Connect with us

ACTUALITATE

Taxele judiciare de timbru în cazuri de partaj și divorț SCAD. Care sunt CONDIȚIILE aprobate de guvern

Publicat


Indicii ROBOR aproape de 6%

Taxele judiciare de timbru în cazuri de partaj și divorț vor scădea. Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre în acest sens.

Actul normativ modifică și completează OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru şi OUG nr. 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă, scrie Alba24.ro.

Prin acest proiect de lege, va fi redus nivelul taxelor judiciare de timbru în unele situații.

Taxele judiciare de timbru în cazuri de partaj și divorț SCAD. Care sunt CONDIȚIILE aprobate de guvern

Se va reduce la jumătate nivelul taxelor judiciare de timbru în cazul partajului propriu-zis, indiferent de modalitatea de realizare a partajului, la valoarea masei partajabile, și în cazul bunurilor supuse partajului, al creanțelor pe care coproprietarii le au unii faţă de alţii, născute din starea de proprietate comună.

Acţiunile şi cererile introduse la instanţele judecătoreşti se taxează în funcție de valoarea bunurilor, prin aplicarea unui procent cuprins între 1% și 8%.

În prezent, acţiunile şi cererile evaluabile în bani, introduse la instanţele judecătoreşti, se taxează astfel:

– până la valoarea de 500 lei – 8%, dar nu mai puţin de 20 lei
– între 501 lei şi 5.000 lei – 40 lei + 7% pentru ce depăşeşte 500 lei
– între 5.001 lei şi 25.000 lei – 355 lei + 5% pentru ce depăşeşte 5.000 lei
– între 25.001 lei şi 50.000 lei – 1.355 lei + 3% pentru ce depăşeşte 25.000 lei
– între 50.001 lei şi 250.000 lei – 2.105 lei +2% pentru ce depăşeşte 50.000 lei
– peste 250.000 lei – 6.105 lei + 1% pentru ce depăşeşte 250.000 lei.

Cazurile de partaj. Reducerile taxei judiciare

OUG nr. 80/201 se modifică astfel. Art. 5 – în materia partajului judiciar, se taxează cu jumătate din taxa stabilită potrivit art. 3 alin. (1), cererile care privesc:

– stabilirea bunurilor supuse împărțelii, la valoarea acestora
– creanțe pe care coproprietarii le au unii față de alții, născute din starea de proprietate comună, la valoarea creanțelor a căror recunoaștere se solicită
– raportul donațiilor, la valoarea bunurilor al căror raport se solicită
– reducțiunea liberalităților excesive, la valoarea părții de rezervă supusă reîntregirii prin reducțiunea liberalităților
partajul propriu-zis, indiferent de modalitatea de realizare a acestuia, la valoarea masei partajabile.

Dacă cererile în materia partajului judiciar prevăzute mai sus se formulează în cadrul aceleiași acțiuni, aceasta se taxează cu o singură taxă, calculată la valoarea cea mai mare.

Cererile privind stabilirea calității de coproprietar şi stabilirea cotei-părți ce se cuvine fiecărui coproprietar, precum și cererile privind stabilirea calității de moștenitor și a cotei-părți ce se cuvine fiecărui moștenitor se taxează cu 50 lei pentru fiecare coproprietar sau, după caz, moștenitor

Taxele judiciare de timbru pentru divorț

De asemenea, se reduc la jumătate taxele judiciare pentru unele situații de divorț, a anunțat Guvernul, într-un comunicat.

Este vorba despre cazurile în care cererea vine din partea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.

O reducere similară se va aplica și pentru alte cereri care nu sunt accesorii unei cereri de divorț și au ca obiect stabilirea locuinței copilului, exercitarea autorității părintești, cheltuieli de creștere si educare a copilului etc.

OUG nr. 80/201 se modifică la art. 15 – Taxele judiciare de timbru pentru unele acțiuni şi cereri referitoare la raporturile de familie sunt următoarele:

– pentru cererea de divorț întemeiată pe prevederile art. 373 lit. a), b) sau c) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Codul civil – 200 lei
– pentru cererea de divorț întemeiată pe prevederile art. 373 lit. d) din Codul civil – 50 lei
– cererea privind acordarea despăgubirilor sau pentru stabilirea prestației compensatorii – 50 lei
– pentru cererile care nu sunt accesorii unei cereri de divorț şi care au ca obiect stabilirea locuinței copilului, exercitarea autorității părintești, stabilirea contribuției părinților la cheltuielile de creștere şi educare a copiilor, dreptul părintelui sau al altor persoane decât părinții de a avea legături personale cu copilul, locuința familiei – 20 lei fiecare cerere
orice altă cerere neevaluabilă în bani – 20 lei, dacă nu sunt scutite, potrivit legii, de taxă de timbru.

Proiectul de lege aprobat de Guvern va fi transmis spre dezbatere și adoptare Parlamentului.

Scad taxele judiciare de timbru în cazuri de partaj și divorț. Care este motivul

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se arată că reglementarea taxei de timbru în materia partajului a fost criticată, în special de justițiabili. Potrivit acestora, prin instituirea unui cuantum atât de mare al taxei judiciare de timbru pentru cererile de partaj se încalcă accesul liber la justiție.

”(…) au existat opinii separate prin care s-a arătat că nivelul taxelor judiciare de timbru este unul excesiv, fiind mai mare chiar şi faţă de nivelul taxelor calculate la valoarea obiectului pretins printr-o acțiune în realizarea dreptului”, potrivit sursei citate.

Era afectat astfel dreptul de acces liber la justiție, precum şi dreptul de moștenire.

Pentru cazurile de divorț, s-a propus uniformizarea taxei judiciare de timbru pentru cererile de divorț prin acord și pentru cele pentru vătămarea gravă a raporturilor dintre soți și separare în fapt mai mare de 2 ani.

”(…) menținerea unor taxe diferite nu este justificată, subliniindu-se că o taxă mai mare în cazul divorțului prin acord nu se justifică; administrarea dosarului şi ansamblul probator sunt mult mai complexe în cazul divorțului pentru motive justificate; în plus, în loc ca părțile să fie stimulate să divorțeze prin acord, se încurajează divorțul prin stabilirea culpei, procese care sunt mai lungi, mai costisitoare şi care uneori încarcă rolul instanțelor doar din considerente pecuniare”, se precizează în document.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Doi tineri din Cluj, reținuți pentru FURT. Au furat dintr-o locuință 248.000 de lei

Publicat

furt

Doi tineri din Gherla, respectiv Cluj-Napoca, un băiat de 28 de ani și o fată de 27 de ani, au fost reținuți pentru furtul a 240.000 de lei dintr-o locuință de pe str. Horea din Cluj-Napoca. 

„La nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 1 Poliție se află în instrumentare un dosar penal ce are ca obiect infracțiunea de furt calificat, în cadrul căruia a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 28 de ani, din municipiul Gherla și o tânără de 27 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.

furt

VIDEO FOTO. Doi tineri din Cluj, reținuți pentru FURT. Au furat dintr-o locuință 248.000 de lei

În fapt, polițiștii au stabilit faptul că la data de 13 iunie a.c., în jurul orei 20.15, cei doi ar fi pătruns, prin escaladare, într-un imobil situat la parterul unui bloc de pe strada Horea din municipiu, de unde ar fi sustras suma de 248.000 de lei.

Astfel, în cadrul activităților investigativ-operative derulate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca – Secția 1 Poliție, cu sprijinul efectivelor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic, cei doi tineri au fost depistați în municipiul Cluj-Napoca.

Până la acest moment, prejudiciul cauzat a fost recuperat parțial de polițiști.

În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările au fost derulate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe

CULTURA

Noi, cei din linia a DOUA. Venczel Attila (scenograf): Conflictele de IDEI reprezintă creuzetul în care se coace opera

Publicat

venczel attila

„Viața este ca o piesă de teatru: nu interesează cât de mult a ținut, ci cât de frumos s-a desfășurat”, spunea Seneca. Calitatea momentelor petrecute în fața unei scene depinde de cum arată aceasta și ce se întâmplă pe ea. De ce se întâmplă răspund actorii și regizorul, de cum arată scena răspunde scenograful.

opera maghiara cluj

Venczel Attila este scenograf la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Născut într-o familie de artiști, tata sculptor, fratele mai mare, Peter, muzician, Attila a fost cumva „obligat” de tradiție să ia calea artelor.

Noi, cei din linia a DOUA. Venczel Attila (scenograf): Conflictele de IDEI reprezintă creuzetul în care se coace opera

„Legătura cu scena a venit oarecum spontan. Prin Peter, fratele meu mai mare. care era deja angajat la Opera Maghiară, m-am implicat în câteva proiecte încă de pe vremea când eram elev. Am terminat Liceul de Arte „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca după care am terminat Facultatea de Arte Decorative, în 2008, când am luat și masteratul în ceramică, sticlă, metal”, spune Attila.

venczel attila

Ce înseamnă să fii scenograf?

„Scenograful este omul care transpune practic viziunea regizorului despre o anumită, piesă, lucrare, operă, asta însemnând decoruri, vestimentație, uneori chiar și lumini”, mai spune Attila.

Cu ajutorul lui Peter, care i-a „pus o vorbă bună”, Attila a ajuns să lucreze, relativ devreme, la mai multe proiecte ale teatrului și operei maghiare. „Erau anumite stadii în pregătirea unui spectacol, în care, la momentul respectiv, lipseau un pictor ori un sculptor. și atunci m-am implicat în treaba asta și am ajutat atât cât am putut. Atunci am prins gustul meseriei, adevărul e că aveam și înclinație spre așa ceva. Am început ca și colaborator pe proiecte, primul spectacol la care am lucrat efectiv a fost Cântăreața cheală a lui Eugen Ionesco, regizat de Tompa Gabor, în 1992, unde scenografa Dobre Kotai Judith m-a rugat să realizez niște păpuși și elemente de decor pentru spectacol”, spune Attila.

venczel attila

În 2006 s-a angajat cu drepturi depline la Opera Maghiară. „Am lucrat pentru mai multe teatre. În afară de cel clujean am colaborat cu teatrul din Satu-Mare, cu cel din Timișoara și cu cel din Târgu Mureș. Făceam elemente de decor și foarte multe măști, pentru spectacole regizate de Vlad Mugur sau Tompa Gabor. De altfel, pentru spectacolul Jacques, sau supunerea a lui Eugen Ionesco am primit premiul pentru cele mai bune măști”, spune Attila.

„E muncă de echipă, nu sunt individualisme”

A lucrat cu regizori mari, ca Vlad Mugur, Tompa Gabor, David Zinder, Kürti András sau Novak Peter. Attila vorbește despre echipele de lucru la o premieră: „Pe lângă regizor mai e și dirijorul, plus un scenograf și un costumier. Uneori, scenograful se ocupă și de vestimentație. Asta e celula de lucru.

venczel attila

Regizorul își prezintă viziunea artistică, de la care începe conlucrarea, cu urcușuri și coborâșuri. Totul e ca forma finală să oglindească cât mai fidel conceptul regizoral. Să ne-nțelegem, nu este vorba de o subjugare a celorlalți creativi. Regizorul sugerează iar scenograful transpune la nivel material ideea. E muncă de echipă, nu sunt individualisme. Conflicte de idei trebuie să existe pentru că ele reprezintă creuzetul în care se coace opera de artă.”

După ce s-au stabilit direcțiile de lucru, se trece la treabă. Scenograful face primele schițe, fie că e vorba de decoruri, fie de vestimentație, dacă își asumă și această parte. „Schițele sunt în special destinate regizorului, pentru că mulți nu au vederea în spațiu bine dezvoltată. Ca atare, de multe ori se trece și pe machetare sau randare 3D, pentru ca spațiul tridimensional să vină la susținerea conceptului regizoral mult mai bine. Se așează mult mai bine problemele de spațiu, de adâncimi, de texturi. de posibilități de mișcare scenică”, spune Attila.

venczel attila

„Conceperea unor decoruri pentru un spectacol poate dura între 3 zile și 6 luni”

De curând, Attila a fost remarcat de asistentul scenografului Szekely Laszlo, unul dintre monștri sacri ai scenografiei, profesor la Facultatea de Arte Decorative de la Budapesta, fondatorul școlii de scenografie maghiare. „Spre bucuria mea, el lucrează cu metode clasice, desene pe A1 sau A2 și machetă transpusă la 1:50 sau la 1:25. iar pe mine mă aprecia foarte mult pentru ceea ce am făcut”, spune Attila.

Conceperea unor decoruri pentru un spectacol poate dura între 3 zile și 6 luni, depinde de complexitatea acestuia. „Sunt unii oameni cu care relaționez atât de bine încât în câteva zile am în cap tot ceea ce trebuie să fac, bineînțeles, mulat pe ceea ce-și doresc aceștia. Există și cazuri când opera este foarte complexă, cu schimbări de decoruri în scenă deschisă, iar atunci poate dura luni de zile până la definitivarea spectacolului.”

venczel attila

Cea mai grea piesă pentru care a făcut scenografia a fost chiar prima la care a lucrat, în 2004. „Dificultățile au pornit chiar din necunoștințele mele. Eram începător și am primit o lucrare cap-coadă, adică și haine și decor și lumini. Era vorba de spactacolul cu ultima opera a lui Erkel Ferenc, Dozsa Gyorgy, la Gyula”, a spus Attila.

Etapa proiectării a trecut. S-a bătut în cuie tot ce ține de scenografie, costume, lumini. Ce urmează? „Fiecare instituție, în mod ideal, are un om al scenei, un inginer, un fel de șef de producție. Cu el se discută detaliile tehnice. Rolul lui este important în ceea ce privește asamblările decorului, modularitatea lui. Cu atât mai mult cu cât sunt două instituții distincte care share-uiesc aceeași scenă. Vă dați seama, dimineața are repetiție teatrul, după masa opera. Decorul trebuie montat și demontat rapid. E greu, este o provocare…”, mai spune Attila.

venczel attila

Attila a lucrat în cariera lui la aproape 200 de proiecte, scenografie, sculpturi, reliefuri, picturi, tot tacâmul. Pregătește intens noua generație de scenografi, disciplină care se predă la Facultatea de Teatru și Film din Cluj-Napoca.

A fost premiat cu Premiul de Onoare, pentru costumele folosite în Aida la Opera Națională din Iași.

„Niciodată nu răsfoiesc Youtube-ul ca să văd ce s-a mai făcut”

Ultima montare pe scena Operei Maghiare clujene a fost Jesus Christ Superstar, operă rock pe muzica lui Andrew Lloyd Webber. „A apărut o provocare aici: trebuia să urc actorii la peste 4m înălțime. Musai să respect normele de protecție, adică nu se poate fără balustradă. Na cum să introduc eu o construcție în construcție astfel încât să nu se ducă naibii tot conceptul creativ al regizorului? Am îmbrăcat balustrada în negru astfel încât să nu rupă cursivitatea imagistică și, spre bucuria mea, n-a deranjat absolut deloc”, spune, zâmbind, Attila.

jesus christ superstar

Cât de mult se lasă influențat de montările anterioare? „Niciodată nu răsfoiesc Youtube-ul ca să văd ce s-a mai făcut. Cel puțin nu înainte de a bate în cuie scenografia, tocmai pentru a nu mă lăsa influențat de alte realizări, pentru că, știi cum se spune, capete multe, idei puține. Că uneori se întâmplă să observ că și alții s-au gândit la același lucru ca mine, asta e deja altceva…”, mai spune Attila.

„Se vorbeşte mult de teatru, dar cine n-a făcut parte din el, nu-şi poate închipui cu adevărat ce e scena”. Johann Wolfgang von Goethe. Scenograful e unul dintre cei puțini și aleși în a-și petrece majoritatea timpului pe o scenă. Este „actorul” propriei sale meserii și pasiuni în același timp. Venczel Attila este unul dintre acești norocoși, căruia lumea culturală a Clujului îi respectă, admiră și apreciază munca.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Sports Festival: Pledoarie pentru sport. Boc: Dragi clujeni, faceți MIȘCARE în fiecare zi

Publicat

boc

Primarul Emil Boc a alergat pe Cluj Arena, duminică dimineața, la crosul de 5 km organizat în cadrul Sports Festival. Edilul nu a ratat ocazia de a face o pledoarie pentru sport. El i-a îndemnat pe clujeni să iasă la mișcare și a promis că va alerga la toate competițiile organizate.

„Eu am alergat cei 5 km în 26’52”. Dragi clujeni, faceți mișcare în fiecare zi! E cea mai ieftină și eficientă investiție în sănătate. Nu mai mergem la farmacie, nu mai mergem la doctor. Mișcarea e necesară”, a spus Emil Boc.

VIDEO. Sports Festival: Pledoarie pentru sport. Boc: Dragi clujeni, faceți MIȘCARE în fiecare zi

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Așteptându-l pe Armin la Untold2024: ”Iubesc România, mă simt aici ca acasă”.Din culisele unei discuții cu DJ-ul olandez  

Publicat

De

Armin

DJ-ul olandez Armin van Buuren, unul dintre artiștii consacrați prezenți încă de la prima ediție a festivalului Untold de la Cluj-Napoca, este îndrăgostit de România, lucru confirmat de un cercetător științific clujean care a petrecut peste o oră cu acesta, la discuții în culise, la ediția de anul trecut.

Dr. Adrian Toader-William, care are dublă cetățenie, română și americană, a fost invitat de către Armin van Buuren împreună cu familia sa la o întâlnire în culise la finalul concertului susținut de artist la Cluj Arena, având acces și pe scenă în timpul show-ului DJ-ului olandez.

Clujeanul s-a întâlnit în spatele scenei și cu compozitorii și interpreții Sam Martin din SUA și Noa Zulu din Israel, după care a purtat o discuție privată de peste o oră cu Armin van Buuren și cu soția sa Erika.

Diversitate muzicală

“Ca cercetător științific, am ajuns la concluzia că Festivalul Untold e mai mult decât un fenomen artistic.

Prin diversitatea sa muzicală pe care o oferă pe fondul unui climat pacifist ce cheamă la unitate spirituală, cu deschidere ce promovează iubirea între oameni, respectul de sine și față de semeni, Festivalul Untold se dovedește a fi o necesitate pentru dezvoltarea tinerilor zilelor noastre.

Festivalul Untold este o bogăție intangibilă de durată, ce însămânțează în sufletele oamenilor bucurie, dorința de viață și construiește caractere, consolidează prietenii, trezește spiritul unității sociale indiferent de etnie sau naționalitate, al dorinței de cunoaștere de sine”, a precizat Adrian Toader-Williams.

Acesta consideră că Untold a pus România și Cluj-Napoca pe harta lumii, reușind să urce pe locul 3 în topul celor mai mari festivaluri în Europa, și locul 6  în Topul a 100 Festivaluri la nivel mondial.

Armin a fluturat steagul României

”Am făcut anul trect mai multe sondaje ad-hoc printre tinerii între 20-25 de ani de la concert.

Un grup de românce care locuiesc unele în Spania, altele în Italia au spus că nu poate fi ceva mai frumos care să te umple de viață așa cum e la Untold, în special Armin, iar un grup de băieți din România, au spus spus că abia așteaptă să îl revadă pe Armin în 2024.

Un altul a întrebat câți români fac ceea ce face Armin?

<<A venit Armin să ne învețe să ne iubim țara. Practic e un străin, dar iată, flutură steagul românesc cu mai mult drag decât ai noștri.

Vin străinii să ne învețe să fim români. Și nu o face pentru bani. Armin ne flutură drapelul nostru, că noi nu știm să o facem, iar dacă mergem la proteste mulți nu știu de ce ies >>, spunea unul dintre tineri.

Iubește România

Potrivit lui Adrian Toader – Williams, Armin van Buuren s-a arătat complet surprins, în modul cel mai plăcut, de ce i-au transmis tinerii.

”În discuția privată de peste o oră cu Armin, mi-a spus că iubește România și se simte aici ca acasă. El consideră românii un popor foarte călduros și că la fiecare concert pe care îl ține doar aici îi place să prelungească programul inițial cu câteva ore”, a precizat Adrian Toader-Williams.

Acesta l-a întrebat pe Armin van Buuren de unde are atâta energie, iar artistul Armin a arătat către soția lui, Erika.

”Armin prețuiește mult familia și valorile ce implică familia în general. Are mare respect și exprimă multă gratitudine atribuind în mare parte succesul lui ca fiind rezultat al relației de familie”, a remarcat cercetătorul clujean.

Acesta l-a invitat pe Armin van Buuren la ”un grătar” în comuna clujeană Mihai Viteazul, iar acesta a acceptat, cel mai probabil în cursul acestui an.

”Sunt sigur că dacă Armin van Buuren va veni și în 2024 la Untold Cluj-Napoca ne vom reîntâlni și vom sta, din nou, la o poveste”, a conchis cercetătorul clujean.

Armin

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax