Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

VIDEO. Aglomerație la Zilele Recoltei. Boc a făcut live din piață și îi invită pe clujeni la cumpărături, cu plase reutilizabile

Publicat


1

Aglomerație mare pe platoul de la Sala Sporturilor Horia Demian sâmbătă spre amiază. Clujenii au venit să cumpere legume și fructe sau produse de sezon gata preparate de la producătorii locali.

Printre cei care „au făcut piața” sâmbătă, a fost și primarul Emil Boc. Cu mai multe plase la el, înainte să cumpere ce avea nevoie, Emil Boc a făcut un live pe pagina de Facebook, o invitație către clujeni să vină în piață și să cumpere produse deja celebre în zonă, cum sunt cartofii de Râșca sau ceapa roșie de Mihai Viteazu.

Aglomerație la Zilele Recoltei. Boc a făcut live din piață și îi invită pe clujeni la cumpărături, cu plase reutilizabile

„Mulțumim, Doamne-ajută” a fost salutul primarului pentru producătir, dar și pentru clujenii care au venit la Zilele Recoltei. Și la amiază aceștia au fost în număr mare.

Primarul i-a îndemnat pe clujeni să vină la Zilele Recoltei, unde îi găsesc pe producători și azi, dar și duminică și să îi susțină cumpărând bunătăți de la ei.

„Nu uitați să aduceți o sacoșă, cât mai puține de plastic, și cât mai multe din produse să le punem în sacoșe pe care le avem, reutilizabile, și mai facem un serviciu mediului”, a spus Emil Boc, care a spus că a venit și el cu plasele la el, dar și cu lista de la nevastă.

A XI-a ediție a Zilelor Recoltei, organizată în comun de administrațiile județeană și municipală și derulată prin intermediul Asociației Produs de Cluj, a început vineri și clujenii pot cumpăra diverse produse, inclusiv zacuști și dulcețuri, siropuri, produse naturiste și de artizanat sâmbătă până la 21.00 și, de asemenea, duminică între orele 9.00 și 21.00 pe platoul Sălii Sporturilor.

Citește și: FOTO. Zilele Recoltei și-au DESCHIS porțile pentru clujeni. Vedeți ce puteți găsi acolo și care sunt PREȚURILE

La Zilele Recoltei au venit peste 120 de mici întreprinzători și fermieri clujeni, dar și producători din alte județe, cum ar fi Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor și Vrancea.

Clujenii vor putea să și mănânce bunătăți preparate la fața locului, cu ar fi rigărui, ceafă de porc, scăriță, mâncare de ciuperci, sarmale, cârnați afumați, pomana porcului, pastramă de oaie sau aripioare.

În ceea ce privește prețurile, nu toți clujenii au fost mulțumiți. Unii se plâng că sunt mai mari decât anul trecut și cam piperate pentru veniturile lor.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Trei candidați pentru funcția de rector al UTCN

Publicat

De

rectorat utcn

Trei candidați au fost validați, joi, de Senatul Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) pentru funcția de rector, alegerile fiind programate în data de 16 mai, primul tur, și în 20 mai, turul al doilea, dacă va fi cazul.

Potrivit site-ului UTCN, actualul rector Vasile Țopa candidează pentru un nou mandat, dar s-au mai înscris în cursă alți doi profesori, Dan Doru Micu și Honoriu Vălean.

Mandatul viitorului rector va fi de 5 ani.

Vom reveni cu detalii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Actorul Florin Piersic, în „stare gravă”, anunță medicii

Publicat

Florin Piersic va fi operat la genunchi

Actorul Florin Piersic a fost transferat joi la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti, la momentul internării pacientul prezentându-se cu o „stare generală gravă”, afirmă reprezentanţii unităţii medicale într-un comunicat remis presei.

„În cursul zilei de astăzi, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”, se arată în comunicat.

Actorul Florin Piersic, în „stare gravă”, anunță medicii

Potrivit sursei citate, actorului i se vor efectua investigaţii de laborator şi imagistice.

„Vom efectua investigaţii de laborator şi imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică”, susţine aceeaşi sursă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Șeful IPJ Cluj: Intervenția polițiștilor în cazul bărbatului pulverizat cu spray lacrimogen, DEFICITARĂ. Este anchetă

Publicat

De

IPJ

Intervenția de miercuri a polițiștilor clujeni în cazul unui bărbat agresiv care a fost imobilizat și împotriva căruia s-a pulverizat spray lacrimogen a fost deficitară, astfel că a fost declanșată o anchetă internă, ale cărei rezultate vor fi comunitate la final, peste câteva săptămâni.

Șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, a declarat, joi, referitor la modul de intervenție al celor doi polițiști, că a fost o intervenție ”deficitară”, astfel că a dispus verificări pe linie internă.

Șeful IPJ Cluj: Intervenția polițiștilor în cazul bărbatului pulverizat cu spray paralizant, DEFICITARĂ. Este anchetă

”Intervenția colegilor noștri a fost deficitară, de aceea am dispus verificări pe linie internă. Ne dorim să îmbunătățim constant modul de intervenție și să facem acest lucru în condiții de legalitate și eficiență. (…)

Vizionând imaginile și cunoscând Legea Poliției Române părerea comenzii IPJ Cluj a fost că era vorba de o intervenție deficitară și de aceea am dispus o comisie pentru verificarea modului de intervenției, a spus Rus.

Șeful Serviciului Pregătire Profesională din cadrul IPJ Cluj, Toma Jucan, a declarat la rândul său pregătire polițiștilor este teoretică și practică.

”În ceea ce privelte pregătirea în domeniul tacticii și intervenției polițienești, este condusă de instructori, scopul ședințelor de pregătire fiind exersarea, dezvoltarea deprinderilor polițiștilor în acest domeniu.

Vrem să îmbunătățim modul de intervenție și utilizarea mijloacelor din dotare.

În cazul din 8 mai au fost aplicate măsuri de constrângere în condițiile în care bărbatul a fost agresiv și reprezenta un pericol pentru societate”, a spus Jucan.

Verdict în câteva săptămâni

Adjunctul șefului Ciprian Neag, a explicat că din alte imagini filmate în cazul intervenției, reiese că bărbatul în cauză a avut, inițial, o atitudine de cooperare și a fost de acord să îi însoțească pe polițiști, dar apoi a devenit brusc recalcitrant, nu a fost pașnic până la final, astfel că s-a foslosit forța pentru imobilizarea sa.

Verificarea intervenției va fi gata în câteva săptămâni.

Bărbatul imobilizat, miercuri, a fost internat la Psihiatrie fiind depuse pe numele lui două plângeri din partea unui adult și minor loviți de către acesta., acesta având antecedente de consum de substanțe psihoactive.

Reprezentanții conducerii IPJ Cluj au precizat că sprayul lacrimogen nu l-a afectat pe polițistul care l-a imobilizat pe agresor.

Polițistul implicat în intervenție are peste 15 ani de experieță, iar colega sa, care a folosit sprayul lacrimogen are peste un an, fiind absolventă a Școlii de agenți de poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod GALBEN de inundații pe râuri din Transilvania, Banat, Crișana și Oltenia, E vizat și Clujul

Publicat

inundatii 3

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de viituri, valabilă până vineri dimineaţa pe râuri din zece bazine hidrografice.

Conform specialiştilor, în intervalul 9 mai, ora 12:00 – 10 mai, ora 8:00, se vor înregistra viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe următoarele cursuri de apă: Someşul Mic – bazin superior (judeţele: Bihor şi Cluj), Crişul Negru – bazin amonte S.H.Suştiu şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H.Suştiu – amonte S.H.Tinca (judeţul Bihor), Crişul Alb – bazin amonte S.H. Vaţa de Jos şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Vaţa de Jos – amonte S.H. Gurahonţ (judeţele: Hunedoara şi Arad), Arieş – bazin amonte S.H.Câmpeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H.Câmpeni (judeţele: Alba şi Cluj), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Arieş – amonte confluenţă cu râul Târnava (judeţele: Alba şi Cluj), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Târnava (judeţele: Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H.Chizătău (judeţul Timiş), Timiş – bazin amonte S.H.Teregova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Teregova – amonte S.H. Lugoj (judeţele: Caraş-Severin şi Timiş), Pogăniş – bazin amonte Ac. Cadar Duboz, Bârzava – bazin amonte S.H.Moniom, Caraş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Nera – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Caraş-Severin) şi Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H.Sebeş Olt – amonte confluenţă cu râul Lotru (judeţele: Sibiu şi Vâlcea).

Cod GALBEN de inundații pe râuri din Transilvania, Banat, Crișana și Oltenia, E vizat și Clujul

Fenomenele hidrologice prognozate se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, notează sursa citată.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax