiceiurile și tradițiile, portul popular din zonă, dar mai ales cum se face deliciosul gem de măceșe.

Vedeta este, așadar, gemul, iar cei care au participat la festival au putut să vadă procedeul prin care este făcut, de la fierbere, tocare și trecere prin sită, a spus primarul comunei Sâncraiu, Póka András György.

Muzică, mâncare tradițională și paradă de costume tradiționale

Comuna clujeană a primit sâmbătă oaspeți nu doar din țară, ci și din străinătate. Sigur, cei mai mulți vizitatori din străinătate au fost din Ungaria.

Festivalul măceşelor din Sâncraiu, nu a fost doar despre gustosul gem.

Corturi și chioșcuri au fost amplasate în curtea Școlii Profesionale Ady Endre, unde a avut loc și concursul de pregătit gem de măceșe.

Turiștii au putut să vadă cum se prepară și să guste din kürtőskalács, iar în cadrul evenimentului a avut loc și o defilare a formațiilor de dansuri populare, care au făcut apoi spectacol pe scena pe care a avut loc și un concert de muzică ușoară.

În cadrul festivalului a avut loc și o expoziție de fotografii din istoria comunității, sau una de coroană din mărgele, dar și vizite la o casă tradițională și la biserica reformată.

Cine a dorit a putut să facă o plimbare prin sat cu căruța sau să admire și să cumpere obiecte de la Târgul meșterilor populari.

Localnicii au pregătit și bunătăți, cum ar fi gulaș, sarmale, mici, telemea, iar cine a dorit a putut gusta și cumpăra telemea, caș, miere, gemuri, plăcinte, prăjituri, dar și siropuri.

Foto: Póka András György, primar Sâncraiu

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Două fete de 13 și 14 ani au DISPĂRUT dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca. Sunați la 112 dacă le vedeți

Publicat

De

Fete dispărute la Cluj

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre la faptul că două fete au plecat în cursul zilei de sâmbătă, 26 octombrie, în jurul orei 16.10, dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca.

Poliția cere ajutorul celor care ar putea avea informații despre cele două fete minore.

Două fete de 13 și 14 ani au DISPĂRUT dintr-un centru de plasament din Cluj-Napoca

Este vorba despre Cocoi Daria Alexandra, în vârstă de 13 ani și Varga Cosmina, în vârstă de 14 ani care nu s-au mai întors la centru.

Cocoi Daria Alexandra are o înălțime aproximativă de 1,65 m și păr brunet.

La momentul plecării aceasta era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni de trening tip trei-sfert.

Varga Cosmina are o înălțime aproximativă de 1,60 m, aproximativ 65 de kg, păr roșcat, ten creol, ochi verzi și constituție atletica.

La momentul plecării aceasta era îmbrăcată cu o bluză de trening și o fustă/richie de culoare gri.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre acestea sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112

Citește mai departe

EVENIMENT

Nu uitați. România trece la ora de iarnă. Cea mai LUNGĂ zi din an

Publicat

De

România trece la ora de iarnă

România trece la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminică, 26 spre 27 octombrie. Ceasurile se vor da înapoi, ora 4.00 devenind ora 3.00.

Ora de iarnă este considerată ora standard, astfel că diferenţa dintre ora oficială a României şi UTC (Coordinated Universal Time – n.r. ora universală) este de două ore în perioada orei de iarnă şi de trei ore în perioada orei de vară.

Nu uitați. România trece la ora de iarnă. Cea mai LUNGĂ zi din an

Datorită trecerii la ora de iarnă ziua de duminică, 27 octombrie, va avea 25 de ore și va fi cea mai lungă zi din an.

Această schimbare poate afecta organismul uman, arată specialiștii.

Medicii consideră că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de iarnă. Schimbarea orei poate perturba ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

De asemenea, este posibilă apariția insomniilor, a oboselii, a unor stări de nervozitate sau dureri de cap. Totodată, oboseala vine și în urma absenței luminii solare.

Copiii si vârstnicii sunt cele mai afectate categorii de schimbarea orei. Toate acestea, în contextul în care schimbarea orei aduce, de fapt, o modificare a rutinei.

Pe lângă modificările somnului, unele persoane pot acuza astenie, vertij, irascibilitate, anxietate, tulburări de concentrare sau modificarea apetitului, spun specialiștii.

Foto: Arhivă

Citește mai departe

EVENIMENT

Urmărire ca în filme la Dej. Polițiștii au prins un șofer care nu a oprit la semnale. Era drogat

Publicat

De

Șofer urmărit de poliție la Dej

Polițiștii din Dej au pornit, sâmbătă, în urmărirea unui șofer care nu a oprit la semnale.

Bărbatul de 42 de ani a fost prins, iar acum este cercetat pentru mai multe infracțiuni.

Urmărire ca în filme la Dej. Polițiștii au prins un șofer care nu a oprit la semnale. Era drogat

În jurul orei 15.00, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 42 de ani, din municipiul Dej, care, în timp ce conducea un vehicul, pe DN1 C, nu s-a conformat la semnalele regulamentare de oprire, efectuate de către polițiști.

Acesta a fost urmărit în trafic și oprit, în Piața Bobâlna din Dej.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că vehiculul condus de acesta figura ca fiind neînmatriculat.

Totodată, în urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii consumului unor substanțe interzise.

Cercetările în cauză sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax