Connect with us

EVENIMENT

Valea Oltului se închide din 8 iulie. CNAIR anunță RUTELE de ocolire

Publicat


Valea Oltului se închide în 8 iulie

Circulația pe Valea Oltului (DN7) se închide timp de o lună pentru defrișarea versantului.

Potrivit CNAIR lucrările nu pot fi amânate pentru că fac parte din construcția autostrăzii Sibiu – Pitești, iar circulația pe perioada acestora poate fi periculoasă pentru șoferi.

Valea Oltului se închide din 8 iulie

Atenție, șoferi! Circulația pe Valea Oltului se va închide, pe timpul zilei, începând de luni, 8 iulie și până vineri, 9 august.

Astfe, potrivit CNAIR, pentru executarea lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN 7, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000 se va institui măsura de închidere a circulației rutiere zilnic în intervalul orar 06:00 – 20:00, aceasta urmând a se desfășura pe rute ocolitoare.

CNAIR a anunțat RUTELE de ocolire

Variante propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone aflate în tranzit:

  • Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:
    București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7
    Pentru relația Pitești – Brașov și retur:
    Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov
    Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:
    București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

 

  • Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:
    București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
    București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1
    București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
    București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1.

Ce se întâmplă cu riveranii

Circulația vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242 + 600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfășura pe DN7 conform reglementărilor legale în vigoare.

Pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

În intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00 executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia.

Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

Pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe sectorul de drum menţionat mai sus, va fi permisă circulaţia autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară precizate la art.32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum și a autovehiculelor speciale de transport pacienți.

Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

Mașinile de până la 3 tone, acces pe DN10 Buzău-Brașov

Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10, Buzău – Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 t, anunță CNAIR.

De asemenea, au fost luate măsuri astfel încât pe variantele recomandate și propuse, în toată această perioadă să nu fie instituite alte restricții de circulație ce ar putea afectă fluența și siguranța circulației, iar acolo unde există acestea să fie ridicate în cel mai scurt timp posibil (așa cum este cazul restricției de circulație instituite pentru reabilitarea podului situat pe DN1 km 194+400 în zona localității Vlădeni, unde circulația se desfășoară semaforizat și cu piloți de trafic pe o singură bandă în dublu sens).

Lucrările care se efectuează în acest moment urmează a fi finalizate în aproximativ 2 săptămâni, continuarea lor fiind reluată după ridicarea restricțiilor de pe DN7, anunță DNA.

Participanții la trafic sunt rugați să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă, și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații:
– Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur
– Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur

Informații suplimentare precum și actualizări ale variantelor de ocolire propuse se regăsesc AICI.

Un real pericol

Reprezentanții CNAIR au precizat că construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este extrem de importantă, „nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană”.

„Autostrada Sibiu – Pitești este deosebit de relevantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a teritoriului național.

De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați, conectând Transilvania și Muntenia printr-o rețea rutieră modernă care va asigura circulația în condiții de siguranță”, au precizat aceștia.

Defrișările cu circulația deschisă, au subliniat aceștia, ar reprezenta un real pericol pentru siguranța traficului și pentru integritatea fizică a celor care ar tranzita zona unde se desfășoară lucrările.

Sursa foto: CNAIR



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

ANALIZĂ. Sociologul Mircea Comșa, UBB Cluj: Dinamica intențiilor de vot: turul 1 al alegerilor prezidențiale din mai 2025

Publicat

De

Mircea Comșa, UBB

Sociologul clujean Mircea Comșa prezintă o nouă analiză privind intenția de vor a românilor, în turul 1 al alegerilor prezidențiale, care are loc duminică, 4 mai.

În graficele prezentate, arată sociologul Mircea Comșa, apare, practic, o imagine care descrie sintetic, în baza unor asumpții, estimările din sondajele publicate până la data de 23 aprilie.

Sociologul Mircea Comșa, UBB Cluj: Dinamica intențiilor de vot în turul 1 al alegerilor prezidențiale

”Simplu spus, în loc să ne uităm la estimările din toate sondajele, ne putem uita la tendințele din graficele prezentate aici”, care precizează faptul că, în comentarii, prezintă doar tendințele observate în grafice, iar pentru a lua în calcul și incertitudinea estimărilor, ne putem uita la ariile colorate asociate fiecărei estimări.

George Simion se află pe prima poziție

Considerând strict estimările din sondajele publice, modelarea propusă a intențiilor de vot conform sondajelor publicate arată astfel:

La data ultimului sondaj (23 aprilie), George Simion se situa pe prima poziție, cu o intenție de vot de aproximativ 32%. La alegeri va obține probabil un scor similar (în țară; cu voturile din diaspora, va ajunge la aproximativ 34%). Trendul e în general stabil.

Pe poziția secundă, la distanță de locul 1, se situa probabil Crin Antonescu (diferența față de Nicușor Dan e mai mică decât marja de eroare), cu o intenție de vot de aproximativ 21-22%. Dat fiind trendul ascendent, la alegeri va obține probabil 23% sau ceva mai mult.

La data ultimului sondaj (23 aprilie), ultimul pe podium, se situa probabil Nicușor Dan, cu o intenție de vot de 19-21%. La alegeri va obține probabil 19-21%. Funcție de model, trendul e ușor descendent sau stabil. Sondajul DataEcho îl situează pe Nicușor Dan pe primul loc.

Victor Ponta, estimări diferite în sondaje

Pe locul patru se situa Victor Ponta, cu o intenție de vot de 14-15%. La alegeri va obține probabil tot 14-15%, funcție și de gradul real de disciplinare a electoratului PSD. Trendul depinde foarte mult de model. Foarte important, sondajele prezintă estimări foarte diferite ale intențiilor de vot în cazul lui Victor Ponta. Astfel, sondajele realizate de Sociopol și cele comandate de USR îl poziționează în zona locurilor doi-trei, cu aproximativ 20% intenție de vot, în timp ce aproape toate sondajele online (AtlasIntel, FlashData, DataEcho și Noi, cetățenii) îl văd pe locul patru, cu cel mult 10% intenție de vot.

Pe poziția cinci se situa Elena Lasconi, cu o intenție de vot de 7-8%. La alegeri va obține probabil 7-8%. Trendul diferă ușor în funcție de model, dar tinde să fie stabil.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

Jazz in the Park Competition 2025 de la Cluj-Napoca atinge un nou record: 308 trupe înscrise din 50 de țări

Publicat

De

jazz

Jazz in the Park Competition, competiția dedicată trupelor tinere de jazz din întreaga lume, stabilește un nou record de participare în 2025: 308 trupe înscrise din 50 de țări. Pe lângă artiști din Italia, Spania, Franța, Germania, România, Polonia și alte țări europene, competiția de la Cluj-Napoca a atras anul acesta înscrieri și din: Maroc, Mozambic, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia sau Venezuela.

Dintre toate trupele înscrise, 12 finaliști vor fi selectați pentru a urca pe scena din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca, în perioada 19–21 septembrie 2025. Rezultatele preselecției vor fi transmise trupelor pe 20 mai, iar lineup-ul complet al evenimentului va fi anunțat în perioada următoare. În 2024, competiția a fost câștigată de daoud (Franța), selectați de juriul festivalului din peste 240 de aplicanți din 39 de țări.

Ca în fiecare ediție, pe lângă trupele din concurs, festivalul va aduce pe scenă și headlineri invitați, care vor închide serile de festival.

Premii în valoare de 25.500 de euro

Valoarea totală a premiilor Jazz in the Park Competition 2025 este de 25.500 de euro, care includ un onorariu garantat de 1.000 de euro pentru fiecare trupă finalistă. Premiile acordate sunt:

Premiul I: 5.000 de euro, invitație de a susține un concert în cadrul Jazz in the Park 2026 (contract de 1.500 de euro net, cazare și transport incluse) și invitație de a închide ediția 2026 a competiției;
Premiul II: 3.000 de euro;
Premiul III: 1.000 de euro;
Premiul pentru cea mai bună trupă românească: 1.000 de euro;
Premiul pentru cea mai valoroasă compoziție: 500 de euro;
Trei mențiuni pentru cei mai buni muzicieni: câte 500 de euro fiecare;
Premiul publicului: echipamente muzicale oferite de partenerii competiției.
În plus, participanții vor avea șansa de a fi ascultați de profesioniști din industrie care îi pot invita la viitoare concerte și festivaluri.

Despre Jazz in the Park Competition

Jazz in the Park Competition a revenit în 2023, după o pauză de câțiva ani, într-un format matur, consolidându-și poziția ca o competiție internațională de referință. Evenimentul este organizat ca un festival deschis și prietenos, oferind publicului acces gratuit și participanților o experiență autentică de festival.

În 2025, Jazz in the Park Competition închide sezonul marilor evenimente outdoor din România, într-o lună caldă de început de toamnă, pe ritmuri de jazz.

Citește mai departe

EVENIMENT

Pană de curent MAJORĂ în Spania, Portugalia și Andorra. Infrastructura e paralizată. Cauzele nu sunt cunoscute încă

Publicat

De

Pană majoră de curent

Pană majoră de curent în zone întinse în Peninsula Iberică. Spania, Portugali, dar și Andorra sunt afectate de întreruperile de curent electric care au început la ora 12.00.

Mii de cetățeni din întreaga Spanie, cu excepția insulelor, dar și din Portugalia și Andorra sunt afectați. Întreruperile de electricitate au paralizat funcționarea normală a infrastructurii, comunicațiilor, gărilor, aeroporturilor, magazinelor și clădirilor. Spitalele funcționează cu generatoare electrice.

Pană de curent MAJORĂ în Spania Portugalia și Andorra

Până în acest moment nu există o explicație oficială pentru întreruperile de curent, nefiind exclusă nicio opțiune, inclusiv posibilitatea unui atac cibernetic, transmite El País, citat de Mediafax.

Guvernele spaniol și portughez investighează întreruperile cu diferite echipe tehnice din mai multe ministere. Institutul Național de Securitate Cibernetică (INCIBE) analizează, de asemenea, situația pentru a determina dacă este vorba despre un atac cibernetic, dar deocamdată nu a ajuns la o concluzie.

Cauzele, în curs de analiză

Vicepremierul Sara Aagesen s-a deplasat la Centrul de Control al Red Eléctrica pentru a clarifica circumstanțele care afectează alimentarea cu energie electrică. Compania Redeia a anunțat că au fost activate „planuri de restabilire a alimentării cu energie electrică în colaborare cu companiile din sector după întreruperea totală care a avut loc în sistemul peninsular”, conform surselor companiei de pe rețeaua socială X.

„Cauzele sunt în curs de analiză și toate resursele sunt dedicate rezolvării situației”, au adăugat aceștia.

Foto: pixabay.com

Citește mai departe

EVENIMENT

Nicușor Dan: Schimbăm statutul României în Europa. De la stat care urmează la stat care propune! (P)

Publicat

nicușor

Schimbăm statutul României în Europa: de la stat care urmează la stat care propune! Reconstruim demnitatea colectivă printr-o economie puternică, în slujba interesului național.

🔹 Digitalizarea ANAF & Combaterea evaziunii fiscale
💻 Modernizăm ANAF și stopăm evaziunea din importuri!
💼 Creăm un mediu corect pentru firmele românești.
⚖️ Taxare echitabilă, fără favoruri pentru „băieții deștepți”.

🔹 Reducerea cheltuielilor publice
🔍 Analiză riguroasă a cheltuielilor statului, cu sprijinul mediului de afaceri și al consultanților de top.

🔹 Depolitizarea companiilor de stat
🧑‍💼 Conducere bazată pe competență, nu pe carnetul de partid!

🔹 Crearea unui Campion Național Strategic
⚡ O companie de top, pentru securitatea energetică, energie competitivă și investiții regionale majore (ex: centre de date).

🔹 Stimulare economică pe baze solide
🚀 Sprijin pentru tehnologii emergente: AI 🤖, securitate cibernetică 🔒, semiconductori.
🚗 Consolidăm sectoarele în care România excelează: energie și industria auto.

🔹 Dezvoltarea sectorului agroindustrial
🌾 Sprijin pentru procesare, export și crearea de ecosisteme economice comparabile cu cele din Vest.

🔹 Investiții în irigații
💧 Susținem fermierii români cu un sistem de irigații modern și eficient.

🔹 Simplificarea accesului la fonduri europene
💶 IMM-urile românești trebuie să acceseze fondurile UE ușor și rapid!

🔹 Un climat predictibil pentru investiții private
📝 Reducem birocrația, asigurăm controale corecte și stabilitate fiscală pentru mediul de afaceri.

📈 România viitorului este România care propune, inovează și construiește!

#romaniaviitorului #economieputernica #statcarepropune #digitalizare #împreunadezvoltam #sustinerepentruIMM #energiepentruromania #investimînagricultura #viitorromanesc #dezvoltarestrategica #competentanupolitica

—————————
MATERIAL PUBLICITAR POLITIC
Candidat: NICUȘOR-DANIEL DAN | contact@nicusordan.ro Bd Regina Elisabeta 38, sector 5, București
CMF 34250009 CPP A1B1C1D1E1

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate