Aberații de România
Şocant. Un ginecolog a băgat un copil viu într-un sac şi l-a lăsat să moară. A început urmărirea penală. O minune l-a salvat
Un caz şocant s-a petrecut la o maternitate din Bucureşti. O femeie urma să nască, dar medicul a declarat naşterea avor spontan şi a aruncat corpul copilului într-o tăviţă, după care într-un sac. După 12 ore, o asistentă a lovit, din greşeală, sacul cu piciorul şi copilul a început să plângă. cum are 3 ani.
A început urmărirea penală
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale pentru tentativă de omor calificat pe numele medicului ginecolog de la Spitalul Polizu acuzat că a lăsat copiii născuţi prematur să moară.
Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, în urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii au dispus începerea urmăririi penale şi, ulterior, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un medic de specialitate obstetrică-ginecologie din cadrul Maternităţii Polizu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat.
„În ordonanţa de efectuare în continuare a urmăririi penale, procurorii au reţinut existenţa unei bănuieli rezonabile cu privire la următoarea situaţie de fapt: la data de 24.04.2019, o femeie a născut o fetiţă viabilă la Maternitatea Polizu, sub supravegherea suspectului, medic de specialitate obstetrică-ginecologie. Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminin fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirilor medicale”, susţin anchetatorii.
În cauză a fost dispusă o expertiză medico-legală ce urmează a fi efectuată de către experţi din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti, cercetările fiind continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt.
Potrivit unor articole din presă, medicul Florian Robe a fost reclamat de o familie din Piteşti că, în aprilie 2019, le-ar fi lăsat bebeluşul să moară.
Concret, tatăl a povestit că soţia a avut complicaţii la naştere şi a fost direcţionată la Maternitatea Polizu, unde i-a fost recomandat medicul Florian Robe. Ajunsă la spital, mama a fost consultată de medic, care a decis să fie făcut un avort.
După naştere, medicul le-ar fi spus că fetiţa lor nu a supravieţuit şi a aruncat corpul copilului într-o tăviţă, după care l-a băgat într-o caserolă cu capac şi introdus într-un sac. Ulterior, o asistentă ar fi lovit din greşeală cu piciorul sacul respectiv, moment în care a auzit copilul plângând şi a reuşit să-l salveze. AGERPRES
Un ginecolog a băgat un copil viu într-un sac şi l-a lăsat să moară
Potirvit Pro TV, după naștere, copilul a fost pus într-o cutie cu capac și aruncat într-un sac.
„12 ore mai târziu, fetița a fost găsită încă în viață de o asistentă care a anunțat un medic. A și filmat copilașul aflat în cutie, așa că procurorii au la dosar și dovezi video.
Medicul susține că a crezut că fetița era moartă, deși mărturiile strânse de anchetatori îl contrazic.
Cazul medicului de la Polizu. Mărturia unui tată: „Când a dat cu piciorul în sac, copilul a început să plângă”.
Femeii i s-a spus să le predea medicilor legiști trupul unui făt. Șocată, a văzut că fetița fusese înghesuită într-o cutie și pusă într-un sac.
Certificatul ei de deces fusese deja semnat și de mama ei.
Totul s-a întâmplat în săptămână Paștelui. Mama a fost trimisă de la Pitești la Maternitatea Polizu, cu risc de avort.
De gardă era medicul ginecolog Florian Robe, care a dus-o într-o sală de tratamente, nu una de nașteri.
Conform protocoalelor, așa este procedura în cazul unui avort.
Acolo a venit pe lume fetița, dar medicul i-a spus mamei imediat după naștere că nu are semne vitale.
12 ore mai târziu însă, copila a fost găsită în viață, în sac. Atunci când colegii săi au început lupta pentru salvarea ei, medicul a fost nevoit să revină la mamă și să-i spună că fetiță trăiește.
Marina Pletoiu, mamă: „Toată lumea m-a făcut să cred că, peste noapte, copilul a înviat, că este o minune. În dimineața aceea, de 25, la 09.30, a venit doctorul și m-a luat așa, cumva, de gât și m-a pus să mă așez pe pat. Era conștient că pot avea un șoc”.
După șocul inițial, au urmat cinci luni de coșmar în care copila a stat la incubator.
Abia după aceea mama a aflat adevărul de la asistenta care găsise copila în cutie.
Marina Pletoiu: „Nu a vrut să-mi spună, dar nu putea trăi cu minciuna aceasta, să zic așa. Mi-a povestit că în dimineața de 25 aprilie, intrând de servici a mers în camera în care ele strâng acolo gunoaie, să meargă să ia gunoaiele să le arunce. Într-o caserolă a zis că ar fi auzit un foșnet. A luat capacul de la caserola aceea, deja sacul se mișca, a deschis sacul, deja fetița a început să plângă când ea a deschis sacul și, vă dați seama, că a rămas uimită. A sunat pe doctorul Robe, i-a spus că este un copil care plânge într-un sac”, relatează Pro Tv.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Clujeanca Vlăduța Lupău, VACANȚĂ de 30.000 $ la început de an. Adică aproximativ trei ore de cântat
Cunoscuta cântăreață de muzică populară din Cluj, Vlăduța Lupău, s-a răsfățat la început de an cu o vacanță la una dintre cele mai exclusiviste destinații turistice de la Marea Roșie. Vacanța cu soțul și băiețelul mai mare a costat-o undeva la 30.000 $, adică aproximativ vreo trei ore de cântat, având în vedere că tariful ei este de 10.000 euro/ cântare.
Shebara Resort, locația aleasă de artistă, se găsește în Umm Lajj (Arabia Saudită) și are o piscină în aer liber, o zonă de plajă privată, un bar, și WiFi gratuit în întreaga proprietate. Stațiunea are vile pe plajă, cu unul sau două dormitoare, precum și vile lacustre. Proprietatea are un club pentru copii, room-service și servicii de schimb valutar, conform prezentării de pe Booking.com.
VIDEO FOTO. Clujeanca Vlăduța Lupău, VACANȚĂ de 30.000 $ la început de an. Adică aproximativ trei ore de cântat
Oaspeții cazați la acest complex beneficiază de acces la un centru spa și de wellness cu cadă cu hidromasaj.
După cum reiese din postările artistei, aceasta a optat pentru o vilă lacustră care, conform Booking.com, ar costa o săptămână, doar cazare și mic dejun, undeva la 25.000 $.
„Fără cuvinte… fără descriere”, sunt cuvintele Vlăduței care însoțesc imaginile postate.
Video: Facebook Vlăduța Lupău
Foto: Booking.com
CULTURA
VIDEO FOTO. BandBook organizează al doilea SHOWCASE de artiști la FORM Space, în Cluj-Napoca
Agenția BandBook își serbează al doilea an de activitate printr-un mini festival de două zile, alături de opt artiști din portofoliu: Ana Coman, Pinholes, Delta Pe Obraz, Paul Tihan, Cristina Lupu, Andra Andriucă, Prima Dragoste și Diana Căldăraru. Evenimentul are loc la FORM Space, în Cluj-Napoca, între 28 și 29 ianuarie 2025.
„Marcăm un an de la primul Showcase al agenției de impresariat BandBook din clubul Expirat din București și 2 ani din momentul în care platforma de servicii s-a lansat în mod oficial. În acest timp, echipa agenției împreună cu artiștii pe care îi reprezintă au trecut printr-o multitudine de concerte, lansări sau turnee, prin intermediul cărora și-au îndeplinit idei și idealuri.
VIDEO FOTO. BandBook organizează al doilea SHOWCASE de artiști la FORM Space, în Cluj-Napoca
În 2024, BandBook a organizat peste 200 de concerte prin care a adus atât publicului, cât și artiștilor, un alt fel de bucurie, pe care numai muzica de calitate poate să o genereze. După un an plin de încercări și de reușite, agenția va sărbători al doilea an de activitate cu un Showcase la Cluj-Napoca, în FORM Space.
În prima zi de festival, pe 28 ianuarie, pe scenă vor urca artiștii: Ana Coman, Paul Tihan, Cristina Lupu și Andra Andriucă.
În cea de-a doua zi, pe 29 ianuarie, îi vom vedea pe: Delta Pe Obraz, Diana Căldăraru, Pinholes și Prima Dragoste.
„Iată-ne ajunși la 2 ani de când am reușit să lansăm cu mult entuziasm și multă ambiție pe piață această agenție. Acum organizăm al doilea Showcase prin care vrem să arătăm live publicului artiștii din portofoliu. Suntem mai entuziasmați, mai ambițioși, mai ales că am reușit să atragem în jurul nostru artiști fresh, talentați, cu super perspective, care ne împărtășesc viziunile și alături de care am reușit să cutreierăm țara prin turnee sau prin prezențe la festivaluri și, în acest fel, să ajungem cât mai aproape de publicul nostru.
„Muzica conectează oamenii”
Fix asta se va întâmpla și la finalul lunii când vom merge într-un teambuilding cu echipa extinsă și ne vom așeza timp de 2 zile la Cluj-Napoca, acolo unde ne vom bucura de 8 recitaluri într-unul dintre primele festivaluri muzicale ale anului. Îi așteptăm pe toți curioșii să ni se alăture, să se lase purtați de muzică bună în clubul Form Space și să marcheze alături de noi o nouă etapă în drumul spre maturitate pe care BandBook îl are de străbătut. Muzica conectează oamenii, iar noi vom continua să conectăm artiștii de publicul lor.” – Bogdan Munteanu, co-fondator BandBook”, au comunicat organizatorii.
Mai multe detalii despre Showcase BandBook puteți găsi pe pagina dedicată evenimentului.
Biletele de o zi și abonamentele pot fi achiziționate din rețeaua iabilet.ro.
Ce este BandBook?
Este platforma de servicii integrate care le oferă artiștilor o punte între ei și entitățile care se învârt în jurul acestora, de la fani, la organizatorii de evenimente, până la actorii media relevanți din piață. Misiunea agenției este de a le oferi artiștilor, fie ei cu un nume deja sonor sau aflați la început de drum, acces la o gamă personalizată de servicii, care să îi ajute să își atingă și să își fructifice potențialul.
Un livrator a fost lovit de mașină pe strada Avram Iancu din comuna Florești. Este evaluat de echipajul SMURD.
„Din primele date, este vorba despre un accident rutier între un autoturism și o motocicletă. Persoana aflată pe motocicletă va fi evaluată de către echipajul SMURD. La misiune iau parte doar paramedicii, echipajele de pompieri nefiind solicitate. Solicitarea a venit pe strada Avram Iancu din comuna Florești”, a transmis ISU Cluj.
Neluţu Varga anunță două transferuri de titlu pentru CFR Cluj. În Gruia sunt așteptați doi jucători de top în această iarnă.
Despre unul dintre ei a scis și Cluj24. este vorba de Joao Paulo de la Sheriff Tiraspol. Acesta a evoluat în ambele meciuri cu Farul Constanţa din primul tur al preliminar al Ligii Campionilor din 2023, iar Gică Hagi l-a ţinut minte şi a încercat să îl transfere.
Varga (CFR Cluj): Vor mai veni doi jucători de TOP în această iarnă
Dar CFR Cluj pare să fie în pole-position pentru semnătura jucătorului din Insulele Capului Verde. Din informațiile Fanatik, sunt șanse destul de mari pentru a perfecta acest transfer.
Al doilea jucător dorit în Gruia este Sheriff Sinyan. Este un fundaş central norvegian de 28 de ani, cu origini în Gambia. În acest moment, fotbalistul este liber de contract şi e foarte aproape de un acord cu CFR Cluj.
În ultimii ani, Sinyan a evoluat pentru Molde, Slavia Praga şi Odds BK, cu care şi-a încheiat contractul la finalul anului precedent. Fundaşul este evaluat la 300.000 de euro.
Neluţu Varga a anunţat după meciul amical câştigat de CFR Cluj împotriva lui Wehen, scor 2-0, că speră să îi semneze pe cei doi jucători, pentru că sunt „top”:
„Într-o zi sau două vreau să mai aducem un fundaș central și un mijlocaș defensiv. Sper să ne ajute Dumnezeu să aducem jucătorii pe care îi dorim, pentru că sunt top”, a spus Varga pentru Prosport.
CFR Cluj a încheiat anul 2024 pe locul 5 cu 35 de puncte, la doar două lungimi de liderul U Cluj. Ardelenii joacă primul meci oficial pe 19 ianuarie, împotriva celor de la FC Botoşani.