Connect with us

EVENIMENT

U-BT Cluj – FC Argeș, 81-67. Silvășan (antrenor U-BT): Sunt MULȚUMIT de efortul echipei

Publicat


u-bt

După eșecul de miercuri cu Valencia, U-BT Cluj a câștigat fără emoții confruntarea cu FC Argeș, scor 81-67, într-un meci disputat sâmbătă în cadrul Ligii Naționale de baschet masculin. 

Aceasta a fost a doua victorie consecutivă pentru clujeni în acest sezon, echipa demonstrând un joc solid atât în apărare, cât și în atac.

U-BT Cluj – FC Argeș, 81-67. Silvășan (antrenor U-BT): Sunt MULȚUMIT de efortul echipei

„Sunt mulțumit de efortul echipei. Suntem într-o căutare continuă a ritmului și a încrederii pe care ni le dorim pentru a câștiga meciuri și în EuroCup.

Ne-am dorit să evoluăm bine ca efort și intensitate. Nu ne-au ieșit toate aruncările, dar ne-am apărat bine și am avut intensitate.

Mă bucur și am speranță pe mai departe. Este o victorie, ne agățăm de orice meci să devenim mai puternici. În seara aceasta ne vom odihni, apoi ne concentrăm doar pe partida de la Hamburg”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT.

Foto: Arhivă



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Haos la Negreni. Coadă kilometrică a mașinilor spre Cluj. Așteaptă să iasă cele din parcarea târgului

Publicat

ambuteiaj

Târgul anual de la Negreni s-a terminat dar brambureala abia a început. Mașinile care pleacă de la târg au prioritate. Poliția a blocat traficul dinspre Oradea spre Cluj pentru ca acestea să poată pleca. Sensul de mers spre Oradea este liber.

Mai mulți clujeni au fost prinși în ambuteiaj într-un microbuz venind de la aeroportul din Budapesta. Aceștia trebuiau să ajungă la Cluj-Napoca la 15,30. Oamenii stau în coloană de mai bine de 4 ore, lucru care le-a stârnit nemulțumirea.

VIDEO. Haos la Negreni. Coadă kilometrică a mașinilor spre Cluj. Așteaptă să iasă cele din parcarea târgului

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. „După 20 de ani” cu Emil Boc. Edilul a CĂSĂTORIT o domnișoară pe care a întâlnit-o în PRIMUL său mandat de primar

Publicat

boc

Surpriză pentru Emil Boc, sâmbătă, când a oficiat căsătoria unei domnișoare pe care a întâlnit-o pe stradă acum 20 de ani, în primul său mandat.

„După 20 de ani! – Moment inedit și emoționant la oficierea căsătoriilor de sâmbătă.

Am avut plăcerea să oficiez căsătoria unei domnișoare pe care am întâlnit-o pe stradă, împreună cu mama ei, acum 20 de ani, în prima zi a mandatului meu primar, în iunie 2004!

roxana

VIDEO. „După 20 de ani” cu Emil Boc. Edilul a CĂSĂTORIT o domnișoară pe care a întâlnit-o în PRIMUL său mandat de primar

Domnișoara tocmai aflase în acea zi ca a promovat examenul de intrare în clasa a V-a la Racoviță. Îmi amintesc ca m-a impresionat spontaneitatea ei și mesajul transmis: “să îi facem pe oameni să nu mai arunce gunoaie pe stradă.“!

După 20 de ani ne-am revăzut cu bucurie și lacrimi în ochi!

Casă de piatră, familie minunată”, a scris primarul pe Facebook.

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosar penal pentru vătămare corporală deschis de Poliția Cluj în cazul celor 2 fete arse în urma unui experiment științific

Publicat

romanian science festival

Polițiștii clujeni au deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă și fac cercetări în cazul celor două fete, de 7, respectiv 11 ani, care s-au ales, sâmbătă, cu arsuri după ce au participat la un experiment științific la Iulius Parc.

Potrivit unor surse judiciare, cercetarea va viza împrejurările în care a avut loc incidentul, soldat cu internarea în spital a celor două minore, ce fel de substanțe inflamabile s-au folosit, dacă experimentul a fost realizat sub supravegherea unui adult.

Din primele informații, se pare că, în cadrul experimentului științific realizat în aer liber, s-a aprins întâi părul fetelor,  care s-au ales apoi cu arsuri pe față, piept și mâini.

 

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Întâmplări paranormale, OZN-uri și fantome la Cluj și în Transilvania, în noua carte a lui Sorin Grecu

Publicat

De

grecu

Fenomenele paranormale există, OZN-urile există, fantomele există. La Cluj și în Transilvania, zeci de cazuri fiind documentate de poetul, scriitorul și jurnalistul clujean Sorin Grecu, unele fiind trăite pe propria sa piele. ”Extratereștrii sunt aici de mii de ani, nu au plecat nicio clipă, eu i-am întâlnit”, a spus autorul.

Volumul său ”Paranormal Cluj/Transilvania”, recent ieșit de sub tipar, va fi lansat la Baia Mare, Cluj-Napoca, dar și în străinătate, iar cititorii dornici să se scufunde în acest univers misterios pot cumpăra cartea direct de la autor, contactându-l pe pagina sa de Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100091082081973

În noua sa carte-eveniment, Sorin Grecu mărturisește că a fost atras de paranormal încă din 1968 când, fiind un copil de 6 ani, a văzut, asemenea miilor de clujeni, un OZN care a staționat pe cerul orașului.

Iar de atunci, viața sa a fost marcată de acest fenomen al OZN-urilor, dar și de întâmplări paranormale, pe care le-a notat și pe care le împărtășește cititorilor.

Fantomele de la Centrul ”Gavroche”

Redăm mai jos câteva fragmente din carte, care cuprind experiențele personale ale autorului.

”În 2008-2009 fusesem chemat chiar de personalul și conducerea Centrului „Gavroche”, de pe strada Eremia Grigorescu din Cluj-Napoca, destinat copiilor instituționalizați, asta pentru că toată lumea era terorizată de fenomenele inexplicabile ce se petreceau acolo și angajații refuzau să mai vină la serviciu în turele de noapte!

Era vorba despre manifestări incredibile: noaptea se deschideau din senin luminile și ferestrele, la fel și robinetele, existând mereu riscul inundării băilor sau bucătăriei. De asemenea, se auzeau pași grei pe scări, care se opreau în fața dormitorului copiilor!

Să nu mai zic de spaima acestora, care își schimbaseră programul: ziua dormeau și noaptea tremurau de frică la vederea fenomenelor ce se perindau acolo. Așa că l‑am solicitat să ne însoțească la fața locului, pe prof. univ. dr. Adrian Pătruț, președintele Societății Române de Parapsihologie, lucru pe care Domnia‑Sa l‑a acceptat cu interes”, scrie Sorin Grecu.

Întâlnirea cu Annunaki

O întâlnire de pomină, care l-a marcat pe viață, a avut loc în 24 iunie 2013, după ora 22.00, dată în care sărbătorile de Rusalii și Sânziene erau  reunite în aceeași zi.

”Mă aflam pe strada Dorobanților din Cluj‑Napoca, în drum spre locuința mea din cartierul Gheorgheni, venind de la un eveniment cultural.

Se știe, din tradiția populară, că în Noaptea de Sânziene se deschid baierele cerului și pământului și unii oameni, cei cu o sensibilitate mai dezvoltată, pot vedea lucruri nebănuite din alte lumi, inclusiv Sânzienele.

Or eu, tocmai Sânziene n‑am văzut! Brusc, pe trotuarul din dreptul bisericii, în sensul meu de mers, am văzut sprijinită de stâlp o ființă ciudată, cu un cap enorm, cioc de vultur și un penaj sub formă de claie de fân. Stătea ghemuită. Fața ei aducea izbitor cu o mască grotescă, maramureșeană.

Mi‑am zis, chiar, amuzat: <<Ce naiba, doar n‑or fi început sărbătorile de iarnă, tocmai acum, în plină vară>>! Și, fapt interesant, imaginea ei s‑a pierdut de două ori – până mi s‑a fixat definitiv în retină − de parcă aș fi intrat în frecvența ei. Iar acel moment, al stabilizării semnalului, a determinat cumva entitatea să mă observe și să se ridice în două picioare și să pornească spre mine: înaltă de vreo trei metri, înaripată, cioc de vultur și picioare reptiliene, de dinozaur.

N‑a făcut nimic altceva decât să‑mi rânjească – de parcă mi‑ar fi spus: <<Ne mai întâlnim noi!>> − și să zboare, exact pe deasupra capului meu…

Am simțit teribilul curent, iscat de aripile lui uriașe, și mi‑a rămas întipărită în memorie culoarea penelor, de dimensiuni la fel deneobișnuite, având culoarea maro! L‑am sunat degrabă pe Marius Moga, vindecătorul și parapsihologul din Alba‑Iulia, omul care „vede” îngerii –tatăl renumitului cantautor − și i‑am spus că, probabil, fiind Noaptea de Sânziene, mi‑am întâlnit îngerul − ce‑i drept, cam încrâncenat și luptător, precum subsemnatul.

La care, Moga, dupce i l‑am descris, râde și‑mi spune verde în față: <<Ce înger, vorbești prostii! L‑ai întâlnit pe Anunnaki, cel mai teribil reptilian din constelația Orion, creatorul pământenilor în perioada asiro‑babiloniană! Ai avut un noroc teribil că nu te‑a omorât, fiindcă de obicei nimeni nu scapă din întâlnirea cu el. Probabil că are ceva treabă cu tine – deci să scrii despre întâlnirea voastră și să înștiințezi lumea de existența lui!>>.

OZN-uri pe cerul din Ciochiș

Sorin Grecu relatează în carte și întâlnirile pe care le-a avut cu OZN-urile din satul Chiochiș, din județul Bistrița-Năsăud, localitatea natală a soției sale, scriitoarea Mirela Duma.

”Din momentul când am pășit acolo, simțurile mi-au luat-o razna, ca și cum aș fi pășit pe un tărâm special. După obicei, fac – așa, la derută, câteva fotografii cu telefonul mobil – pentru că digitalul depășește prin acuratețe ochiul uman – după care mă pun pe studiu. Șocul este mare: din vreo zece fotografii, trei conțin obiecte zburătoare… Au forme de disc, iar altele de țigări de foi.

Mă interesez pe la săteni… și bănuiala mi se confirmă: mulți dintre ei au avut întâlniri (pe câmp sau pe dealuri) cu OZN‑uri, unele chiar de dimensiuni uriașe. Vorbesc doar cu jumătate de gură, de teama de a nu fi ridiculizați de ceilalți săteni. Și autoritățile știu despre aceste lucruri, însă îmi comunică sec: știu de obiectele zburătoare, dare ele sunt drone care supraveghează o plantație de aluni din comună.

E limpede. Ca peste tot, subiectul e tabu… Arunc, de asemenea, o privire pe istoricul așezării și… ca‑n cazul Tărtăria sau Uioara de Sus (jud. Alba), acolo sunt vestigii arheologice, vechi de peste 5.000 de ani, provenind din neolitic – și cu nenumărate apariții, după cum m‑au informat localnicii.

Cu fiecare deplasare în satul soției, colecția de OZN‑uri mi se îmbogățește, la această oră având în arhivă câteva zeci! Repet, toate surprinse în timp ce zboară cu viteză, imposibil de surprins cu ochiul liber”, se mai arată în volumul ”Paranormal Cluj/ Transilvania”.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax