Connect with us

ACTUALITATE

Un fost POLIȚIST clujean își cere dreptul de a purta UNIFORMA și după pensionare. Scrisoare DESCHISĂ adresată MAI

Publicat


Traian Morar, fost polițist și purtător de cuvânt al ISU Cluj, în prezent plutonier adjutant șef în rezervă a adresat o scrisoare deschisă ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu și tuturor șefilor de arme din Ministerul Afacerilor Interne. Prin aceasta, el solicită dreptul de a purta uniformă militară și după pensionare. Totodată, Morar reclamă modul în care sunt tratați militarii și polițiștii după trecerea în rezervă.

„Stimate domnule ministru!

Numele meu este Traian MORAR, actualmente sunt plutonier adjutant șef în rezervă. Sunt pensionar de 4 ani și din păcate, urmează să vă expun o situație extrem de neplăcută, atât pentru mine cât și pentru miile de polițiști și militari în rezervă, oameni care și-au dedicat viața uniformei militare, au purtat-o cu mândrie și respect, și-au respectat jurământul de credință față de țară și poporul român pe care l-au slujit cu devotament.

Un fost POLIȚIST clujean își cere dreptul de a purta UNIFORMA și după pensionare. Scrisoare DESCHISĂ adresată MAI

Sunt absolvent al Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina promoția 1995, mi-am început activitatea la Poliția municipiului Cluj-Napoca unde am fost pe rând sectorist și polițist de proximitate. În anul 2007 am promovat un concurs pentru ocuparea unei funcții la Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Cluj, iar în anul 2018 am făcut pasul către Compartimentul de Presă, unde timp de doi ani am fost purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Am luptat, acolo unde m-a purtat meseria împotriva nedreptăților și am crezut, cu adevărat, în valorile promovate în atâția ani de activitate. Am crezut deasemenea că instituția apreciază fiecare contribuție a fiecărui angajat al său, în aplicarea legii și că organizația profesională pe care am slujit-o, la rândul ei, valorizează cea mai importantă resursă pe care o are: oamenii.

În data de 15.01.2020, cu nedisimulat regret, am încheiat o cariera de 25 de ani în Poliția Româna și nu vă ascund că la acel moment mă gândeam ce aș putea face, pe viitor, pentru a fi de folos instituției dar și societății prin experiența acumulată. Din nefericire acesta motivul pentru care mă adresez dumneavoastră, cu această scrisoare deschisă.

„Am primit răspunsul negativ după UN AN ȘI CINCI LUNI de la data înregistrării solicitării”

La momentul întocmirii raportului de pensionare am întocmit și un alt raport, așa cum era procedura la acel moment, în care am cerut acordarea dreptului de a putea purta uniforma militară după ieșirea la pensie. Acest drept mi-a fost refuzat de către inspectorul șef de la acel moment, comisarul șef de poliție Mircea Ion Rus și șefa Serviciului Resurse Umane, comisar șef de poliție Paula Bob.

Am primit răspunsul negativ după UN AN ȘI CINCI LUNI de la data înregistrării solicitării. Deși am cerut să îmi fie comunicate motivele refuzului, am primit un răspuns, sec, cum că așa s-a hotărât în consiliul de conducere al IPJ Cluj. Credeți-mă, domnule ministru, că am motive întemeiate, cunoscându-i pe cei doi, să cred că nu s-a discutat niciodată această solicitare în consiliul de conducere.

După înlocuirea celor doi, din funcțiile ocupate, m-am adresat noii conduceri a IPJ Cluj, solicitând revizuirea refuzului.

După alte nouă luni, timp în care am ținut legătura permanent cu actuala șefă a Serviciului Resurse Umane din IPJ Cluj, am primit un răspuns care îmi dovedește, încă o dată, că lucrurile nu sunt pe un făgaș normal. Pe scurt cei de la Resurse Umane Cluj, au solicitat un punct de vedere de la DMRU, iar aceștia, din înălțimea funcției lor, au fost împotriva solicitării mele. Motivul invocat a fost acela că nu am solicitat acest drept la trecerea în rezervă. Baza legală invocată este OMAI 183/10.12.2021, Anexa 2.

„Acest răspuns este o jignire adusă mie și miilor de polițiști/militari”

Acest răspuns motivează revolta mea, respectiv nedreptatea pe care o sesizez pe această cale. Ca să recapitulez, pentru a fi înțeles: eu am solicitat o revizuire a unui refuz și a motivelor care au condus la acel refuz, iar după încă 9 luni de așteptare mi se răspunde că nu mi se poate acorda acest drept, deoarece nu l-am solicitat la trecerea în rezervă!!! Mă întreb sincer, dacă cei de la DMRU au citit solicitarea mea și dacă au capacitatea să facă diferența dintre o solicitare de revizuire a unui refuz și o solicitare inițială a unui drept legal.

Acest răspuns este o jignire adusă mie și miilor de polițiști/militari care s-au dedicat, fără rezerve, acestei instituții și cetățenilor acestei țări. Vă întreb cu regret, cum este posibil domnule ministru, (asta este la fel în toate armele din M.A.I. dar și în M.Ap.N.), să condiționezi prin ordin de ministru, acordarea unui drept legal, prevăzut în lege? Este corect să condiționezi un drept legal, prin întocmirea/bifarea într-un raport, care de fapt nici nu este citit, iar pe de altă parte să pretinzi că instituția poliției este demnă de încredere și promovează siguranța legii?

„De ce acest drept este îngrădit prin ordin de ministru?”

Mă adresez dumneavoastră, dar în egală măsură tuturor șefilor de arme din Ministerul Afacerilor Interne cu această problemă extrem de delicată, dar care stă însă, în puterea dumneavoastră să o rezolvați. După cum știți, polițiștii/militarii odată cu ieșirea la pensie, au dreptul de a purta uniforma militară cu ocazia unor evenimente, respectiv Ziua Armei, Ziua Națională sau alte evenimente la care sunt invitați să participe în calitatea lor de rezerviști militari. Acest drept este stipulat în articolul 27 din Legea 80/1995.

De ce acest drept este îngrădit prin ordin de ministru? Care sunt normele metodologice de aplicare a acestor dispoziții și care sunt criteriile în funcție de care se evaluează asemenea cereri? De ce nu mi s-a acordat acest drept? Domnule ministru și domnilor șefi de arme, mi-am respectat jurământul, am respectat instituția Poliției Române și nu mi-am făcut niciodată de rușine uniforma de polițist și instituția. După ieșirea la pensie am continuat să promovez această instituție, uniforma militară și oamenii de onoare din această instituție.

„Își bat joc de oamenii care au slujit această instituție”

M-am adresat în scris IPJ Cluj și IGPR și am solicitat să îmi fie comunicat, în baza legii 544/2004, câți polițiști au cerut dreptul de a purta uniforma militară după pensionare, câți au primit acest drept și mi s-a comunicat, cu maximă desconsiderare, că nu există o astfel de statistică.

Domnule ministru, cei care au întocmit aceste răspunsuri, cei care le-au semnat, își bat joc de oamenii care au slujit această instituție și comunică, pe această cale, informații false care nu au nimic de a face cu minimul respect și aprecierea pentru înaintași.

Această statistică pe care am cerut-o trebuie să fie la Serviciul Administrativ și la Serviciul Resurse Umane, care are un lucrător cu linie de muncă rezerviști. Acești rezerviștii care au dreptul la portul uniformei, au dreptul ca o dată la trei ani, să le fie asigurată uniforma militară. Cum poți să îmi spui, în scris, negru pe alb, că impui rezerviștilor să facă un raport, să bifeze opțiunea de solicitare a acestui drept într-un raport, dar nu știi câți rezerviști au primit aprobare? Evidența acestor rezerviști trebuie să fie pe grade pentru că au dreptul la uniformă.

În codul penal, în articolul 241, există infracțiunea de port fără drept al uniformei. Dacă ar fi să credem această minciună a celor care mi-au trimis acest răspuns, înseamnă că Poliția Română este în imposibilitatea de a aplica legea pentru că nu știe cine poate să îmbrace uniforma și cine nu!? Pentru că, așa după cum spun, nu au evidențe!

„Dacă nu veți începe să vă respectați rezerviștii, viitorul este unul sumbru”

Este ridicol, domnule ministru, până unde poate merge această superficialitate și lipsă de respect cu care suntem tratați, noi, ce-i care înaintea celor de azi, ne-am jertfit familia și liniștea pentru ca ei să poată crește și să devină polițiștii de azi!

Domnule ministru, domnilor șefi de arme din Ministerul Afacerilor Interne, dacă nu veți începe să respectați oamenii care și-au pus viața în slujba concetățenilor, dacă nu veți începe să vă respectați rezerviștii, viitorul este unul sumbru. Nu vă ascund că în aceste momente, dar începând cu primirea primului refuz și până în prezent mă încearcă sentimente de dezamăgire, asta ca să fiu blând în exprimare.

Respectul față de toți lucrătorii din Ministerul Afacerilor Interne îl puteți începe prin acordarea Brevetelor și medaliilor „În serviciul patriei” la timp și în cadru organizat, un cadru care să îi facă pe polițiști/militari să se simtă valorizați și apreciați. De ani de zile aceste brevete vin după 2, 3 ani, medaliile nu se mai acordă, NIMENI de la resurse umane nu te anunță că au venit dacă nu întrebi tu, personal, de ele. Hârtia pe care se tipăresc aceste brevete este de cea mai proastă calitate și numai respect nu transmite această întreagă situație, domnilor.

Respectul îl puteți arăta prin modificarea acelei dispoziții care prevede că la festivitățile organizate de Ziua Poliției Române pot fi invitați doar cei care au ocupat, la ieșirea la pensie, funcțiile de inspector șef și adjunct al inspectorului șef. Ceilalți polițiști de ce nu pot fi invitați, domnilor? Ei nu au lucrat pentru instituția Poliției Române și pentru comunitate? Sau, nu tocmai ei sunt cei care au lucrat?

„Stă în puterea dumneavoastră să schimbați această stare de fapt”

Domnule ministru, domnilor șefi de arme, ceea ce v-am semnalat eu, încălcarea unui drept prevăzut de lege pentru militarii aflați în rezervă sau în retragere, poate părea banal. Dar de la astfel de drepturi de bază și legitime, încălcate, minimizate, bagatelizate, oamenilor li s-a erodat dragostea pentru uniformă, atașamentul față de instituție, respectul pentru colegi.

De la inițierea demersului meu am vorbit cu mulți colegi. Foarte mulți dintre ei m-au întrebat de ce îmi doresc să mai port această uniformă? Domnilor, dumneavoastră sunteți factori de decizie, stă în puterea dumneavoastră să schimbați această stare de fapt. Încă nu ați sesizat că în momentul în care îndeplinesc condițiile legii, polițiștii/militarii cu experiență maximă, decid să încheie relațiile de muncă cu instituția, imediat?

Nu v-ați întrebat niciodată de ce se întâmplă asta? Vă este indiferent de ce pleacă acești oameni în pensie? Vă este indiferent de ce mulți dintre ei aleg să uite că au fost polițiști/militari? Vă este indiferent de ce unii dintre ei au aruncat/aprins uniforma militară? Și nu mă refer aici la cei câțiva cu devieri de comportament.

Știți dumneavoastră că dacă întrebi la resurse umane despre brevetul „În serviciul patriei”, aproape invariabil cineva te întreabă „La ce îți trebuie că îți dăm atunci (la ieșirea la pensie) adeverință? Și asta în timp ce brevetele stau într-un fișet, pe un fișet sau pe unde mai sunt ele puse?

Domnule ministru, domnilor șefi de arme, am decis să mă adresez dumneavoastră, prin această scrisoare deschisă, nu întâmplător în luna martie. Am luat această decizie de a mă adresa prin scrisoare deschisă, cu profundă dezamăgire, față de felul în care se face comunicare cu oamenii care și-au dedicat viața uniformei militare.

Aștept cu interes răspunsul dumneavoastră”, a scris pe Facebook Traian MORAR, plutonier adjutant șef în rezervă.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Timișul a depășit Clujul la salarii și se apropie de București, în 2024. Creșterea, impulsionată de industrie și sectorul IT

Publicat

Salariile din județul Timiș le-au depășit, în aprilie 2024, pe cele din Cluj, devenind al doilea județ din România în ceea ce privește veniturile. Industria și IT-ul, motorul creșterii.

Clujul a fost depășit de Timiș în topul județelor cu cele mai mari salarii din țară. În luna aprilie, clujenii s-au situat abia pe locul trei național la nivelul mediu salarial, după angajații din Timiș, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Salariile din Timiș depășesc Clujul și se apropie de București

Salariul mediu net din Timiş a ajuns la 5.989 de lei în aprilie 2024, în creştere cu 16,1% faţă de aceeaşi lună a anului 2023. Salariile din Cluj au fost de 5.943 de lei în aprilie 2024, în creştere cu 8,6% faţă de aprilie 2023.

Salariile au crescut peste așteptări în județul din vestul țării, spre deosebire de Cluj și București, unde au stagnat.

„În afară de Bucureşti şi Cluj, există câteva judeţe şi regiuni din România unde salariile au crescut peste aşteptări în prima jumătate a anului 2024. Printre aceste regiuni se numără Timiş, Iaşi şi Sibiu“, explică Răzvan Zglobiu, head of sales & talent acquisition în cadrul companiei Prohuman România, citat de Ziarul Financiar.

Timișul, noua forță economică a României? Salariile depășesc Clujul

Timișul și-a consolidat poziția de pol de dezvoltare economică al României, iar în ultimele luni a egalat și chiar a depășit Clujul în clasamentul salariilor medii nete. Județul a devenit un important centru industrial și tehnologic, atrăgând numeroase investiții străine, care au impulsionat dezvoltarea economică și au împins Timișul în fruntea ierarhiei naționale.

În 2020, salariile din Cluj erau cu 6% mai mari decât cele din Timiș. Acum, în 2024, situația s-a inversat, salariile din Timiș depășindu-le pe cele din Cluj cu 1%. Deși Clujul a beneficiat de o creștere constantă a salariilor în ultimii ani datorită investițiilor în IT, tehnologie și servicii, ritmul de creștere nu a mai fost la fel de rapid. În schimb, prețurile chiriilor și proprietăților din Cluj Napoca au continuat să crească.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Pescăruș rănit, „naufragiat” într-o locuință din Mărăști. A fost salvat de jandarmi și dus la USAMV

Publicat

Un pescăruș rănit s-a adăpostit într-o locuință din cartierul Mărăști. A fost salvat de jandarmi și dus la Urgențe, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Un pescăruș rănit a fost salvat de jandarmii clujeni dintr-o locuință din cartierul Mărăști. Aceștia au preluat pasărea și au predat-o Serviciului de Urgență al USAMV Cluj.

Un pescăruș, salvat dintr-o locuință din Mărăști

Întâmplarea s-a petrecut joi seară, fiind relatată pe rețelele de socializare ale Jandarmeriei Cluj.

„Joi seara, 25 iulie, în jurul orei 20.30, în urma unui apel la SNUAU 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la prezența unui pescăruș rănit într-o  locuință din cartierul Mărăști din municipiul Cluj-Napoca.

Jandarmii clujeni au plecat imediat spre locul indicat. Ajunși acolo, aceștia au preluat cu grijă pescărușul pentru a nu-i provoca leziuni, iar ulterior l-au predat Serviciului de Urgență din cadrul USAMV Cluj-Napoca”, se arată pe pagina de Facebook a instituției.

Citește mai departe

EVENIMENT

Începe Vamos a la Playa. Ce poți face în fiecare zi la festivalul de pe plaja Grigorescu?

Publicat

Festivalul Vamos a la Playa aduce, între 26 iulie și 4 august 2024, concerte, activități și concursuri pe plaja Grigorescu din Cluj-Napoca.

A șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa începe astăzi și, timp de 10 zile, va aduce atmosfera vacanțelor mediteraneene în inima orașului, oferind clujenilor activități diverse și momente de relaxare pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Programul Vamos a la Playa

Vamos a la Playa, ediția a VI-a, începe astăzi pe plaja Grigorescu, cu o serie de activități și cu muzică live. De-a lungul zilei, vizitatorii vor putea asculta Radio Vacanța, se pot relaxa la Boho Lounge&Bar sau se pot delecta cu preparate alese de la Food Point.

De asemenea, pe toată durata zilei de vineri, clujenii vor avea la dispoziție șezlonguri, umbrele și umbrare pentru destindere pe malul Someșului, se pot îmbăia în piscine și pot juca table sau remy. Tot aici vor găsi Caravana Net Zero, de unde pot învăța despre sustenabilitate și energie alternativă.

Începând cu ora 17, se deschide și promenada artiștilor și artizanilor și DJ Magda va încânta participanții cu muzică retro.

De la ora 20 va avea loc și primul concert live din cadrul festivalului, susținut de cei de la Score Band.

Weekend plin de activități, pe plaja Grigorescu

Distracția continuă în weekend. Sâmbătă, la ora 17 are loc deschiderea campionatului de table, iar de la 18 va urca pe scenă trupa Dean Klooge. De la 20, pe malul Someșului vor cânta cei de la Luna Amară.

Duminică, tot de la ora 17, va avea loc finala campionatului de table, iar atmosfera va fi întreținută de Bogdan Roșca.

De la 20, va avea loc concertul celor de la Om la lună.

Zece zile de distracție pe malul Someșului

Festivalul nu se încheie în weekend, ci promite activități interesante și diverse pe parcursul întregii săptămâni. Sunt programate întâlniri, ateliere și dezbateri, iar weekend-ul viitor aduce noi trupe și spectacole pe scena din Grigorescu. Programul integral poate fi vizualizat aici.

Citește mai departe

CULTURA

Festivalul Serbările Transilvane la Cluj-Napoca. Cine sunt artiștii și ansamblurile care urcă pe scenă

Publicat

serbarile transilvane

Ediția 2024 a Festivalului Internațional „Serbările Transilvane” se va desfășura în perioada 26-28 iulie, pe platoul Salii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, eveniment la care vor participa 20 de ansambluri folclorice din sase țări: Cehia, Slovacia, Grecia, Macedonia, Moldova și România.

Ansamblurile clujene participante în festival sunt: ansamblul de copii „Mugur de Dor”, ansamblurile de dansuri maghiare „Zurbolo” și „Bogancs”, ansamblurile „Dor Transilvan” și „Rapsodia Someșană” ale Companiei Transpost Public din Cluj Napoca, ansamblul „Rapsodia Clujeana”, ansamblul Fiii Camarasului din Camarasu, ansamblul „Jucu Somesan” din Jucu, ansamblul studențesc „Românașul” si ansamblul „Șoimii Carpaților” din Floresti.

Invitați speciali

Invitat special al acestei ediții este ansamblul folcloric Arcanul al U.S.V. Suceava. Tot ca invitati speciali vor concerta în festival Radu Ciordas, Călin Brăteanu și Cornelia și Lupu Rednic alaturi de orchestra Cununa Transilvană a CJCPCT Cluj și interpreții Mariana Morcan, Iulia Bucur Roman, Andreea Ciupe și Adrian Socaciu.

Festivalul, finanțat de Primăria Cluj-Napoca,  este realizat in parteneriat cu Asociația Produs de Cluj și Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj.

”Serbările Transilvane”, aflate la a XXII-a ediție. debutează vineri, 26 iulie, ora 17.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax