Connect with us

EVENIMENT

VIDEO/ Filmat pe autobuz la Cluj cu țigara în gură și cutterul în mână. Nimeni nu a mai comentat nimic

Publicat


Pe adresa redacției Cluj24 a sosit o filmare care îl are în prim-plan pe un bărbat care circulă cu autobuzul, dinspre Cluj-Napoca spre Florești, și fumează fără probleme în interior.

Nu numai că nu are mască pe față, dar a arătat pasagerilor ostentativ și un cutter, și nimeni nu i-a mai spus nimic.

”Cine mai are curaj să îi zică ceva, erau o grămadă de oameni, când a scos cutterul nimeni nu mai era lângă el”, a scris un martor ocular.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




1 Comentariu

1 Comentariu

  1. valentin geambasu

    septembrie 26, 2021 la 4:07 pm

    Un singur cavant din text,din pacate in acel autobuz,strada,oras,taraeste : ” GRAMADA ” De la o „gramada” ce asteptari sa ai !? De cca 30 de ani suntem o gramada de insi in aceasta tara !!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

U-BT Cluj-Napoca l-a transferat pe Mirel Dragoste. Clujeanul de 1,85 metri poate juca pe postul de fundaș

Publicat

Mirel Dragoste

U-BT Cluj-Napoca, campioana României la baschet masculin, a anunțat marți transferului lui Mirel Dragoste.

Jucătorul născut la Cluj, care a mai jucat la U-BT, revine acasă după aproape zece ani în care a evoluat la diverse echipe de baschet din țară.

U-BT Cluj-Napoca l-a transferat pe Mirel Dragoste. Clujeanul de 1,85 metri poate juca pe postul de fundaș

Născut pe 24 ianuarie 1995, Mirel Dragoste măsoară 1.85 metri și poate fi folosit pe postul de fundaș. El a început baschetul la Cluj-Napoca și ulterior s-a regăsit în primele generații ale Academiei U-BT, ieșind campion național la categoriile U16 și U18.

El a ajuns la prima echipă a U-Banca Transilvania la începutul sezonului 2013-2014. De-a lungul carierei, jucătorul a mai îmbrăcat maioul formațiilor Gaz Metan Mediaș și SCM Timișoara. Cariera sa este strâns legată de BC CSU Sibiu, alături de care a cucerit Cupa României în 2019, într-un turneu desfășurat la Cluj-Napoca.

Mirel Dragoste a jucat peste 300 de meciuri în Liga Națională

Fundașul are peste 300 de meciuri jucate la nivelul Ligii Naționale, iar în actuala stagiune petrecută la Sibiu a acumulat medii de 10.3 puncte, 3.3 pase decisive și 3.0 recuperări, cu un indice al eficienței de 8.2, se arată într-un comunicat al clubului clujean.

Dragoste este și component al naționalei de seniori a României, pentru care a debutat în 2017.

„Mă bucur foarte mult că revin acasă. Întoarcerea la Cluj este o șansă de care o să mă bucur și voi profita la maximum. Voi ajuta echipa la îndeplinirea obiectivelor propuse și îmi doresc ca venirea mea să aducă tuturor momente și rezultate frumoase”, a declarat Mirel Dragoste, potrivit U-BT Cluj-Napoca.

Foto: U-BT Cluj-Napoca/ Facebook

Citește mai departe

CULTURA

Grevă japoneză la Muzeul de Artă Cluj-Napoca de Ziua Culturii Naționale. Sindicaliștii vor plata orelor suplimentare

Publicat

muzeul de artă

Sindicatul personalului Muzeului de Artă Cluj-Napoca se raliază demersului sindicatului CulturMedia și a revendicărilor formulate de acesta. Membrii sindicatului Muzeului de Artă Cluj-Napoca consideră că modul în care este gestionat sectorul cultural și modul de finanțare al acestuia sunt nu numai deficitare, ci, în cel mai bun caz, iresponsabile, astrfel că organizează, miercuri, de Ziua Culturii Naționale, o grevă japoneză.

”Cultura națională, cu care ne mândrim și cu care se mândresc autoritățile și politicienii în fiecare zi de sărbătoare sau campanie electorală, merită să fie tratată cu demnitate și responsabilitate. Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, dorim să atragem atenția asupra problemelor sectorului cultural prin participarea la o grevă de tip japonez, care să atragă atenția asupra stadiului precar în care se află cultura și angajații din cultură.

Lipsa de finanțare și deprofesionalizarea nu sunt doar simple cuvinte, ele reprezintă un real pericol în lumea dominată de populism și extremism, unde valorile culturale sunt înlocuite de non-valori, unde mediocritatea și apelul la cel mai mic numitor comun au devenit un motto pentru societate”, arată sindicatul.

Revendicările angajaților din muzeu

– Alocarea a 1% din Produsul Intern Brut pentru Cultură.

– Egalizarea salariilor angajaților din muzee și biblioteci cu grila omonimă din familia ocupațională Cultură.

– Acordarea unui spor salarial pentru munca desfășurată în weekend și în zilele sărbătoare legală, precum și plata orelor suplimentare.

–  Deblocarea posturilor vacante și suplimentarea schemelor de funcții la instituțiile de cultură care nu își pot desfășura corespunzător activitatea din cauza deficitului cronic de personal;

–  Uniformizarea salarizării între instituțiile culturale aflate sub autorități diferite;

– Asigurarea unor condiții decente de muncă (multe dintre clădiri reprezintă un risc pentru siguranța și sănătatea lucrătorilor, dar și pentru siguranța patrimoniului cultural);

–  Stoparea fenomenului de depopulare și deprofesionalizare a domeniului Cultură.

– Stoparea fenomenului de „politizare” a modalității prin care se realizează adesea recrutarea de personal;

– Constituirea unor planuri reale de situație de urgență pentru protejarea patrimoniului cultural; construirea unor depozite regionale de urgență pentru evacuarea patrimoniului cultural în cazul unor dezastre.

–  Recunoașterea Culturii ca domeniu esențial în proiectul de țară.

 

 

Citește mai departe

CULTURA

Intrare gratuită la mai multe muzee din Cluj, în 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale

Publicat

De

Mai multe muzee din Cluj-Napoca au anunțat că oferă acces gratuit vizitatorilor miercuri, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Clujenii și turiștii pot vizita gratuit miercuri, 15 ianuarie, mai multe muzee din municipiu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Muzeul de Artă, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și Muzeul Farmaciei au anunțat că vor marca Ziua Culturii Naționale și aniversarea a 175 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu oferind intrare liberă tuturor vizitatorilor, pe tot parcursul zilei.

Ceremonie de Ziua Culturii Naționale, la Cluj-Napoca

Ziua va fi marcată la Cluj-Napoca printr-o ceremonie religioasă, luări de cuvânt, un micro-recital și depuneri de jerbe la statuile lui Mihai Eminescu şi Lucian Blaga din fața Teatrului Național.

De asemenea, instituțiile culturale din subordinea Consiliului Județean Cluj vor marca Ziua Culturii Naționale cu un program special dedicat publicului larg.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 6.300 de copii, născuți în 2024 la Cluj-Napoca. Orașul, ales de tot mai mulți tineri pentru a își întemeia o familie

Publicat

În 2024, în Cluj-Napoca s-au născut 6.361 de copii. Orașul este tot mai atractiv pentru tinerele cupluri, anul trecut fiind oficiate peste 2.000 de căsătorii.

6.361 de copii s-au născut în 2024 în municipiul Cluj-Napoca, din care 2.972 fete și 3.389 băieți, conform Serviciului Evidența Populației al Primăriei. Maria și Matei sunt numele alese de cei mai mulți dintre părinți. Comparativ, în anul 2023 au fost înregistrați 6.323 copii în municipiu.

Cele mai populare nume

Cele mai frecvente nume alese de părinți pentru fete, în ordinea numărului de certificate de naștere înregistrate astfel:

  • Maria
  • Sofia-Maria
  • Olivia
  • Anastasia
  • Irina
  • Mara
  • Sofia

Cele mai frecvente nume de băieți:

  • Matei
  • David
  • Ștefan
  • Filip
  • Victor
  • Luca
  • Andrei
  • Tudor
  • Vlad

Peste 2.000 de căsătorii oficiate la Cluj-Napoca în 2024

2.052 căsătorii au fost oficiate în orașul nostru anul trecut, iar 739 cupluri au fost premiate cu ocazia aniversării de 50 de ani de căsătorie neîntreruptă.

De asemenea, 8 clujeni au împlinit în 2024 vârsta de 100 de ani.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate