Connect with us

EVENIMENT

Spitalul de Urgență din Cluj scoate noi posturi la CONCURS. Se caută personal medical, auxiliar, TESA și muncitori

Publicat


Spitalul de Urgență Cluj face angajări

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca face angajări. Unitatea medicală scoate la concurs noi posturi pe perioadă determinată și nedeterminată.

Locurile disponibile sunt atât pentru personal medical, cât și pentru personal auxiliar și TESA sau pentru muncitori.

Spitalul de Urgență din Cluj scoate noi posturi la CONCURS. Se caută personal medical, auxiliar, TESA și muncitori

Pentru unele posturi scoase la concurs nu este nevoie nici de vechime în activitate, conform anunțului reprezentanților spitalului.

Astfel, va fi organizat concurs pentru următoarele posturi:

  • Asistent medical generalist – 12 posturi pe perioadă determinată – fără condiții de vechime, diplomă de licență în specialitate sau diplomă de absolvire școală sanitară postliceală, cu diplomă de bacalaureat
  • Asistent medical de laborator clinic licențiat – 2 posturi pe perioadă nedeterminată, diplomă de licență în specialitate, 6 luni vechime în specialitate
  • Tehnician de radiologie și imagistică licențiat – 2 posturi pe perioadă nedeterminată, diplomă de licență în specialitate, fără condiții de vechime
  • Tehnician de farmacie licențiat – 1 post pe perioadă nedeterminată, diplomă de licență în specialitate, 6 luni vechime în specialitate
  • Infirmier – 20 de posturi pe perioadă nedeterminată, studii generale, fără condiții de vechime
  • Îngrijitoare – 48 de posturi pe perioadă nedeterminată, studii generale, fără condiții de vechime
  • Brancardieri – 5 posturi pe perioadă nedeterminată, studii generale, fără condiții de vechime
  • Administrator I la Institutul IMOGEN – 1 post pe perioadă nedeterminată, diplomă de absolvire a învățământului postliceal de specialitate economic/tehnic sau diplomă de bacalaureat în profil economic/tehnic, 4 ani vechime în activitate
  • Administrator II la UPU-SMURD – 1 post pe perioadă nedeterminată, diplomă de de absolvire a învățământului postliceal de specialitate economic/tehnic sau diplomă de bacalaureat în profil economic/tehnic, 1 an vechime în activitate
  • Muncitor calificat I bucătar – 6 posturi pe perioadă nedeterminată, studii medii/generale certificat de calificare, examen coprologic si coproparazitologic, 9 ani vechime în meserie
  • Muncitor calificat IV bucătar – 1 post pe perioadă nedeterminată,
    studii medii/generale certificat de calificare, examen coprologic si coproparazitologic, fără condiții de vechime
  • Muncitor necalificat bloc alimentar – 3 posturi pe perioadă nedeterminată, studii medii/generale, examen coprologic si coproparazitologic, fără condiţie de vechime
  • Manipulant bunuri la Blocul Alimentar – 2 posturi pe perioadă nedeterminată, studii generale, examen coprologic si coproparazitologic, fără condiţie de vechime
  • Muncitor calificat I electrician – 1 post pe perioadă nedeterminată, studii medii/generale certificat de calificare, 9 ani vechime în meserie

Înscrieri se fac în perioada 13 -19 iulie 2023, pentru posturile de asistent medical generalist, respectiv 13 -26 iulie, pentru celelalte posturi.

Mai multe detalii legate de condițiile de ocupare a posturilor, conținutul dosarelor de înscriere, calendarul concursului și bibliografia, găsiți AICI. Vedeți anunțurile cu numerele 196 – 199.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO. Marcel Ciolacu, declarații de presă după vizita la fabrica Terapia din Cluj

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu se află, joi după-amiază, într-o vizită în județul Cluj. Candidatul PSD la președinție și mai mulți lideri sociali democrați din Cluj și de la nivel național au vizitat fabrica de medicamente Terapia SA.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu este însoțit de ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, ministerul Fondurilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, și liderul PSD Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, precum și de lideri ai PSD Cluj: prim-vicepreședintii Remus Lăpușan și Răzvan Ciortea, secretarul executiv Alexandru Cordoș, vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

CTP Cluj-Napoca: Se reia circulația troleibuzelor pe liniile 5 și 8. Și linia de noapte 5N redevine operațională

Publicat

De

CTP Cluj-Napoca

Circulația troleibuzelor pe liniile 5 și 8 va fi reluată începând de vineri, 8 octombrie, anunță Compania de Transport Public (CTP) Cluj.

Tot începând de vineri redevine operațională și linia 5N.

CTP Cluj: Se reia circulația troleibuzelor pe liniile 5 și 8

Primăria Cluj-Napoca și CTP Cluj-Napoca anunță că, începând cu data de 8 noiembrie, se va relua circulația troleibuzelor pe linia 5, respectiv pe linia 8, ca urmare a finalizării lucrărilor la proiectul Park&Ride.

Stațiile alocate celor două linii vor fi de asemenea funcționale, conform traseelor obișnuite, P-ța Gării – str. Traian Vuia (linia 5) și Piața Mihai Viteazul – str. Traian Vuia (linia 8).

Stația Traian Vuia Nord din proximitatea Park&Ride va facilita accesul utilizatorilor acestuia la mijloacele de transport în comun.

Se reia și circulația pe linia de noapte 5N

Potrivit CTP Cluj, linia de noapte 5N (P-ța Gării – str. Traian Vuia) va redeveni operațională începând tot cu data de 8 noiembrie.

Programele de circulație vor putea fi consultate pe site-ul CTP și în aplicația gratuită de mobil Tranzy.

Foto: CTP Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Candidatul PSD la prezidențiale, Marcel Ciolacu, în vizită la Cluj. A vizitat fabrica Terapia SA

Publicat

Candidatul PSD pentru funcția supremă în stat, Marcel Ciolacu, a fost primit joi după-amiază la fabrica de medicamente Terapia SA din Cluj-Napoca.

Marcel Ciolacu se află joi într-o vizită la Cluj-Napoca. Acesta a fost primit la fabrica de medicamente Terapia SA, fiind întâmpinat de directorul companiei, Dragoș Damian.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu este însoțit de ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, și liderul PSD Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, precum și de lideri ai PSD Cluj: prim vicepreședintii Remus Lăpușan și Răzvan Ciortea, secretarul executiv Alexandru Cordoș, vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu.

Citește mai departe

EVENIMENT

E.ON România susține lansarea unui program de PREVENȚIE a consumului de substanțe, special conceput pentru liceeni

Publicat

kit

E.ON România și Asociația Zi de BINE își unesc forțele în vederea prevenirii consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor și lansează un nou proiect de sprijinire a acestora, numit „KIT” (Keep in touch). Proiectul vine ca răspuns la creșterea alarmantă a consumului de substanțe interzise de la vârste tot mai fragede.

·         „KIT” oferă tinerilor acces la informații, formări și suport specializat în privința dezvoltării personale, a sănătății mintale și emoționale;

·         Începând cu luna noiembrie, elevii de la șase licee din București și profesorii lor sunt beneficiarii acestui proiect unic, prin abordarea de tip „peer to peer”;

·         Echipele formate de specialiști vor putea transmite cunoștințele dobândite următoarei generații de elevi;

E.ON România susține lansarea unui program de PREVENȚIE a consumului de substanțe, special conceput pentru liceeni

Inspirat de succesul proiectului C.R.E.A.A.Ti.V., primul centru medico-educațional pentru adolescenți cu adicții din România, proiectul „KIT” aduce o nouă abordare asupra prevenției, de tip „peer to peer education” (educație de la egal la egal), bazată pe un model validat la nivelul Organizației Națiunilor Unite și pus în aplicare în cel puțin 14 state europene.

Programul debutează cu o perioadă intensă de formare, în șase licee din București: Liceul Național „Ion Creangă”, Școala Centrală, Liceul Teoretic „Ion Barbu”, Liceul Tehnologic Grivița, Colegiul Național „Matei Basarab” și Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”.

„Echipele din fiecare liceu vor beneficia de sprijinul experților în sănătate mintală”

Pe parcursul a patru luni, elevii și profesorii selectați vor participa la sesiuni intensive de formare pe teme esențiale care să îi protejeze pe copii de alegeri greșite: comunicare asertivă, gestionarea anxietății, reziliență și dezvoltare personală.

Ulterior, pe tot parcursul anului școlar 2024-2025, echipele din fiecare liceu vor beneficia de sprijinul experților în sănătate mintală, care vor veghea fiecare pas, asigurând suport neîntrerupt.

Echipa de specialiști care va susține formarea și va asigura suportul în cadrul programului este formată din 10 psihologi și formatori în dezvoltare personală, fiind condusă de dr. Eugen Hriscu și dr. Irina Minescu.

La finalul programului, echipele din licee vor putea transmite cunoștințele dobândite următoarei generații de elevi, devenind astfel un sprijin pentru școală și familie.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 19 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid și E.ON Energie România, acestea desfășurând activități de distribuție de energie electrică și gaze naturale pentru 3,6 milioane de clienți, respectiv de furnizare a energiei și a soluțiilor energetice pentru circa 3,5 milioane de clienți. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 3,4 miliarde de euro.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax