Connect with us

EVENIMENT

Selecţionerul naţionalei Românieia convocat 26 de jucători pentru meciurile cu Andorra şi Belarus. Clujenii din lot

Publicat


jucatori romania frf

Selecţionerul Edward Iordănescu a convocat 26 de jucători pentru meciurile cu Andorra şi Belarus, primele pentru naţionala României în preliminariile EURO 2024, a anunţat site-ul Federaţiei Române de Fotbal, informează AGERPRES. Printre cei selectaţi se numătă şi jucători de la CFR Cluj.

Doi dintre aceşti jucători, mijlocaşii Adrian Şut, de la FCSB, şi Alexandru Dobre, care joacă în Portugalia, la Famalicao, nu au nicio selecţie la prima reprezentativă.

România îşi începe parcursul în Grupa I a preliminariilor Campionatul European 2024 găzduit de Germania cu partida din deplasare cu Andorra, programată la 25 martie, de la ora ora 21:45, pe Estadi Nacional din Andorra. Ulterior, în 28 martie, de la ora 21:45, prima reprezentativă întâlneşte Belarus în al doilea său meci al grupei, care se va disputa pe Arena Naţională din Bucureşti.

Prima reprezentativă a României a fost repartizată în Grupa I a preliminariilor Campionatului European din 2024, alături de Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra. Se califică primele două clasate în fiecare din cele 10 grupe preliminare, urmând ca ultimele trei locuri să fie decise în martie 2024, în urma play-off-ului Nations League.

Cei 26 de jucători convocaţi de selecţionerul Edward Iordănescu pentru primele meciuri din preliminariile EURO 2024 sunt:
portari: Florin Niţă (Pardubice/Cehia, 19 selecţii/0 goluri înscrise), Ionuţ Radu (Auxerre/Franţa, 2/0), Horaţiu Moldovan (FC Rapid 1923, 1/0);
fundaşi: Andrei Raţiu (Huesca/Spania, 10/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 20/2), Adrian Rus (Pisa/Italia, 17/1), Ionuţ Nedelcearu (Palermo/Italia, 24/2), Radu Drăguşin (Genoa/Italia, 3/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 15/0), Mario Camora (CFR Cluj, 9/0), Raul Opruţ (Hermannstadt, 2/0);
mijlocaşi: Deian Sorescu (FCSB, 9/0), Alexandru Cicâldău (Ittihad Kalba/Emiratele Arabe Unite, 28/4), Marius Marin (Pisa/Italia, 8/0), Tudor Băluţă (Farul Constanţa, 9/0), Darius Olaru (FCSB, 9/0), Răzvan Marin (Empoli/Italia, 44/2), Adrian Şut (FCSB, 0/0), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns/China, 56/11), Olimpiu Moruţan (Pisa | Italia, 5/1), Alexandru Dobre (Famalicao/ Portugalia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 16/5), Octavian Popescu (FCSB, 5/0);
atacanţi: Florin Tănase (Al Jazira/Emiratele Arabe Unite, 15/2), Denis Alibec (Farul Constanţa, 27/2), George Puşcaş (Genoa/Italia, 34/10).Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Agora Clujului. Prima dezbatere electorală ”Clujul alege” în aer liber cu candidații la alegerile din 9 iunie

Publicat

De

Clujul alege

Mai mulți candidați la Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj și Parlamentul European au participat, joi seara, la prima dezbatere electorală ”Clujul Alege” organizată în aer liber, pe strada Universității din Cluj-Napoca.

La dezbaterea despre mediu și sănătate au fost prezenți candidații la Primăria clujeană: Viorel Băltărețu (Alianța Dreapta Unită), Sabin Sărmaș (independent), președinția CJ Cluj și PE– Florian Necula (SOS), candidați pentru Consiliul Local Cluj-Napoca, Radu Lupaș (PSD) și candidații la PE Ramona Strugariu (REPER) și Adriana Cristian (Alianța Dreapta Unită).

Agora Clujului. Prima dezbatere electorală ”Clujul alege” în aer liber cu candidații la alegerile din 9 iunie

clujul alege

Organizatorii au pregătit și trei scaune pentru partidele absente AUR, PNL și UDMR care au rămas goale.

Prima temă dezbătută a fost mediu și sănătate, iar candidații au răspuns la o serie de întrebări.

Ramona Strugariu a susținut că o mare provocare la Cluj este calitatea aerului, astfel că una dintre propunerile sale este proiectul ”Fiecare clujean cu copacul lui”, care ar prevede plantarea a 300.000 de copaci, iar pentru fiecare copil născut în Cluj încă un copac.

”În alte țări funcționează”, a spus Strugariu.

Florian Necula a spus că la nivelul județului sunt probleme cu aerul care este respirat, dar și a pădurilor, fiind nevoie de o analiză și de un plan de măsuri pentru a conserva ”acest izvor de aer curat”.

Sabin Sărmaș a arătat în intervenția sa că dimensiunea verde trebuie abordată la nivelul municipiului Cluj-Napoca prin reducerea emisiilor, care implică restructurarea totală a transportului în comun, care să fie unul fără emisii, micromobilitate urbană bazată pe ebike, valorificarea deșeurilor și transformarea în agent termic, mai multe spații verzi și un registru al spațiilor verzi.

Spații verzi

Viorel Băltărețu a afirmat că în 10 ani Clujul trebuie să atingă 50 de mp de spațiu verde pe cap de locuitor, în condițiile în care acum suprafața este la jumătate.

”Simțim că lipsește spațiul verde.

Trebuie să ajungem la neutralitate climatică, iar pentru aceasta trebuie să ne gândim din perspectiva reducerii poluării. Traficul este unul dintre cei mai mari generatori de poluare, trebuie să facem centura metropolitană mai repede care va reduce și stresul cetățenilor, dar și poluarea din oraș”, a arătat Băltărețu.

În ceea ce privește gestionarea deșeurilor, acesta a subliniat că se simte des mirosul cunoscut în oraș, fiind multe lucruri de îmbunătățit.

Adriana Cristian a subliniat că viteza cu care se fac lucrurile în Cluj nu este corespunzătoare așteptărilor, fiind nevoie de investiții în mai mult spațiu verde.

Radu Lupaș a explicat că viitorul Consiliu Local al municipiului Cluj-Napoca va trebui să lucreze unitar, iar peste patru ani să poată spune că a reușit, nu pentru partide ci pentru cetățeni.

”Orașul arată bine, străzile arată bine, ar trebui să punem și un pic mai mult de spațiu verde dacă tot am amenajat o piață. Avem parcuri care arată foarte bine, dar ar trebui data viitoare să vedem cum facem și mjloace ce transport în comun să fim siguri că ajungem la parc”, a spus Lupaș.

Dezbaterea face parte dintr-un ciclu de întâlniri inițiate de platforma Clujul Civic și Consiliul Civic Local care vor continua până înaintea alegerilor din 9 iunie.

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

UTCN, în topul universităţilor în specializările din Inginerie şi Tehnologie conform QS World University Rankings by Subject

Publicat

De

Universitatea Tehnică Cluj-Npoca
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – UTCN este în topul universităţilor în specializările din Inginerie şi Tehnologie conform QS World University Rankings by Subject din 2024.
UTCN este una dintre cele 7 universități românești prezente în ediția din acest an a acestui prestigios clasament.

UTCN, în topul universităţilor în specializările din Inginerie şi Tehnologie conform QS World University Rankings by Subject

În urma prestigiosului clasament dat publicității miercuri, 10 aprilie 2024, de QS World University Rankings by Subject, realizat de către compania Quacquarelli Symonds din Marea Britanie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca este una dintre cele 7 universități românești prezente în ediția din acest an.
În domeniul fundamental Engineering & Technology, UTCN se remarcă cu 3 apariții  în clasamentele pe specializări, unde ocupă poziții remarcabile având în vedere numărul mare de universități luate în evaluare.
  • Engineering – Mecanical, Aeronautical & Manufacturing în care au fost analizate 1.528 de universităţi şi incluse în top primele 530. UTCN ocupă poziţia 351-400 la nivel internaţional şi 1 la nivel naţional.
  • Engineering – Electrical & Electronic, în care care au fost analizate 1.709 de universităţi şi incluse în top primele 530. UTCN ocupă poziţia 451-500 la nivel internaţional şi 2 la nivel naţional.â
  • Engineering – Computer Science & Information Systems în care au fost analizate 2.066 de universităţi şi incluse în top primele 720. UTCN ocupă poziţia 601-650 la nivel internaţional şi 4 la nivel naţional.

Au fost evaluate 4.989 de instituţii de învăţământ superior

În acest an, QS World University Rankings by Subject include un numar de 1.559 de universităţi şi un total de 55 de specializări, grupate în cinci mari domenii fundamentale științifice/academice.
Domeniile sunt Engineering & Technology, Art and Humanities, Natural Sciences, Social Sciences & Management, Life Science & Medicine.
Rezultatele date publicităţii evaluează un număr impresionant de 4.989 de instituţii de învăţământ superior, diferit pe fiecare domeniu şi specializare, şi le ierarhizează în baza unei metodologii care ia în considerare criterii referitoare la reputaţia academică, reputaţia în rândul angajatorilor, calitatea cercetării derulate (reflectată prin numărul de citări ale lucrărilor publicate de membrii instituţiilor universitare) şi indicele Hirsch.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Tânăr căutat în Austria, prins de polițiștii clujeni la Bogata. A participat la un jaf violent la un magazin de bijuterii

Publicat

De

Talhar prins de polițiștii clujeni

Un tânăr de 26 de ani, căutat de autoritățile din Austria, a fost prins de polițiștii clujeni în localitatea Bogata. Acesta este căutat în legătură cu un jaf într-un magazin de bijuterii cu un prejudiciu de peste 15.800 de euro.

Tânărul este cercetat în Austria și pentru înșelăciune

Tânăr căutat în Austria, prins de polițiștii clujeni la Bogata. A participat la un jaf violent la un magazin de bijuterii

În cursul dimineții de ieri, 10 aprilie a.c., Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda – Biroul de Investigații Criminale și Biroul de Ordine Publică, alături de cei ai Secției 9 Poliție Rurală Turda, în urma unor activități investigative derulate au depistat în localitatea Bogata, comuna Călărași, un tânăr de 26 de ani, cetățean roman, care era urmărit de autoritățile austriece pentru infracțiunea de tâlhărie gravă și înșelăciune.

Potrivit polițiștilor, în luna martie 2023, într-un oraș din Austria, alături de alți bărbați, tânărul a pătruns într-o bijuterie unde a agresat fizic vânzătorul și a sustras bijuterii și bani cauzând un prejudiciu estimat la peste 15.800 de euro.

„Tun” de 42.000 de euro

De asemenea, acesta era cercetat pentru infracțiunea de înșelăciune, ca urmare a faptului că în anul 2022 ar fi încheiat un contract de leasing cu o societate austriacă pentru un autovehicul estimat la 42.000 de euro, prezentând în acest context documente falsificate.

După depistare, tânărul a fost lăsat în custodia poliștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.

A fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, fiind reținut pentru 24 de ore, în vederea continuării procedurilor de cooperare judiciară în materie penală.

Activitatea a beneficiat de sprijinul reprezentantului Ambasadei Austriei la București.

Citește mai departe

CLUJ24 TV

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Szakats Istvan: Nemulțumirile clujenilor – traficul, construcția, gunoiul, putoarea, chiriile

Publicat

Activistul civic Szakats Istvan vorbește la podcastul Contraste de la Cluj24 de despre nemulțumirile clujenilor și susține că, din punctul lui de vedere, problema centrală este că orașul a ajuns la un nivel de plafonare.

”Problema Clujului și nemulțumirile clujenilor sunt două lucruri vag diferite. Nemulțumirile clujenilor sunt alea pe care le știm: traficul, construcția, verdele, gunoiul, putoarea, chiriile, prețurile.

Podcast Cluj24 Contraste. Szakats Istvan: Nemulțumirile clujenilor – traficul, construcția, gunoiul, putoarea, chiriile

Astea le știe toată lumea. Dar pentru mine unul, problema centrală este că Clujul a ajuns la un nivel de plafonare și a ajuns la nivel de plafonare pentru că, așa cum mergi la McDonald’s, și cumperi ceva, și după care ți se pune o maioneză peste și nu mai vezi ce e sub, cam așa este partea retorică, discursul, promoția, osăul.

Este o maioneză groasă, galbenă, care acopere și nici nu mai știi ce e sub și ce mănânci de fapt. Că e pierdut sub stratul ăsta gros de maioneză. Iar stratul gros de osă ascunde, de fapt, incapacitatea administrației de a chiar face lucruri”, a spus Szakats.

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax