Connect with us

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. Clujul pentru toți. Potențialii primari. Valentin Cuibus (PSD): Primăria Cluj-Napoca să construiască locuințe sociale. Ar scădea prețurile la apartamente și chiriile

Publicat


Cluj24.ro și Consiliul Civic Local (CCL) au lansat seria interviurilor cu candidaţii la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Doar ca demers civic, fără costuri pentru domniile lor. Marea majoritate a candidaţilor au răspuns iniţiativei de a da curs unui dialog indirect cu clujenii, pentru a răspunde întrebărilor celor de la care aşteaptă voturile. Alţii se mai gândesc, poate. Alţii, probabil, consideră că nu trebuie să se coboare atât de mult de la înălţimea statutului lor. Interviurile sunt prezentate în ordinea realizării lor, convenită cu candidaţii.

Iosif Pop (stânga) și valentin Cuibus (dreapta)

Peste tot am reuşit să fac o echipă

Candidatul PSD, Valentin Cuibus, susține că îl recomandă pentru primărie experiența acumulată în timp în funcțiile deținute – prefect, subprefect, 11 ani șef al ISJ Cluj și director al Palatului Copiilor Cluj.

”Principalul motiv pentru care am acceptat candidatura este că am reușit peste tot să fac o echipă. Iar acest lucru este esențial”, a spus Cuibus.

Candidatul social-democrat propune, printre altele, construirea de locuințe sociale, ca o soluție care ar putea duce la scăderea prețurilor la apartamente și a chiriilor în Cluj-Napoca.

”Primăria să cumpere teren. Dacă nu are, dacă are să îl folosească, să construiască și să vândă locuințe, devenind un jucător pe piața imobiliară. O astfel de soluție ar tempera creșterea prețurilor la locuințe, a chiriilor”, a explicat Valentin Cuibus.

Acesta a discutat cu mai mulți specialiști care i-au spus că prețul pe mp construit ar putea ajunge la 800-850 de euro, în loc de 1800 de euro cât este în prezent.

”Nu ar trebui să investești decât în primul moment, ai vinde pentru că multă lume și-ar permite să cumpere la un preț mai mic, iar banii obținuți să fie folosiți pentru construirea altor blocuri. Astfel s-ar rezolva problema locuințelor sociale. Cred că s-ar regla piața, iar prețurile ar scădea”, a menționat candidatul PSD.

Proiectul „Clujul pentru toţi”

*Consiliul Civic Local (CCL) Cluj-Napoca şi redacţia www.cluj24.ro au lansat proiectul „Clujul pentru toţi”. Este vorba de un demers civic, fără influenţe  politice. Scopul proiectului esta ca, alături de clujeni, să-i determinăm pe candidaţii la funcţia de primar şi la posturile de consilieri locali să-şi asume proiecte importante pentru oraş. Proiectele sunt propuse de specialişti în domeniile respective, dar şi de populaţie.

*Consiliul Civic Local Cluj-Napoca este o organizaţie civică şi apolitică fondată în 2004 de către Cluburile Lions şi 38 de ONG-uri. În prezent, această iniţiativă civică este susţinută de 50 de ONG-uri.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Întâlnire maraton a premierului Florin Cîțu cu primarii din Cluj. A ajuns și ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros

Publicat

De

Premierul Florin Cîțu participă vineri de la ora 16 la o întâlnire maraton cu primarii din județul Cluj și din zona metropolitană, accesul în sala de la Grand Hotel Italia având loc pe serii de persoane pentru a respecta măsurile de prevenire a răspândirii COVID. 

Premierul le-a explicat primarilor despre măsurile luate de autorități pentru buna desfășurare a campaniei de vaccinare dar și despre faptul că economia României a înregistrat rezultate bune în ultima perioadă iar veniturile încasate la bugetul de stat sunt mai mari decât estimările.

De asemenea, edilii au prezentat proiectele locale și au întrebat despre posibilitățile de finanțare ale acestora.

La întâlnire participă Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca și președinte al Asociației Municipiilor din România, secretarul general adjunct al Guvernului, fostul prefect de Cluj, Mircea Abrudean,  președintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, dar și ministrul Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, în timp ce ministrul de Interne, Lucian Bode a avut la Prefectura Cluj o întâlnire cu reprezentanții structurilor din subordine – Poliție, ISU, Jandarmerie.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak: Se poate înființa un Complex Sportiv Național la Cluj-Napoca

Publicat

De

Prefectul Clujului, Tasnádi István-Szilárd, s-a întâlnit vineri la Prefectură cu ministrul Tineretului și Sportului. Novák Károly Eduárd.
Potrivit Prefecturii clujene, sSporturile competiționale din România au nevoie de reforme, iar județul Cluj și sportivii de aici vor fi mari câștigători ai acestei schimbări.
”În ultimul deceniu, ministrul și-a dovedit deja valoarea ca sportiv de performanță aducând țara în topul clasamentelor. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre posibilitatea alocării a unui buget pentru posturile vacante, înființarea unui Complex Sportiv Național la Cluj-Napoca și alocarea de fonduri pentru Corpul C din Complexul pentru cazarea sportivilor, situat pe Str. Nicolae Cristea, care se află într-o stare avansată de degradare.
De asemenea, s-a evidențiat necesitatea modificării Ordinului de ministru 2.345/2010 care se referă la închirierea bazelor sportive, tarifele rămânând la nivelul anului 2010 iar costurile cu utilitățile au crescut”, arată Prefectura.
Ministrul Novak a spus că este sigur că reformele planificate vor servi atât intereselor țării, cât și pe cele ale sportivilor deopotrivă, ”iar în viitor vom reuși să câștigăm mult mai multe medalii la competițiile mondiale”.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Locuitorii comunei Țaga vor beneficia, în curând, de gaze naturale

Publicat

De

Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire în vederea executării lucrărilor de extindere a rețelei de gaze naturale în cele patru sate aparținătoare ale comunei Țaga: Sântioana, Sântejude, Sântejude-Vale și Năsal.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că introducerea gazului în comuna Țaga va spori, în mod cert, atractivitatea investițională și turistică a zonei, ”cunoscută atât pentru salba de lacuri piscicole cât și pentru brânzeturile tradiționale fabricate aici”.

Proiectul prevede extinderea rețelei de gaze naturale existente în reședința de comună, Țaga, atât înspre est, în satul Năsal, cât și pe direcția nord-vest în localitățile Sântioana, Sântejude și Sântejude-Vale. Noul sistem de distribuție a gazelor naturale se va întinde, astfel, pe o lungime de aproape 37 de km și va cuprinde racorduri la toți consumatorii care și-au exprimat dorința.

Valoarea, peste 21 de milioane de lei

În valoare totală de 21,5 milioane de lei, investiția va fi realizată de Primăria comunei Țaga, atât din fonduri europene cât și cu finanțare de la bugetul local.

Introducerea gazelor naturale în comuna Țaga va spori considerabil gradul de confort și nivelul de trai al locuitorilor din cele patru sate și va crea, totodată, posibilitatea diversificării activităților comerciale precum și a atragerii de noi investiții.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Patru spitale clujene vor fi dotate cu peste 120 de noi echipamente medicale moderne. Valoarea, 10 milioane de lei

Publicat

De

Consiliul Județean Cluj a încheiat contractele pentru achiziția a nu mai puțin de 127 de noi echipamente medicale ultramoderne. Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează consolidarea capacității județului în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat că utilitatea noilor echipamente de înaltă tehnologie este cu atât mai mare cu cât solicitările de investigații sunt mai numeroase în această perioadă a pandemiei.

”Pentru a asigura un act medical de cea mai bună calitate, personalul medical aflat în prima linie a luptei cu COVID-19 trebuie să dispună de infrastructura și aparaturile necesare”, a spus Tișe.

Noile dotări vor ajunge la trei dintre spitalele aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv Spitalul de Urgență pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Spitalul de Recuperare, precum și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate subordonată Ministerului Sănătății.

Ce tipuri de echipamente sunt

Valoarea celor 127 de echipamente medicale ultraperformante este de 9.666.465 de lei, cu TVA inclus. Printre aparatele de care vor beneficia cele patru spitale clujene se numără un echipament radiologic mobil digital cu rețea integrată de stocare și transmitere imagini, prevenire și sistem de gestionare a pandemiei COVID-19, două ventilatoare pentru Terapie Intensivă cu compresor integrat și monitorizare respiratorie avansată, un ventilator de transport, un aparat mobil de radiologie și un aparat de anestezie de înaltă performanță cu monitor.

De asemenea, au mai fost achiziționate trei echipamente de oxigenoterapie, un dispozitiv extra-pulmonar de susținere a funcției pulmonare, personalizat, 27 de dispozitive medicale pentru ventilația non-invazivă, un videolaringoscop cu set de intubație dificilă, două compresoare de aer pentru asigurarea fluxului dispozitivelor de tip High Flow Nasal Cannula, un aparat pentru terapia de substituție renală continuă, un videolaringoscop cu monitor atașat și lame sterilizabile, ș.a.m.d.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate