Connect with us

EVENIMENT

TREI competiţii INTERNAŢIONALE la Cluj. Suma MARE alocată de guvern

Publicat


Guvernul a alocat fonduri pentru organizarea a 3 competiții sportive internaționale la Cluj Napoca. Suma totală depăşeşte 10 milioane de lei.

Atletism, volei şi tenis de masă

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat joi, că la inițiativa sa, Guvernul României a alocat resurse bugetare suplimentare pentru trei competiții internaționale găzduite în acest an, în premieră, de țara noastră, la Cluj Napoca.

Competițiile care se vor bucura de sprijin guvernamental în valoare totală de 10.375 mii lei sunt Campionatul European pe Echipe – Liga I Atletism, Turneul Final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin 2021 și Turneul Final al Campionatului European de Tenis de Masă, Seniori Feminin și Masculin 2021

Suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului şi Sportului pentru aceste evenimente, cu suma totală de 10.375 mii lei, a fost făcută din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, încadrabilă la “Sume destinate finanţării programelor sportive realizate de structurile sportive de drept privat”.

Pentru organizarea Campionatului European pe Echipe Liga I Atletism seniori, desfășurat în perioada 19 – 20 iunie 2021, a fost alocată suma de 2.930 mii lei, pentru organizarea Turneului Final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin, din perioada 15 – 27 august 2021, s-au alocat 4.795 mii lei, iar pentru organizarea Turneului Final al Campionatului European de Tenis de Masă, Seniori Feminin și Masculin, din perioada 28 septembrie – 3 octombrie 2021, suma de 2.650 mii lei. Toate cele trei evenimente vor fi găzduite de municipiul Cluj-Napoca.

Bucuria ministrului

“Mă bucur foarte mult și le mulțumesc colegilor și partenerilor din Guvern pentru că au înțeles și susținut aceste demersuri. Este vorba despre trei evenimente importante, de anvergură internațională, a căror organizare ne-am asumat-o și pe care trebuie să o onorăm în cele mai bune condiții. Respectarea acestor obligații și reușita celor trei competiții sunt direct legate de prestigiul nostru ca țară, nu doar de prestigiul sportiv. Guvernul României a demonstrat o dată în plus faptul că este un partener de încredere la nivel internațional, precum și un jucător de echipă la nivel național, ca să folosesc un termen din lumea sportului”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

Campionatul de Atletism pe Echipe Liga 1 seniori reprezintă cel mai important eveniment sportiv de înaltă performanță organizat vreodată în țara noastră, în această ramură de sport. Vor participa 13 țări, cu un număr de aproape 900 de sportivi și oficiali și un număr total de peste 1500 de persoane implicate în competiție (atleți, oficiali, voluntari, arbitri, personal tehnic). Evenimentul va constitui și o ocazie de a ne pregăti pentru Campionatul European U20 din anul 2023, eveniment care se află în acest moment din ce în ce mai aproape de a fi atribuit României.

Organizarea unei grupe a Turneului Final al Campionatului European de Volei Seniori Feminin 2021 face ca România să revină, după o pauză de peste 55 de ani, în elita organizatorilor voleiului continental. La acest eveniment vor participa, în afară de România, alte 5 reprezentative naționale din elita voleiului mondial.

La Turneul Final al Campionatului European de Tenis de Masă, Seniori Feminin și Masculin 2021 vor participa peste 30 de țări din elita tenisului de masă, în afară de țara noastră.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

CANICULĂ și disconfort TERMIC la Cluj. Temperaturile pot ajunge până la 37 de GRADE Celsius. Se întorc ploile și VIJELIILE

Publicat

De

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de caniculă pentru ziua de miercuri, care vizează și Clujul. De asemenea, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Avertizarea este valabilă începând de miercuri, ora 12.00 și până la ora 22.00.

Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de miercuri, 23 iunie, în vestul și nord-vestul Transilvaniei, în Oltenia, Maramureș și sud-vestul și centrul Munteniei, local vremea va fi caniculară, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Maximele termice se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Mai mult, spun meteorologii, în cursul nopții, local, valorile termice nu vor coborî sub 20 de grade.

Cod Galben de instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis și un Cod galben de ploi și vijelii, avertizare valabilă miercuri, în același interval orar: 12.00 – 22.00.

Astfel, în zonele de munte, în Dobrogea, Moldova, local în Oltenia, Muntenia și Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25 – 40 de litri pe metru pătrat.

Sursa: ANM

Foto: pixabay.com

Citește mai departe

CULTURA

Noua Albă ca Zăpada de la Disney va fi o nuanță mai închisă. Ca să fie politically correct

Publicat

Disney a anunţat marţi că tânăra actriţă metisă Rachel Zegler o va interpreta pe Albă ca Zăpada în versiunea live-action a celebrului desen animat din 1937, un început de carieră extrem de promiţător pentru cea care va juca de asemenea primul său rol în film în remake-ul „West Side Story”, aşteptat în luna decembrie, informează AFP.

Cu o mamă columbiană şi un tată polonez, Rachel Zegler, în vârstă de 20 de ani, a fost selectată la 17 ani pentru a juca rolul Mariei în „West Side Story”, de Steven Spielberg, pentru care echipa de producţie a audiat peste 30.000 de candidaţi.

Echipa a fost deosebit de impresionată de vocea tinerei, care s-a remarcat deja în numeroase producţii locale de musicaluri din New Jersey, oraşul unde s-a născut.

„Abilităţile vocale extraordinare ale lui Rachel sunt doar un aspect al talentului ei”, a comentat Marc Webb, regizorul acestei noi versiuni a „Albei ca Zăpada” („Snow White and the Seven Dwarfs”), citat într-un mesaj trimis AFP de un purtător de cuvânt al Disney.

„Producţia filmului va începe în 2022”

„Puterea, inteligenţa şi optimismul său vor deveni o parte integrantă a acestei redescoperiri a bucuriei clasicului basm Disney”, a explicat cineastul, cunoscut pentru „The Amazing Spider-Man” (2012) şi „The Amazing Spider-Man: A Hero’s Fate” (2014).

Producţia filmului va începe în 2022, a precizat Disney. „Snow White and the Seven Dwarfs” este o adaptare a unei poveşti a fraţilor Grimm, doi lingvişti germani care au publicat prima versiune în 1812.

Alegerea unei actriţe metise pentru a o interpreta pe cea care a fost, în 1937, prima eroină a unui film Disney, este un nou semn de deschidere din partea studioului, mult timp acuzat că a ales în special personaje principale albe în producţiile sale.

Cvasi-necunoscută publicului larg, Rachel Zegler va avea unul dintre cele mai mediatizate debuturi în carieră din istorie – pe lângă apariţiile din „Snow White” şi „West Side Story”, actriţa urmând să joace şi în „Shazam! Fury of the Gods”, continuarea de la „Shazam!”, aşteptată pentru 2023.

Sursa: Agerpres

Foto: Facebook Rachel Zegler

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu: Milioane au devenit MILIONARI în timpul pandemiei

Publicat

Peste cinci milioane de oameni au devenit milionari, în întreaga lume, în 2020, în ciuda pagubelor economice cauzate de pandemia Covid-19, scrie BBC.

În timp ce mulți săraci au devenit și mai săraci, numărul milionarilor a crescut, la nivel global, cu 5,2 milioane persoane, la 56,1 milioane, arată Global Wealth Report, întocmit de Credit Suisse.

În 2020, mai mult de 1% dintre adulții din întreaga lume au devenit milionari.

Creșterea piețelor bursiere și majorarea prețurilor locuințelor au contribuit la creșterea averilor.

Crearea bogăției părea a fi „complet detașată” de necazurile economice ale pandemiei, spun realizatorii studiului.

Anthony Shorrocks, economist și autor al Global Wealth Report, a declarat că pandemia a avut un „impact acut pe termen scurt pe piețele globale”, dar a adăugat că acest lucru a fost „în mare parte inversat până la sfârșitul lunii iunie 2020”.

„Bogăția globală nu numai că s-a menținut constant în ciuda frământărilor, ci, de fapt, a crescut rapid în a doua jumătate a anului”, a spus el.

Cu toate acestea, diferențele de avere s-au mărit în 2020, iar Shorrocks a spus că în cazul în care creșterea prețului activelor, cum ar fi locuințele, ar fi fost eliminată din analiză, „atunci bogăția globală a gospodăriilor ar fi putut scădea”.

Bogăția globală totală a crescut cu 7,4%, se arată în raport.

De la începutul secolului al XXI-lea, numărul persoanelor cu avere cuprinsă între 10.000 și 100.000 de dolari s-a triplat, de la 507 milioane în 2000 la 1,7 miliarde la mijlocul anului 2020.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO/ Cruci de piatră din secolul al 18-lea, folosite ca scări la o budă de lemn din curte. În Mărgău. E JENANT

Publicat

De

Un clujean a reclamat faptul că mai multe cruci de piatră din secolul al 18-lea sunt folosite pe post de scări de acces la o budă de lemn dintr-o curte din comuna clujeană Mărgău.
”De Rusalii, despre cum omul sfințește locul, sau invers. Din păcate.
Biserica din Mărgău, județul Cluj. Monument istoric, singura fortificata de piatra, secolul 16. Istorie si cultură pură.
Niște cruci din secolul 18, datate, cu simbolul florii vieții cioplit în piatră, crucile unor oameni. Cu siguranță strămoșii cuiva. Ai tăi poate.
O toaletă din lemn. O budă.
Si multă administrație și entități nepăsătoare.
Era sa uit… si un autocar de turiști de la București… uimiți de ideea de a-ti face nevoile de pe crucile strămoșilor.
Vorba aia…. descoperă Mărgău. Unde Mărgău e orice sfidare la adresa a ceea ce a mai rămas bun în țara asta”, a scris Raul Ghiran.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate