Connect with us

EVENIMENT

Secretul din Valea Ierii. De ce comuna nu are locuitori infectați cu COVID-19

Publicat


Comuna Valea Ierii este singura localitate din județul Cluj în care rata de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori este zero, conform raportului înaintat vineri de autorități.

Primarul Dorin Nap a explicat pentru Cluj 24 că acest fapt se datorează responsabilității cetățenilor care respectă măsurile de combatere a infectării cu coronavirus.

Edilul a precizat că locuitorii comunei circulă în afara comunei fie în interes de serviciu, fie din cauza unor probleme urgente.

Declarația primarului Dorin Nap

„Până în momentul de față informăm toți oamenii cu privire la protejarea lor împotriva virusului SARS-COV-2 cu privire la purtarea măștii de protecție și la păstrarea distanțării sociale.

Este o comunitate mică și nu cred că cetățenii au foarte mult contact unii cu ceilalți. De asemenea, ei sunt foarte responsabili, mai ales că suntem în zonă de munte și nu avem contact direct cu foarte multe persoane din exteriorul comunei.

Majoritatea cetățenilor circulă în afara localității fie în interes de serviciu, fie din cauza unor probleme urgente.

O să continuăm să-i informăm pe cetățeni cu privire la măsurile de combatere a infectării cu virusul SARS-COV-2”, a afirmat Nap.

Comuna Valea Ierii are în jur de 1500 de locuitori.

CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Adrian

    decembrie 6, 2020 la 9:16 am

    Andrei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

CFR Cluj se întărește cu un atacant de 20 de ani în lupta pentru al patrulea titlu consecutiv

Publicat

CFR Cluj l-a achiziționat pe atacantul Sebastian Serediuc, fotbalist care a crescut în Spania. El a jucat la toate grupele de juniori din Lleida, iar în septembrie 2020 a ajuns la Baia Mare.

Serediuc are 1,85 metri și este născut pe 23 februarie 2000, la Călan, județul Hunedoara. La vârsta de 6 ani a plecat în Spania, iar cel poreclit “Sebi” este acum gata să-și încerce norocul în prima ligă a României.

Campioana României este marea câștigătoare a etapei a 17-a, întrucât s-a distanțat la trei puncte de rivala Universitatea Craiova și s-a apropiat la un punct de FCSB. Pentru „feroviari” urmează partida împotriva lui Hermannstadt, de pe data de 25 ianuarie, din deplasare.

Citește mai departe

EDUCATIE

A început la Cluj construirea celui mai modern sediu al unei școli din România. Va avea o grădină senzorială pe acoperiș

Publicat

Lucrările la obiectivul „Construirea Sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă”, instituție de învățământ special aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, au debutat și se află în plină derulare.

Cu o valoare de 14.160.963 de lei fără TVA, proiectul european, câștigat de forul administrativ județean, vizează construirea celei mai moderne școli speciale din țară, care va dispune de dotări unice la nivel național.

Lucrările ce urmează să fie efectuate la nivelul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca, situat pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5, constau, în esență, în demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasament a unui corp nou, cu un regim de înălțime P+3E, modernizarea unuia dintre corpurile actuale și organizarea spațiului exterior, prin amenajarea unui loc de joacă și pentru activități în aer liber, spațiul verde fiind, de asemenea, reamenajat, inclusiv prin replantarea de noi arbori.

Pentru a răspunde cerințelor educaționale actuale, noul sediu al școlii speciale clujene va beneficia, în premieră națională, de o grădină senzorială amplasată pe acoperiș, precum și de un spațiu special destinat hidroterapiei. Totodată, în vederea asigurării unui act educațional de calitate și la standarde europene, va fi amenajată și o zonă dedicată relaxării și recreerii personalului instituției. Lucrările au un termen de execuție de maxim 24 de luni.

Citește mai departe

EVENIMENT

O femeie a leșinat după ce a primit vaccinul anti-COVID la Gherla. Este internată în spital

Publicat

De

O  femeie, angajată într-un domeniu esențial, a făcut miercuri o reacție adversă după ce a fost vaccinată anti-COVID la centrul de vaccinare din Gherla.

Subprefectul Irina Muntean a declarat pentru Cluj24.ro că a aceasta a prezentat o stare de lipotimie cu valori crescute ale glicemiei.

”A fost chemată ambulanța și e internată la Spitalul Gherla. Este stabilă, conștientă și ținută sub observație acum”, a spus subprefectul.

Potrivit acesteia, femeia nu avea contraindicații la vaccin sau alergii.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO / Smog deasupra orașului Cluj-Napoca. Calitatea aerului, mediocră

Publicat

Măsurătorile paralele ale calității aerului din municipiul Cluj-Napoca indică un grad mare de poluare, chiar dublu față de măsurătorile oficiale.

Potrivit datelor transmise de senzorii montați de asociația Strop de aer, în municipiu calitatea aerului este îndoielnică, fiind recomandat ca persoanele din categorii de risc să nu petreacă foarte mult timp afară.

Mai mult, reprezentanții asociației au publicat și câteva fotografii cu un strat de smog deasupra orașului, care fost foarte vizibil în cursul zilei de marți.

Din datele transmise de Strop de aer, particulele dăunătoare din aer, a căror metodă de referință pentru măsurare este PM10 și PM2,5, depășesc limita maxim admisă în aproape toate cartierele din oraș.

Asociația monitorizează aproape întreaga suprafață a municipiului, având senzori montați pe străzile: Teodor Mihali, Anton Pann, Peana, Platanilor – Pata-Rât (Groapa de gunoi), Ferdinand, Alexandru Vaida Voevod, Observatorului, George Barițiu, Rapsodiei, Muncitorilor, Parâng, Observator, Godeanu, Meteor, János Zsigmond și Câmpului.

Astăzi va fi montat un nou senzor și în cartierul Mănăștur.
”Tu cum ai reacționa dacă ai fi privat de oxigen? Fără voia lor, bolnavii de astm sunt dependenți de tratament medicamentos, de un inhalator, iar poluarea urbană le face viața un calvar. Astăzi dorim să fim alături de astmatici și facem un cadou simbolic, un senzor care să le indice calitatea aerului într-unul din cartierele din Cluj-Napoca (Mănăștur). Încercăm să monitorizăm tot orașul și pentru asta avem nevoie de implicarea voastră. Schimbarea începe cu tine!”, spun reprezentanții Strop de aer.

În perioada de iarnă, aerul poluat rămâne la nivelul solului și este inhalat de cetățeni. Atmosfera încărcată și fenomenul de inversiune termică este mult mai vizibil în această perioadă.

foto: Facebook Strop de Aer

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate