Connect with us

ACTUALITATE

USAMV Cluj-Napoca organizează a doua sesiune de admitere între 6-22 septembrie 2021

Publicat


Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca organizează a doua sesiune de admitere, în perioada 6-22 septembrie 2021, pentru locurile disponibile la nivel de studiu licență și masterat.

Oferta educațională a USAMV Cluj-Napoca la nivel de licență pentru a doua sesiune de admitere din acest an, pe domenii de studiu și programe de studiu, poate fi consultată la adresa https://admitere.usamvcluj.ro/studii-de-licenta/oferta-educationala-licenta/, unde numărul locurilor disponibile va fi actualizat săptămânal, conform calendarului de admitere.

Înscrierile se pot face on-line, dar și on-site, în campusul universității, unde cei care doresc să studieze la USAMV Cluj-Napoca sunt așteptați zilnic, de luni și până vineri, între orele 8.00 – 16.00.

Media de la Bacalaureat are o pondere de 100% pentru admiterea la nivel de studii de licență, cu excepția domeniului Biotehnologii de la Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, unde media de la Bacalaureat are o pondere de 90%,
iar acesteia i se adaugă și un eseu motivational (10%), respectiv la Facultatea de Medicină Veterinară, unde se dă un examen grilă, în incinta universității.

https://admitere.usamvcluj.ro/studii-de-licenta/probe-de-concurs-licenta/

Calendarul de admitere are aceleași coordonate și pentru studiile la nivel de master, iar detaliile sunt disponibile pe site-ul dedicat: https://admitere.usamvcluj.ro/masterat/

„USAMV Cluj-Napoca oferă studenților săi condiții moderne pentru învățare”

Locurile la Facultatea de Medicină Veterinară, la liniile de studiu în limba engleză și franceză, au fost ocupate în totalitate la sesiunea de admitere din luna iulie.

USAMV Cluj-Napoca oferă studenților săi condiții moderne pentru învățare în amfiteatre, laboratoare și institutele de cercetare din campus, situat la mică distanță de centrul orașului, dar și pentru practică în fermele/stațiunile proprii sau stațiile pilot. Alte facilități sunt cazările în cămine studențești proprii, dotate cu Internet, săli de bucătărie și spălătorie, acces gratuit la baza sportivă din campus (sală sport/fitness, teren tenis, teren fotbal), cabinete medicale cu servicii gratuite (generalist și stomatologic), cursuri pentru școala de șoferi, cantină-restaurant, precum și biblioteca situată în campus, cu săli spațioase și moderne de studiu.

Bursele și simpozioanele studențești cu premii, posibilitatea de a studia în străinătate prin Programul Erasmus +, precum și parteneriatele naționale și internaționale de renume stabilite de USAMV Cluj-Napoca întregesc eforturile
comunității sale academice de a oferi tinerilor standarde înalte de studiu și posibilități diversificate de practică în meserii căutate care pot garanta absolvenților cariere de succes.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Emil Boc: RESETAȚI Curtea Constituțională înainte ca ea să reseteze „democrația originală” în România

Publicat

boc

Primarul Clujului, Emil Boc, a comentat pentru Cluj24 decizia Curții Constituționale de a interzice participarea Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale și a spus că această instituție trebuie resetată.

„Decizia Curții Constituționale în cazul Șoșoacă reprezintă o gravă încălcare a principiilor democratice și a drepturilor fundamentale de exprimare și participare politică.

Curtea Constituțională a exercitat un abuz de putere care lovește în însăși esența democrației.

Într-o societate democratică, dezbaterea și pluralismul opiniilor sunt fundații pe care se construiește însăși ideea de stat de drept.

Emil Boc: RESETAȚI Curtea Constituțională înainte ca ea să reseteze „democrația originală” în România

Curtea Constituțională a României, prin această decizie, nu face decât să discrediteze democratia, transformându-se dintr-un arbitru imparțial într-un cenzor autoritar.

În momentul în care statul sau oricare dintre instituțiile sale intervine pentru a interzice exprimarea unui candidat sau pentru a împiedica participarea acestuia la procesul democratic, avem de-a face cu un attentat grav la adresa libertății și a democrației.

Nu sunt de acord si nu impărtășesc ideile doamnei Sosoacă. Dar:

Cat timp o persoană nu este condamnată definitiv sau un partid politic nu este declarat neconstituțional, nimeni nu poate interzice o candidatură la funcția prezidențială!

Democrația înseamnă acceptarea diversității opiniilor și protejarea dreptului fiecărui cetățean de a-și alege liderii. Evident, daca cineva încalcă vaorile constituționale trebuie urmate procedurile legale si constituționale, transparente și contradictorii.

Curtea Constituțională ar trebui să fie garantul acestui principiu, nu cea  care îl subminează!

Condamn cu fermitate o astfel de decizie, care constituie un precedent periculos pentru viitorul democrației din România.

Când libertatea se prăbușește, nu există cetățean liber, ci doar sclavi”, a spus Emil Boc.

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, ȘOFERI! Poliția vă propune rute OCOLITOARE pentru evitarea aglomerației cauzate de Târgul de la Negreni

Publicat

targ negreni (2)

În perioada 10-13 octombrie 2024, se va desfășura tradiționalul Târg de la Negreni.
Întrucât traficul rutier poate fi semnificativ îngreunat, în special în zilele de sâmbătă și duminică, recomandăm utilizarea unor rute ocolitoare pentru evitarea aglomerației.

Rute ocolitoare recomandate:
• Pentru cei care se deplasează din Cluj-Napoca spre Oradea, sugerăm să utilizați ruta prin Zalău – Nușfalău – Aleșd.
• Cei care vin dinspre Oradea spre Cluj-Napoca, pot opta pentru ruta Bucea – Remeți – Lunca Vișagului – Valea Drăganului.

semnalizare

Atenție, ȘOFERI! Poliția vă propune rute OCOLITOARE pentru evitarea aglomerației cauzate de Târgul de la Negreni

Echipajele noastre vor fi prezente în zonă pentru a asigura fluența traficului și siguranța participanților.

Citește mai departe

EVENIMENT

Uite Popa, nu e Popa! CFR Cluj are în vizor un PORTAR de 2m

Publicat

zima

După plecarea lui Sava la Udinese, CFR Cluj l-a titularizat pe Popa. Tânărul portar, însă, nu sigilează, nici pe departe, la fel de bine poarta ardelenilor. În loc să-i acorde o șansă și lui Hindrich, veșnica rezervă, CFR își lungește gâtul peste gardul vecinilor.

Așa a apărut varianta Lukas Zima, un portar ceh de 30 de ani, actualmente la Petrolul. Atâta doar că lunganul de 2m este și în vizorul lui Becali, care-și dorește o variantă viabilă pentru Târnovanu. Clubul ploieștean ar vrea pe el 500.000 de euro și l-ar „împinge” spre gruparea feroviară însă cehul ar opta pentru FCSB.

Uite Popa, nu e Popa! CFR Cluj are în vizor un PORTAR de 2m

Oferta lui Gigi Becali ar fi fost de 250.000 de euro, dar Petrolul ar fi  dispus să-l dea CFR-ului pentru dublul sumei. Cehul preferă, însă, postura de rezervă la FCSB decât cea de titular la CFR.

Zima, care a venit la ploieșteni în vara lui 2023, mai are contract până în iunie 2026.

850.000 de euro e cota lui Lukas Zima, potrivit Transfermarkt.

Foto: Facebook

Citește mai departe

EVENIMENT

Au apărut primele probleme cauzate de CEAȚĂ pe Aeroportul Cluj-Napoca. Două zboruri redirijate pe Sibiu

Publicat

Platforma stationare avioane Cluj

Odată cu sosirea toamnei, apar și primele probleme cauzate de ceață pe Aeroportul Cluj-Napoca. Marți dimineața, două zboruri care urmau să aterizeze la Cluj-Napoca au fost redirijate pe aeroportul din Sibiu.

Conform site-ului Aeroportului Cluj-Napoca, din cauza vizibilității reduse, zborurile TAROM RO641 București – Cluj-Napoca și Ryanair FR9548 Paris BVA – Cluj Napoca au aterizat la Sibiu. După realimentare, acestea se vor îndrepta spre Cluj. Zborul de București este așteptat să aterizeze în jurul orei 11.10.

sosiri

Au apărut primele probleme cauzate de CEAȚĂ pe Aeroportul Cluj-Napoca. Două zboruri redirijate pe Sibiu

Din cauza acestor întârzieri, și zborurile de întoarcere spre București, respectiv Paris, au fost la rândul lor, întârziate.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax