Connect with us

EVENIMENT

Tişe despre UNTOLD: Probabil vor fi alte reguli şi alte condiţii. „Eu am petrecut discret până dimineața”

Publicat


untold2

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj spune că ediția din acest an a festivalului UNTOLD a fost cea mai de succes, după părerea lui. El a pretrecut până dimineața în fiecare zi de festival, dar discret, alături de prieteni și familie.

„Untold 2022 s-a terminat. Probabil anul viitor se va desfășura după alte reguli și în alte condiții. Vom vedea! Am petrecut patru nopți fantastice pe Cluj Arena, împreună cu familia și câțiva prieteni, discret, și cu bună dispoziție.

Felicitări organizatorilor! Clujenii și cei care au venit la festival din diferite colțuri ale țării și ale lumii, au creat o atmosferă extraodinară! Să ne revedem sănătoși!”, a scris președintele CJ Cluj pe pagina sa de Facebook.

Cea mai reușită ediție UNTOLD

Alin Tișe spune, referitor la faptul că anul viitor vor fi „alte reguli și alte condiții”, că s-a referit strict la timpurile pe care le trăim în aceste vremuri, aproape în fiecare an fiind diferit. El a mai declarat și că a fost una dintre cele mai reușite ediții UNTOLD.

„Am stat aproape până dimineața în fiecare zi, dar discret, cu prietenii și familia. Mie mi se pare că a fost una dintre cele mai reușite ediții. Am fost la aproape toate, inclusiv anul trecut, dar de departe ziua de sâmbătă mi se pare că a fost ziua cu cea mai multă lume din toate edițiile”, a declarat pentru Cluj24.ro Alin Tișe.

El spune că este mulțumit că nu au fost incidente extraordinare și că acest lucru se datorează faptului că autoritățile au învățat de-a lungul timpului și au experiență.

Citește și: VIDEO FOTO. Ministrul de Interne, Lucian Bode, și Emil Boc au dansat în mijlocul petrecăreților la UNTOLD

De asemenea, Alin Tișe a vorbit și pentru măsurile luate privind sonorizarea, care au redus poluarea fonică în unele zone ale orașului.

„S-au luat măsuri de poziționare și s-au pus pereți în interior, în anumite zone ale tribunelor, care să ducă la reducerea poluării fonice în exterior. S-au făcut îmbunătățiri, dar se poate și mai mult”, a mai spus președintele CJ Cluj.

Gazonul de pe Cluj Arena, reparat de urgență

Alin Tișe a mai precizat că una dintre preocupările sale este eliberarea cât mai rapidă a stadionului Cluj Arena și pregătirea pentru meciul echipei feminine de fotbal Olimpia Cluj, care joacă în 18 august acasă, în Champions League.

„Stadionul trebuie să arate foarte bine pentru că revine și Universitatea acasă. Trebuie reparat gazonul și tot tot ce este deteriorat, dacă este ceva deteriorat”, a mai spus Alin Tișe.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc: Cine COMPARĂ vremurile de acum cu vremurile lui Ceauşescu, greşeşte. Eliminarea RISIPEI e de bun simț

Publicat

emil boc facebook

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, afirmă că eliminarea risipei reprezintă „o chestiune de bun simţ”.

Potrivit acestuia, comparaţiile cu regimul Ceauşescu „nu sunt binevenite”.

„Se fac foarte multe comparaţii cu regimul lui Ceauşescu. Din nou ne va fi frig, din nou vom fi cu probleme. (…) Cine compară vremurile de acum cu vremurile lui Ceauşescu greşeşte profund, nu le-a trăit. Nu va fi cazul să avem asemenea problemă. Că eliminăm risipa este altceva. Şi noi, autorităţile locale, a elimina risipa este un lucru bun pentru că facem economie din toate punctele de vedere şi banii aceia îi putem duce la o creşă, o şcoală, o grădiniţă sau în altă parte. Comparaţiile duse în această extremă cred că nu sunt binevenite. Eliminarea risipei este o chestiune de bun simţ”, a spus Boc.

În opinia sa, nu trebuie „pierdut din parteneriat” cetăţeanul şi mediul de business, fără de care nu se poate implementa niciun fel de politică.

Consumul energetic al clădirilor este un factor de poluare mai mare decât cel care este vizat de către transport, a susţinut Emil Boc la Smart Transformation Forum, eveniment organizat de către The Diplomat-Bucharest.

„Pregătim o aplicaţie unde să conectăm şi blocurile de locuit, să vadă cât consumă, iar cel care consumă cel mai puţin să poată avea un stimulent, să aibă un beneficiu la programul Casa verde sau la depunerea pentru panouri solare. Să vadă că economia lor este recunoscută şi concretizată într-un stimulent”, a mai spus edilul.

Boc este de părere că decizia Europei de „a se decupla de dependenţa” de gazul rusesc este o decizie „strategică corectă” la care şi România este parte.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Bătrânul de 81 de ani, cu arsuri din EXPLOZIA din Mărăști, transportat la Timișoara. Starea rămâne GRAVĂ

Publicat

De

explo 3

Bărbatul în vârstă de 81 ani, victimă a exploziei din cartierul Mărăști, aflat în stare critică pe Secția de Terapie Intensivă a SCJU Cluj a fost transferat, joi, la Secția de Mari Arși a Spitalului Județean de Urgență Timișoara.

Doru Danciu, responsabil comunicare SCJU Cluj, a declarat pentru Cluj24 că, anterior transferului, bărbatul a suferit o intervenție ușoară de chirurgie plastică și reparatorie.

Citește și VIDEO. ISU Cluj despre EXPLOZIA din Mărăști: Patru adulți și un copil de un an, duși la SPITAL. O comisie va stabili cauza

”Soția pacientului se află în stare stabilă în grija Compartimentului de Chirurgie Plastică, unde continuă tratamentul de specialitate”, a mai spus Danciu.

Bătrânul, care a suferit arsuri faciale și ale căilor respiratorii, este în, continuare, în stare foarte gravă, susțin medicii timișoreni.

În acest caz, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

AVERTISMENT. Deputat Viorel Băltărețu (USR): 24 de poduri din județul Cluj, într-o stare avansată de DEGRADARE

Publicat

baltaretul
Deputatul USR de Cluj Viorel Băltărețu avertizează că la nivelul județului sunt 24 de poduri într-o stare avansată de degradare și a cerut atenție sporită celor care le traversează.
”În așteptarea tragediei. “Într-o stare avansată de degradare”, așa descrie Administrația Națională a Drumurilor podurile de clasă tehnică IV. În județul Cluj, în administrarea Consiliului Județean, avem 24 asemenea poduri!

baltare

DJ103G 1 (în apropierea localității Cheia)
DJ103H 2 (în apropierea localităților Bologa, Săcuieu)
DJ107N 2 (în apropierea localităților Gura Risti, Someșul Rece)
DJ107S 1 (în apropierea localității Căprița)
DJ107T 1 (în apropierea localității Măguri Răcătău)
DJ108B 2 (în apropierea localității Bobâlna)
DJ109A 1 (în apropierea localității Ciubăncuța)
DJ109D 1 (în apropierea localității Sic)
DJ150 1 (în apropierea localității Câmpia Turzii)
DJ161D 6 (în apropierea localităților Jichișu de Jos, Nireș, Batin, Valea Ungurașului)
DJ161G 1 (în apropierea localității Chiriș)
DJ172F 2 (în apropierea localității Mica)
DJ182E 2 (în apropierea localității Chiuiești)
DJ764B 1 (în apropierea localității Valea Drăganului)

Atenție când traversați

Aceste poduri aflate în administrarea Consiliului Județean trebuie să aștepte după cele 20 pe care CJ le promite reabilitate până la finalul lui 2022.
Dacă sunteți printre cei care le traversează, aveți mare grijă de voi și de ai voștri! Deocamdată nu figurați pe lista priorităților autorităților județene!”, a spus Băltărețu.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Emil Boc despre parcul de la Teatrul Național: „Ține cont de specificul locului. Așteptați să vedeți cum va arăta”

Publicat

De

teatru 5

Primarul Emil Boc cere clujenilor să aibă răbdare până la finalizarea lucrărilor la parcul de la Teatrul Național. Faptul că este folosit foarte mult granit și că astfel dispare ideea de parc este una dintre nemulțumirile exprimate de clujeni cu privire la acest proiect.

Criticile clujenilor cu privire la lucrările de modernizare a parcului din spatele clădirii Teatrului și Operei Naționale nu au contenic de când s-a văzut faptul că aproape totul este pietruit.

Primarul Emil Boc cere, însă, răbdare.

Citește și: VIDEO FOTO. Cum va arăta intrarea Teatrului Național Cluj-Napoca după modernizarea Parcului Ștefan cel Mare

„Așteptați să vedeți cum va arăta. Totul în Cluj-Napoca se face în urma proiectelor vizate de către specialiști și până acuma nu au dat greș”, a spus primarul Emil Boc la postul de radio Napoca Live.

Proiectul de la Teatrul Național ține cont de specificul locului

Primarul Clujului spune că acest proiect de modernizare a fost aprobat în Consiliul Loca, iar atunci nimeni nu a făcut niciun comentariu. Acesta a mai precizat că va avea loc de joacă și mai mulți copaci.

Citește și: Boc despre criticile privind parcurile cu betoane: Proiectele sunt făcute de specialiști. Dacă mergem pe mâna lor nu greșim

„Este un proiect care ține cont de specificul locului. Va fi o minipiațetă pentru Teatrul Național ca să se poată desfășura activități în spatele clădirii, un loc de întalnire.

Va fi un număr dublu de copaci, loc de joaca și toalete ecologice. De asemenea va fi și o stație de încărcare pentru mașini electrice”, a mai spus Emil Boc.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax