Connect with us
"

EVENIMENT

UPDATE: Trei persoane infectate cu COVID la Sălicea. Au fost la un botez

Publicat


Trei persoane, credincioși neoprotestanți, sunt confirmate cu COVID – 19 în satul clujean Sălicea.

Din ancheta epidemiologică efectuată de DSP Cluj, acestea au participat la un botez și, probabil, nu au respectat măsurile de protecție și de distanțare socială.

Comunitatea este atent monitorizată dar nu au apărut cazuri suplimentare de îmbolnăviri.

UPDATE

,,Dragi cetățeni ai Comunei Ciurila,

Având în vedere contextul actual, precum și creșterile de cazuri Covid-19 la nivel național, vin cu informații privind cele 3 cazuri pozitive din comuna noastră .
Din păcate 3 concetățeni din satul Sălicea au fost testați pozitiv și se află la momentul actual sub asistență medicală.

De asemenea familiile acestora se află în autoizolare și sub supravegherea primăriei și a poliției.

Vă informez că sunt în permanent dialog cu Domnul Prefect al județului Cluj precum și cu Direcția de Sănătate Publică Cluj, pentru a gestiona această situație în cel mai bun mod posibil.

Vă recomand să nu vă panicați, însă vă sfătuiesc să respectați normele impuse, să aplicați distanțarea socială și să vă protejați purtând masca de protecție.

Este important să acționăm responsabil și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor din jur!

Multa sănătate și prudență!”, se arată în mesajul transmis de Teodor Popa, primarul din comuna Ciurila.

A.P.

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

Medic din Câmpia Turzii: „Ne punem sănătatea în pericol pentru oameni iresponsabili și mincinoși!”

Publicat

Doctorul Csergo Lehel, medic în Câmpia Turzii cunoscut pentru opiniile și bine fundamentate descrie un caz revoltător înregistrat la Câmpia Turzii: „Ne punem sănătatea în pericol pentru oameni iresponsabili și mincinoși”, spune medicul.

Femeie cu puțin peste 50 de ani vine la Spital pentru acuze respiratorii. Vine cu Ambulanța, evident. În ultimii ani a trăit în Spania astfel că nu are asigurare nici medic de familie. Medicul de gardă ridică suspiciunea de Covid-19 și propune internarea. Dar pacienta refuză și pleacă acasă pe semnătură.

Peste 4 zile ajunge din nou la Spital, tot cu Ambulanța. Cu medic de data asta, deoarece obosește la cel mai mic efort, și când vorbește. Iar ea în loc să recunoască faptul că a greșit, ne minte. Spune că boala ei a apărut numai în ultimele 24 de ore.

În acest timp Internetul abundă de articole și comentarii despre cum nu există virusul, cât de toxice sunt măștile, despre cum se umflă numărul bolnavilor pentru bani europeni, despre cum mituiesc medicii familiile pentru a declara moartea de cauză Covid.

Nu mă deranjează comentariile analfabeților care nu sunt în stare să-și scrie corect nici propriul nume.
DAR MĂ DERANJEAZĂ ȘI MĂ DOARE CÂND POSTEAZĂ OAMENI PE CARE-I CUNOSC, PE CARE-I CONSIDERAM SERIOȘI ȘI CU PREGĂTIRE SOLIDĂ!
Este timpul să fac ordine în lista mea de prieteni. Este ușor cu “prietenii” de pe Facebook. Mai dureros cu cei din viața reală..”, declară medicul din Câmpia Turzii pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cât costă testele COVID-19 pentru acasă și cum se fac acestea

Publicat

Testul COVID-19 care arată dacă pacienţii au dezvoltat imu¬ni¬tate la noul coronavirus se face asemănător cu cele de glicemie sau sarcină. Costul acestora variază între 50-138 de lei, iar rezultatul se poate afla în aproximativ 15 minute.

Testele rapide se numesc Core tests şi au o acurateţe de 97% la depistarea anticorpilor de Covid-19. Preţul pentru un astfel de test este de 50 de lei, dar există și teste mai complexe care au preț mai ridicat.

„Le-am luat şi noi pentru că am avut solicitări, nu prea se găsesc deocamdată. Tipul acesta de boală produce efecte la nivel psihologic, în momentul în care afli de cineva că are coronavirus, ajungi să mimezi şi tu simptomele. Cred că vor fi mulţi care au dubii şi vor încerca testele. Cred că pentru o perioadă va fi o explozie a interesului pentru testele acestea. Testul va costa 70 de lei în medie‚“ a spus Paul Negoiţă, pentru ZF.ro.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Remdesivir, singurul tratament autorizat pentru coronavirus. SUA face presiuni pentru a scădea prețul ridicat al acestuia

Publicat

Comisia Europeană a semnat un contract cu firma care distribuie Remdesivir, Gilead, conform căruia 30.000 de bolnavi din Uniunea Europeană, printre care și români ar urma să facă tratamentul cu acest medicament.

Costul tratamentului

Bussines Insider scrie că Gilead percepe între 390 și 520 de dolari pe fiola de Remdesivir (1.594 – 2.125 de lei), tratamentul pe cinci zile ajungând undeva la 2.340 – 3.120 de dolari, adică între 9.570 și 12.750 de lei. Asta, la 6 fiole per tratament, minimum folosit. În unele cazuri sunt folosite însă 10 fiole, așadar, prețul poate fi și mai mare.

Un studiu recent arată că medicamentul în sine costă sub un dolar, în SUA stârnind furie, deoarece Gilead a beneficiat de 70,5 milioane de dolari din banii publici pentru a grăbi testarea și autorizarea medicamentului.

Mediul academic, autoritățile și puterea judecătorească pun presiune pentru a ieftini distribuirea Remdesivir prin legea Bayh-Dole, referitoare la cercetările finanțate de guvernul federal.

Totuși, guvernul a refuzat să se prevaleze de dreptul amintit de procurori, spunând că legea Bayh-Dole nu s-ar aplica în cazul Remdesivir, pentru că statul nu a finanțat integral medicamentul, ci doar parțial.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Dragoș Damian, CEO Terapia, după afirmațiile regizorului Cristi Puiu : „Sunt atenți să poarte mască 480 sau 600 de minute medicii, asistenții, infirmierii, ambulanțierii, jandarmii”

Publicat

CEO-ul Terapia Cluj, medicul Dragoș Damian, contrazice afirmațiile regizorul Cristi Puiu, de seara trecută, când a afirmat că este inuman să te uiți la o proiecție de 200 minute cu masca de protecție pe figură, înainte de ecranizarea noului său film, „Malmkrog”. El a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor la secțiunea Encounters din cadrul Berlinale – Berlin International Film Festival cu noua sa producție cinemtografică.

„Citeam pe Cluj24 că domnul Cristi Puiu nu vrea să se poarte masca 200 de minute cât durează capodopera sa cinematografică. Este ok. Sunt atenți să poarte masca 480 sau 600 de minute în fiecare zi medicii, asistenții, infirmierii, ambulanțierii, jandarmii, poliția, cei din fabricile de medicamente, în general cei care au grijă de cei care se infectează după ce sunt sfătuiți să nu poarte masca”, a declarat Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj.

Sursa foto: Ziarul Financiar

Citește și

VIDEO EXCLUSIV / Regizorul Cristi Puiu, scandal la TIFF din cauza măștilor de protecție: ,,Dacă mâine o să vă ceară să mergeți în mâini, credeți-mă, o să mergeți în mâini

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate