Connect with us

ACTUALITATE

Un clujean CONDUCE America. Ben Toma este LIDERUL majorităţii din Camera Reprezentanţilor statului Arizona, SUA

Publicat


ben toma familie

Unul dintre cei mai importanţi oameni politici din SUA, cel puţin din statul Arizona, este un clujean, Ben Toma. El este liderul majorităţii parlamentare din Camera Reprezentanţilor statului Arizona.

ben toma familie fb

Republican cu 5 fete, liderul majorităţii

Ben Toma s-a născut în 1979 la Cluj-Napoca şi a plecat în SUA în 1987. S-a căsătorit în 1998 şi are cinci fiice: Benita, Deniza, Bianca, Alexa şi Gabriela. El este broker imobiliar şi a fost ales în Camera Reprezentanţilor în 2018, după ce anterior, în aprilie 2017, el a fost numit în acelaşi for în urma demisiei unui parlamentar.

ben toma familie

Ben Toma, membru al Partidului Republican, a fost şi președinte al Comitetului pentru mijloace și mijloace al Camerei Reprezentanţilor, un susținător deschis al planului de reducere a impozitelor și un oponent declarat al creșterii veniturilor, iar din ianuarie 2021 este liderul majorităţii parlamentare.

Proiecte de interes comun pentru România şi Arizona

Printre altele, el a avut întâlniri oficiale cu ultimii doi ambasadori români în SUA, cu Andrei Muraru şi cu George Cristian Maior, şi el clujean.

„Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru, a efectuat o vizită în statul Arizona, în perioada 16-19 decembrie 2021, în cadrul căreia a avut o serie de întâlniri cu guvernatorul statului, Doug Ducey; secretarul de stat Katie Hobbs; speaker-ul Camerei Reprezentanţilor a Arizonei, Russell Bowers, liderul majorităţii din Camera Reprezentanţilor Ben Toma şi primarul oraşului Phoenix, capitala statului, Kate Gallego.

În cadrul întâlnirilor s-a observat interesul crescut al partenerilor americani faţă de România, inclusiv prin prisma dimensiunilor economice, comerciale şi de securitate ale Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite şi ţara noastră. (…)

Vizita în statul Arizona a cuprins şi o întrevedere cu speaker-ul Camerei Reprezentanţilor a statului Arizona, Russell Bowers, care a vizitat recent România, precum şi cu liderul majorităţii din Camera Reprezentanţilor Ben Toma, cetăţean american de origine română, născut la Cluj-Napoca. În cadrul dialogului, au fost abordate diverse teme de pe agenda Parteneriatului Strategic, cu accent pe dimensiunile: politico-strategică, economică şi a oportunităţilor de afaceri, precum şi a relaţiilor inter-umane, fiind menţionate şi o serie de posibile viitoare proiecte de interes comun pentru România şi statul Arizona”, se arată într-o informare a Ambasadei României la Washington, din decembrie 2021.

20.000 de români declaraţi în Arizona

„Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut, joi, 29 noiembrie 2018, o întrevedere cu Ben Toma, membru marcant în Camera Reprezentanţilor a statului Arizona, preşedinte al Comitetului pentru Căi şi Mijloace (Ways and Means Committee – comitet responsabil pentru tematica legată de taxe şi tarife).

ben toma george maior

Ambasadorul român l-a felicitat pe Ben Toma, cetăţean american, născut la Cluj -Napoca, bun cunoscător al României, pentru alegerea la primul mandat în Camera Reprezentanţilor a statului Arizona şi i-a urat succes în noua sa carieră politică.

ben toma craciun

În cadrul dialogului, cei doi au abordat diverse teme de pe agenda Parteneriatului Strategic România-SUA, cu accent pe dimensiunea politico-strategică şi economică. De asemenea, au fost agreate viitoare proiecte de interes comun pentru România şi statul Arizona, cu impact pentru mediul de afaceri şi cei circa 20.000 de cetăţeni cu originea română declarată, care trăiesc în statul Arizona”, se arată într-o informare din noiembrie 2018 a Ambasadei României în SUA.

(MaAv)

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




2 Comentarii

1 Comentariu

  1. Nona

    martie 17, 2022 la 3:17 pm

    Serios?! S-a nascut in 1979 si s-a casatorit in 1988?!
    Cam precoce. In SUA se permite casatoria la 9 ani?

    • Redactia Cluj24.ro

      martie 17, 2022 la 4:15 pm

      E o greşeală din cauza vitezei. S-a căsătorit în 1998, am corectat. Mulţumim!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Peste 1.000 de clădiri refațadizate la Cluj-Napoca, datorită supraimpozitării imobilelor cu aspect neîngrijit

Publicat

Supraimpozitarea clădirilor neîngrijite, măsură implementată în Cluj-Napoca încă din 2016, a adus deja rezultate vizibile, cu peste 1.000 de clădiri refațadizate în oraș, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Viceprimarul Dan Tarcea a subliniat, în ședința consiliului local de luni, 2 decembie, că peste 1.000 de clădiri au fost refațadizate în municipiul Cluj-Napoca datorită supraimpozitării imobilelor neîngrijite din oraș.

„Noi am început cu supraimpozitarea din anul 2016, am fost printre primii din țară care am pus acest lucru în aplicare. Ca și consecință a acestui lucru, avem peste 1.000 de clădii refațadizate în oraș”, a declarat Dan Tarcea.

USR propune noi prevederi privind supraimpozitarea clădirilor neîngrijite

Totuși, măsurile de supraimpozitare ar putea suferi modificări importante în 2025. Consilierul local USR Paul Helmer a propus ca, în anul viitor, consiliul local să aibă o discuție amplă privind îmbunătățirea sistemului de supraimpozitare a clădirilor neîngrijite.

Helmer a sugerat că autoritățile ar putea oferi suport financiar celor care doresc să își reabiliteze proprietățile, prin subvenționarea lucrărilor de reamenajare. Propunerea include acordarea unor granturi sau împrumuturi fără dobândă, inspirate din modelele adoptate de alte orașe din România, precum Timișoara și Oradea.

Boc: „Îi putem ajuta pe cei care demonstrează că nu au mijloace financiare”

Primarul Emil Boc a susținut necesitatea unei dezbateri extinse pe tema impozitării și a taxelor locale. Primarul a precizat că nu este adeptul în a face șirul scutirilor mai mare decât al celor care plătesc, însă ajutorul trebuie țintit spre persoanele care dovedesc că nu au resursele financiare necesare pentru a-și reabilita clădirile.

„Și eu sunt de acord ca anul viitor să avem o dezbatere extinsă cu privire la tot ceea ce înseamnă impozitare și taxă locală. Prima dată stabilim principiile de la care pornim, dar în același timp, să nu considerăm că este un oraș în care se poate trăi fără să fie plătită o taxă. Voi susține întotdeauna facilități care vizează diminuarea poluării, politicile verzi. Nu sunt un adept în a lua totul pe orizontală și a face șirul scutirilor mai mare decât a celor care plătesc, e un lucru ce ține de responsabilitate. Îi putem ajuta pe cei care demonstrează că nu au mijloace financiare pentru a-și reabilita clădirea. Aici trebuie mers țintit”, a declarat Emil Boc.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cele mai prost clasate partide la alegerile parlamentare, în județul Cluj. Partidul lui Geoană, sub 800 de voturi

Publicat

Alegeri parlamentare Cluj

La alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024, județul Cluj a confirmat sprijinul puternic pentru partidele mari, precum PNL, USR, AUR și PSD, dar la polul opus, patru formațiuni politice s-au remarcat prin rezultatele extrem de slabe, nereușind să obțină nici 1.000 de voturi fiecare.

Printre acestea se numără Partidul România în Acțiune, Partidul Noua Românie, Partidul Social Democrat Independent (PSDI) și Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN).

Rezultatele cele mai slabe au fost obținute de:

  • Partidul România în Acțiune – 792 voturi (0,24%);
  • Partidul Noua Românie – 601 voturi (0,18%);
  • Partidul Social Democrat Independent (PSDI) – 599 voturi (0,18%);
  • Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN) – 232 voturi (0,07%).

Partidul România în Acțiune: Sprijin pentru Geoană, dar fără succes electoral

Partidul România în Acțiune a obținut doar 792 de voturi în județul Cluj. Formațiunea l-a susținut pe Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2024 și a propus pe listele de la Cluj 13 candidaturi pentru Camera Deputaţilor şi 6 candidaturi pentru Senat, inclusiv două figuri universitare cunoscute: Gabriela Ciot, conferențiar la Facultatea de Studii Europene, și George Jiglău-Labuneț, lector la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB Cluj.

Partidul Noua Românie, o prezență discretă la Cluj

Fondat în 2015 de Sebastian Constantin Popescu, care a candidat atât la alegerile prezidențiale din 2019, cât și la cele din 2024, Partidul Noua Românie a înregistrat un scor modest de 601 voturi la Cluj. Formațiunea a avut o singură nominalizare la Camera Deputaților și una la Senat, în județ.

PSDI, confuzie cu PSD?

Cu o istorie tumultuoasă, Partidul Social Democrat Independent a fost reînființat în 2019 și a participat la alegerile din 2024 cu o listă completă în circumscripția București. La Cluj însă, PSDI a avut doar doi candidați, unul pentru Camera Deputaților și unul pentru Senat, obținând un scor extrem de modest: 599 de voturi.

Acuzațiile conform cărora denumirile și siglele similare ale PSDI și PSDU ar fi indus în eroare alegătorii nu au lipsit din peisajul electoral.

ADN, „alternativa” fără rezultate

Fondat de fostul europarlamentar Cătălin Ivan, Alternativa pentru Demnitate Națională a avut o prezență discretă în județul Cluj, cu doar șase candidați pe liste. ADN a obținut doar 232 de voturi, adică 0,07% din totalul voturilor exprimate, cel mai slab rezultat dintre toate formațiunile participante. În plan național, ADN a promovat-o drept candidată prezidențială pe Alexandra Beatrice Bertalan-Păcuraru, cea mai tânără participantă la alegerile din acest an.

Citește mai departe

EVENIMENT

Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, a murit la vârsta de 65 de ani

Publicat

duckadam

Celebrul portar Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, a murit, luni, la vârsta de 65 de ani. Asociația Steliștilor anunță că fotbalul românesc a pierdut o legendă, transmite Mediafax.

„Helmut Duckadam, unul dintre cei mai mari portari din istoria Stelei București și al fotbalului românesc, a lăsat o amprentă indestructibilă în inimile noastre.

Cunoscut pentru performanțele sale memorabile, Duckadam va rămâne mereu în istoria fotbalului pentru parada sa legendară în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, un moment ce a adus Steaua pe culmile gloriei”, scriu steliștii, pe Facebook.

Cu un palmares impresionant, incluzând titluri naționale și internaționale, Duckadam a fost „simbolul curajului și al determinării”.

„Astăzi, ne înclinăm în fața unei cariere de neuitat. Te vom păstra mereu în amintirile noastre, Helmut”, mai scriu cei de la Asociația Steliștilor, pe Facebook.

Helmuth Duckadam suferea de mai multe afecțiuni, iar în vara acestui an a suferit o intervenție pe cord.

Sursa foto: Helmuth Duckadam – Facebook

Citește mai departe

Editorial Opinii

OPINIE. Nu este deloc ce pare a fi

Publicat

editorial

Avea personajul Iago din drama ”Othello” a lui William Shakespeare o vorbă care se potrivește ca o mănușă situației politice din România, înregistrată după primul tur al alegerilor prezidențiale: ”Oamenii ar trebui să fie ceea ce par, iar cei ce nu sunt nici n-ar trebui să pară”.

Parcă autorul s-a referit anume la candidatul independent la Președinția României, Călin Georgescu, care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin atât în țară, cât și în diaspora.

Acesta a profitat de nemulțumirea generală a românilor față de partidele clasice, dar a și inundat, până la saturație, aplicația TikTok cu mesajele sale hipnotizatoare, câștigând detașat peste 2 milioane de voturi.

Cum părea a fi ”surpriza” Călin Georgescu în primele ore de la anunțarea exit-poll-urilor și de la numărarea primelor voturi?

Candidat mesianic

Un candidat mesianic, salvatorul Grădinii Maicii Domnului, care a știut să-și vândă imaginea cu mesaje bine țintite, despre familie, credință, religie, patrie, popor, pace, despre problemele oamenilor, coborând, parcă, până în miezul sufletului fiecăruia.

Un tip grizonat, carismatic, cu o voce metalică, care inspiră încredere, bun orator în română și engleză, net peste 90% dintre contracandidați, care a lucrat la ONU și în diplomație, care a locuit în Vest, un independent providențial care nu răspunde la comenzile politice ale unui partid și vrea să salveze România, acesta fiind singurul său țel în viață.

Celălalt Georgescu

A durat puțin până a ieșit la iveală celălalt Călin Georgescu, cel real, fiind dezvăluite bazaconiile turuite pe bandă rulantă despre apa care nu e H2O și care transmite informații dacă nu e pusă în sticle de plastic, despre nașterea prin cezariană că a fi o tragedie pentru că se rupe firul divin, despre întâlnirile sale cu persoane non-umane, adică extratereștri de pe alte planete, despre faptul că omul nu ar fi ajuns pe Lună, despre prezența nano-cipurilor în sucurile carbogazoase, despre apa sacră din Carpați care este un dar cosmic pentru cei care o folosesc cu respect, despre Munții Carpați că sunt coloanele de lumină care susțin echilibrul energetic al întregii planete, despre faptul că fiecare copac din România este un canal al energiei cosmice, dar și despre laudele sale la adresa lui Putin și a unor legionari, toate debitate cu aceeași voce și privire fixă a unuia despre care românii spun pe șleau că ”fură curent”.

Sunt sute de astfel de afirmații de stă mâțu-n coadă ale candidatului care vrea să conducă România. Bașca au apărut informații despre trecutul său tenebros, de legături cu fosta Securitate, despre încrengăturile din anturajul din care nu lipsesc personaje controversate (Radu Mazăre, de exemplu), despre averea sa a cărei proveniență legală nu a reușit să o lămurească.

Campanie agresivă pe TikTok

În plus, Călin Georgescu nu a fost fair-play de la început și nu a făcut niciun fel de campanie electorală pentru a se întâlni alegătorii prin țară, față-n față, ci a activat exclusiv în online, printre boți și troli, pe  TikTok, nu a prezentat public un proiect național palpabil și concret pentru România, nu și-a plătit nicio reclamă pe TikTok sau pentru alte materiale electorale, așa cum prevede legea și cum au procedat ceilalți contracandidați, lăsând impresia că este un produs de laborator.

Și cu toate acestea, a obținut cel mai mare număr de voturi, peste 2 milioane.

Iar când alegătorilor săi, unii chiar fanatici, li se atrage atenția că, totuși, omul nu pare a fi ceea ce credeau și li se prezintă argumente, declarații, fapte, răspunsul lor este că toate sunt minciuni, falsuri create cu scopul de a-l discredita.

Adepții lui Georgescu sunt dispuși să meargă cu el până în pânzele albe, negând realitatea, chiar dacă ajung să împingă România în prăpastie.

Vina partidelor

Vina nu e a lui Călin Georgescu, vina nu este nici a alegătorilor săi, ci a partidelor mari, incapabile să se reformeze, rupte de nevoile omului de rând și de realitatea cotidiană, populate de politruci puși pe căpătuială, combinagii și corupți, care au perpetuat un sistem în care nu contează meritocrația, ci carnetul de partid, care promit, dar nu fac nimic pentru oameni, niște sforari și vânzători de iluzii, pentru care sinecurile în posturi publice sunt esența ascensiunii politice, pentru ei, copii, nepoți și amante.

Credeți că dacă era lumea lume și clasa politică una serioasă, dacă oamenii ar fi văzut profesioniști în partide, care ce promit fac, care se îngrijesc în primul rând de oameni și orice decizie iau o iau cu gândul la bunăstarea poporului, ar mai fi avut vreo șansă Călin Georgescu, ar mai fi găsit acesta un teren fertil pe care să își arunce semințele idioate?

Pe asta a mizat, că este un candidat altfel, care răspunde așteptărilor și care poate face din România o țară frumoasă ca Soarele sfânt de pe cer. Iar peste 2 milioane de oameni l-au votat, într-un experiment politic pe care România chiar nu și-l poate permite.

Nimic nu este pe viață

Să nu își închipuie cineva că democrația, prosperitatea, libertățile fundamentale câștigate ca membri UE cu care ne-am obișnuit, miliardele de euro din fonduri europene, sunt ireversibile și pe viață. Doamne ferește să aflăm, cumva, pe pielea noastră, că le pierdem și apoi să ne dăm de ceasul morții și să întrebăm în stânga și-n dreapta cum putem da timpul înapoi la vot.

Călin Georgescu ar fi trebuit să fie ceea ce părea la început, dar nu e. Deloc.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax