Connect with us

Uncategorized

Turkish Airlines anunță că se reiau zborurile dinspre Cluj-Napoca spre Istambul

Publicat


Turkish Airlines va relua în 16 august zborurile comerciale regulate dintre Cluj-Napoca și hubul său din Istanbul, informează boardingpass.ro.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj va relua zborurile spre Turcia. Potrivit datelor comunicate, compania Turkish Airlines va zbura între Cluj-Napoca şi Istanbul din 16 august cu o frecvență de doar două zboruri pe săptămână, în zilele de joi și duminică.

Înainte de pandemie, Turkish Airlines opera zboruri zilnice pe ruta Cluj-Napoca – Istanbul.

Orarul zborurilor:

TK1347: Istanbul (IST) 18:50 – 20:30 Cluj-Napoca (CLJ) / joi;
TK1348: Cluj-Napoca (CLJ) 21:20 – 23:10 Istanbul (IST) / joi;

TK1047: Istanbul (IST) 07:15 – 08:50 Cluj-Napoca (CLJ) / duminică;
TK1048: Cluj-Napoca (CLJ) 09:40 – 11:30 Istanbul (IST) / duminică.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EDUCATIE

Terapia – o companie SUN PHARMA continuă să susțină învățământul dual la Cluj – Napoca cu 56 de elevi pentru anul școlar 2020-2021

Publicat

Terapia – o companie SUN PHARMA, cel mai mare producător de medicamente generice și produse OTC din România, sprijină dezvoltarea pentru formarea profesională a celei de-a doua clase de învățământ dual Ana Aslan din Cluj, din cadrul proiectului “Academia 2 în 1- Școală și Carieră”.

În acest an școlar, Terapia are în practică două clase din învățământul dual în domeniul de pregătire profesională „Chimie Industrială”, în total 56 de tineri care vor fi pregătiți pentru profesia de operator în industria de medicamente, urmând ca pe viitor compania să le asigure acestora un loc de muncă.

Prin punerea la dispoziție a resurselor informaționale și a echipamentelor necesare, elevii vor avea sansa de a opera echipamente de zeci de milioane de euro până la sfârșitul ciclului de învățământ, făcând permanent pregătire practică în cadrul laboratoarelor de specialitate și a secțiilor de producție, astfel putând fi încadrați în muncă încă din perioada de învățământ, în condițiile legii.

Pentru toată perioada de pregătire teoretică și practică, fiecare elev primește din partea companiei o bursă de 400 de lei, care se adaugă la cea 200 de lei acordată de către stat.

Totodată, Terapia – o companie SUN PHARMA a donat 50.000 RON Colegiului Tehnic “Ana Aslan”, bani care vor fi utilizați pentru achiziția de echipamente IT pentru elevii celor două clase, sprijinind astfel continuarea activităților de învățământ online, în cazul în care va fi necesar datorită contextului pandemic COVID-19. De asemenea, pentru momentul redeschiderii colegiului, după finalizarea lucrărilor de renovare, compania farmaceutică a pregătit încă 100.000 RON pentru dotarea unui laborator tehnologic menit să ajute elevii în calificarea profesională de operator în industria de medicamente.

“Sprijinirea celor 56 de tineri nu numai că ne ajută să pregătim o nouă generație de angajați pentru o industrie înalt tehnologizată, dar totodată ne îndeplinește astfel și datoria de a ține în țară tinerii care acum sunt pe băncile școlii, oferindu-le o carieră și o viață mai bună în România”, a menționat Dr. Dragoş Damian, CEO Terapia.

La începutul anului 2019, din dorința de a susține formarea competențelor necesare pentru dezvoltarea personală și profesională a tinerilor, Terapia – o companie SUN PHARMA a încheiat un parteneriat cu reprezentanții Colegiului Tehnic “Ana Aslan” vizând dezvoltarea învățământului profesional dual din Cluj.

 

Terapia – o companie SUN PHARMA, este cel mai mare producător de medicamente din România[1]. Din luna martie 2015, a devenit parte a SUN PHARMA, o organizație bazată pe cercetare şi dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice si OTC ce sunt distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajați la nivel global.

[1] Conform Cegedim, IQVIA, unități, 2019; conform Keysfin, valoare 2019

TERAPIA

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeia care și-a omorât băiețelul de 9 ani a fost condamnată la peste 23 de ani de închisoare. Copilul a fost bătut cu o coadă de mătură

Publicat

Sonia Alb, femeia care și-a ucis în vară băiețelul în vârstă de 9 ani, a fost condamnată la 23 de ani și trei luni de închisoare de Tribunalul Cluj. Crima s-a produs în iulie 2019 când femeia și-a lovit băiatul cu o coadă de mătură.

Reamintim faptul că tatăl vitreg a chemat autoritățile, chiar dacă femeia i-a spus să nu o facă, plecând de acasă. Sentința nu este definitivă.

Motivarea pe scurt a sentinței

Sonia Alb a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru omor calificat și la 3 ani și două luni de închisoare pentru relele tratamente aplicate minorului. În total, pedeapsa pe care femeia o are de executat este de 23 de ani și trei ani de închisoare. Mai mult, timp de 5 ani, femeii i se interzic drepturile părintești, de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Cine este Sonia Maria Alb

Sonia Maria Alb este femeia care și-a ucis copilul în bătaie în iulie 2019. Aceasta l-a bătut pe fiul ei, Luca, cu o coadă de mătură, până aceasta s-a rupt. Băiețelul, în vârstă de doar 9 ani, a fost găsit fără suflare în casă, după ce mama acestuia l-a lăsat să zacă în apartament. Fratele mai mare a fost obligat de Sonia Alb să îl calce în picioare pe băiețel. Femeia, după ce l-a bătut fără milă pe Luca, i-a luat pe ceilalți doi copii pe care îi are și a plecat de acasă.

Văzând că băiețelul devine tot mai rece, tatăl vitreg a apelat autoritățile. Deși primul apel a fost anulat din cauza faptului că Sonia Alb i-a spus să închidă telefonul, până la urmă, autoritățile au intervenit.

Citește mai departe

EVENIMENT

Primul caz de infectare cu coronavirus la un copil de 8 ani în România. Starea lui este bună

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Brăila, că starea copilului de 8 ani diagnosticat cu maladia Kawasaki, care a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, este stabilă, el nefiind intubat sau ventilat mecanic.

“Ştiam de acest pacient de ieri, are părinţii infectaţi cu COVID-19. El are o patologie tip pediatrică, cu suprainfectare, în contextul în care prezintă şi un test pozitiv. În momentul de faţă, este în stare bună, este neintubat, rămâne să monitorizăm starea sa de sănătate în continuare”, a declarat Tătaru.

Întrebat dacă mai există alte cazuri de copii care s-ar afla într-o situaţie asemănătoare, ministrul Tătaru a precizat că nu sunt raportate alte astfel de cazuri.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, în acest moment, pentru copiii diagnosticaţi cu COVID-19 care ar avea nevoie de terapie intensivă, în spitalele din Bucureşti există 30 de paturi la ATI, între care patru sunt pentru nou-născuţi, iar la nivel naţional sunt 67 astfel de paturi şi încă 17 paturi în evaluare în fiecare spital judeţean. În total, la nivel naţional, există 1.050 de paturi la Terapie Intensivă complet dotate pentru patologia COVID-19.

Miercuri s-a înregistrat în România primul caz de infectare cu noul coronavirus la un copil de 8 ani, din Buzău, diagnosticat cu maladia Kawasaki. În primă fază, părinţii băiatului au fost confirmaţi cu COVID-19 la Buzău. Copilul prezenta şi el simptome de febră, somnolenţă şi dureri de cap, dar testul COVID-19 făcut la Buzău a ieşit negativ. Medicii din Buzău au crezut că micuţul are meningoencefalită, motiv pentru care l-au transferat la Spitalul Clinic de Copii “Dr.Victor Gomoiu” Bucureşti, unde a fost din nou testat PCR pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv. În prezent, copilul se afla internat la Terapie Intensivă, în stare stabilă, nefiind intubat sau ventilat mecanic. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Președintele Klaus Iohannis: „În acest moment, nu este cazul să discutăm despre amânarea alegerilor”

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că alegerile locale nu vor fi amânate, într-o conferință de presă ce a avut loc la Palatul Cotroceni, în cursul zilei de miercuri. Astfel, românii vor merge la vot pe 27 septembrie, având oportunitatea de a alege primarii, consilierii locali/județeni și președintele Consiliului Județean.

„În acest moment, nu este cazul să discutăm despre amânarea alegerilor. Lucrurile sunt organizate, vor fi bine organizate și, altfel decât în iunie, acum știm mai bine cum să abordăm această epidemie, dar rămâne vitală abordarea fiecăruia în parte.

Portul măștii, distanțarea fizică și igiena mâinilor rămân singurele piedici între virus și noi, fiecare trebuie să fie conștient de acest lucru. Dacă facem toți ce trebuie, atunci vom îngrădi răspândirea virusului.

(N.r.:Locațiile) în care se va vota vor avea la dispoziție tot ce trebuie, de la măști de rezervă până la dezinfectanți, circuite separate și tot ce a mai fost pregătit.

Eu sunt de părere că putem să mergem să ne exprimăm votul, dacă respectăm toate normele”, a declarat șeful statului.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate