Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. Cel mai petrecăreț participant la Electric Castle. Deși e bine trecut de prima tinerețe, e o bombă de energie

Publicat


Vârsta e doar un număr. O demonstrează un participant la Electric Castle, care a atras toate privirile cu mișcările sale de dans și buna dispoziție emanată prin toți porii.

Tinerețea este o stare de spirit. Acesta este mesajul pe care reușește să îl transmită prin fiecare gest un participant la festivalul Electric Castle.

Deși e bine trecut de prima tinerețe, bărbatul surprins în public la main stage are o poftă de viață copleșitoare și contagioasă.

O lecție de viață: vârsta e doar un număr

El a dansat neobosit pe piesele scoțianului Paolo Nutinu, dând o lecție tinerilor din jur, mai modești când vine vorba de afișare publică a stării de bine.

Distracția continuă la festivalul din Bonțida până luni dimineață. În seara aceasta, la main stage mai sunt așteptați Bring Me The Horizon și Nina Kravitz.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

George Simion: Suntem singurul partid îngrijorat de securitatea românilor!

Publicat

george

Președintele AUR, George Simion, a declarat, după votul cu privire la donarea sistemului Patriot către Ucraina, că AUR este singurul partid care s-a împotrivit acestui demers. Potrivit acestuia, poziția AUR a demonstrat că este „singurul partid care este îngrijorat de securitatea românilor”.

„Faptul că suntem singurul partid care se împotrivește donării sistemului Patriot către Ucraina nu arată decât un singur lucru: suntem singurul partid care este îngrijorat de securitatea românilor. Iar din decembrie încolo, când se va schimba puterea, cei care au fost în situația de ilegalitate în perioada mai-septembrie 2024 vor fi acuzați de legea penală pe care au încălcat-o”, a spus liderul AUR de la tribuna Parlamentului.

Anterior, la dezbaterea inițiativelor legislative aflate pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, George Simion a precizat că „ce se întâmplă acum prin Parlament este acoperirea unora care nu vor să fie acuzați mai târziu de înaltă trădare”.

Iohannis, chemat de Biden

„Cronologia este de fapt următoarea: pe 7 mai, Klaus Iohannis merge la Washington, chemat de Joe Biden, o întâlnire intempestivă despre care nimeni nu știa; joi, 20 iunie, CSAT-ul anunță, deși Statul Major al Armatei a spus altceva, că România donează Ucrainei un sistem Patriot; pe 10 iulie, președintele Iohannis anunță că România va fi recompensată rezonabil de NATO pentru această donație pe care o facem.

Cât de slugi

Cât de slugi am ajuns? De fapt, ce se întâmplă acum prin Parlament este acoperirea unora care nu vor să fie acuzați mai târziu de înaltă trădare, pentru că un stat terț a intervenit și ne-a impus această donație pe care noi o facem. Am fost recompensați rezonabil: 4,8 miliarde de dolari avem voie să ne împrumutăm în continuare de la Statele Unite să cumpărăm echipament și tehnică militară.

Nu știm dacă este pentru populația României. S-ar putea să fie în continuare o donație pentru Ucraina. Bravo, felicitări, dar să nu creadă cei care au săvârșit infracțiunea de înaltă trădare că o să scape”, a declarat George Simion.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Două garaje au ars într-un incendiu la Dej. A explodat o butelie

Publicat

De

Incendiu la Dej

Incendiu de proporții la Dej. Două garaje au ars, iar pompierii au reușit să stingă flăcările înainte să se extindă la un bloc de locuințe.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la o defecțiune apărută la o butelie.

FOTO. Două garaje au ars într-un incendiu la Dej. A explodat o butelie

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej sunt cei care au intervenit marți seara pentru a stinge un incendiu care a afectat două garaje pe strada Zmeurei din Municipiul Dej.

Apelul de urgență a venit în jurul orei 20.40, iar la misiune au participat două autospeciale cu apă și spumă.

Un garaj a ars în totalitate

Potrivit ISU Cluj, incendiul s-a manifestat generalizat la un garaj pe o suprafață de aproximativ 30 de mp.

Totodată, flăcările s-au extins parțial la un al doilea garaj, pe o suprafață de aproximativ 15 mp.

Obiectivul pompierilor a fost protejarea altor trei garaje, precum și a unui bloc de locuințe situat la 5 metri de locul incendiului.

Pompierii au stins focul înainte să se extindă

Echipajele ISU Cluj au reușit să localizeze incendiul și l-au stins în limitele găsite.

De asemenea, în interiorul garajului de la care a izbucnit incendiul se aflau două butelii, una dintre acestea explodând.

Cealaltă a fost scoasă de către pompieri.

Din fericire, nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale.

Potrivit ISU Cluj, cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la o defecțiune apărută la o butelie, în momentul în care a fost verificată de către proprietar.

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO. Radu Nicosevici, despre competiția și rivalitatea dintre orașele Timișoara și Cluj-Napoca

Publicat

Nicosevici

Radu Nicosevici, președintele Academiei de Advocacy și vice-președinte a Camerei de Comerț și Industrie Timiș, a fost invitatul jurnalistului Florin Danciu la podcastul ”Contraste” de pe Cluj24, și a vorbit despre competiția, rivalitatea dintre orașele Timișoara și Cluj-Napoca.

Nicosevici a recunoscut că Timișoara și Cluj-Napoca, două importante centre universitare și economice, au fost, întotdeauna, în competiție.

”Spiritul antreprenorial de la Cluj s-a dezvoltat și cu susținerea elementului politic care este esențial”, a spus, printre altele, Radu Nicosevici.

Citește mai departe

EDUCATIE

Admitere de toamnă la UBB. Învățământ dual și noi specializări. Câte locuri sunt disponibile

Publicat

De

Admitere UBB

Noutăți pentru candidați la admiterea de toamnă la UBB.

În sesiunea de toamnă a admiterii în anul universitar 2024-2025 la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca sunt noi oportunități atât pentrucandidații la programele de licență, cât și la master.

Admitere de toamnă la UBB. Învățământ dual și noi specializări. Câte locuri sunt disponibile

Absolvenții de liceu au la dispoziție, în această sesiune de admitere, un număr total de 8.190 de locuri, potrivit reprezentanților UBB.

Pentru specializările cu frecvență, candidații pot opta pentru 930 de locuri bugetate și alte 6.265 de locuri cu taxă, în timp ce candidații care doresc să urmeze cursuri universitare cu frecvență redusă sau la distanță au la dispoziție 995 de locuri.

270 de programe de licență

Candidații la master vor putea opta, în sesiunea de toamnă a admiterii la UBB, pentru unul dintre cele 5.307 de locuri la specializările cu frecvență.

Sunt 590 de locuri bugetate și 4.717 de locuri cu taxă, dar și 544 de locuri disponibile cu taxă la specializările cu frecvență redusă.

Candidații pot alege între cele 270 de programe de licență (învățământ cu frecvență și învățământ la distanță și cu frecvență redusă), respectiv cele 237 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Primele specializări în sistem dual la UBB,

În această sesiune de admitere vor fi lansate primele specializări în sistem dual ale UBB, în cadrul cărora studenții vor petrece jumătatea timpului alocat pentru studii la o firmă parteneră, având astfel șansa de a-și începe cariera în domeniul ales chiar din timpul studenției.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a reușit să acrediteze la nivel național cele mai multe programe de licență în sistem dual.

Programe noi în sistem dual vor fi lansate la:

Facultatea de Chimie și Inginerie Chimică

  • Chimie farmaceutică – 3 ani, învățământ cu frecvență în sistem dual – în limba română;
  • Inginerie și informatica proceselor chimice și biochimice – 4 ani, învățământ cu frecvență în sistem dual – în limba română.

Facultatea de Știința și Ingineria Mediului

  • Știința mediului (în limba maghiară, la Sfântu Gheorghe) – 3 ani, învățământ cu frecvență în sistem dual – în limba maghiară

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor

  • Economia comerțului, turismului și serviciilor (la Sfântu Gheorghe) – 3 ani, învățământ cu frecvență în sistem dual – în limba română și în limba maghiară;
  • Economia comerțului, turismului și serviciilor (la Reșița) – 3 ani, învățământ cu frecvență în sistem dual – în limba română.

Facultatea de Inginerie

  • Inginerie mecanică (la Reșița) – 4 ani, învățământ cu frecvență în sistem dual – în limba română;
  • Informatică aplicată în inginerie electrică (la Reșița) – 4 ani, învățământ cu frecvență în sistem dual – în limba română

Program nou de licență în cadrul UBBMed

Pe lângă specializările de licență în sistem dual, UBB lansează un program nou de licență în cadrul UBBMed.

Este vorba de specializarea de Inginerie medicală, care este de 4 ani, învățământ cu frecvență, în limba română, la Centrul Universitar UBB din Reșița.

Oferta UBB de programe inovatoare se lărgește și prin înființarea, la Arad, a unei specializări de licență în sistem de învățământ la distanță.

Astfel, din această toamnă va fi lansat, pe platforma Universității de Vest „Vasile Goldiș”, programul de Informatică economică (3 ani, învățământ la distanță, în limba română), ceea ce implică și extinderea prezenței UBB în țară prin adăugarea unei locații noi, municipiul Arad.

Noi programe de master

Pe lângă noile specializări de licență, absolvenții de facultate vor avea posibilitatea de a opta pentru programe de master noi:

Facultatea de Știința și Ingineria Mediului

  • Specializarea Calitatea, sănătatea și securitatea mediului – 2 ani, învățământ cu frecvență – în limba română

Facultatea de Teologie Ortodoxă

  • Specializarea Masterat de cercetare avansată în teologie ortodoxă și studii religioase/Master of advanced research in orthodox theology and religious studies (în limba engleză) – 2 ani, învățământ cu frecvență – în limba engleză

Facultatea de Litere

  • Specializarea Studii de limbă și literatură norvegiană în context scandinav – 2 ani, învățământ cu frecvență – în limbile română, norvegiană.

Calendarul admiterii

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 4 și 13 septembrie 2024, iar calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor și perioada de redistribuire a locurilor rămase disponible pentru fiecare dintre cele 22 de facultăți ale UBB.
Informațiile complete cu privire la admiterea din acest an la UBB pot fi consultate AICI.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax