Connect with us

ACTUALITATE

„ThinkUp Academy”, prima academie din Europa creată de elevi pentru elevi la Cluj

Publicat


Elevii din Transylvania College (Cluj-Napoca) au pus bazele „ThinkUp Academy”, o organizație al cărei scop principal este acela de a cultiva și stimula interesul elevilor față de implicarea lor în propria educație și în comunitate, prin intermediul unor proiecte socio-economice. Academia oferă tinerilor antreprenori oportunitatea să creeze proiecte cu impact educațional, prin sprijinul primit de la mentorii din cadrul academiei.

„Lansarea oficială a „ThinkUp Academy” are loc săptămâna viitoare (6-12 iulie), în mediul online, și va include mai multe live-uri, pe paginile de Facebook și Instagram ale organizației, prin intermediul cărora elevii implicați vor vorbi despre ariile de expertiză și despre ce va presupune mentoratul și sprijinul oferit de academie.

Cum îi putem ajuta pe elevi

Echipa din spatele „ThinkUp Academy” e formată din 17 absolvenți și actuali elevi ai Transylvania College, dar și din experți din diferite domenii. Atunci când un elev are un proiect în minte pe care ar dori să îl pună în aplicare, însă nu ştie de unde să înceapă şi ar avea nevoie de sprijin, se poate înscrie gratuit în academie.

Pe lângă aceste sesiuni de mentorat, academia oferă și cursuri personalizate sub formă de ateliere și conferințe. Printre cele mai mari proiecte ale ThinkUp Academy se numără și „International Youth Summit of Transylvania”, o conferință internațională de dezbateri. Academia este dedicată elevilor din întreaga lume cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani.

Ce fel de proiecte pot fi sprijinite prin intermediul academiei

Sunt mulți elevi în toată lumea care vor să se implice în comunitățile lor, dar poate că nu știu cum să înceapă un proiect. De exemplu, elevi care vor să organizeze diferite cluburi pentru tineri (cum ar fi cluburi de implicare civică, de educație juridică, de lectură) sau să pună la cale diverse evenimente (colectare de deșeuri, ateliere de dezvoltare personală sau de divertisment). Membrii „ThinkUp Academy” își propun să îi ajute pe aceștia, dar și pe toți cei care au orice alte idei.

 FOTO: O parte din elevii din Transylvania College care fac parte din ThinkUp Academy

„Noi vrem să le oferim elevilor oportunități care să servească dezvoltării lor personale. La academie dorim să schimbăm mentalități și să construim o rețea de tineri antreprenori sociali, oferind mentorat unu la unu pentru fiecare elev și împărtășind din experiențele noastre. Ne propunem să evidențiem importanța implicării în comunitate și să desființăm miturile că doar unii oameni pot face o schimbare”, a explicat Erik Birinyi, directorul și fondatorul „ThinkUp Academy”, elev în clasa a XII-a (Year 13) la Transylvania College”, acomunicat Transylvania College.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Începe faimosul Târg de vechituri de la Fechetău. Mai multe trenuri de pe relația Cluj-Oradea vor opri la Negreni

Publicat

negreni 25

Renumitul Târg de Toamnă de la Negreni, din județul Cluj, va avea loc săptămâna aceasta, de joi, 10 octombrie, până duminică, 13 octombrie. Trenurile de călători Cluj-Oradea vor avea opriri în stația de la Negreni.

Târgul de la Negreni, atestat încă de la 1815, revine cu o nouă ediție anul acesta, între 10 și 13 octombrie. La finalul săptămânii, este un aflux mare de oameni, inclusiv din străinătate, în localitatea clujeană.

Trenurile vor avea opriri suplimentare la Negreni

Astfel, CFR Călători Cluj informează că de joi până duminică, următoarele trenuri vor avea programată o oprire suplimentară în centrul localităţii la km 578+300, astfel:

  • IRA 1539 + IRA 1841 Cluj Napoca pl. 4:45 – Negreni sos. 6:31 – Oradea sos. 8:34
  • IRA 1537 + IRA 1842 Oradea pl. 21:55 – Negreni sos. 23:57 – Cluj Napoca sos. 1:45
  • REA 3008 Oradea pl. 17:30 – Negreni sos. 19:33 – Cluj Napoca sos. 21:23
  • REA 3009 Cluj Napoca pl. 13:30 – Negreni sos. 15:19 – Oradea sos. 17:22
  • REA 3011 Cluj Napoca pl. 17:55 – Negreni sos. 19:45 – Oradea sos. 21:48

Informații suplimentare, online și la ghișeele CFR

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile utilizând:

  • pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Mers Tren Trafic Intern.
  • 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
  • numerele de telefon de la gările CFR, publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
  • aplicația TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
  • site-ul administratorului infastructurii feroviare www.cfr.ro, unde sunt funcționale și actualizate permanent camerele web din gările București Nord, Aeroport Henri Coandă, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași, Cluj Napoca și Constanța, care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
  • întrebând personalul nostru din staţii.

„Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. În punctele de oprire unde nu sunt case de bilete, călătorii au obligaţia de se prezenta imediat după urcarea în tren pentru a-şi cumpăra bilete de la personalul de tren, la un tarif similar celui de la casa de bilete”, mai arată CFR Călători.

Târg atestat în urmă cu 200 de ani

Localitatea Negreni a primit oficial aprobarea pentru organizarea târgurilor în anul 1815, arată reprezentanții Primăriei din localitate. Probabil, însă, spun aceștia, târguri au fost organizate și înainte de acel an.

Dar de atunci, în fiecare an, în al doilea weekend din luna octombrie, zeci de mii de oameni se adună în localitatea Negreni din județul Cluj, la cel mai mare târg de antichități și nu numai din Transilvania.

Citește mai departe

POLITICA

VIDEO. Diana Șoșoacă, sub acuzații grave: solicitare de bani pentru campanie, elogii legionariste și atacuri antisemite

Publicat

Diana Șoșoacă, recent descalificată din cursa prezidențială de către Curtea Constituțională a României, se confruntă cu acuzații și controverse majore.

Diana Șoșoacă a avut o criză de nervi după ce Curtea Constituțională a decis să îi invalideze candidatura. Într-un live postat de Luis Lazarus, europarlamentarul, aceasta i-a omagiat pe liderii legionarilor și a îndemnat la antisemitism.

Potrivit Dianei Șoșoacă, „aceeași putere jidănească” care a acționat și acum i-a eliminat pe legionari.

„Nu pot să spun decât trăiască legiunea și căpitanul care au fost omorâți de aceeași putere jidănească care a acționat și acum. Rușine tuturor”, a spus Diana Șoșoacă, într-un live susținut pe contul de socializare al lui Luis Lazarus.

Elogiu adus mișcării legionare

În paralel, Șoșoacă a stârnit un nou val de indignare după o serie de declarații controversate.

Într-un video postat pe rețelele de socializare, Diana Șoșoacă afirmă despre Mareșalul Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu că au fost eroi, iar mișcarea legionară a fost o eroină.

„Și vreau să vă mai spun ceva: istoria a fost falsificată! Mareșalul Antonescu a fost un erou. Corneliu Zelea Codreanu un erou. Mișcarea legionară eroină. Și îmi asum”, a spus Diana Șoșoacă.

Cui i-a cerut bani Diana Șoșoacă pentru a-i sponsoriza campania?

Mai mult, președintele Partidului Patrioților, Iulian Surugiu, a declarat într-un video că persoane apropiate Dianei Șoșoacă i-ar fi cerut bani pentru a-i sponsoriza campania electorală.

„Nici ea nu s-a ținut de cuvânt și, mai mult decât atât, cineva din oamenii ei apropiați mi-a cerut bani pentru campania ei electorală, să îi cumpăr eu nu știu ce Dumnezeu. Nu vreau să vorbesc mai mult”, a spus Iulian Surugiu.

Acuzațiile președintelui Partidului Patrioților vine la scurt timp după ce în spațiul public liderii SOS au fost acuzați că vând locuri pe liste pe bani grei.

Toate aceste acuzații și ieșiri publice vin la scurt timp după decizia Curții Constituționale de a-i invalida candidatura la alegerile prezidențiale, decizie provocată de o contestație depusă de Amalia Bellantoni, fosta președintă a filialei SOS Călărași.

Citește mai departe

EVENIMENT

Rareș Bogdan critică invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă: Numai poporul are dreptul să decidă

Publicat

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a criticat în termeni duri decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, susținând că doar poporul, prin vot, poate hotărî cine poate ocupa funcții publice.

Într-o postare pe rețelele sociale, Rareș Bogdan a condamnat intervenția instituțiilor judiciare și a judecătorilor în procesul electoral, acuzând o influență politică din partea PSD.

„Nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu”

„Într-o lume liberă de unde decența nu a dispărut cu totul, numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte sau orice alt ales (deputat, senator, primar, etc.) prin alegeri libere, sufragiu universal. Nu justiția, nu judecătorii, din orice instanță ar fi, nu CCR-ul dominat de magistrați «garantați de PSD», nu consultanți din umbră, nu calcule mizerabile ale acelorași și acelorași personaje care au pendulat în jurul lui Năstase, Ponta sau Dragnea. Am optat ca țară și popor pentru democrație, iar acest regim politic se bazează pe voința poporului, pe votul universal, pe suveranitate.

Cu toate imperfecțiunile ei democrația este cea mai puternică dintre lumi, deoarece decizia aparține poporului, proprietarul suveranității naționale. Nu judecătorilor și nu instanțelor. Poporul își exercită suveranitatea prin cei pe care îi alege, dar atenție mare! Niciun grup și nicio persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. O spune Constituția, Constituția României”, a declarat europarlamentarul liberal.

„Suntem la 180 de grade în privința opțiunilor, a atitudinilor, a aspirațiilor”

Rareș Bogdan a ridicat suspiciuni cu privire la influența PSD în această decizie. În ciuda divergențelor sale față de Șoșoacă, Bogdan a evidențiat importanța corectitudinii și a libertății de a alege și de a fi ales, valori fundamentale ale democrației.

„Blocarea candidaturii Dianei Șoșoacă este un caz de exercitare a suveranității de către un grup. Pot demonstra asta? Nu am instrumente. Am însă câteva informații și suspiciuni rezonabile din culisele miuței politice pe care PSD, același PSD, o joacă mereu, și mereu, și mereu cu alegătorii, fără să-și demaște voința de putere absolută.

Și chiar dacă nu împărtășesc ideile Dianei Șoșoacă, chiar dacă suntem la 180 de grade în privința opțiunilor, a atitudinilor, a aspirațiilor, geopolitice sau de alianțe ale României, iubesc mai mult corectitudinea și libertatea de a alege și a fi ales decât calculele politice. Sunt liber să gândesc, să votez, să pun cap la cap informații, să protestez atunci când detectez perturbații în regulile scrise și nescrise ale democrației. Suntem datori să spunem adevărul, pentru a pretinde, la rândul nostru, să fim judecați de către oameni cu aceeași măsură, a adevărului și analizei corecte”, a mai arătat Rareș Bogdan.

Gest de solidaritate

Prim-vicepreședintele PNL a încheiat postarea cu un citat celebru al pastorului antifascist Martin Niemoller, subliniind necesitatea de a apăra libertățile democratice chiar și atunci când sunt afectate persoane cu care nu suntem de acord: „Ceea ce mă trimite la spusele pastorului luteran antifascist Martin Niemoller, arestat de Gestapo și închis în lagărele de concentrare Sachsenhausen și Dachau: «Când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe socialiști, am tăcut. Nu eram socialist. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea»”.

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Elevii clujeni, pe podium la Balcaniada de lupte din Macedonia. Antrenor: Un sport extraordinar, care se practică gratuit

Publicat

De

Șase elevi din Cluj au obținut rezultate remarcabile, reușind să urce pe podium la mai multe categorii de vârstă și de greutate, la Balcaniada desfășurată săptămâna aceasta la Skopje, în Macedonia.

Cele mai mare număr de medalii a fost obținut de Cluj la grupa de vârstă Under 15, unde au ocupat locul II pe națiuni. Bulgaria s-a situat pe primul loc și Macedonia pe locul III.

Clujenii, locul II pe națiuni la categora de vârstă U15

Sportivii clujeni au dominat podiumul

Rezultatele sportivilor clujeni la Campionatul Balcanic de Lupte au fost următoarele:

U 15

  • Alhafez Hamza – categoria 75 kg locul I
  • Drăghici Alexandru – 68 kg – I
  • Pușcaș Ștefan – 52 kg – locul II
  • Vințan Marcu – 85 kg – locul III

U 17 – Salanță Luca – locul V

U 20 – Alhafez Adam – locul III

Frații Alhafez, exemple de excelență în sport și în educație

Printre cei mai performanți dintre sportivi se numără și frații Adam și Hamza Alhafez, care continuă să impresioneze atât pe plan sportiv, cât și academic. Ambii sunt elevi ai Colegiului Național „George Barițiu” Cluj-Napoca.

În competiția destinată categoriei U15, Hamza Alhamfaz a cucerit locul I la categoria 75 kg. Performanța a fost dublată de fratele său mai mare, Adam Alhamfaz, care a urcat pe podium la U20, ocupând locul III.

Hamza Alhafez, locul I la categoria de vârstă U15, 75 kg

Adam nu este doar un sportiv foarte bun, ci și un elev de excepție, premiant cu nota 10 pe linie. El a declarat, pentru Cluj24, că se pregătește de șase ani în acest sport și a mărturisit că începuturile nu au fost ușoare.

„Fac lupte de aproximativ șase ani și începuturile au fost dificile, fiindcă nu eram atât de dezvoltat pentru sport. La început nu rezistam nici la încălzire. Disciplina și perseverența m-au ajutat cel mai mult, dorința și răbdarea. Muncești și la unele concursuri nu se văd rezultatele, dar dacă continui, până la urmă reușești, dar e nevoie de răbdare”, a mărturisit Adam.

Adam Alhafez, locul III la categoria de vârstă U20

Performanțe remarcabile în lupte și planuri de viitor în medicină

Elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „George Barițiu” Cluj-Napoca, Adam se pregătește nu doar pentru competițiile sportive, cât și pentru un admiterea la Facultatea de Medicină, pasiunea sa academică fiind biologia.

„Voi încerca și în continuare să duc în paralel performanța în plan academic și în plan sport, dar mă înclin mai mult spre Medicină. Aș dori să merg la Facultatea de Medicină, sunt foarte pasionat de biologie. Voi continua și cu luptele, e o pasiune de a mea și voi încerca să le împac pe ambele, cum am făcut până acum.

Disciplina mă ajută și să îmi împart timpul și energia între școală și antrenamente. Mi-am format disciplina de-a lungul anilor și sunt constant, conștiincios și îmi doresc rezultate, îmi place ce fac și sunt pasionat”, a explicat Adam.

Antrenorul Cristian Crăciun: „Caracterul se definește în momentele de criză”

Antrenorul secției de lupte de la CSM Cluj, Cristian Crăciun, s-a declarat mândru de reușitele celor șase elevi ai săi, care au reușit să se remarce între cei peste 500 de sportivi prezenți la competiție, un număr, spune el, echivalent cu cel al sportivilor de la un campionat european.

Pușcaș Ștefan, locul II la categoria de vârstă U15, 52 kg

„A fost greu, a fost dificil. Puțin, și arbitrajul ne-a mai faultat pe unde au putut, dar copiii s-au mobilizat și au dat dovadă de caracter. În lupte, caracterul se definește în momentele de criză, de grea încercare, unde trebuie să găsești soluții într-o secundă și să aplici orice ca să poți învinge, bineînțeles, în limitele regulamentului”, a declarat antrenorul.

Performanța cere sacrificii

Cristian Crăciun a mărturisit că a investit nu doar timp, ci și resurse personale pentru a asigura continuitatea pregătirii fizice chiar și în cele mai grele perioade. În perioada pandemiei, organiza antrenamentele fie la el acasă, fie în aer liber, fiind de părere că doar continuitatea poate duce la performanță.

Vințan Marcu, locul III la categoria de vârstă U15, 85 kg

„În perioada de pandemie i-am mutat acasă la mine pe cei mai buni dintre sportivi,  nu am putut chiar pe toți. Timp de patru, șase luni am făcut antrenamentele la mine acasă sau prin pădure, am dus haltere acolo, greutăți, am asigurat tot ce trebuie pentru ca pregătirea fizică să fie continuată. Nu puteam întrerupe.

Performanța nu poate fi întreruptă nici de pandemie. Dacă vrem performanță, continuitatea e o condiție obligatorie. Federația a avut idei foarte bune, am continuat, cât de cât, competițiile interne. Ne-am verificat și testat, și doar așa am putut participa la competiții. Cât s-a putut, inițiativă a fost, Federația a avut inițiativă”, a arătat acesta.

Un sport pentru trup și minte deopotrivă

Cristian Crăciun a subliniat că practicarea acestui sport contribuie nu doar la dezvoltarea fizică armonioasă a celor mici, ci și la dobândirea unor trăsături de caracter valoroase, cum ar fi disciplina și dăruirea. El a arătat că, datorită susțineri financiare oferite de Agenția Națională de Sport, luptele pot fi practicate gratuit de copii.

Drăghici Alexandru, locul I la categoria de vârstă U15, 68 kg

„Este un sport extraordinar. Dacă vorbim de partea financiară, acest sport este sprijinit de Agenția Națională de Sport, este un sport care se practică gratis, la fel și participarea la competiții. Știu că este o problemă la nivelul societății, totul costă, totul este scump. Aici, nu se pretinde nimic, ba mai mult, se oferă șansa pentru o dezvoltare armonioasă, o motricitate extraordinară, echilibru, calități pe care le dezvoltăm la o grupă de vârstă mică, 6-7 ani și sunt extrem de benefice.

Încercările prin care trec copiii zilnic în sala de lupte, normal că le dezvoltă și caracterul: tenacitate, dăruire. Rezultatul muncii tale îl vezi zilnic, dar nici poți să spui că într-o zi faci un antrenament mai ușor. În momentul în care intri în sala de lupte mai lejer, ești trântit de către colegul tău, așadar zilnic ți se cere spre maximul a ce poți să dai. Acest nivel de dăruire se simte mai ales la un nivel de vârstă mai spre majorat, la care se vede diferența dintre ei și un copil care nu face sport. Se vede amprenta unui sport ce face parte din atletica grea”, a conchis antrenorul.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax