Connect with us

ADMINISTRAȚIE

SESIZAREA clujenilor. Canale înfundate pe strada Taberei. Apa de la ploaie rămâne pe carosabil

Publicat


tabe

Un clujean a sesizat Cluj24 despre situația de pe strada Taberei, în fața la Hidroelectrica, unde pot sa fie 10 guri pentru scurgerea apei de pe carosabil dar acestea nu au nici un rost dacă sunt colmatate pana sus.

”Aceasta situație este deja de 5 ani de când trec eu pe acolo aproape în fiecare zi.

Cred ca aceste guri de scurgere a apei pluviale nu au fost curățate de peste 30 de ani, și mai auzim pe la radio și TV discuții după o ploaie torențială, ca așa de mult a pouat ca nu a răzbit canalizarea orașului să colecteze apa căzută.

Dar în asemenea condiții în care se află, cum să razbeasca, la edilii primăriilor nu le pasă, că doar ei nu umblă pe jos ca să fie stropiți de mașinile care circula prin puhoaiele de ape de pe carosabil.

Iar eu oricâte sesizări fac, totul e în zadar. Pur și simplu cel mai potrivit cuvant pe care-l găsesc potrivit este ca mi-e scârbă de lumea aceasta în care trăiesc.

Și dacă conducerea nu face nimic prin aplicări de amenzi celor care nu-și indeplinesc sarcinile, nu va fi niciodată bine în această țară”, a răbufnit cititorul Cluj24.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. Iarmaroc și Etnostory pentru un sfârșit de săptămână bucolic

Publicat

iarmaroc

Sfârșitul de săptămână îi îmbie pe clujeni să iasă din casă, pentru că și vremea se va încălzi. Ofertele de evenimente sunt dominate de două cu caracter bucolic și anume un iarmaroc ca la sat și Etnostory, o poveste foto a tradiției populare.

Iarmaroc la Sat și Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită în perioada 17-19 mai 2024, între orele 10:00-20:00 la prima ediție a Festivalului Creației și Artelor, care va avea loc în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” (secția în aer liber a Muzeului).

iarmaroc

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. Iarmaroc și Etnostory pentru un sfârșit de săptămână bucolic

În perioada 17-26 mai, la etajul 1, zona Nike din Iulius Mall va găzdui expoziția de fotografie etnografică „ETNOSTORY”. Aceasta este rezultatul colaborării dintre Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Iulius Mall și reprezintă o fereastră deschisă către tradițiile și frumusețile satului românesc contemporan.

etnostory

Vineri, 17 mai, de la ora 19.00, Euphoria Music Hall vă invită la  un concert al renumitei trupe „Taxi”.

taxi

Hip-hop hardcore și rap

Tot de la 19.00 dar în Form Space concertează „Onyx”.

„Pregătește-te să fii captivat de energia electrizantă și muzica lor captivantă. ONYX este cunoscut pentru amestecul lor unic de hip-hop hardcore și rap, care este garantat să te pună pe picioare și să dansezi pe ritmul lor.

Experimentați talentul brut și carisma molipsitoare a lui Sticky Fingaz și Fredro Starr în timp ce interpretează hiturile lor emblematice precum „Slam” și „Throw Ya Gunz”. Aceasta este șansa ta de a fi martorul prezenței lor legendare pe scenă”, sună invitația organizatorilor.

onyx

De la 22.00, în Club NOA aveți întâlnire cu Puya.

puya

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 20.00, în Form Space concertează „Alternosfera”, trupă aflată în turneu aniversar la împlinirea a 25 de ani de activitate.

alternosfera

Rock cu Celelalte Cuvinte

De la 20.00, în Hardward Pub v-așteaptă „Celelalte Cuvinte”. De 42 de ani împreună, Celelalte Cuvinte este una dintre cele mai longevive trupe rock din România.

Păstrându-şi, de-a lungul timpului, atât componenţa cât şi stilul a devenit o trupă-legendă a rockului românesc, cu o identitate aparte.

Sonorităţile muzicale ale trupei sunt identificate imediat de orice fan. Niciodată comercialul nu a fost un criteriu de creaţie sau interpretare în cazul de faţă.

Bucură-te de una dintre cele mai frumoase experiențe muzicale live și cântă alături de artiștii tăi preferați.

celelalte cuvinte

Iubitorii de operă sunt invitați duminică, 19 mai, de la ora 18.30, la Opera Română, unde va avea loc spectacolul de balet în două acte (23 de scene) „Zorba”, pe un libret de Lorca Massine, după romanul Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis.

Mitul grecului pe nume Zorba – reprezentantul omului modern, nonconformist, tânjind în permanență după libertate și independență – a îmbrăcat, de-a lungul timpului, diverse ipostaze. Pornind de la celebrul roman al scriitorului grec Nikos Kazantzakis, continuând cu ecranizarea lui Michael Cacoyannis, povestea turistului american John care ajunge pe tărâm grecesc și dorește să se familiarizeze cu obiceiurile locului a fost transpusă și în pași de dans, în 1988.

Zorba lui Mikis Theodorakis

Baletul creat de Lorca Massine pe muzica renumitului compozitor grec Mikis Theodorakis a fost reprezentat în premieră mondială la Arena di Verona, apoi la Marele Teatru din Varșovia (1991) și pe alte scene din întreaga lume, cucerind cu ușurință atât prin componenta sa lirică dată de dragostea autentică, dar imposibilă dintre John și localnica Marina, cât și prin atitudinea plină de viață a lui Zorba – un om liber, fără identitate, care, mai mult pentru a înfrunta destinul, decide să îl ajute pe John în fața amenințărilor venite din partea băștinașilor.

O poveste despre realitatea de multe ori crudă a vieții sau a morții și încrederea că, niciodată, micile prilejuri de bucurie nu vor lipsi, este reluată pe scena clujeană, în versiunea soliștilor și ansamblului de balet al Operei Naționale Române, sub semnătura coregrafului american Lorca Massine.

zorba

De la 20.00, la Teatrul Maghiar se joacă „Maria Stuart” a lui Friederich Schiller. Schiller artistul: un poet excelent, dar a fost cunoscut în primul rând ca dramaturg.

Piesa sa Maria Stuart este și astăzi o piesă preferată.

Opera dramatică a lui Schiller nu este doar o descriere a unor evenimente istorice, ci și o explorare profundă a lumii caracterelor și pasiunilor umane.

maria stuart

Jazz-ul de duminică seara

De la ora 20.00, în Insomnia concertează Elena Mîndru. Vocalista și compozitoarea Elena Mîndru este astăzi una dintre cele mai valoroase reprezentante ale jazzului european.

Originară din România și locuind în Finlanda, Elena și-a dezvoltat o carieră internațională, încântând publicurile din întreaga lume ca solistă alături de orchestre simfonice și big band-uri, precum și alături de propria sa formație. Muzica lui Elenei transcende granițele, îmbinând jazz-ul cu elemente de muzică folk și world. Colaborând cu pianistul Tuomas J. Turunen, ea creează compoziții care au ca teme speranța și conștientizarea ecologică.
elena mindru

Sursa/ Foto: Zile și Nopți

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Traficant de DROGURI de mare risc, prins de polițiști. Vindea inclusiv CRISTAL consumatorilor din Cluj

Publicat

De

Traficant de DROGURI de mare risc, prins la Cluj

Un traficand de droguri a fost arestat pentru 30 de zile la Cluj. Acesta vindea droguri de mare risc consumatorilor din județ.

Bărbatul a fost prins în flagrant delict, în timp ce transporta substanțe psihoactive.

VIDEO. Traficant de DROGURI de mare risc, prins de polițiști. Vindea inclusiv CRISTAL consumatorilor din Cluj

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc, ambele în formă continuată.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada septembrie 2023 – mai 2024, aceasta ar fi procurat, deținut, manipulat și vândut către consumatori din județul Cluj diferite cantități de substanțe psihoactive, respectiv 2 MMC și 2-CMC, dar și droguri de mare risc, respectiv 3 – CMC, cunoscut sub denumirea de cristal, 4-CMC și amfetamină.

Prins cu droguri asupra lui

De asemenea, la data de 16 mai, persoana a fost prinsă în flagrant delict în timp ce ar fi deținut și transportat peste 110 grame de substanță psihoactivă 2-MMC, destinată comercializării.

Ulterior, la aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea persoanei respective, cercetată pentru efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de droguri de mare risc, ambele în formă continuată.

Traficantul, dus la tribunal cu propunere de arest preventiv

Vineri, 17 mai, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Poliția Municipiului Câmpia Turzii și ai Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

PNL:Sabin Sărmaș, politicianul invizibil cu ZERO soluții pentru Cluj. FURĂ proiectele Primăriei și le prezintă ca fiind ale sale

Publicat

pnl

PNL Cluj îl acuză pe Sabin Sărmaș, candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca, că fură proiectele primăriei, prezentându-le ca și cum ar fi ale sale.

„Deputatul invizibil Sabin Sărmaș, cum singur se recomandă, se află în poziții publice de peste 10 ani, fiind, pe rând, consilier local, deputat sau președintele unei instituții naționale privind digitalizarea. Deși niciun clujean nu a aflat mai nimic până în ultimele luni despre activitatea sa, vedem că acum că este preocupat de problemele clujenilor și de soarta municipiului Cluj-Napoca.

PNL:Sabin Sărmaș, politicianul invizibil cu ZERO soluții pentru Cluj. FURĂ proiectele primăriei și le prezintă ca fiind ale sale

Constatăm că Sărmaș vine și prezintă soluții ”miraculoase” privind traseele alternative la centura metropolitană, dar observăm că, de fapt, a copiat fără jenă proiectele Primăriei, la care municipalitatea are fie studiile de fezabilitate finalizate, fie o parte din avize obținute, și și le-a însușit, prezentându-le ca fiind ale sale.

Iată câteva exemple care pot fi verificate foarte ușor și pentru care Primăria Cluj-Napoca a realizat, deja, proiecte: drumul de legătură a Floreștiului cu Clujul, prin spatele Spitalului Regional de Urgență, drumul de legătură între str. Câmpului cu str. Eugen Ionescu și str. Frunzișului cu str. Făgetului, Calea Turzii cu cartierul Borhanci și cu cartierul Bună Ziua, legătura Borhanci – Sopor, Culoarul de Nord (strada Răsăritului) și exemplele pot continua.

În plus, politicianul invizibil propune, nici mai mult nici mai puțin, decât un drum prin Cimitirul Mănăștur, sau un drum printr-un parc, care duce, implicit la distrugerea sa, cu toate că, pe de altă parte, afirmă că este un susținător al spațiilor verzi.

„Sabin Sărmaș rezolvă infrastructura Clujului dând din gură”

Invizibilul Sărmaș a fost timp de 4 ani consilier local în Consiliul Local Cluj-Napoca și 4 ani deputat în Parlamentul României, perioade în care nu a fost deloc preocupat de problemele de infrastructură ale municipiului.

Acum vorbește despre proiecte pe care promite să le rezolve peste noapte, fără să indice nici măcar o sursă de finanțare la așa-zisele soluții propuse, un aspect esențial atunci când este vorba despre o investiție.

Sabin Sărmaș rezolvă infrastructura Clujului dând din gură, prin copierea unor proiecte existente ale Primăriei.

Municipiul Cluj-Napoca și județul Cluj nu trebuie să cadă în capcana unor amatori, a unor oportuniști fără viziune, care nu fac altceva decât să arunce în derizoriu tot ce s-a construit bun în comunitatea noastră în ultimii ani”, se arată în comunicatul PNL Cluj.

Material comandat de PNL Cluj, Cod Mandatar Financiar 21240015

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Se lucrează în ritm alert la Drumul Expres de la Cluj. Se face infrastructura la pasaje, poduri și la viaduct

Publicat

De

Se lucrează în ritm alert la Drumul Expres de la Cluj

Noi imagini de pe Drumul Expres de la Cluj, cel care va face conexiunea dintre autostrada Transilvania și DN1, în dreptul localității Tureni.

Lucrările la DEx 4, care va avea 5 kilometri, au ajuns la un stadiu fizic de 28%, potrtivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj.

Se lucrează în ritm alert la Drumul Expres de la Cluj. Se face infrastructura la pasaje, poduri și la viaduct

Potrivit DRDP Cluj, antreprenorul este mobilizat în șantier cu 284 de muncitori și 167 de utilaje și echipamente.

De asemenea, au început lucrări la infrastructură:

  • pasaj pe DN1 457+320 peste drum expres km 4+846;
  • viaduct pe Drum Expres km 4+341 peste Valea Racilor;
  • pasaj pe drum expres km 0+337;
  • pod pe bretea Turda-Tureni km 0+684 peste Râul Negoteasa;
  • pasaj pe drum expres km 3+569;
  • pod de încrucișare pe strada 13 km 3+ 874.

De asemenea, se fac lucrări de stabilizare cu liant hidraulic, se așternere material granular, balast, și piatră spartă, dar se și relochează o rețea de medie tensiune.

Conform DRDP Cluj se fac și consolidări, respectiv:

  • execuție saltele de pământ armat;
  • forare, lansare armătură, betonare piloți, lansare carcasă;
  • excavație;
  • turnare beton egalizare C12/15;
  • montaj armatură fasonată.

Lucrările au început în august 2023

Antreprenor este Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL (Lider) – AUTOTEHNOROM SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS SA – CON-A OPERATIONS SR.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 21 august 2023, iar durata de execuție este de 18 luni.

Lungimea drumului expres este de 5 kilometri, lungime bretele la nodul cu A3 este de 5,025 kilometri și cea a bretelelor de la nodul cu DN1este de 2,748 kilometri.

Valoarea contractului este de peste 562,6 milioane de lei fără TVA și este finanțat prin Programul Transport 2021-2027.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax