Connect with us

EVENIMENT

Un deputat oferă 500 de euro celui care găsește teza de DOCTORAT a lui Emil Boc. Îi cere primarului să o publice pe FACEBOOK

Publicat


Deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu oferă o recompensă de 500 de euro celui care găsește lucrarea de doctorat a primarului Clujului, Emil Boc.

Acesta a susținut că lucrarea respectivă nu a găsit-o nicăieri, astfel încât,  ”sigur e ceva lucrare rară”.

VEZI ŞI:

PAMFLET. Doctor Boc/ Ia-o din loc/ Cât mai ai 500-n pot/ Că un tsunami intră-n joc

”Lucrarea mea de doctorat e însă la BCU, a fost vizitată și de prieteni dar mai ales de dușmani. Când au văzut că trece de 1000 de pagini și că este unicat, au tăcut. O fi ceva foarte prețios în lucrarea de doctorat a domnului Boc, ceva invenție, secret de stat. Eu cred că e plagiată, de aceea o ascunde, dar eu sunt un om rău, de aia zic asta”, a spus Ungureanu.

Să o publice pe Facebook

VEZI ŞI:

DOCTORATUL lui Boc. „Am fost în comisia de susţinere a tezei”. O profesoară îl APĂRĂ pe primarul de Cluj

Acesta a explicat că îi cere primarului Emil Boc să își publice pe Facebook teza de doctorat pentru a da un exemplu de transparență.

”Emil Boc este lector universitar la UBB și trebuie să fie un model pentru studenți. Am văzut că dl. Boc îi dă lecții de moralitate lui Florin Roman, colegul său de partid. În contextul actual, nu ar fi rău ca domnia sa să se prezinte ca fiind un model de transparență, să își publice pe Facebook lucrarea de doctorat ca să arate cum ar trebui să arate o lucrare științifică etalon. Vrem să vedem de la domnul Boc cum ar trebui să fie redactată o lucrare de doctorat după toate exigențele științifice”, a spus Ungureanu pentru Cluj24.

Emanuel Ungureanu este deputat USRPLUS de Buzău după ce, în mandatul trecut, a fost deputat de Cluj tot din partea USRLUS.

În CV-ul de pe site-ul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul UBB Cluj-Napoca, unde Emil Boc este lector universitar, apare faptul că acesta a obținut în anul 2000 titlul de doctor în Ştiinţe Politice şi Filosofie Politică.

Teza acestuia are titlul ”Separatia puterilor în stat – ideal și realitate” și a fost susținută public la Facultatea de Istorie-Filosofie în 1 aprilie 2000, conducător de doctorat fiind Kallos Nicolae.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




3 Comentarii

1 Comentariu

  1. Area

    decembrie 18, 2021 la 4:57 pm

    Conform legii, un exemplar ar trebui sa se regaseasca la Biblioteca Nationala a Romaniei… cititi art. 2 litera H din Legea nr. 111/1995 privind Depozitul legal si art. 12 alin. 1 litera b din Legea nr. 334/2002 privind Biblioteca nationala a Romaniei.

    Astept sa-mi dati cei 500 de euro recompensa ….

    PS
    Art. 8 alin. 4 din Legea nr. 111/1995 precizeaza si mai clar ca „Tezele de doctorat se trimit, în câte un exemplar, la Biblioteca Naţională a României, de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, şi la Biblioteca Academiei Române, de către universităţile responsabile”

    Deci, aveti acum mai multe surse unde sa cautati: Bibliotaca Nationala, Biblioteca Academiei, Ministerul Educatiei, universitatea la care s-a sustinut teza si s-a acordat titlul etc.

    • Ionescu

      decembrie 19, 2021 la 11:11 am

      Iar povesteste deputatul de Buzau?! De bun ce a fost l-a mutat partiduletul la Buzau. Si cum nu are activitate se gandeste sa improaste cu mizerii. Surse ar avea sa caute dar e mai usor sa croncane.

  2. Ionescu

    decembrie 19, 2021 la 11:14 am

    Deputatul de Buzau croncane la Cluj…. Surse sunt doar trebuiesc cautate. Doar ca e mai usor sa improsti cu mizerie. Ar trebui sa ofere banii celui care ii gaseste cabinetul de parlamentar din Buzau sau ce a facut in calitate de parlamentar pentru Buzau. Sunt tare acrii strugurii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Mobilizare. Zeci de persoane participă la căutarea fratelui primarului din Iara, dispărut de 10 zile

Publicat

De

Căutări bărbat dispărut Iara

Mobilizare la Iara pentru căutarea lui Dani, fratele primarului comunei.

Daniel Popa, Dani cum îi spun apropiații, în vărstă de 51 de ani, a dispărut în data de 27 martie.

Mobilizare. Zeci de persoane participă la căutarea fratelui primarului din Iara

Sâmbătă, 5 aprilie, au reînceput căurările bărbatului dispărut de acasă. Ioan Popa, primarul comunei Iara, a cerut ajutorul tuturor celor care vor să se implice în căutarea fratelui său. Astfel, un anunț în acest sens a fost postat și pe pagina de Facebook a Primăriei. La operațiune participă și polițiști, jandarmi, angajați ai ISU și ai Ocolului Silvic Turda.

Dacă îl vedeți pe Dani,  sau aveți informații despre el, sunați la 112. Are 1.86 metri, greutate aproximativă 96 de kilograme și ochi verzi.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Accident la Turda. Tânăr grav rănit după ce s-a răsturnat cu mașina

Publicat

De

Accident la Turda

Un grav accident de circulație a avut loc sâmbătă dimineața la ieșirea din Turda Săndulești, în județul Cluj.

Un tânăr a fost recuperat de pe camp de pompieri și transportat la spital.

Accident la Turda. Tânăr grav rănit după ce s-a răsturnat cu mașina

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda sunt cei care au intervenit în această dimineață la accidentul rutier petrecut la ieșire din Turda, spre comuna Săndulești.

Apelul de urgență a venit la ora 07.00. Pompierii au găsit la fața locului un autoturism răsturnat în afara părții carosabile.

Un tânăr a suferit multiple traumatisme. Acesta a fost preluat de către echipajul SAJ și transportat de urgență la spital în stare de conștiență. La misiune a luat parte o autospecială cu modul de descarcerare.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Tarife mai mari pentru ridicarea mașinilor și trotinetelor parcate neregulamentar la Cluj-Napoca

Publicat

De

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca va încasa mai mulți bani pentru ridicarea mașinilor și trotinetelor parcate neregulamentar.

Consilierii locali vor dezbate, în ședința de luni, 7 aprilie, un proiect de hotărâre privind majorarea tarifelor pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor staționate neregulamentar, a vehiculelor fără stăpân sau abandonate, cât și a trotinetelor electrice staționate neregulamentar pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca.

Proiectul de hotărâre prevede creșterea prețurilor, după cum urmează:

  • 396,11 de lei plus TVA/vehicul/zi la ridicarea autovehiculului, față de 247,09 de lei plus TVA/vehicul;
  • 272,21 de lei plus TVA/vehicul/zi la transportul autovehiculului, 169,80 de lei plus TVA/vehicul ;
  • 69,11 de lei plus TVA/vehicul/zi pentru operațiunea de depozitare, față de 43,11 de lei plus TVA/vehicul/zi;
  • 106,75 de lei plus TVA/trotinetă pentru operațiunea de ridicare, față de 75,39 de lei plus TVA/trotinetă/bucată;
  • 23,45 de lei plus TVA/zi/trotinetă pentru operațiunea de depozitare, față de 16,56 de lei plus TVA/zi/bucată.

Prețurile nu au mai fost modificate din 2017, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Citește mai departe

CULTURA

„Între pite”, în satul clujean Ceaba. Din ce făceau strămoșii pâine, când nu mai aveau nici făină de grâu, nici de porumb

Publicat

În satul Ceaba din județul Cluj, una dintre cele mai grele perioade era cunoscută sub numele de „între pite”, ce desemna perioada dintre seceriș și treierat. În acest interval, gospodarii trăiau cu ce aveau la îndemână.

În „vremea dintre pite”, oamenii nu mai aveau făină nici de grâu, nici de porumb, așa că mergeau în holde, secerau câțiva snopi de grâu, îi îmblăteau cu bâta pe un lipideu mare și duceau sacii cu greu, în spate, la moara din Batin – consemnează Monografia satului Ceaba, semnată de Vasile Lechințan și Ioan Zegrean.

Dacă cineva întreba când s-a petrecut un anume eveniment, răspunsul putea fi: „a fost între pite”. Așa se spunea și despre cineva care a murit în acea perioadă grea – „a murit între pite”.

„În perioada «dintre pite» (de la secerat până la treierat) nu aveau oamenii nici făină de grâu, nici de porumb, ca să facă pâine sau mălai și atunci mergeau în holdă și secerau câțiva snopi și îi îmblăteau cu o bâtă pe un lipideu mare și duceau grâul cu sacul în spate la moară, la Batin, aflăm din Monografia satului Ceaba, autori Vasile Lechințan și Ioan Zegrean.

În sat era vorba că un eveniment sau altul a avut loc „între pite”, ca perioadă de timp. De exemplu, se spune că cineva «a murit între pite»”, arată pagina Tradiții Clujene.

Mălaiul, comoara copilăriei

Când nu era post, mălaiul devenea deliciul casei. Se punea slănină în aluatul de mămăligă, iar după ce se cocea, aroma era de neuitat. Se cocea doar o dată pe săptămână, iar acea zi era o adevărată sărbătoare pentru copii.

„Pe vremuri se făcea și mălai și abia așteptau copiii să mănânce mălai cald. Când nu era post «obiceiul la noi era să se pună slănină în aluatul de mălai și când se cocea era foarte bun, cu slănina noaptă în mălai». Se cocea o dată pe săptămână și «o săptămână tot rodeam la mălai». De multe ori oamenii mergeau la lucru doar cu mălai în traistă și când se întâlnea cu cineva era întrebat: «Măi, Grigor, ce-ai merinde?», și el răspundea: «Mălai sân(g)ur!»”, se mai arată în postare.

Vaca cu lapte, nelipsită din zestrea miresei

Odată cu măritișul, mireasa aducea în casa soțului o vacă cu lapte, parte din zestrea obligatorie: „De regulă, la mirese se dădea ca zestre o vacă cu lapte, pe care o ducea în gospodăria soțului și se zicea la masă, mai ales pentru copii, ca să nu mănânce prea mult lapte: «mai ptitos/mai mămăligos, că vaca-i a nevestei»”.

Astfel de povești, expresii și obiceiuri locale sunt o oglindă a vieții rurale de altădată, în care fiecare fir de grâu era muncit cu trudă, iar fiecare bucată de mălai era savurată cu recunoștință.

Foto: Mălai cu slănină / Orman, jud. Cluj / Arhiva CJCPCT Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate