Connect with us

EVENIMENT

Video. BĂTAIE între galerii. JANDARMII au intervenit la meciul de fotbal U Cluj-Steaua

Publicat


bataie suporteri meci fotbal un steaua

UPDATE:

Precizările Jandarmeriei:

„Premergător începerii partidei, în jurul orei 16:20, în zona Piaţa Unirii a avut loc o scurtă altercație între 3 membri ai galeriei gazdă și 2 membri ai galeriei oaspete, altercație care a fost imediat aplanată de forțele de ordine.
Persoanele implicate au fost identificate și sancționate contravențional.

Pe timpul desfășurării partidei de fotbal, la finalul primei reprize, membri ai galeriei oaspete au încercat să pătrundă pe suprafața de joc prin distrugerea unor porțiuni din gardul care separă peluza oaspete, aruncând cu părți din gard și scaune. Întrucât stewarzii nu puteau face faţă acestui situaţii, Jandarmeria a constituit un cordon de ordine pentru a împiedica pătrunderea pe suprafaţa de joc şi conflictul direct între galerii.

Până în momentul de față s-au aplicat 8 sancțiuni la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoarea de 2300 lei și 2 avertismente scrise și o sancțiune la 1 Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, în valoare de 1500 lei.

Precizăm că până în acest moment nu avem informaţii despre vătămarea corporală a vreunui suporter şi vă confirmăm că în rândul forţelor de ordine nu au fost jandarmi răniţi.
De asemenea, sunt în derulare activităţi de identificare a tutror celor implicaţi în aceste incidente, urmând a se dispune măsurile legale împotriva acestora”, informează Jandarmeria Mobilă Cluj.

 

Etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2 s-a de joi seară, dintre Universitatea Cluj și Steaua, s-a soldat cu bătaie între fanii celor două echipe.

Bătăi între galerii au avut loc şi în centrul Clujului, dar şi la stadion. În imagine e un astfel de moment, în care jandarmii au încercat să intervină între galerii, în incinta stadionului.

VEZI VIDEO:

Cluj Capitala – Bătaie între suporteri și jandarmi la U… | Facebook

Potrivit martorilor ocularii, scandalul, de o violenţă foarte mare, s-a iscat între cei aproximativ 250 de ultraşi ai Stelei şi fanii U Cluj. Se pare că fanii Stelei au distrus mai multe scaune în incinta stadionului şi, potrivit unor informaţii, sunt şi persoane rănite.

Meciul U Cluj-Steaua s-a încheiat cu victoria clujenilor, 1-0.

VEZI ŞI

„U” Cluj-Steaua, 1-0. VICTORIE mare pentru clujeni

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bătaie într-un cămin de studenți din Hașdeu. Doi tineri din Republica Moldova au fost reținuți de polițiști

Publicat

De

Bătaie Hașdeu

Bătaie într-un cămin de studenți din campusul Hașdeu.

Un tânăr de 19 ani s fost fost agresat de alți doi și a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Bătaie într-un cămin de studenți din Hașdeu. Doi tineri din Republica Moldova au fost reținuți de polițiști

Joi, 5 decembrie, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție pentru Centrul Universitar au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de doi tineri de 19 ani, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Polițiștii au fost sesizați că în dimineața zilei de 29 noiembrie a.c., în jurul orei 4.00, un tânăr de 19 ani, care se afla într-un cămin studențesc din Cluj-Napoca, ar fi fost bătut de două persoane. Tânărul este din municipiul Dej.

Bătut de doi tineri, tot de 19 ani

În urma verificărilor efectuate de polițiștii clujeni, a reieșit faptul că doi tineri de 19 ani, din Republica Moldova sunt cei care l-au agresat fizic pe cel din Dej, ulterior acesta prezentându-se la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Din informațiile Cluj24, a fost vorba de un conflict spontan.

Citește mai departe

EVENIMENT

DNSC: Atenție la reduceri FALSE și investiții miraculoase! Evitați CAPCANELE în sezoul cadourilor

Publicat

smartphone

Tentativele de fraudă online ating cote maxime în perioada sărbătorilor. Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliția Română și Asociația Română a Băncilor (ARB) trag un semnal de alarmă și oferă sfaturi esențiale pentru o vacanță liniștită, fără incidente financiare sau de securitate.

Campania Siguranța Online le oferă utilizatorilor informații clare și utile despre cele mai comune tipuri de fraudă și cum pot fi prevenite.

DNSC: Atenție la reduceri FALSE și investiții miraculoase! Evitați CAPCANELE în sezoul cadourilor

Ghid de prevenire a fraudelor: recunoaște tipologiile periculoase

1.Frauda „Reduceri false”

• Exemplu: Reducerile exagerate sau ofertele care par „prea bune pentru a fi adevărate” sunt adesea capcane. Accesarea linkurilor sau efectuarea plăților prin aceste platforme poate duce la furtul datelor personale și financiare.
• Recomandare: Acordați o atenție sporită site-urilor de cumpărături și evitați mirajul ofertelor prea bune ca să fie adevărate!

2. Frauda de tip „Investiții miraculoase”

• Exemplu: Dacă cineva îți oferă o oportunitate „unică” de investiție cu „zero riscuri” și „venituri garantate” într-un timp scurt, fii sigur că este o fraudă.
• Recomandare: Nu există surse de îmbogățire rapidă! Nu instalați aplicații legate de investiții la cererea unor consultanți financiari și, înainte de a investi, verificați dacă oferta este reală.

3. Frauda de tip Spoofing (preluarea identității altei instituții/persoane)

• Exemplu: Indiferent de numărul/denumirea instituției afișat/ă pe ecranul telefonului, rețineți că niciun angajat al Băncii, Poliției sau altei autorități nu va cere să faceți un transfer, să accesați un credit sau să oferiți datele cardului bancar.
• Recomandare: Nu vă lăsați manipulați! Evitați să faceți orice plată sub presiune! Infractorii pot să folosească orice pretexte, datoria dumneavoastră este să faceți toate verificările înainte de a acționa. Spre exemplu, sunați la bancă apelând numărul de telefon de pe site-ul băncii, dacă primiți un telefon suspect legat de conturile bancare.

4. Frauda „Phishing” (e-mailuri sau mesaje suspecte)

• Exemplu: Mesajele care solicită actualizarea urgentă a datelor contului sau confirmarea plății prin linkuri suspecte pot redirecționa utilizatorii către pagini false care colectează informații sensibile.
• Recomandare: Actualizați datele personale prin canalele oficiale puse la dispoziție de banca la care aveți cont. Nu furnizați niciodată datele de conectate la Internet/Mobile Banking și nici datele de pe fața și spatele cardului. Datele de card se folosesc doar de utilizatorul acestuia când efectuează plăți pe site-uri securizate și nu atunci când este conectat la o rețea WI-FI public, ci trebuie să fie securizată.

5. Frauda „Social Media Giveaway”

• Exemplu: Concursurile false de pe rețele sociale care solicită date personale sau plăți „pentru revendicarea premiului” pot fi capcane pentru furtul identității sau accesarea conturilor financiare.
• Rămâneți vigilenți la tentativele de fraudă online.

Autoritățile oferă și alte recomandări pentru sărbători liniștite: „Folosiți metode sigure de plată prin platforme recunoscute. Protejați-vă dispozitivele cu software actualizat și cu soluții antivirus. Nu partajați niciodată datele sensibile, cum ar fi PIN-ul cardului sau parolele, prin e-mail sau telefon. Fiți vigilenți la orice ofertă „<prea bună pentru a fi adevărată>”.

Citește mai departe

CULTURA

Sânt Nicoară sau Sfântul Nicolae, călăuza sufletelor bune sau păcătoase, în tradiția populară

Publicat

De

Sânt Nicoară sau Sfântul Nicolae

Sânt Nicoară sau Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai îndrăgiți și populari sfinți ai creștinătății, este sărbătorit în 6 decembrie.

Se spune că păzește soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea fără căldură și fără lumină. Mai este cunoscut drept patron al copiilor și marinarilor, dar și al celor nevoiași și al celor judecați nedrept.

Sânt Nicoară sau Sfântul Nicolae, călăuza sufletelor bune sau păcătoase, în tradiția populară

În tradiția populară, Sânt Nicoară – Sfântul Nicolae – care este sărbătorit pe 6 decembrie, vine la ,,praznicul” dumnezeiesc călare pe un cal alb, care conduce sufletele bune spre Rai, iar pe cele păcătoase spre Iad, arată spcialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj.

Atât sfântul, cât și calul său sunt învestiți cu rolul de călăuze ale spiritelor, simbol care argumentează și o remanență a vechilor credințe și rituri solare autohtone precreștine, la confluența cu cele universale, arată etnologul Maria Bocșe în volumul „Obiceiuri tradiționale românești din Transilvania”.

Colind de Sânt Nicoară din satul clujean Jurca

În satul românesc există colinde care întăresc aceste credințe.

O astfel de colindă a fost consemnată de preotul Grigoriu Crăciunaș, în anul 1881, în satul Jurca, pe Someș, în județul Cluj, cu mențiunea că ,,se colindă în presara de Sfântul Nicolae”:

,,Asta-i casa boierească
Dumnezeu să o trăiască…
Înaintea căsii
Este-o masă-ntr-aurită,
Păstă masă ce mi-i trasă?
Față albă de mătasă.
Cu masă, pe cine-așteaptă?
Așteaptă pe Sânicoară.
Îl tot așteaptă din zi în zi
Ce-o dată nu mai veni,
C-un căluț albuț,
Dalb de spumegat,
Negru de-asudat.
Nainte-i ieșiră
Și-l întrebară:
– Unde-ai zăbăvit, Nicoară?
– Io am zăbăvit
Și am întâlnit
Nouă cetine
Plini de suflete
Și le-am petrecut.
Care-o fost mai drepte, Doamne,
Pe sub mâna dreaptă
La poarta de Raiu,
Raiu luminos,
Bun loc de folos.
Cine-o fost mai strâmbe, Doamne,
Eu le-am petrecut
Pe su’ mâna stângă,
Pe cărarea strâmbă.
La poarta de Iad.
Iad întunecos,
Rău loc de folos.”

Foto: Sfântul Nicolae, pictură murală în pronaosul bisericii de lemn din Finișel, Cluj, realizată la 1807 de Dimitrie Ispas/Nicu Cherciu- Arhiva CJCPCT Cluj

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Se STRICĂ vremea în toată țara. Vor fi ploi, ninsori și POLEI

Publicat

zapada

ANM anunță că vremea se va răci semnificativ în următoarele zile, cu precipitații în aproape toată țara. Potrivit informării meteorologice emise de specialiști, începțnd de joi noaptea și până sâmbătă, 7 decembrie, ora 18.00, vom avea parte de mai multe fenomene meteorologice.

Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării.

Vor predomina ploile, însă în noaptea de joi spre vineri (5/6 decembrie) și în dimineața zilei de vineri, în nordul Olteniei și al Munteniei, în sudul și estul Transilvaniei și în Moldova, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va depune polei.

Se STRICĂ vremea în toată țara. Vor fi ploi, ninsori și POLEI

La munte vor predomina ninsorile și mai ales în Munții Banatului, Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură se va depune strat de zăpadă în general de până la 10…15 cm.

Se vor acumula cantități de precipitații local de 10…15 l/mp, iar îndeosebi la munte și în sud-vest, pe arii restrânse, peste 20 l/mp.

Local și temporar vor fi intensificări ale vântului în zona montană înaltă, cu viteze de până la 40…60 km/h.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax