Connect with us

EVENIMENT

Suporterii României nu îl vor pe Mario Camora la națională și îi atrag atenția lui Mirel Rădoi

Publicat


Suporterii din grupul “Uniţi sub tricolor”, care este format din ultraşi din mai multe galerii ale echipelor din ţară, nu sunt își doresc să îl vadă pe Mario Camora la națională pentru că nu este 100% român. Potrivit DigiSport, grupul a emis un comunicat de presă în care își motivează dorința și îi atrage atenția lui Mirel Rădoi că îl vor contesta dacă îl selecționează pe Camora.

,,La finalul lunii trecute, Mario Camora a dobândit cetăţenia română, ca urmare a îndeplinirii condiţiilor legislative care reglementează acest fapt. Ca întotdeauna, rămânem consecvenţi principiilor noastre, sperând în respectarea celor mai elementare norme morale în această speţă, dezaprobând pe această cale o eventuală selecţionare a oricărui jucător străin în naţionala României, din mai multe motive cât se poate de obiective. Echipa naţională nu poate conţine decât jucători români, deoarece aceasta îi este menirea şi orice implant străin îi denaturează total scopul şi o face să semene cu o echipă de club”, potrivit comunicatului trimis de suporteri.

Convocarea lui Mario Camora ar însemna o soluţie artificială cu implicaţii nefaste pe termen lung deoarece în acest fel s-ar suprima şansele de afirmare a tinerelor talente la cel mai înalt nivel. Astfel, pentru tinerii noştri jucători, nu va fi îndeajuns să fie cei mai buni fotbalişti români pe posturile lor pentru a fi selecţionaţi, aşa cum e normal, ci vor avea de înfruntat şi o concurenţă neloială, nenaturală şi cu resurse nelimitate, de origini străine, sunt de părere suporterii din grupul “Uniţi sub tricolor”.

Grupul “Uniţi sub tricolor” pregătiți să îl conteste pe Rădoi dacă Mario Camora va ajunge la națională

„Revenind la cazul jucătorului Mario Camora, menţionăm că îl respectăm ca persoană şi ca fotbalist, la fel cum considerăm că e demn de apreciat faptul că a ales să rămână în ţara noastră, să aplice pentru cetăţenie şi probabil să-şi încheie cariera tot aici, admiţând de aici că demersul nostru se referă la o situaţie generală, nefiind ceva personal.

Totuşi, reprezentativa naţională oferă o cu totul altă paradigmă decât o echipă de club şi este normal ca scopul acesteia să nu fie deturnat în niciun fel. În concluzie, încredinţăm că factorii abilitaţi vor trata cu cerebralitate şi înţelepciune acest aspect, vor ţine cont de argumentele cât se poate de obiective expuse mai sus şi nu vor crea un precedent periculos pentru echipa naţională.

Altfel, ne vedem în situaţia neplăcută pentru noi şi toţi factorii implicaţi, de a fi nevoiţi să contestăm cu efect imediat şi permanent atât acest eventual demers, cât şi conducerea federaţiei, precum şi cea tehnică a echipei naţionale”, se mai arată în comunicat.

 

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EDUCATIE

Elevii care nu au domiciliul în Cluj-Napoca nu vor mai avea gratuitate pe vehiculele CTP

Publicat

Elevii care au domiciliul într-o comună limitrofă municipiului Cluj-Napoca nu vor mai avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun. Această măsură a fost stabilită prin hotărâre de guvern și se referă la elevii de până în clasa a VIII-a care au școală în comuna unde locuiesc.

Ce spune Compania de Transport Public Cluj-Napoca

„Dacă este dintr-una din localitățile limitrofe în care există școală similară, de exemplu clasele I-VIII, nu poate beneficia de gratuitate pe transportul public decât în localitatea unde are domiciliul. Aceasta este urmare a hotârii de guvern 435 din iunie 2020. Această hotărâre spune așa: copiii din Cluj-Napoca beneficiază de gratuitate, este hotărâre de consiliu, au carduri. Copiii care sunt din alte localități și au o școală similară în localitatea de domiciliu nu beneficiază de gratuitate pe transportul în comun din Cluj-Napoca, decât într-o situație specială. De exemplu, dacă nu este școală pentru un anumit nivel de studiu, în localitatea, atunci ei beneficiază de gratuitate”, declară Liviu Neag.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Alocațiile copiilor, dezbătute azi în ședința Curții Constituționale a României

Publicat

Curtea Constituțională a României (CCR) va discuta și decide azi sesizarea pe care Guvernul a făcut-o cu privire la alocațiile copiilor. În cazul în care se va admite sesizarea de către CCR, alocațiile cresc cu 20%, iar dacă se respinge trebuie mărite cu 100%.

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a respins în 19 august Ordonanţa guvernului 123/2020, care are scopul majorării graduale a cuantumului alocaţiei pentru copii.

Cum va avea loc majorarea?

„Majorarea cu câte 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut de Legea nr. 14/2020 şi cuantumul acordat în iulie 2020, respectiv dintre 300 lei şi 156 lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi dintre 600 de lei şi 311 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta între 2 şi 18 ani, precum şi pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani; majorarea se aplică începând cu drepturile lunii august 2020, iar pentru perioada 2021 – 2022 de două ori pe an, de la 1 ianuarie şi de la 1 iulie a fiecărui an; din 2023 se propune continuarea procesului de majorare a cuantumului alocaţiei cu rata medie a inflaţiei anuale”.

PSD și alți câțiva au votat dublarea alocațiilor în acest an, după ce acestea fuseseră deja dublate anul trecut printr-o lege inițiată de PNL. Guvernul a anunțat că nu dispune de fondurile bugetare necesare acestei dublări (estimat la circa 7,5 miliarde de lei pentru un an) și a decis creșterea cu 20% într-o primă etapă.

Karla Fanea

Citește mai departe

EVENIMENT

Oraș cu mașini ecologice – viziunea candidatului PMP la Primăria Cluj-Napoca (PE)

Publicat

De

Înlocuirea treptată, într-o măsură cât mai mare, a maşinilor poluante, cu maşini ecologice în Cluj-Napoca reprezintă unul dintre obiectivele clare ale candidatului PMP la Primăria Cluj-Napoca, Fiţiu Avram.

Acesta doreşte să facă din localitatea noastră un oraş ecologic, iar pentru a reduce poluarea existentă în prezent aici, este necesară reorientarea înspre vehicule mai puţin poluante.

Maşinile ecologice și cele hibrid sunt o soluție de viitor, consideră candidatul PMP, Fiţiu Avram, dacă ne dorim să trecem de la oraşul gri, aglomerat şi intens poluat pe care îl avem acum, la un oraş verde, care să ne ofere un habitat sănătos şi proapăt de viaţă, în care să ne ducem existenţa de zi cu zi.

Mașini ecologice până în 2024

Fiind conferenţiar la USAMV şi expert în ecologie, candidatul PMP, Fiţiu Avram crede că are competenţele şi cunoştinţele necesare pentru a implementa schimbările propuse, şi pentru a face oraşul să renască sub o altă abordare.

Proiectul de faţă este unul dintre cele 100 de proiecte ecologice din portofoliul său de candidatură pentru funcția de primar al oraşului. Unul dintre obiectivele pe care şi le propune candidatul PMP în direcția implementării acestei propuneri, şi anume a introducerea maşinilor ecologice în Cluj-Napoca, este popularea pieţei publice de maşini a oraşului cu autovehicule ecologice până în 2024.

Clujul, în primele 100 de orașe ecologice europene

Un alt obiectiv al acestui proiect este acela de a ajunge la un procent de 10% mașini ecologice sau hibrid din totalul vehiculelor care fac parte din parcul de maşini private.

Candidatul PMP, Fiţiu Avram își dorește să ducă municipiul Cluj-Napoca în clasamentul primelor 100 de oraşe ecologice din Europa, punând în practică măsurile propuse. Acesta crede că aplicarea unui astfel de proiect nu numai că ar schimba radical faţa oraşului şi ar îmbunătăţi mediul de trai al cetăţenilor, reducând poluarea, dar ar creşte şansele ca acesta să se califice pentru titlul de „capitală europeană verde” pe viitor.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Patru elevi de la Colegiul ”George Coșbuc” infectați cu COVID. Școala ar putea intra în scenariul roșu

Publicat

De

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a anunțat că la Colegiul ”George Coșbuc” există 4 cazuri de elevi pozitivi, 3 dintr-o clasă și 1 din altă clasă.

”Se va lua măsura suspendării activității celor 2 clase pentru 14 zile, urmând că dacă situația cazurilor pozitive va evolua negativ să luăm decizia de a trece la scenariul 3 pentru întreaga unitate de învățământ. Vineri, luni și marți unitatea de învățământ va desfășura doar cursuri online”, a spus Abrudean.

Acesta a menționat că decizia sau recomandarea de a trimite toți copiii acasă, daca a existat, s a luat fără avizul organismelor abilitate în acest sens.

”Am solicitat deja ISJ Cluj o anchetă în acest sens și luarea de măsuri disciplinare. Nu e acceptabil că în astfel de situații să se ia masuri in nume personal, fără a se respecta prevederile legale în vigoare”, a mai spus prefectul.

Decizia închiderii scolii se poate lua la apariția a 3 cazuri în clase diferite, ținând cont de mai multi factori de risc pe care îi analizează ISJ și DSP.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate