EVENIMENT
VIDEO/ Bogdan Pivariu, candidatul PNL la funcția de primar al Floreștiului: „Cred că am putut observa ceea ce nu s-a întâmplat bine. Vreau să îmi impun viziunea de dezvoltare a Floreștiului, una care coincide cu marea majoritate a ceea ce își doresc floreștenii” (PE)
Candidatul PNL pentru scaunul de primar al Floreștiului, Bogdan Pivariu, a prezentat într-un interviu acordat Cluj 24 soluțiile sale în legătură cu traficul infernal din localitate, dezvoltarea unei politici urbanistice coerente, dar și atragerea de fonduri europene pentru a crește calitatea vieții. În vârstă de 35 de ani, actualul viceprimar al celei mai mari comune din România dorește să-și impună propria viziune asupra dezvoltării și administrării comunei Florești.
Ce vă recomandă la funcția de primar al Floreștiului?
„Sunt multe lucruri pe care nu le-am putut face din postura de viceprimar din cauza faptului că primarul dă direcția dezvoltării. Funcția de viceprimar este una executivă și cred că am putut observa ceea ce nu s-a întâmplat bine. Vreau să îmi impun viziunea de dezvoltare a Floreștiului, una care coincide cu marea majoritate a ceea ce își doresc floreștenii”, explică candidatul PNL la Primăria Florești.
Cele mai importante proiecte propuse de omul politic
- O nouă viziune urbanistică care să revigoreze Floreștiul și să crească calitatea vieții. Crearea de spații noi de joacă, grădinițe, creșe și de spații care să găzduiască evenimente culturale, sportive;
- Un plan urbanistic general realizat de specialiști care să fie adaptat necesităților cetățenilor;
- Implementarea digitalizării în administrația locală, atragerea de fonduri europene și guvernamentale pentru a introduce noile tehnologii în serviciile pe care Primăria le oferă cetățenilor;
- Introducerea platformelor de interacțiune a autorității locale cu cetățenii, astfel încât să fie implicați luarea deciziilor importante în Florești. De exemplu, dacă vă parcați mașina într-un loc unde nu este permis, în următoarele 10-15 minute, pe un dispozitiv pe care îl deținem cu toții, avem un mesaj în care suntem anunțați că trebuie să vă mutați mașina în 10 minute. În caz contrar, se va aplica o contravenție sau se va ridica mașina în următoarele ore. Astfel, cetățeanul este informat, educat, dar apare și acea amendă corectivă:
- Atragerea de fonduri europene – Echipa condusă de Bogdan Pivariu alături de experții Primăriei Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj pot atrage mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea comunei Florești.
În final, omul politic a subliniat importanța parteneriatelor cu Primăria Cluj-Napoca și cu Consiliul Județean Cluj pentru dezvoltarea viitoare a comunei Florești: „Eu sunt candidatul Partidului Național Liberal și ofer o nouă viziune de dezvoltare a Floreștiului, am garanția colaborării atât cu municipiul Cluj-Napoca, cât și cu administrația județului Cluj, cu Guvernul României și cu conexiunile la Bruxelles, de unde sunt sigur că ne putem adapta programul pentru ceea ce înseamnă exercițiul bugetar al Uniunii Europene din 2021-2027”.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
VIDEO. Furt ca în filme, surprins într-un magazin din Dej. Au ieșit cu coșurile pline, dar fără bon fiscal
Patru femei au fost surprinse pe camerele de supraveghere furând coșuri pline cu produse dintr-un magazin din Dej.
Un furt ca în filme a fost surprins de camerele de supraveghere dintr-un magazin din municipiul Dej. Conform imaginilor, la furt au luat parte patru femei: trei dintre ele au fugit cu coșurile pline de bunuri fără să le achite, în timp ce a patra femeie a rămas în magazin pentru a încerca să explice de ce s-a declanșat alarma.
Reprezentanții magazinului au declarat că imaginile video vor fi transmise poliției, urmând să se efectueze cercetări pentru identificarea persoanelor implicate.
Rețeaua Vodafone de televiziune și internet întâmpină probleme marți după-amiază, lăsând sute de utilizatori din întreaga țară fără acces la servicii.
Incidentul a fost semnalat masiv de sute de persoane pe platforma DownDetector, iar în prezent, cauza defecțiunii rămâne necunoscută.
Clienții Vodafone din întreaga țară s-au confruntat cu întreruperi în accesarea serviciilor de televiziune și internet, marți după-amiază, generând un val de sesizări. Utilizatorii au raportat probleme începând cu ora 15, iar platforma DownDetector a înregistrat un număr ridicat de notificări legate de această situație.
Până la acest moment, Vodafone nu a emis nicio declarație oficială cu privire la cauzele problemei sau la regiunile cele mai afectate. Cu toate acestea, utilizatorii au fost informați că reparațiile vor dura aproximativ o oră.
EVENIMENT
VIDEO. Wonderland, amendă de 50.000 de lei de la pompieri după spectacolul lui Leo de la Roșiori. Peste 5000 de oameni în sală
ISU Cluj a analizat imaginile surprinse în timpul concertului lui Leo de la Roșiori organizat sâmbătă în incinta unei săli de evenimente din comuna Feleacu și a verificat în ce măsură s-au încălcat prevederile legale privind depășirea numărului de persoane care puteau intra, aplicând și o sancțiune în acest caz.
”Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj a demarat imediat verificări, iar inspectorii de prevenire au desfășurat, în zilele de 20 și 21 ianuarie 2025, un control de specialitate în incinta obiectivului amintit.
Astfel, inspectorii de prevenire au aplicat o amendă de 50.000 de lei, cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru faptul că nu s-a solicitat anexă la autorizația de securitate la incendiu, care să permită accesul unui număr mai mare de participanți.
Pe de altă parte, menționăm faptul că sala din complexul amintit deține autorizație de securitate la incendiu, emisă în anul 2023”, a transmis ISU Cluj, la cererea Cluj24.
L-au așteptat pe Leo peste 4 ore
Este vorba despre concertul lui Leo de la Roșiori care a avut loc undeva după ora 1,30 în noaptea de sâmbătă spre duminică într-o sală a complexului Wonderland, unde au intrat peste 5000 de persoane, deși capacitatea sălii era de circa 1000.
”Au venit tinerii buluc la concert, de la ora 21. Au stat în sală înghesuiți ca sardelele până a ajuns artistul care a urcat pe scenă abia pe la 1,30. Doamne ferește dacă se întâmpla ceva, mureau pe capete în îmbulzeala aia”, a spus un spectator.
EVENIMENT
VIDEO. Hoață de mașini, oprită în trafic în Piața Avram Iancu. A amenințat un livrator. A fost încătușată de polițiști
O femeie a furat, marți, o mașină pe Calea Turzii și a fost oprită de polițiști în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, fiind încătușată, dar și investigată medical de un echipaj de ambulanță.
Din primele informații, femeia se afla pe Calea Turzii, iar mașina sa s-a stricat. Aceasta a observat o mașină de livrare mâncare a restaurantului Cimbru și pe livrator care coborâse să lase un pachet.
Femeia s-a urcat pur și simplu la volanul mașinii de livrare, iar când șoferul a întrebat-o ce caută, i-a răspuns că are nevoie de mașina lui și l-a amenințat cu un obiect, după care a demarat.
Livratorul a alertat Poliția, iar mai multe echipaje au fost mobilizate pentru depistarea mașinii și femeii. Aceasta a fost reperată pe B-dul Titulescu și oprită în Piața Avram Iancu și încătușată de polițiști, la fața locului fiind solicitată și o ambulanță de la SAJ, care i-au făcut investigații medicale hoaței pentru a vedea dacă nu se afla cumva sub influența drogurilor.
Femeia este audiată la Cercetări Penale.
La acțiunea de căutare au participat 7 mașini de poliție.
Update:
„La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 13:05, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că, pe Calea Turzii din municipiu, o femeie ar fi sustras un autovehicul lăsat neasigurat, utilizat de un bărbat în activități de livrare mâncare.
În timpul incidentului, femeia a manifestat un comportament agresiv față de proprietarul autovehiculului, pe care l-ar fi amenințat cu un obiect tăietor-înțepător, înainte de a pleca cu acesta.
Ca urmare a sesizării, mai multe echipaje din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost mobilizate pentru identificarea persoanei în cauză. Aceasta a fost reperată în zona Bulevardului Nicolae Titulescu și, ulterior, interceptată în trafic în Piața Avram Iancu.
În momentul în care a fost abordată de către polițiști, femeia a manifestat un comportament recalcitrant, fiind necesară imobilizarea.
Persoana a fost identificată ca fiind o femeie de 39 de ani, din județul Brașov, și a fost condusă la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor.
Totodată, aceasta a fost testată cu aparatele pentru depistarea alcoolului și a substanțelor psihoactive, rezultatele fiind negative.
În cauză, polițiștii continuă investigațiile în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a fost comisă fapta”, a transmis IPJ Cluj.