Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

VIDEO FOTO. AMENZI de un milion de lei aplicate de inspectorii OPC Cluj societății Unicarm. Ce nereguli au găsit

Publicat


Inspectorii OPC Cluj au aplicat amenzi totale de un milion de lei societății Unicarm pentru neregulile constatate, la 24 dintre punctele de lucru, precum și la depozitul logistic aparținând acestuia, în urma unor controale efectuate în data de 19 februarie 2024.

„Ca urmare a informațiilor apărute în mediul online, începând cu data de 19.02.2024, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj a desfășurat o acțiune  de control  la  operatorul economic SC Unicarm Supermarket SRL, care are puncte de lucru în toată regiunea (11 în Bihor, 4 în Satu Mare, 4 în Sălaj, 3 în Maramures, 1 în Bistrița Năsăud, 3 în judetul Cluj).

VIDEO FOTO. AMENZI de un milion de lei aplicate de inspectorii OPC Cluj societății Unicarm. Ce nereguli au găsit

Pentru neregulile constatate, la 24 dintre punctele de lucru, precum și la depozitul logistic aparținând acestuia, echipele de control au aplicat următoarele sancțiuni:

–              79 amenzi contravenționale în valoare totală de 1 milion lei

–              7 avertismente

–              oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 450.000 lei

–              oprirea definitivă de la utilizare a materiilor prime cu data durabilității minimale depășită, în cantitate de peste 1 tonă de produse

–              oprirea temporară de la comercializare a produselor în valoare de circa 3 milioane lei

–              oprirea temporară a prestării serviciilor și a comercializării produselor până la remedierea deficiențelor în cazul a 3 unități si a depozitului.

–              oprirea temporară a prestării serviciilor în zonele vitrinelor frigorifice neigienizate și/sau la raionul de legume-fructe (12 vitrine)

–              decizia de încetare a practicilor comerciale incorecte/înselătoare.

Abaterile de la legislație constatate au fost:

–              utilizarea de practici comerciale incorecte, contrare cerințelor diligenței profesionale, prin neconcordanța dintre elementele de identificare și caracterizare ale produselor specificate pe eticheta aplicată de producător și cele prezentate pe eticheta de la raft de către vânzător, nerespectarea ofertelor promoționale, diferențe între gramajele aferente cantității declarate și celei cântărite

–              prezența în incintă a insectelor (gândaci)

–              comercializarea unor legume și fructe, depreciate calitativ, cu modificări organoleptice, puncte de mucegai, care nu corespund categoriei de calitate declarate

–              comercializarea unor produse scoase din ambalajele originale, fără elemente de identificare și fără posibilitatea stabilirii încadrării în data durabilității minimale stabilită de producător

–              comercializarea unor produse cu data durabilității minimale stabilită de producător depășită

–              folosirea unor materii prime cu data durabilității minimale stabilită de producător depășită, pentru prepararea produselor de patiserie

–              comercializarea unor produse din carne cu prezenţa masivă a gheţii şi zăpezii în interiorul ambalajului, ridicându-se suspiciunea rezonabilă a întreruperii lanţului frigorific

„Nerespectarea regimului de temperatură de expunere a produselor alimentare recomandată de producător”

–              folosirea unor spaţii frigorifice de păstrare/expunere a produselor insalubre, cu resturi alimentare, praf, impurităţi, rugină, mucegai

–              comercializarea unor produse alimentare cu ambalajul devidat, deteriorate, improprii a fi comercializate deoarece există suspiciunea contaminării conținutului

–              nerespectarea regimului de temperatură de expunere a produselor alimentare recomandată de producător sau lipsa monitorizării temperaturii de păstrare pentru a se asigura că sunt respectate indicațiile producătorului pe perioada transportului și/sau expunerii la comercializare a produselor

–              depozitarea unor produse alimentare direct pe paviment

–              utilizarea unor rafturi, cărucioare de manipulare marfă sau navete neigienizate

–              utilizarea balanțelor (cântar) fără verificarea metrologică efectuată

–              comercializarea unor produse cu fără elemente de identificare şi caracterizare complete şi corecte, fără instrucțiuni, avertismente, atenționări specifice sau fără traducerea acestora în limba română

–              comercializarea unor produse alimentare însoțite de sintagma 100% românesc, în timp ce pe etichetă era menționat. la țara de origine, provenind din UE si NON UE.

Actiunile de control se află încă în desfășurare, comisarii CRPC RNV Cluj continuând acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și, așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Aspectele invocate în cadrul acestui comunicat sunt ilustrate cu imagini realizate în timpul controalelor”, a transmis OPC.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sergiu

    februarie 22, 2024 la 3:50 pm

    Cum este posibil ca la parterul unui hotel de 4 stele din Cluj sa funcționeze o carmangerie…..INCREDIBIL….vezi Hotel Premier…..cum s-a închiriat acest spațiu???? exista vreo autorizație de construcție acolo?????Doamne apăra și pazeste parca am fi în mahalalele din ISTANBUL… Halal!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Licitație cu obiecte de artă realizate de elevi ai Liceului pentru Deficienți de Vedere. Au nevoie de mașini de scris Braille

Publicat

De

Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj - Napoca

Câțiva elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca au realizat obiecte de artă care vor fi scoase la licitație pentru o strângere de fonduri.

Evenimentul, care are loc sâmbătă, 11 mai, este unul caritabil, iar clujenii pot cumpăra creațiile elevilor și să îi ajute astfel să doteze liceul cu mașini de scris speciale.

Licitație cu obiecte de artă realizate de elevi ai Liceului pentru Deficienți de Vedere. Au nevoie de mașini de scris Braille

Cei care vor participa la evenimentul de la N1 studio vor avea parte și de alte experiențe.

Elevii care au creat obiectele de artă scoase la licitație vor să strângă fonduri pentru a dota liceul cu 6 mașini de scris Braille Tatrapoint Standard.

Copiii au nevoie de 10.000 de euro

Pentru asta, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca are nevoie de 10.000 de euro, iar până în prezent a fost strânsă suma de 1.000 de euro.

Aceste mașini de scris speciale vor contribui la îmbunătățirea experienței educaționale și la facilitarea integrării elevilor în societate.

Aparatele sunt esențiale pentru autonomia și independența persoanelor cu deficiențe de vedere, permițându-le să scrie texte, scrisori și chiar să formuleze documente mai complexe, cum ar fi lucrări de licență sau teze de doctorat.

În urma achiziției, de acestea vor beneficia cel puțin următoarele 5 generații de elevi, adică în jur de 800 de elevi.

Ședințe foto gratuite, artă vizuală și degustări de produse locale

Cei interesați să participe la acest eveniment și vor să ajute, vor avea oportunitatea de a se bucura de experiența artei vizuale, dar și de a socializa cu elevii care au lucrat manual obiectele scoase la licitație.

Mai mult, vor avea parte și de experianța unei ședințe foto cu fotograful Adalbert Dohotariu și vor putea degusta produse culinare deosebite oferite de sponsori locali.

Elevii cu deficiențe de vedere sunt sprijiniți în acest demers de Clubul Rotaract Cluj-Napoca Gemina, unul dintre cele mai tinere cluburi Rotaract din oraș, care este organizatorul evenimentului.

Acesta are loc sâmbătă, 11 mai, între orele 14.00 și 20.00, într-un studio foto plin de creativitate și inspirație, situat Calea Dorobanților, nr. 107.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. A început campania electorală. Doar 10 locuri speciale de afișaj au fost amenajate la Cluj-Napoca

Publicat

De

Vineri, 10 mai, a început campania electorală. În acest an, în 9 iunie, vor avea loc alegeri locale și pentru Parlamentul European.

Deși sunt, practic, două rânduri de alegeri, Primăria Cluj-Napoca a amenajat doar 10 puncte pentru afișajul electoral.

A început campania electorală. Doar 10 locuri speciale de afișaj au fost amenajate la Cluj-Napoca

Astfel, la Cluj-Napoca, locurile de afișaj electoral stabilite pentru scrutinul din 9 iunie 2024 sunt următoarele:

  • P-ța Mihai Viteazul (pe aleea din fața monumentului închinat domnitorului Mihai Viteazul);
  • B-dul Eroilor în zona monumentului închinat memorandiștilor înspre b-dul Eroilor);
  • Str. Alexandru Vaida Voevod ( în zona staţiei C.T.P din fața centrului comercial Iulius Mall– sensul de coborăre înspre cart. Mărăști);
  • B-dul 21 Decembrie 1989 ( staţia C.T.P.- vis a vis de piaţa agroalimentară Mărăşti, sensul de coborâre înspre centru );
  • P-ța 1 Mai (în zona stației C.T.P. (în triunghiul delimitat prin balizele de semnalizare);

  • P-ța Gării- str. Căii Ferate ( în zona pietonală dinspre str. Craiovei );
  • Splaiul Independenței ( în stația de tramvai, sensul de coborâre înspre centru, în zona Salii polivalente ”BT Arena” );
  • Str. Primăverii ( în zona parchingului și a fântânii arteziene );
  • Strada L. Pasteur nr 60 ( pe platforma din preajma sediului instituției din cartierul Zorilor);
  • Str. Observatorului ( pe platoul betonat situat între imobilele de la numerele poștale 107 și 109) .

Citește mai departe

EVENIMENT

Sute de motocicliști din Ardeal, așteptați la Festivalul Plăcintelor din Văleni, comuna Călățele, la o serbare câmpenească

Publicat

De

motocicliști

Cu ocazia împlinirii a 7000 membri pe grupul asociației Comunitatea Moto Cluj, sute de motociclisti din zona Ardeal, sunt invitați, sâmbătă și duminică la serbarea câmpenească ”La plăcinte înainte” din satul Văleni, comuna Călățele.

”Fiecare motociclist, dar și pasagerii sosiți pe motoare vor fi primiți cu plăcintă caldă, din partea organizatorilor, la locul de destinație.

Fiecare motociclist si pasager ajuns în formație la Văleni, pe lângă un lemn pentru cric, va primi un ticket in baza căruia va primi două plăcinte”, arată organizatorii.

De asemenea stikere gratuite vor fi puse la dispoziția participanților, iar tricouri și alte câteva accesorii personalizate cu sigla asociatei vor fi disponibile în limita stocului.

Locul de întâlnire

Motocicliștii se vor întâlni sambata ora 12:00, cu plinul facut, in parcarea de la Zazen, langa sensul giratoriu Cora, după care vor porni în formație până în satul Văleni, comuna Călățele.

Ca si la celelalte evenimente CMC, serbarea câmpenească este family and pet friendly, astfel încât motocicliștii pot participa împreună cu prietenii, familia cu copiii si animalele de companie, accesul fiind gratuit si pentru ei.

Pe lângă plăcinte si mancare foarte bună, participanții la eveniment pot lua parte la activități precum călărie, muzică live, DJ și formații, teste motociclete, expozitie de motociclete, ceaun.

Pe scenă vor urca Desperado, Take Five Band, Joy, Tebel Yell și alte trupe.

Premiu pentru cea mai frumoasă motocicletă

Fetele satului vor alege cea mai frumoasă motocicleta si o vor premia.

Serbarea câmpenească ”La plăcinte înainte” este organizată de către Timo Moto Verificari, Asociația Comunitatea Moto Cluj și Placintaria Stan si Bran.

De menționat că sâmbătă și duminică are loc la Văleni Festivalul Plăcintei, iar duminică vor avea loc concerte de muzică populară, un concurs de plăcinte cu cele mai în vârstă plăcintărese din zonă, dar și plimbări cu șareta.

Citește mai departe

ECONOMIE

FOTO. Clujul are o filială a Camerei de Comerț și Industrie România – China

Publicat

De

china

Camera de Comerț și Industrie România – China, filiala Cluj-Napoca, a fost inaugurată, joi seară, la eveniment fiind prezent și ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Han Chunlin.

Președintele filialei Cluj a Camerei de Comerț și Industrie România – China, Emil Culda, a declarat că evenimentul reprezintă un pas important pentru mediul de business clujean, obiectivul fiind de a organiza mai bine relațiile comerciale dintre România și China, extrem de puternice și consistente în prezent.

”Camera de Comerț și Industria România – China funcționează de 25 de ani, dar ținând cont de semnalele din mediul de business și de faptul că în județul Cluj și în Transilvania tranzacțiile cu China sunt foarte mari, cred că este binevenită deschiderea acestei filiale clujene.

Sper să avem membri interesați să lucreze cu camera noastră. Ne propunem o cât mai completă și la zi informare a celor interesați de afacerile cu China.

Domeniile de interes sunt tehnologiile de vârf – IT, energie verde”, a spus Culda.

Investiții chineze în România

Ambasadorul chinez în România,  Han Chunlin a declarat la rândul său că deschiderea filialei Cluj a Camerei de Comerț și Industrie România – China este foarte importantă și a dorit să-i felicite pe inițiatori.

”Această filială va oferi o nouă platformă pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și va servi ca un pod al prieteniei pentru schimburi de la om la om.

Sper că noua filială își va crește numărul de membri.

Potrivit statisticilor, în România funcționează 14.000 de firme chinezești care investesc în domenii variate, cum sunt construcții, infrastructură, manufactură, comerț, servicii și retail.

Acum se investește mult în noile energii verzi, în digitalizare și IT”, a precizat Han Chunlin.

Potrivit diplomatului chinez, în acest an se vor aniversa 75 de ani de relații diplomatice între România și China.

 

china

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax